Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez OK, ez tudott dolog, de én még soha nem láttam Aba feliratot egy bilincsen sem, pedig jó pár százat szereltem már fel malmokban az évek folyamán. A régi pirosra festett, menetes-házason is AWAB felirat volt még a 80' évek elején. Később már sokféle Buler, Dext, Ocrim, és egyéb, felirat nélküli is megfordult a kezem közt, de Aba-val soha nem találkoztam.
![]()
Mondjuk én sem láttam még Aba felirattal ilyet, én is szereltem fel egy párat ide-oda. Nem lehet, hogy elvileg eredetileg ugye awab-bilincs volt a neve, aztán úgy is hívták, csak valakinek megbotlott a nyelve? Az aba-bilincset könnyebb kimondani
![]() Szerk.: A linkelt oldalon egy pók azt írja, hogy 30 éve látott ilyet, és katalógusban is Aba néven szerepelt.
'80 -as évek? mit akartok már olyan későn?! Elkéstetek!
![]() De ha tudtam volna, hogy neked örömet okozna egy ilyen bilincs, biztosan teszek félre egyet. Bár, akinek ilyen volt, az kincsként kezelte. Az SKF bilincsek voltak inkább elterjedve akkoriban.
Ezek szerint akkor ez még a kezdetek kezdetén volt.
Csak jó valamire a matuzsálemi kor. ![]()
Sziasztok
Egy kis segítséget, tanácsot kérnék... inkább megerősítést. Rendeltem a Gyr0tech.hu oldalról egy 1TB-s Samsung HD103UJ winyót. Ma jött meg, minden oké. De ahogy elkezdtem rá pakolni, egy 10 perc múlva eltűnt a partíció és egy időre "ráhagytam", kb. 2 órára, addig nem voltam a gépnél. Aztán átnéztem a kábeleket, mintha ez a probléma megszűnt volna. Kb. egy órája lett kész a rámolással, és nézem hogy teljesít, HDSentinel van a gépen, megnézem hány fokos, stb... Erre látom hogy kondíció 8%-on van. Nézem az üzenetet, 963 hibás szektor! Azannyát mondom, gyors rástartoltam HDD Regenerator-al, hátha. Elindítom, és kb. olyan 3%-nál elkezd a vinyó kattogni. De "krkrkrkr", megilyedtem, a progi megfagyott, aztán abbahagyta és ment tovább. Azóta is számol és javít. Most 206-nál tart, és mindent javította - állítólag. De félek ez csak átmeneti lesz, lehet megint "előjön" később... Node a lényeg amiben kérném a tanácsotokat. Csak egy számlát kaptam a winyóval. Ez megfelel-e garanciapapírnak is? Mert semmilyen garanciára utaló szöveget nem látok az oldalukon, csak szavatosság címszóval. Az lenne ami nekem kell vagy mit csináljak most? És az ilyen "neten rendelt" dolgoknál ha valaki van aki "tapasztalta" hogy megy a garancia érvényesítése? Előre is köszönöm
Netes vásárlásnál is érvényes a cseregarancia, sőt úgy tudom tovább is él mint a 3 nap.
![]()
Akkor ha hétfőn megkeresem őket akkor még lehet belőle csere?
És ha már nincs raktáron belőle akkor levásárolhatom? - Mintha úgy láttam volna hogy kifogytak. De gondolom akkor a szállításokat én perkálom, legalábbis amit én küldök nekik azt tuti...
Bocs, hogy bele szólok de ha a barátunknak (Google) beírod, hogy aba bilincs akkor meg fogsz lepődni.
Beírtam, és láttam. De ezt mondta itt a faluba Karcsi bácsi is, és neki se hittem. Azért kérdeztem valami olyan linkre, ahonnan számomra ez hivatalosan megerősítést nyer.
Küldd vissza utánvéttel, és számold hozzá az árához a postaköltsége(ke)t is.
Hali
Csak mint erdekesseg : Tegnap este fel nyolc korul kitort Guatemalaban a Pacaya nevu vulkan es 1000 meteres oszlopban tort fel a vulkani fust es hamu. A hamu a vulkan 60-80 km-es korzetet beteritette. Pacaya kitores. Annyit teszek meg hozza, hogy a hazamtol 28 km-re van a vulkan. Udv Vili
Elég aktív az a vulkán!
![]() Azért én rinyálnék egy kissé. ![]()
Durva. A duma viszont hatalmas:
Idézet: „a hazamtol 28 km-re van a vulkan...” Nem ám 28 km-re lakok a vulkántól ![]() ![]()
Idézet: „A hamu a vulkan 60-80 km-es korzetet beteritette. ... a hazamtol 28 km-re van a vulkan.” Ez tényleg elég durva... mi a helyzet nálatok "vilmosd"?
Hát persze
![]() ![]()
Hali OFFosok. (főleg auto-moto mániások) Láttatok már olyat, hogy a főtengelyben lévő tűgörgő, a dugattyú falába ágyazódjon be, bemarva vele a hengert, és lényegében tönkretéve az egész motort?
![]() ![]()
Az hogy tudott egyáltalán oda kerülni? Nem látni, hogy alulról került volna fel. Nem lehet, hogy valaki beleejtette, egy gyertyacserekkor, bár nem sokat mehetett így el vele.
Erről jut eszembe hogy, a múltkor cseréltem főtengelyszimmeringet a simsonon, ekkor derült ki hogy vagy fél éve járok úgy, hogy a gyújtás oldal felől nincs benne (kiugrott a fészekből). A végére elég jól be tudtam állítani, még alapjárata is volt meg ment is.
![]()
ugyanez volt Nekem is. Nézem, ki van félig dűlve a szimering
![]() KTobi: felömlőkön keresztül?....
Ha kétütemű, bár arról nem írtál. Tapasztalatom nincs akkora, hogy egy képről eldöntsem.
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Van egy ilyesmi szivattyú .Ma ki akartam a pincéből a vizet varázsolni,de sehogy se akart elindulni a folyamat.Aztán lerövidítettem a sziv. szívócsövét(ilyen kötőelemes volt),beletettem a vízbe és megdöntöttem a szivattyút,így elkezdett sprickolni a víz,aztán rátettem a műanyag slagot amin eltávozott a víz 3/4-e.A maradékot is ki szeretném szívatni,de ez a döntős módszer már nem jó ,mert nem lepi el a víz a csövet.Laikus vagyok a témában,nem tudom hogyan kellett volna helyesen csinálnom,kérlek segítsetek mi a jó technika.
Köszönöm.
A felömlőn felküldi a tűgörgőt, nem egy ritka eset. Ez amúgy egy Simson.
Ha belevegősödok a szívócső, akkor újra fel kell tölteni vizzel. A szívócső végén kell, hogy legyen egy lábszelep, anélkül nem működik a rendszer.
Vegulis a tavolsagmerest teljesen mindegy, hogy melyik pontjan kezdjuk, ugyebar (alapveto geometria). A hazamtol a vulkan pont annyira van, mint a vulkantol a hazam. Mivel en a hazamtol indulok el, onnan merem a tavolsagot, nem visszafele. Ha a vulkantol indulnek termeszetesen onnan kezdenek merni.
Udv Vili Kulonben nem veszes, megszoktuk mar. Minden honapban van egy-ket foldrenges mifelenk.
Egy kis hir magyarul: Rendkívüli állapot Guatemalán vulkánkitörés miatt. De azert nem teljesen 100 % a cikk. Olyan "Fele sem igaz".
Kútra használunk hasonlót. Meg kell rángatni kézzel a vizet, hogy tele legyen a pumpa. Amit tehetsz, a szívócsövet rászereled, majd, a kimenetén kezd el tölteni a vizet a pumpába, mikor már folyik ki a szívó oldalon befogod a szívócsövet, a segítség teli tölti, és bekapcsolja a pumpát, mikor megszívta magát, akkor engeded el a szívócsövet értelemszerűen a víz alatt. Mi benzinpumpával játszottuk ez annak idején, no abba kicsit több víz kellett, meg komolyabb szívóereje volt.
Ez egy centrifugál szivattyú. a szívócsövet, és a szivattyúházat is fel kell töltened vízzel (légteleníteni kell) máshogy nem szív.Nem önfelszívó. A szívómélysége általánosan 9m. Ha nincs a szívócsőnek a végén a lábszelep, akkor elég macerás az indítása.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |