Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor

Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 103
(#) kadarist válasza peti12 hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Van multimétered? Ha nincs, akkor szerezz be egy kapacitásmérős típust.
4,7 nF
33nF
(#) peti12 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

köszönöm PÁGISZ-ban ahova járok van minden műszer ott szoktam méregetni itthon csak egy egyszerű multiméterem van
(#) kadarist válasza peti12 hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Itt az idő, hogy fejlessz a műszerpakodon.
Ezt a típust Neked találták ki.
(#) darknbass hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok!
http://membres.multimania.fr/davpseudo/ffactorx.htm
A következő gitárpedált szeretném megépíteni, de teljesen kezdő vagyok. A második rajz alapján csinálom azt hiszem.. Ez alapján teljesen egyszerűnek tűnik, mindent értek, csak azt nem tudom, hogy a három kondenzátorból melyik hány voltos legyen. Tudnak valaki segíteni? esetleg, ha valami más van amire figyelnem kell. Ja és hülye kérdés: ugye az ellenállásoknál mindegy a polaritás? Köszönöm előre a választ!
Üdv!
(#) kadarist válasza darknbass hozzászólására (») Máj 14, 2010 / 1

szia!
Ez egy 9V-os elemről van táplálva. Tehát 10V-nál nagyobb feszültségtűrésűt kell beszerezned. 16V-os jó lesz. Germánium tranzisztoraid vannak? Ellenállásnál mindegy a polaritás.
(#) darknbass hozzászólása Máj 14, 2010 /

Igazából megszokott 9v-os adapterről fogom használni, mint a többi pedálom. Akkor is jó a 10V-os? Arra gondoltam, hogyha már belejöttem beépítek egy ilyen diódás "biztosítást" a táphoz ha fordított táppal lenne használva. Vagy akár arra is, hogy akkor is lehessen benne elem, ha táppal használom, mint a rendes bolti pedáloknál. Bár ennek nem tudom milyen kikötései vannak, meg hogy hogy kéne.
Az alkatrészeket még nem vettem meg, de remélem találok mindent, ami kell.
(#) kadarist válasza darknbass hozzászólására (») Máj 14, 2010 / 1

Inkább 16V-osat építs be. Biztos ami biztos.
(#) berghammer hozzászólása Máj 17, 2010 /

Mennyi a kerámia kondenzátorok maximális üzemi feszültsége, ha csak a kapacitást meghatározó számkód van rajtuk (pl.: 104; 102; ...)?

A segitséget előre is köszönöm.
(#) hapro válasza berghammer hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Tudtommal 50V.
(#) MolnarG válasza hapro hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Nem feltétlenül, lehet akár 100V, 500V, 1000V, 3000V stb..., de talán a kondi méretéből lehet következtetni rá.
(#) didyman válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

A méret meg évjáratfüggő, ami szintén nincs jelezve, tehát továbbra sem vagyunk sehol a csak értékkel.
(#) Norberto válasza berghammer hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Ahogy hapro is mondta, általában ezek 50 V-osak szoktak lenni. Manapság kis pici kék színű kerámiákat szoktak osztogatni, korábban kb. 2-szer nagyobb méretű középbarna színű, tárcsa alakúakkal dobták meg az embert a boltokban, ha csak úgy odament néhány db 100 nF-ost kérni. Szóval az 50 V-ot ki szokták bírni mindenképpen (manapság ritka már a 25 V-os példány, legalábbis a hagyományos, azaz huzalkivezetésesek közt).
(#) vica hozzászólása Máj 18, 2010 /

segitsetek van 1db fünyirom ugy néz ki a kondi rossz be van égve a közepe viszont van itthon masik a motor teljesitménye fűgg a kondi teljesitmenytöl eredeti 12/µF a másik 10-es ha berakom mi történik? kérdés hol lehet kapni ha nem jo kb ft mert kulönben lerágom a füvet aláirás hut AMATÖR elöre is kösz a moci 900 w
(#) vica válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

KÖSZ baratom jó lett legalább nemkell kecsét vennem
(#) KTobi válasza vica hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Azért az írásmódodra egy kicsit nagyobb figyelmet fordíts.
Az a helyzet, hogy nincs előírás a kondira, ha a gyár megadja, akkor az az ideális, ha nem, akkor próbálgatás. Motor minőségétől függően 4szeres értékeltérés is előfordul. Az egész szerintem 1÷2%nál nem módosítja jobban a motor hatásfokát.
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Hatékonyságát.
(#) mugab válasza didyman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Nyomatékát
(#) papcsi95 hozzászólása Máj 22, 2010 /

Helló!
Kerestem a témában meg a neten is hogy ennek a forgó kondinak mi a lábkiosztása vagy ehhez hasonló a lényeg hogy melyik a be-meg a ki- vezető láb. Tehát amikor van a kapcsolási rajzban a forgó kondi akkor melyik a be meg a kimeneti láb. Lehet hogy megtudnám nézni mérőkével de sajna meghibásodott a kijelzője az enyémnek az újat azt meg elvitte fater szerelni.
(#) moltam válasza papcsi95 hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 1

(#) Face801 hozzászólása Máj 24, 2010 /

Sziasztok.Számítógép videókártyán kellene kondenzátorokat cserélnem de a neten nem nagyon találok olyan oldalt ahonnan rendelhetnék, illetve a fő problémám az,hogy a beazonosítás sem akar összejönni illetve nem vagyok benne biztos.Ezért is kérek mindenkit aki tud segítsen,hogy mit jelentenek a kondin az adatok.Négy fajta kondiról lenne szó.Az elaő háromról sikerült kiderítenem,hogy sanyo és a felső részének az egynegyede lilára van festve.Azt hiszem ezek smd kondik de ebben már nem vagyok biztos.Szóval az adatok fentről lefelé a kondikon.
Elő kondi: 736 svp 1500 2.5
második: 602 svp 1200 4
harmadik: 605 svp 330 16
A negyedik alakra ugyanilyen mint a fent említett csak nem lila hanem kék a festés rajta.Ennek még a márkáját sem tudom.
Az adatai: FZ79 1500 6.3V
Szóval aki tud az legyen kedves segíteni ebben a dologban és esetleg ,hogy hol tudnék venni ilyeneket vagy ami méretezésben megegyezik ezekkel és megbízható.
Előre is köszönöm a segítséget.
Még annyit kérnék,hogy ha nem gond akkor levélben jobban örülnék a válasznak mert azt biztosan látom.Sajnos még új vagyok ezen az oldalon és félek nem találok vissza.
(#) Face801 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Azért írtam egymás alá mert a kondikon is így szerepelnek és azt gondoltam van jeletősége a sorrendnek.Remélem azért lehet érteni mit is szeretnék tudni.
(#) Face801 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Én is már három napja keresem a neten de nem találom kinézetre találtam hasonót de ott meg a méretek nem stimmelnek.Próbálkoztam itt is az első három szám segítségével átváltani pl a 602 kondit amire 6 pf-ot ad meg de olyant meg nem is találtam sehol csak 6.8-ast.A márkához nem is ragaszkodnék csak viszonylag jó minőségű legyen és méretben is stimmeljen.És ugye a videókártyák néha ha hajtva vannak elmennek 80-100 fok környékére is és ezt is bírnia kellene.Azért köszönöm,hogy kijavítottad a hozzászólásom és továbbra is várom az ötleteket.
(#) kadarist válasza Face801 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia!
Kattints ide
(#) Face801 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Köszönöm szépen.Megtaláltam mindegyiket a sanyoból a listában már csak a negyedik kondit nem találom és esetleg nem tudo,hogy hol tudnék vásárolni ezekból a kondenzátorokból?
(#) didyman válasza Face801 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Ezek szilárdelektrolitos kondik, azokból is kiváló minőségűek: Miért akarod kicserélni őket? A másik valószínűleg Fujitsu lesz. Normál életciklus során kb. kizárt, hogy gond legyen velük. Normál elkóra nem cserélhetőek értékazonosan: Mintegy 3x-os kapacitás hozza a kívánt eredményt. Polielkók beszerzése meg körülményes és drága jó minéségben
(#) Face801 válasza didyman hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

A fujitsuk eldurrantak az egyik videókártyán szóval azokat muszáj cserélnem.A sanyoból az egyik lejött a helyéről.Sajnos a kártya letiltja az egyész számítógépet indításnál és azt mondták nekem,hogy kondenzátor gondja lesz.De az is lehet,hogy csak újra kellene forrasztanom őket.Igazából gyáriakat.Az a kártya amin a sanyo kondik vannak nem ad képet de azt vettem észre,hogy ha picit megmozgatom a kondikat akkor már elibndul de szemeteli a képet.Ebből gondoltam én is,hogy ez lesz a baja.
(#) didyman válasza Face801 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Akkor azokat cseréld, amik lukasak, bár van egy gondolatom, hogy másodlagos okkal durrantak el. A KH-son meg ne cserélj, hanem forrassz át. A szemetelés simán lehet RAM, vagy GPU KH-ja is. Csere előtt mindkét esetben tégy rá a GPU tájaira és a RAM-ok tápjára a panel hozzáférhető pontjaira pl. 3300µF-os alacsony ESR kondikat és tesztelj.
(#) Face801 válasza didyman hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Köszönöm a válaszod.Az ESR kondik gondolom azok a négyzetalakúak amiknek 1RO illetve 1R5 0603 jelölés van a tetején.Igazából műszerezetségben nem vagyok túlságosan felszerelkezve a teszthez (konkrétan semennyire ).Nálam a teszt sajnos abból állna,hogy beteszem a gépbe és vagy viszi az alaplapot vagy nem, orosz rulettezni nem szeretnék.
AzESR kondiknál biztosan jó az álltalad megadott érték?Csak azért kérdezem mert azt olvastam itt az oldalon valahol,hogy ha a feszültség nagyobb az nem gond de ha a kapacitás érték kisebb vagy nagyobb a gyárinál abbó probléma lehet.
(#) didyman válasza Face801 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Nem, a kis kockák nem biztos, hogy kondik! Alacsony ESR kondikat egy halott alaplapról termelj ki, proci környékéről. A tesztelés alatt azt értem, hogy beleteszed a gépbe így feldíszítve. A kapacitás nagyobb lesz, de ez párszoros értékig még nem jelent problémát. Most csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy egyáltalán érdemes-e bonyolítani a dolgot beszerzéssel, cserével eltöltött idővel, változik-e valami az extra kapacitás hatására.
(#) peti12 hozzászólása Máj 25, 2010 /

Hello Van két kondim amikre az van írva hogy 0,47 a másikra pedig hogy 472k ha valaki tudja mik az értékek nanofarásban légyszi írja le. előre is köszi
Következő: »»   29 / 103
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem