Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hú, ezek nagyon szépek. Én nem is álmodom ilyenről (csöveshez meg szerintem amúgy is a natúr vagy maximum a fekete illik). Majd akkor kipróbálok egy ilyen lakkot, ha végeztem a vizsgákkal.
Kösz!
Próba cseresznye !
Sziasztok. Anno meséltem nektek a hibridemről és hogy nem tudom mire képes. Akkor felajánlottátok hogy ha csinálok fotókat akkor adtok valami tippet. Hát sajna azóta eltelt 1-2 hét de csak most volt időm lemenni a garázsba. Tehát itt lennének a képek. Első kör.
Második kör.
Köszi a gyors választ. De sajna lövésem nincs arrol hogy ez mit tud. Anno említettem hogy 1000 péztet adtam érte mert úgy gondoltam hogy bár teljesen süket vagyok ehez a technikához ennyi pénzt már elb..tam másra.
Hát nem tudom mennyire friss a cső. De komplett az erősítővel mindenestől volt ennyi.Működőképesen! De W,Ohm? Nincs valami tipp?
Jah! Van itt pár kép 1-2 hozzászólással ezelőtt ha esetleg segít.
Ne várj tőle sokat, 1-2W lehet a kimenő teljesítménye. Lehet, hogy nem tűnik soknak, de egy jó hangsugárzóval szinte bármilyen zenéhez kellemes szobahangerőt biztosít. Az, hogy hány ohm-os a kimenete, a cső alapján nem állapítható meg, ezt ugyanis a kimenő trafó határozza meg.
Mit jelent a jó hangszóró? Esetleg típus,W,Ohm? De lehet hogy marad a fülhallgatóhoz. Bár nagy szükségem nincs rá.
Már csak a trafók miatt megérte az árát.
Próbálj csak meg bolti áron vásárolt alkatrészekből összerakni egy hasonló erősítőt. Hálózati trafó: 4000, cső: 3000, ellenállások, kondik, csatlakozók: 2000, ház: 3000, kimenőtrafó: 10000 (ha kapsz egyáltalán). Úgyhogy jó üzletet csináltál.
Kis teljesítményű erősítőhöz nagy érzékenységű hangszórót érdemes használni.
Bővebben: Link
Hali, kipróbáltam másik csövekkel és sokat javult a dolog, már csak annyi kérdésem lenne hogy mi a különbség a 12AX7 Tung-Sol, 12AX7S ,12AX7-C 12AX7A , 12AX7LPS és egyéb végződésű csövek között, nekem egy alacson zajú jól terhelhető csővekre lenne szükségem, Te melyiket ajánlod?
Köszi
Egy ezresésrt bármikor...
Ezen a teljesítményen lehet valahogy növelni?
Ez a PCL86, SE kapcsolásban maximum 3W-ot tud leadni, ezt nem lehet növelni. Két csővel PP-ben adna már 8-10W-ot is, de akkor erősebb táp, és nagyobb, meg más kimenő is kell, ja, meg több alkatrész, szóval egyszerűen nem lehet. Építs egy PP-t, vegyél bele cuccokat.
ÁÁÁ. Dehogy építek azt sem tudom hogyan kezdjek bele vagyis kezdenék. De akkor azt hiszem átvágtak 5W-os ként vettem.
De egyszer profi leszek mint ti és akkor csinálok belőle 3W-ot!
Mind a hangszóróknál, mind az erősítőknél általában erősen felfelé kerekítik a Wattok számát. Úgyhogy lehet, hogy az Általad vett erősítőnek nagyobb a kimenő teljesítménye mint egy bolti "5W-os"-nak.
Kiűztem a macikat a korrektorból. Az anódfesz 3 lépcsős R-C szűrést kapott ( graetz után 120µF-1,8K-22µF-1,8K-22uF) Nincsen egyik fesz se stabilizálva. Fűtőfesz 6,2V egyen mind a 4 csőnek) közelítőleg 20mF puffer. (6x3300µF 6,3V alaplapból való low ESR, csak ez volt itthon. Talán elviseli a 6,2V-ot.) A katódokat hidegítettem (1,2k, 2,7k) csak 22µF kondi volt de 100-220µF-ot teszek majd bele. Nem volt mélyhiányos. A katódhidegítő kondik miatt nem módosul a korrekció? Most már bőven elegendő jelet szolgáltat az erősítőim számára.
sziasztok
Van egy pl 504 es csövem. tudtok valami jó kis erősitő kapcsolást hozzá?
szia
Kicsit fura hogy 27 volt az anodfesz
Igen, a csöves világban nem jellemző ez a kis feszültség. Próba képen egyszer majd megépítem, ha lesz ilyen tápom.
Ragaszkodni kell a katódban lévő kondik értékéhez? Nem találtam itthon 100 mikrós kondikat de vannak valamivel nagyobbak. Azon kívül, hogy megváltozik a fokozat erősítése van valamilyen hátránya?
Kapcsolás.
Az, hogy köszönsz, még nem baj. Hogy magadnak köszönsz, ez sem olyan vészes. De ezek után miért írsz le egy értelmetlen mondatot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |