Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró tekercselés

Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 34
(#) pacal76 válasza hugi00 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Pattex repair epoxy de nem veszek többet csak kísérlet miatt vettem meg. Amire kellett volna (huzal+cséve) arra nem vált be de a membrán csévéhez jó lesz.
Szerintem elég folyós de ha nem akkor a membránt mindkét oldalát be szoktam kenni vagy ha ez nem lehetséges akkor megszoktam mozgatni a membránt és így kerül alulra is. Szerintem elég folyékony és gyorsan köt.
Régebben szorult 15éve, de mára kidolgoztam egy módszert amitől tökéletesen lejön minden gond nélkül.
Itt a következő áldozat. Esetleg nem tudjátok milyen márka lehet? Régi 3 utas REFLEX ládába volt, de szerintem semmi köze hozzá.

15.jpg

(#) hangszoros hozzászólása Jún 1, 2010 /

Az ágyteszt lényege:
A lehető legtöbb komponenst kihagyni a meghallgatásból, mivel minden befolyásolja a hangot. Pl: két hangszorót ledobva az ágyra viszonylag reflexio mentes háttér . -Nálam 3 gyapjú van rajta derékalj, paplan , teritő- . Felváltva ugyanarról a drótról bele hallgat.Mérhetelen különbségeket meg lehet hallani. Alkatrésznél, vagy drótnál: egy jól szoló szélesávú az ágyon, és beleprobál a vizsgálandó. Pl drót, kondi stb
(#) trionaudio hozzászólása Jún 1, 2010 /

Sziasztok. Csak érdeklődés képen írok ide, ezzel soha nem foglalkoztam, de szeretnék egy pár teljesen magam tekercselt, szerelt hangszorot csinálni, hangszóró kosarat , membránt porvédőt csévét honnan tudok beszerezni, olyan kosár érdekelne, amin rajta van a mágnás .Mitől függ a hsz. frekije? a tekercs ellenálllásától, huzal átméröjétöl? Vagy a menetszámtól ? Üdv Krisztián .
(#) pacal76 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

shalafi.66 hangszórós!

Hagyjátok már ezt az ágytesztet. Inkább az elhangzott kérdésemre adjatok választ,
Milyen hangszóró ez?
(#) pacal76 válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Szerintem felejtős a dolog. Inkább vegyél két döglött hangszórót és gyakorlatozz azon.
(#) hangszoros válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Ha az az öntvénykosár ,vékonyfalu, rideg, akkor tudom milyen hangszoró , de az istenért nem ugrik be a cég. Elég sok van nálunk, mert a hangositók egy időben probálkoztak vele. Még a kinai invázio előtt.

Ha valamit nem értesz, akkor kérdezz. -ágyteszt-
Az index forumon hülyére cikkiztek miatta. Lassan megértették, elfogadták, hogy a lehetséges leganalatikusabb összehasonlitás lehetőség. És még be se kell ruházni.
Mondjál hasonlót ha tudsz amivel jobban lehet minösiteni a "termést" mondjuk a hangszorót
(#) hangszoros válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Hallgas pacal76-ra.
Jobban jársz
(#) trionaudio hozzászólása Jún 1, 2010 /

Kérdeztem , hogy hol lehet kapni... lehet egyben kapni mágnessel vagy csak külön?
(#) pacal76 válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Mindent lehet kapni külön de drága lenne és a végeredmény is kérdéses.
(#) hangszoros válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Mindent vehetsz a Hangszoró 2000kft-nél Sz fehérvár.
Pesten is van egy boltjuk, éppen hol nem tudom. Ott lebeszéled, megrendeled és jön. Vagy a Posta
Nem hallgatsz pacalra76-ra, pedig jót mondott
(#) pacal76 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Igen ez az a szóró rideg vékony öntvény kicsit gagyinak tűnik. Esetleg RFT lenne. Véleményed róla?
Nem kevertelek össze benneteket de ti tudtok csak választ adni kérdésemre.
S********
Nem tudok mondani neked, mert én nem nézegetem a hangszórókat csak néha javítom ha hoznak.
Bár a mércét meghúzom ******* vagy mnc soha.

Ugye nem kell megindokolni ? köb..
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Még két teljesen különböző hangszórót is azonosnak hallanál. Ráadásul a felhasználási körülmények közötti viselkedéseről semmiféle információt nem kapsz.

Ui: Az indexen továbbra is vicc tárgyát képezi.
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Boltjuk nincs, legfeljebb viszonteladóik, de ilyen alkatrészeket nem szívesen adnak ki, és reménytelen otthoni körülmények között még a gyárban készült hangszórók minőségének megközelítése is.
(#) pacal76 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Véleményed érdekelne még mindíg erről az öntvénykosaras hangszóróról.
(#) hangszoros válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Ha agyonütnek se jut eszembe a neve a cégnek. Arra emlékszem, hogy angol, és studio szerepel a nevében
Na majd felhivom a roadok doyenjét, mert mikor Omegázott kevert velük mármint a hangszorókkal. Vagy meg kellene keresni az egyik hangszorós füzetem. Ez a nehezebb.
Mi változik ha tudod ? Szerintem semmi. Ráadásul nem szerepeltek túl jól. Ezért gyógyult le a szakma róluk. A futottak még kategoria. Ha nagyon szar lett volna jobban megjegyzem
Visszont bosszant, hogy nem ugrik be, pedig jó néhány volt a karmaim közt. Lehet, hogy Fane ? De nem hisszem.
Na majd Nemes Laci talán megmondja,
Egyébbként az öntvénykosaruk roszabb mint a Vidi pléhkosár. Az legalább nem törik el !
(#) shalafi.66 válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Ha tűrhető a mágneskör, normális lágyrészekkel lehet abból jó hsz.
(#) hangszoros hozzászólása Jún 2, 2010 /

Ha valaki jót akar akkor csináld magad, vagy keress egy hozáértöt, és összerakatja vele
Számtalan olyan hangszoróval találkoztam _találkozok_ ami egész jó lehetne ha....
A gond: Macera szétszedni , gyenge pontokat kiküszöböni, és úgy összerakni.
Ennél sokkal gazdaságosabb, lenne _megsporolva a szétszedést_ hazahordani az alkatrészeket,
(#) pacal76 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Bizony a kosár gyenge pontja, viszont nekem csak leégett szerencsére.
Lehet hogy Fane mert egy ősrégi három utas REFLEX ládába van.

"Ráadásul nem szerepeltek túl jól" Ez érdekelt.

Még az érdekelne hogy milyen vastag huzallal tekerted őket? Bár nem hiszem hogy emlékszel rá.
Sajnos előttem egy kontár járt benne, ez látszik is a fotókon cséve recept füzetből ragaszó (huzal cséve közt) pálmatex vagy mi. A huzal viszont 0.20 és én is ezt választottam, légrés miatt is.
Ha 150W kibír akkor nekem megfelel.
(#) shalafi.66 válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Ez mindig ragasztó, csévetest, és huzalfüggő. Illetve a mechanikai oldal is beleszól, ha a kész hangsugárzót nézed.
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

A kosár dobozba építve már gyakorlatilag lényegtelenné válik, ha nagy gond van a hangszóróval, biztos, hogy nem arrafelé kell keresni.
(#) Akashi hozzászólása Jún 3, 2010 /

Üdv.

Van egy 20cm-es vidi hangszóróm (DC2002 ben volt)
Nagy hangerőn elkezdett recsegni, és megfigyeltem hogy a tekercs és a mágnes között kis szikrák keletkeznek. Most szétszedtem a hangszórót (membránt ki), de nem látok semmit.
Lehet hogy az idő múltával eldeformálódott a káva és ezért beleért a tekercs a mágnes vasrészébe, ledörzsizte a szigetelést és ez okozta a szikrát? Mert egy helyen meg van kopva a szigetelés a tekercsen (kb 1*1mm)
Van mód leszigetelni a tekercset anélkül hogy szétbontanám? Nem akarom totál szétszedni.
(#) zolika60 válasza Akashi hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Kenj rá egy kis nitro lakkot. Persze a súrlódást is meg kell szüntetni.
(#) shalafi.66 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Ha helyreáll a központosság, akkor a lakk sem kell.

De egy új pillére valószínűleg szükség lesz, ha már egyszer szét lett bontva.
(#) pacal76 válasza Akashi hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Ha mázlid van akkor nem lett menetzárlatos, és elég a lakk.
(#) pacal76 hozzászólása Jún 3, 2010 /

Lassan készen van csak nehéz mások kontár munkáját eltüntetni.
(#) hangszoros válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Nem szerencsés, mert nagyon nem birja a meleget.
Abból hogy jól szól egy mai alucsévetestes hangszoró semmit se profitál, mert úgy @ ahogy van.
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Természetesen egyetlen hangszóró sem az alumínium csévetesttől lesz rossz, vagy jó. Ez is csak egy tévhit. Nem szabad ilyen butaságokkal ijesztgetni a többieket.
(#) trionaudio hozzászólása Jún 3, 2010 /

Milyen tipusú cséve a legjobb ?
(#) pacal76 válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Én a kisebbekhez triflex-et használok 37mm cséve átmérő fölött pedig üvegszálast.
Nem rég vettem kaptont de nem nyerte el a tetszésem azóta csak központozni használom.
(#) Akashi hozzászólása Jún 3, 2010 /

Összeraktam. Kosz volt a cséve és a mágnes között,valami kis izé. Lehet hogy az alucséve aljáról vált le egy kis darabka. De kijött. Acetonnal oldottam le membránt. De alig birtam leszedni a káváról a ragasztómaradványokat.
Szépen központosan összeragasztottam palmafix-szel.
Most jó!
Ti mivel oldjátok le a ragasztót? Én egy óráig szívtam vele.
Következő: »»   12 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem