Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Multiméterel . mértem kb 24 v hejett. 6v volt benne de már kicseréltem szereztem de ugyan az most meg nem világit a képcső nyaka nemtoom mért
Sziasztok!
Meg van a kis nokia tv hibája. Sajnos a sorkimenő. Elvittem egy ismerősömhöz (tv szerelő) és megnézte teszterrel. Esetleg nem tud valaki egy ilyen sorkimenőt?
Sziasztok!
Egy kis JVC televizuális eszköz pottyant be hozzám. Nem indul... Neki is estem , hogy a kötelező köröket lefussam rajta. Kiszedtem a sorvégtranyót (BU808DFI) is. BCE lábai között minden felé mindenfélét lehet mérni. Mondom ez biztos kuka. DE megnéztem az adatlapját és akkor gyúlt fény a fejembe , hogy ez nem sima kapcsoló tranyó. (esetleg diódával). Hanem egy darlington pár megfűszerezve ezzel azzal. Az adatlapjában (figure 1.) van egy teszt áramkör de nincsenek értékek... Milyen egyéb módon vizsgálhatnám a tranyót, hogy jó -e? Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek.
Szia!
Számolj a képen látható értékekkel. Egyébként a sorvégtranzisztorok legtöbbször a C-E között szoktak zárlatosak lenni. Bővebben: Link
Sziasztok.
(Sajnos kihalt a monitor topic így ide teszem fel a kérdésemet, elnézést érte.) Van egy Fujitsu Siemens x178-as monitorom. Igaz crt monitor, de nagyon jó 1024x768-on 100Hz-en megy. Sajnos mostanában viszont próblémák adódtak vele. Szemből nézve a jobb oldala zöldebb mint kéne nagyjából a felétől elkezd halvány zöldebb lenni és a jobb szélén már jól látható a halvány zöld rész főleg fehér háttérnél. Esetleg meg lehetne e csinálni házilag valahogy? Eddig ahogy kérdeztem azt mondták csináltatni nem éri meg. Néhány napja olyan probléma akadt még vele, hogy 100Hz-en a bal oldala életlen lett szövegnél rettentően zavaró, de most 90Hz-en nincs ilyen próbléma, de a zöldülés megvan. Mi lehet a baja? (Nem vagyok szakértő de látható hibát talán el tudok hárítani pl: kondicsere vagy szemmel látható hibás alkatrészt még észreveszek.) Időnként sípolni is szokot kis ütéstől elhallgat vagy ha fordítok egyet rajta, a videokábel mozgatásakor is elhallgat néha talán ez kondi hiba. Egy időben sercegő hang is volt, de egy erős ütés miatt már egy ideje nem hallom szerncsére. Még ezt a monitor használom, de van egy tartalék funkcióiban rosszabb mint ez így megpróbálkoznék a javításával rontani már nem sokat lehet rajta addig a másikat használnám. Ha más nem lesz veszek egy újat. Mi vagy mik lehetnek a bajai a monitornak? Ha valaki ért hozzá és átjön a monitor hiba topicba nekem az is jó
Szia .sor kimenö?nézted már a kábeleknél is lehet ki huz valahol,esetleg meghajto tarnyo?ha csipogot sipolt az lehet ki száradt kondi is
Szia.
Még nem néztem, mert ez van még beállítva, valahol biztos áthúzott és biztos van kiszáradt kondi is. Főleg az érdekelne mi okozza a zöldülést és azt, hogy 100Hz-en pont a nem zöldülő fele homályosodik kicsit csak pont annyira életlen, hogy szöveget ne lehessen rajta olvasni, viszont 90Hz-en legalább az életlenség megszűnik. Még egy érdekes jelenség a zöldülés az persze megvan mindig, de abban a részben ahol van írva fekete betűkkel ott a zöldülés csökken pl: wordbe ha végig van gépelve egy oldal a sor végéig akkor a gépelt sor végeken fehér a háttér a sorok között zöld (magyarul öld-fehér csíkos). Érdemes egyáltalán szétszedni vagy ezek már olyan összetett hibák, hogy nem lehet vagy nagyon nehéz megjavítani?
Hát igen a hibák száma elég nagy lehet igy hát én biztos nem javitanám,de van itt sok okos emberke akik jobban értenek hozzá.én kezdeném a kondikkal majd a képcsön lévö panelon van 3 tranyo pil azzal.de ha szét szedted akkor menet közben probáld egy picit asorkimenön lévö potival szabályozni.nekem tv-vbel volt ilyen gondom de az 1 ellenállás okozta jo nagy ellenálás80ohm körüli értékel
A képcső lemágnesezésével lehet gond. Hálózati bekapcsolásánál hallasz-e egy zümmögő hangot?
Zümmögőt nem hallok, csak a mágneskapcsoló kattan egy jó nagyot, de menüben már sokszor próbáltam a legmágnesezést meg is csinálta (elszineződeik egy pillanatra a kép beremeg aztán stabillá válik gondolom ennek ilyennek kell lenni és közben egy kattanás talán a mágneskapcsoló), de semmi javulás.
Azért mondtam az ellen álást ami elég nagy és az a nagy fesz tekercset szabályozza meg arra van 1-2 nagyobb kondi is
De ha szétszedem ezt a montort (most még szükségem van rá 1-2 hétig), akkor ugye a kondikban még ott a nagyfesz és én nem szeretném megtapasztalni mennyire nagy is az, egy 100 ohm-os ellenállással ugye ki kéne sütni párszor biztos ami biztos, DE hogy süssem ki? (Nem tudom pontosan mekkora fesz lehet egy ilyen kondiban, mert ha 1000V-nál nagyobb lenne akkor akármivel fogom meg az ellenállást átüthet ami megrázó élmény lenne.)
Akkor a színtisztaság-beállító mágnesek állítódtak el a képcső nyakán. Esetleg nem kapott egy erősebb ütést a hiba megjelenése előtt?
Ne foglalkozz a kondikkal. 1 nap alatt kisülnek maguktól is, de egy 230V 60W-os izzójal 1 másodperc alatt kisütheted, ha kételyeid vannak.
Nem hiszem a zöldülés alőtt volt 2-3 alkalommal sercegő hang, de még amikor ki volt kapcsolva a monitor akkor is volt igaz halkan. Utánna eltelt 1-2 hét és jött a zöldülés mostanában meg a 100Hz-nél az életlenség a bal oldalán, de ez 90Hz-en megjavul. Nem hiszem, hogy a tekercsek mozdultak el, mert ha wordbe végigírok gy sort fekete betűvel akkor abban a sorba a képernyő széléig eltűnik a zöldülés, de ez a zöldülés pedig a képernyő 1/3-tól jelentkeik és halad a jobb oldal felé erősödve igaz a monitor közepén még alig látszik a zöldülés, de a jobb szélén már elég zavaró, de a bal oldala legalább is a szélétől mért 4cm-ig nincs zöldülés.
Hello kadarist Edig jutottam a a videoton tv vel . ijen a képe hiába csinálok vele akár mit.
meg elmentek a szinek fekete fehér a kép itt egy kép.
Amiket írtam megcsináltad? Kondi, egyebek?
Megpróbáltam kicsit érzékeltetni mit is jelet ez a zöldülés és a wordbe ahol teliírok egy sort ott visszafehéredik. A képek tudom elég rossz minőségűek, de csak ez a webcam. van most (volt egy kis interferencia az írott sor utáni részt érdemes figyelni ott látszik, hogy a sor vége fehér a többi rész zöld.)
Igen megcsináltam kicseréltem az ősszes kondenzátort.
most vissza jőtt a szin de nem teljes a kép.
A CL44-et is cserélted? Ha igen, akkor a TDA8145 is lehet bűnös.
Na az a baj hogy ebben nemtalálok semijen TDA ic t csak azokat a sok lábuakat A CL44 ki cseréltem
A rajz meg van? Egy kis 8 lábú IC-t keress a nyáklap sortrafó felőli sarkában. A CL44 van rákötve.
Sziasztok,
Kaptam egy CW-21C73V samsungot, KS3A sasszival. Annyit tesz, hogy ha aramot kap, akkor a degauss tekercs kap villanyt, hallatszik a zizzenes is aztan ennyi, standby led se vilagit. A tapegyseg forrasztasait atnezegettem, atforrasztgattam, mit sem segitett a probleman. Az alkatreszeken szemmel lathato elvaltozas nincs. A troubleshooting elvezetett a MICOM-tol az IC801S-ig, ahol eroteljesen ingadozo feszultsegeket talaltam, idonkent tobb 100V-os csucsokkal. Ilyenkor hogyan tovabb? Koszonom elore is! Udv, Lori
A hálózati nagy pufferelkón meg van a 320V?
Sziasztok,
Kaptam egy CW-21C73V samsungot, KS3A sasszival. Annyit tesz, hogy ha aramot kap, akkor a degauss tekercs kap villanyt, hallatszik a zizzenes is aztan ennyi, standby led se vilagit. A tapegyseg forrasztasait atnezegettem, atforrasztgattam, mit sem segitett a probleman. Az alkatreszeken szemmel lathato elvaltozas nincs. A troubleshooting elvezetett a MICOM-tol az IC801S-ig, ahol eroteljesen ingadozo feszultsegeket talaltam, idonkent tobb 100V-os csucsokkal. Ilyenkor hogyan tovabb? Koszonom elore is! Udv, Lori
Szia,
Akkor elkerulte a figyelmemet, megkeresem! Koszi, L |
Bejelentkezés
Hirdetés |