Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   986 / 2208
(#) bakos13gab válasza kocos hozzászólására (») Máj 24, 2010
Hú, ezek nagyon szépek. Én nem is álmodom ilyenről (csöveshez meg szerintem amúgy is a natúr vagy maximum a fekete illik). Majd akkor kipróbálok egy ilyen lakkot, ha végeztem a vizsgákkal.
(#) kocos válasza bakos13gab hozzászólására (») Máj 24, 2010
Kösz!
Próba cseresznye !
(#) felho24 hozzászólása Máj 25, 2010
Sziasztok. Anno meséltem nektek a hibridemről és hogy nem tudom mire képes. Akkor felajánlottátok hogy ha csinálok fotókat akkor adtok valami tippet. Hát sajna azóta eltelt 1-2 hét de csak most volt időm lemenni a garázsba. Tehát itt lennének a képek. Első kör.
(#) felho24 válasza felho24 hozzászólására (») Máj 25, 2010
Második kör.
(#) varttina válasza felho24 hozzászólására (») Máj 25, 2010
Ezt a csövet PCL86-osnak nézem.
(#) felho24 válasza varttina hozzászólására (») Máj 25, 2010
Köszi a gyors választ. De sajna lövésem nincs arrol hogy ez mit tud. Anno említettem hogy 1000 péztet adtam érte mert úgy gondoltam hogy bár teljesen süket vagyok ehez a technikához ennyi pénzt már elb..tam másra.
(#) felho24 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 25, 2010
Hát nem tudom mennyire friss a cső. De komplett az erősítővel mindenestől volt ennyi.Működőképesen! De W,Ohm? Nincs valami tipp?
(#) felho24 válasza felho24 hozzászólására (») Máj 25, 2010
Jah! Van itt pár kép 1-2 hozzászólással ezelőtt ha esetleg segít.
Ne várj tőle sokat, 1-2W lehet a kimenő teljesítménye. Lehet, hogy nem tűnik soknak, de egy jó hangsugárzóval szinte bármilyen zenéhez kellemes szobahangerőt biztosít. Az, hogy hány ohm-os a kimenete, a cső alapján nem állapítható meg, ezt ugyanis a kimenő trafó határozza meg.
Mit jelent a jó hangszóró? Esetleg típus,W,Ohm? De lehet hogy marad a fülhallgatóhoz. Bár nagy szükségem nincs rá.
Már csak a trafók miatt megérte az árát.
Próbálj csak meg bolti áron vásárolt alkatrészekből összerakni egy hasonló erősítőt. Hálózati trafó: 4000, cső: 3000, ellenállások, kondik, csatlakozók: 2000, ház: 3000, kimenőtrafó: 10000 (ha kapsz egyáltalán). Úgyhogy jó üzletet csináltál.
Kis teljesítményű erősítőhöz nagy érzékenységű hangszórót érdemes használni.
Bővebben: Link
(#) Schins válasza kocos hozzászólására (») Máj 25, 2010
Hali, kipróbáltam másik csövekkel és sokat javult a dolog, már csak annyi kérdésem lenne hogy mi a különbség a 12AX7 Tung-Sol, 12AX7S ,12AX7-C 12AX7A , 12AX7LPS és egyéb végződésű csövek között, nekem egy alacson zajú jól terhelhető csővekre lenne szükségem, Te melyiket ajánlod?
Köszi
Ha érdekel valakit akkor eladó!
(#) bakos13gab válasza felho24 hozzászólására (») Máj 25, 2010
Egy ezresésrt bármikor...
Ezen a teljesítményen lehet valahogy növelni?
(#) mark.budai válasza felho24 hozzászólására (») Máj 25, 2010
Ez a PCL86, SE kapcsolásban maximum 3W-ot tud leadni, ezt nem lehet növelni. Két csővel PP-ben adna már 8-10W-ot is, de akkor erősebb táp, és nagyobb, meg más kimenő is kell, ja, meg több alkatrész, szóval egyszerűen nem lehet. Építs egy PP-t, vegyél bele cuccokat.
(#) felho24 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 25, 2010
ÁÁÁ. Dehogy építek azt sem tudom hogyan kezdjek bele vagyis kezdenék. De akkor azt hiszem átvágtak 5W-os ként vettem.
De egyszer profi leszek mint ti és akkor csinálok belőle 3W-ot!
Mind a hangszóróknál, mind az erősítőknél általában erősen felfelé kerekítik a Wattok számát. Úgyhogy lehet, hogy az Általad vett erősítőnek nagyobb a kimenő teljesítménye mint egy bolti "5W-os"-nak.
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Máj 25, 2010
Kiűztem a macikat a korrektorból. Az anódfesz 3 lépcsős R-C szűrést kapott ( graetz után 120µF-1,8K-22µF-1,8K-22uF) Nincsen egyik fesz se stabilizálva. Fűtőfesz 6,2V egyen mind a 4 csőnek) közelítőleg 20mF puffer. (6x3300µF 6,3V alaplapból való low ESR, csak ez volt itthon. Talán elviseli a 6,2V-ot.) A katódokat hidegítettem (1,2k, 2,7k) csak 22µF kondi volt de 100-220µF-ot teszek majd bele. Nem volt mélyhiányos. A katódhidegítő kondik miatt nem módosul a korrekció? Most már bőven elegendő jelet szolgáltat az erősítőim számára.
(#) marciart hozzászólása Máj 25, 2010
sziasztok

Van egy pl 504 es csövem. tudtok valami jó kis erősitő kapcsolást hozzá?
(#) Action2K válasza marciart hozzászólására (») Máj 25, 2010

1w pl504.jpg

(#) marciart válasza Action2K hozzászólására (») Máj 25, 2010
szia

Kicsit fura hogy 27 volt az anodfesz
(#) Action2K válasza marciart hozzászólására (») Máj 25, 2010
Igen, a csöves világban nem jellemző ez a kis feszültség. Próba képen egyszer majd megépítem, ha lesz ilyen tápom.
kiváncsi vagyok én is
szia

Erre én is kiváncsi vagyok
(#) rhesus23 hozzászólása Máj 25, 2010
Ragaszkodni kell a katódban lévő kondik értékéhez? Nem találtam itthon 100 mikrós kondikat de vannak valamivel nagyobbak. Azon kívül, hogy megváltozik a fokozat erősítése van valamilyen hátránya?
Kapcsolás.
(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Máj 25, 2010
szia

Pcl 85 lehet e erősitőt épiteni.
(#) llaci56 válasza marciart hozzászólására (») Máj 26, 2010
Az, hogy köszönsz, még nem baj. Hogy magadnak köszönsz, ez sem olyan vészes. De ezek után miért írsz le egy értelmetlen mondatot?
(#) marciart válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 26, 2010
szia!

Tegnap este nagyon fáradt voltam nem figyeltem mit írok.
Azt szerettem volna kérdezni hogy pcl 85 höz tudtok valami jó erősitő kapcsolást.
Következő: »»   986 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem