Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hú, ezek nagyon szépek. Én nem is álmodom ilyenről (csöveshez meg szerintem amúgy is a natúr vagy maximum a fekete illik). Majd akkor kipróbálok egy ilyen lakkot, ha végeztem a vizsgákkal.
Kösz!
Próba cseresznye ! ![]()
Sziasztok. Anno meséltem nektek a hibridemről és hogy nem tudom mire képes. Akkor felajánlottátok hogy ha csinálok fotókat akkor adtok valami tippet. Hát sajna azóta eltelt 1-2 hét de csak most volt időm lemenni a garázsba. Tehát itt lennének a képek. Első kör.
Második kör.
Köszi a gyors választ. De sajna lövésem nincs arrol hogy ez mit tud. Anno említettem hogy 1000 péztet adtam érte mert úgy gondoltam hogy bár teljesen süket vagyok ehez a technikához ennyi pénzt már elb..tam másra.
Hát nem tudom mennyire friss a cső. De komplett az erősítővel mindenestől volt ennyi.Működőképesen! De W,Ohm? Nincs valami tipp?
Jah! Van itt pár kép 1-2 hozzászólással ezelőtt ha esetleg segít.
Ne várj tőle sokat, 1-2W lehet a kimenő teljesítménye. Lehet, hogy nem tűnik soknak, de egy jó hangsugárzóval szinte bármilyen zenéhez kellemes szobahangerőt biztosít. Az, hogy hány ohm-os a kimenete, a cső alapján nem állapítható meg, ezt ugyanis a kimenő trafó határozza meg.
Mit jelent a jó hangszóró? Esetleg típus,W,Ohm? De lehet hogy marad a fülhallgatóhoz. Bár nagy szükségem nincs rá.
Már csak a trafók miatt megérte az árát.
Próbálj csak meg bolti áron vásárolt alkatrészekből összerakni egy hasonló erősítőt. Hálózati trafó: 4000, cső: 3000, ellenállások, kondik, csatlakozók: 2000, ház: 3000, kimenőtrafó: 10000 (ha kapsz egyáltalán). Úgyhogy jó üzletet csináltál.
Kis teljesítményű erősítőhöz nagy érzékenységű hangszórót érdemes használni.
Bővebben: Link
Hali, kipróbáltam másik csövekkel és sokat javult a dolog, már csak annyi kérdésem lenne hogy mi a különbség a 12AX7 Tung-Sol, 12AX7S ,12AX7-C 12AX7A , 12AX7LPS és egyéb végződésű csövek között, nekem egy alacson zajú jól terhelhető csővekre lenne szükségem, Te melyiket ajánlod?
Köszi
Egy ezresésrt bármikor...
![]()
Ezen a teljesítményen lehet valahogy növelni?
Ez a PCL86, SE kapcsolásban maximum 3W-ot tud leadni, ezt nem lehet növelni. Két csővel PP-ben adna már 8-10W-ot is, de akkor erősebb táp, és nagyobb, meg más kimenő is kell, ja, meg több alkatrész, szóval egyszerűen nem lehet. Építs egy PP-t, vegyél bele cuccokat.
ÁÁÁ. Dehogy építek azt sem tudom hogyan kezdjek bele vagyis kezdenék. De akkor azt hiszem átvágtak 5W-os ként vettem.
![]() ![]() ![]() De egyszer profi leszek mint ti és akkor csinálok belőle 3W-ot!
Mind a hangszóróknál, mind az erősítőknél általában erősen felfelé kerekítik a Wattok számát. Úgyhogy lehet, hogy az Általad vett erősítőnek nagyobb a kimenő teljesítménye mint egy bolti "5W-os"-nak.
Kiűztem a macikat a korrektorból. Az anódfesz 3 lépcsős R-C szűrést kapott ( graetz után 120µF-1,8K-22µF-1,8K-22uF) Nincsen egyik fesz se stabilizálva. Fűtőfesz 6,2V egyen mind a 4 csőnek) közelítőleg 20mF puffer. (6x3300µF 6,3V alaplapból való low ESR, csak ez volt itthon. Talán elviseli a 6,2V-ot.) A katódokat hidegítettem (1,2k, 2,7k) csak 22µF kondi volt de 100-220µF-ot teszek majd bele. Nem volt mélyhiányos. A katódhidegítő kondik miatt nem módosul a korrekció? Most már bőven elegendő jelet szolgáltat az erősítőim számára.
![]()
sziasztok
Van egy pl 504 es csövem. tudtok valami jó kis erősitő kapcsolást hozzá?
szia
Kicsit fura hogy 27 volt az anodfesz
Igen, a csöves világban nem jellemző ez a kis feszültség. Próba képen egyszer majd megépítem, ha lesz ilyen tápom.
Ragaszkodni kell a katódban lévő kondik értékéhez? Nem találtam itthon 100 mikrós kondikat de vannak valamivel nagyobbak. Azon kívül, hogy megváltozik a fokozat erősítése van valamilyen hátránya?
Kapcsolás.
Az, hogy köszönsz, még nem baj. Hogy magadnak köszönsz, ez sem olyan vészes. De ezek után miért írsz le egy értelmetlen mondatot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |