Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Most készül a legújabb pic demó panelom (már csak pár alkatrész hiányzik) A lényege : hogy minden ami a fejlesztéseimhez kellhet rajta lesz .
poti , ledek nyomógombok , analóg hőszenzor, lcd , 7 szegmenses kijelző . És a pk2 ! Minden kikapcsolható a dil kapcsolókkal és az összes port elérhető a csatlakozókon keresztül is . Ja és még egy "újítás" az öcsi panel : ennek segítségével a 28 lábú piceket is tudja kezelni a panel
És még két kép a panelról
Nem, nem verseny. Én befejeztem. A nejem már kezdte unni, hogy minek építek magamnak ennyi egyforma célú cuccot, haszon meg semmi. A 47µF szerintem mint a tied, csak kettő van belőle. A legkisebb nekem is melegszik. Kb. 2órai munka után levettem a fedelét és igen meleg (kb40-50C) volt mindkét FET és a trafó is. Pedig már kitapasztaltam a menetszámokat, tekercselési megoldásokat is. A zsúfoltságot csökkentendő a kijelző panel lett megszórva alkatrészekkel.
Üdv. (Sándorfalvára is)
Bzoli94-nek és neked is:
Nem akarok ebből bizniszt csinálni, már csak a trafó házi tekercselésű mivolta miatt sem... A sorozat gyártáshoz még tovább kellene gyúrni egy kicsit. Az ötletek a HE-ről jöttek, hát megosztom veletek, amit itt kaptam.
A középső méret éppen a tieddel egyezik. 80*160*40. Az elsőt elnéztem és a 100-as mélységűben túl sok hely maradt... A kicsinél már sokat sakkoztam, mire belefért.
Egyéb technikai infóért menjünk másik témába, vagy magánba, nehogy megszóljanak. Ez Masterfoxx-nak is válasz.
A 10W power led ekhez elkészültek az áramgenerátorok (piros , kék, zöld ), projektorba lesznek ha elég a fényerejük.
Nagyon jó lett gratulálok . Szerintem megérdemelne ez is egy helyet a legújabb kapcsolásaink között!
Nagyon tetszik az egész ötlet és kivitelezés és az, hogy ilyen pici. Ügyes vagy!
Aranyos!
Olyan icipici akkumulátort honnan és mennyiért lehet beszerezni?
Gratulálok!
Nagyon jó lett! Ha jól látom, infrás távirányítású. De hogy hogy veszi a jelet mikor kanyarogsz vele? Az infra csak egy adott "sugárban" működik nem? Egy ilyet összeraknák és is szívesen
Mivel modulált a jel ezért bőven elég neki annyi infra fény is ami a falakról verődik vissza.
Ha kell feldobhatom a nyáktervet meg a pic programját.
Feltételezem hogy a PC-s szoftvert nem akarod közzétenni, pedig annak nagyon örülnék. Mivel én sajnos kevés vagyok egy ilyen szoftver megírásához. (De ha esetleg egy cikket írnál az egészről, az szerintem mindenkinek jó lenne. A PC-s részt se hagyd ki, ha esetleg írsz.) Amúgy nekem is tetszik én is szeretek RC játékokkal játszani.
Így értem!
Érdekelne. De milyen PIC-el van? Az adó is érdekelne! Valamint a jojstic-al hogy hoztad össze..
bankimajki:
A pc oldali swt nem szándékozom közkincsé tenni. zoly15: Az ,hogy milyen pic van benne az mind a videóban mind ebben a hozzászólásban leírtam. Az adó oldal csak annyi, hogy a pc küld soros porton és ezt modulálja egy pic12f509 ( akár lehetne 555 ös ic is lényegtelen) 38kHzen ami meg megy 2db infra ledre. A joystickos dolog meg rendkívül egyszerű hiszen directxben van erre külön osztály. (Ez jelen pillanatban egy sima usb-s gamepad, de lehet bármi. Akár bill. ről is lehet vezérelni.) Meg lehetne oldani az adó oldalt valami pic el is de nekem nem arra kellett hogy játsszak vele ( najó arra is ) hanem hogy a sw-emet fejleszthessem mert a nagyobb robotok hangosak meg elfoglalják az egész szobát . Csatoltam a nyáktervet és a pic be égetendő programot. A kommunikációs protokoll a forráskódból kiolvasható.
Sziasztok gondoltam megosztom veletek életem első TDA7294-es erősítőjét majdnem kész állapotában még hangszínszabályzót szeretnék majd bele építeni és ennyi
jó lett, csak így tovább
A programozható elosztómmal úgymond elkészültem. Ígértem képeket, a bedobozolt állapotról, illetve kicsit módosult a PIC program ezért új videó is készült róla.
Bekerült a program elejére egy üdvözlő szöveg, illetve az Adatok mentve szöveg után, a kimenetek állípotát jeleníti meg az LCD kijelzőn. Video: Bővebben: Link üdv: Dávid
Szép készülék, csak az a taknyos ragasztó csúnya szerintem, meg egy idő után el is enged. Szerintem jobban jártál volna menetes csavar+távtartókkal.
Amúgy kivülről szép készülék! Müszi
Hétvégén sikerült végre bedobozolnom az egyik nixis órámat, a másik kettő még várja hogy átjárja a jó miskolci levegő...
Nagyon jó lett, gratulálok!
Azt megkérdezhetem, hogy miből készült a doboz?
Köszönöm szépen! A doboz: Keményfa ( marózva,fúrva, pácolva, lakkozva) és fémháló meg alulemez (festve) + 2db tunsgram tranyó
A felirat igen jól mutat rajta. Azt hogy készítetted?
Üdv ! A feliratot vékony bronzlemezre fotózással és maratással készítettem el, külön a betűk hátterét és az előtérben lévő feliratot. Festés után a kettőt összeragasztottam és utána került az órára.
Szia sooty,
Számomra ez a "fórumon készült" legszebb óra! Megkérdezhetem hogy a széle az valami szövet? Hogy feszítetted fel? A felirat hogy készült? köszi, barna
vagy akár csinálhatnál egy cikket is arról, hogyan kell ilyen dobozolást csinálni...
Profi!
Az első képen az a két panel ugye össze lesz fogatva csavarral a 4 sarkán? :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |