Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 555-ös IC-s kapcsolások
Lapozás: OK   55 / 189
(#) vilmosd válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Rendben Vili
(#) frissadam válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hi!
Nincs leírás csak rajz. Összeraktam és a led állandóan ég a kimeneten. Csatolom a rajzokat. Mi lehet a probléma?

beült.pdf

(#) mex válasza frissadam hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Annyi biztos, hogy a led a rajzon forditva van. A lapolt oldal a katód és ennek testre kell mennie. A rajz egyébként jó. A körbefutó keret a 0V ugye?
(#) proli007 válasza frissadam hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hello!
Nincs bemenet, nincs tápfeszültség csatlakozás, és nincs a tápon (és az 5. lábon) szűrőkondi. Egyébként működnie kellene.
Ha állandóan ég a Led (ami tényleg fordítva van és ha égne, akkor a tápfesz polaritása is fordítva lenne) akkor a kondi nem töltődik fel. Tehát a kondi feszültség növekedését kell mérni. 2/3-ad tápfeszt elérve átbillen és kialszik a Led. De tápfeszültségre kapcsoláskor, mindig lest egy késleltetés.
üdv! proli007
(#) pet238 hozzászólása Máj 28, 2010 /

Helló!

Még kezdő vagyok, előre is bocsi ha hülyeséget kérdezek.

Felváltva szeretnék kapcsolni 2 relét, és az lenne a kérdésem hogy ez megoldható-e 556-al? Egy relés astabil kapcsolást már csináltam 555-el. Ha valaki tud, adhatna egy kis infót, esetleg valami sematikus kapcsolást.

Előre is köszi!
(#) kadarist válasza pet238 hozzászólására (») Máj 28, 2010 / 1

Szia! Itt ez a kapcsolás. Az izzók helyére kötheted a relék tekercseit. A tekercsekre ne felejtsd el rákötni a visszafutási diódákat.
(#) pet238 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hú ezer kössz!
Pedig ismerem is az oldalt, elég figyelmetlen voltam
(#) kadarist válasza pet238 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szívesen.
(#) frissadam válasza proli007 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Van bemenete a panelnak. Csak nem csináltam a vezetékekhez forrasztási pontot ahol be kellett volna fúrni. A kondi töltődésre majd rámérek
(#) frissadam válasza proli007 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Hi! Rámértem a kapcsolásra. Az R1 ellenállás 1k az R2 30k és a 100u kondin mért fesz 6v. Kicseréltem az R2-t 10k-ra és lett a kondi feszültsége 7.5v. Utána kivetten az 1k ellenállást és direktbe kötöttem . A kondin így 12v-ra emelkedett a fesz. A led viszont még mindig egyfolytában ég. A led természetesen helyes polaritással van beforrasztva a panelba. Ötlet, hogy miért nem alszik ki a ledem?
(#) _JANI_ válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Zárd rövidre a kondenzátort. Ha nem történik változás akkor távolítsd el az IC-t és mérd ki a panelt. Lehet csak egy kis "szösz" miatt nem megy. ( Vagy sérült az IC... )
(#) _JANI_ válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

( Az időzítő kondenzátorról van szó! )
(#) frissadam válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Rövidre zártam. Nem történt semmi. A led nem világit se nem villant se semmi. Nincs fesz ugye mert rövidre zártam a kondi helyét. A kondimmal lehet baj? Nem értem.

Ha kiveszem az átkötést, akkor ugyan úgy működik mint ha bent lenne a kondi.Csak ég a led és 500ohmos ellenálásnál van 7.9v fesz.
(#) frissadam válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

A 100mikrós-ról van szó ugye?

2.2 µF kondival is ugyan ez a helyzet.....
(#) frissadam válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

:worship: Valaki segítsen!
(#) vilmosd válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Ha az R1 ellenallas helyere rovidzarat tettel akkor az IC kaputt, mert mikor atbillen az idozites vegen, a DISC (7) labon levo tranyo kinyit es direktbe lezarja a tapot testre. Persze nem sokaig, mert a tranyo megszakad a hatalmas aramtol. Utana nincs aki kisusse a kondit, es mindig a feltoltott allapotban marad, tehat vilagit a LED.
(#) frissadam válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Kicseréltem az IC-t és ugyan az a helyzet. Nem lehet hogy a panelon kötöttem el valamit?
(#) mex válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Tegyél már fel egy képet, abból nagy valószínűséggel kiderül a hiba oka.
(#) vilmosd válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Hali
En ezt a kapcsolast megcsinaltam par 100-szor es mind mukodik.

5s_timer.pdf

(#) _JANI_ válasza frissadam hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Igen. Egy - két jó :photo: a nyákról lehet többet segítene.
(#) frissadam válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Itt a 2 kép a panelról.
(#) Sir-Nyeteg válasza frissadam hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Ennyi erővel Google-maps képet is rakhattál volna fel róla...
(#) _JANI_ válasza frissadam hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Látom a kimenet is ki van vezetékelve. Oda mit és hogyan kötöttél?
(#) frissadam válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Semmit sehogy nem kötöttem. Csak a ledet figyeltem hogy ki alszik e. Amíg azzal gond volt gondoltam nincs értelme semmire rákötni.
(#) _JANI_ válasza frissadam hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Ok akkor csak egy szabad vezeték...
Közeli éles képekkel többre mentünk vonna.
Így csak a szisztematikus hibakeresés marad.
Azaz, egyesével ki kel zárni minden hibaforrást.
PL: Eltávolított IC-vel kimérni a panel feszültségeit. Bemenetek - kimenet, STB...
Amennyiben rendben van minden, akkor egy új IC-vel ki kell próbálni a kapcsolást.
ÉS - VAGY tesztkapcsolás készítése az 555-ös üzembiztonságának megállapítására. Bővebben: Link...
( 0.5 - 1Hz-re méretezve. )

Amennyiben az élindításos áramkör nyáklemeze is jó és az 555-ös is üzembiztos akkor a kapcsolásnak működnie kell.
(#) frissadam válasza _JANI_ hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Az új ic csere dolgot már próbáltam. Az nem hozott sikert. Nem lehet hogy a kimenetre kellene kötnöm fogyasztót? Arra gondoltam, hogy lehet az kisütné a kondit?
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Közeli kép hiányában már csak a fordított beültetést tudom feltételezni én is...
(#) frissadam válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Pár panelt legyártottam már eddig és nem szoktam ilyet elhibázni mint a fordított beültetés. Közeli képet egy teszkós fényképezővel nem tudok csinálni. Ha rázúmoltok a képre szerintem elég jól látszana egy fordított beültetés. Az a baj hogy soha nem dolgoztam még 555 ic-vel és nem tudom mikor mit hogy sem kellene csinálnia. Még nem ellenőriztem a panelt sajnos nem vagyok otthon.
Következő: »»   55 / 189
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem