Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   463 / 1387
(#) patexati válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Amit Watt fórumtárs publikált kapcsolást az elején az tökéletesen megteszi én megépítettem kipróbáltam csak áttértem a léptetőmotoros meghajtásra mi nagyon stabil és tág tartományt tud! A hőszabályzás teljesen a Watt féle csak egy 555 ic-re áttervezve mert az eredeti 556 végül is két 555 csak egyik felét én nem használom ezért az 555. Azonban a nyomtatón nagyon sok minden múlik! Ha magas olvadású a tonerpor az nem e leg jobb sajnos Én egy olyan nyomtatót vettem használtan miről mindenki lebeszélt volna és az a jó HP Laserjet 6L (már kettő is van teli tonerrel) ezzel 100 fok alatt is lamináltam a vaskloridos előmaratásos módszerrel mit mindenkinek javasolok mert én szinte soha nem készítek selejtes nyákot mióta alkalmazom nem jön le a nyomat a nyákról nem kell babusgatni nem mar alá olyan mértékben mint egy sima csiszolt nyákra való nyomatnál hol a festék rajt van de nem fed mikroszkopikusan és alá tud folyni a marató sokszor maratáskor feljön..
(#) Sir-Nyeteg válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Ok, nem akartam vitázni, csak én az a fajta vagyok, aki inkább nem is említi a panellakásban lakó embernek ezt a megoldást. Egy dolgot felejtsen el a három óvintézkedés közül, és olyan lesz az élmény, mint papucsban hegeszteni...
Gyors munkához sajnos ezt a "veszélyességi-kockázatot" vállalni kell.
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Kétoldalasnál 130fokot használsz vagy emelsz rajta? A kétoldalast úgy csinálod, hogy kivágod mindkét oldalt és összepozícionálod? Ha igen hogyan ragasztod össze, hogy ne másszanak el? Ha ez meg van akkor a két lapközé beteszed a nyákot és mehet a laminálóba?
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Az Én fajtám kertes házban lakik, de nekem bejön a buborékoztató és a nátriumperszulfát.
Tegnap készült két fizetős nyák között ázott.
0.5-ös lábtávolságú csatlakozó lesz szalagkábel hosszabbító.

uj1_018.jpg

(#) kaqkk válasza patexati hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Nekem ez a tákolmány vált be , 600w os halogén fűtőcső van benne , és a vastag vashenger nagyon jól tartja a hőt
egy A 4 es nyákot átengedek rajta készer oda vissza
és tökéletes . Ja és én az öntapadós műanyag tapéta hordozópapírját használom az kihülés után egyszerűen
sérülésmentesen egyben lehúzható . Nem kell áztatni dörgölni és semmit nem hoz le a tonerfestékből .
(#) kaqkk válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Egyébbként én is gondolkodtam a nátrium perszulfáton ,
Már készen van egy 20x20 as bubis marató (üvegből)
csak most lehet hogy sikerül beszereznem egy pár liter hidrogén peroxidot (itt Szegeden már sajnos leszedték a fodrászkellék bolt polcairól)
(#) patexati válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

A lényeg,hogy jó! Mindenki kifejleszti a saját technikáját és arra esküszik! Én már nem fejlesztek ezen semmit mert 99%-ban megbízható az eredmény az előkészítés,kezelés okozhat csak hibát! Maga a laminálás soha nem hibás csak a nyomat vagy a nyák!
(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Ha kicsi a kétoldalas akkor 130 fokon szoktam hagyni de ha előtte 140-en használtam és nincs kedvem a menüben bóklászni akkor 140-en hagyom. Ha nagyobb méretű a panel akkor viszont mindenképp át szoktam állítani 140 fokra. Igazából a legminimálisabb különbséget sem vettem észre a 130 és a 140 fokos laminálás közt. Minőségbeli különbség 120 fok környékén de főleg 110 fokon jelentkezik. Ez már tényleg elég alacsony hőfok a lézernyomat-lamináláshoz, 110-120 fokon már marad egy kis festék a műnyomón is. De ez igazából a tonerportól függ csak.

Kétoldalas nyákot itt leírtam hogy hogyan csinálom:
Bővebben: Link
A különbség azóta persze az, hogy a vasalót laminálóra cseréltem. Az egyetlen gond az, hogy a szigetelő szalagnak nem szabad a hengerek közé kerülnie hogy ne olvadjon fel rájuk. Ezért úgy szoktam csinálni hogy a hatos üzemmódot elindítom és manuálisan 'bekapatom' a panel szélét, mert a gumi hengerek szerencsére nagyon stabilan összefogják a két műnyomót és a panelt. Azért kell a hatos üzemmód, hogy én manuálisan tudjam irányítani a hengereket. Mivel csak éppen hogy a panel szélét fogják a hengerek, ezért a szigetelő szalagokat le tudom húzni a műnyomóról úgy hogy állnak a hengerek. Utána bent hagyom a hengerek közt a panelt, visszalépek a menübe és elindítom a kedvenc üzemmódomat.

(A PIC programjának megírásakor már gondoltam ilyesmi szituációkra ezért van például 6-os üzemmód, meg például a PIC nem esik zavarba ha a nyák-kérés üzemállapotba lépéskor már rögtön nyákot talál a hengerek közt... )
(#) kaqkk válasza patexati hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Igen ez így igaz , De a gépen is sok múlik . Most tervezem
egy végleges változat elkészítését (valószínű hogy kapok "új hengerpárt") és azt már pices vezérlővel és rendesen felszerelt motorral fogom elkészíteni Ő még csak a "demó verzió de jól teljesít meg vagyok vele elégedve .
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Köszönöm majd ezt is kipróbálom. Azért jó, hogy ilyenekre is gondoltál. Nem bántam meg, hogy utánépítettem.
(#) tbence3 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Idézet:
„Bence max egy hónap múlva már nyák készítést is fog vállalni”

Ezt most mire fel írod?

Hetekkel ezelőtt én is szembesültem vele, hogy levették a mars téri fodrászkellékes bolt polcairól a hidrogénperoxidot. Azonban szerencsére van ismerős így tudtam szerezni. Lehet, hogy beszerzek belőle egy fél zsugorral, hogy egy jódarabig ne kelljen ezzel foglalkoznom.
(#) kaqkk válasza tbence3 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Azért írtam mert látom itt a topikon milyen nagy üzletember vagy (nem akartalak ismeretlenül megsérteni )
(#) tbence3 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Nem mondanám, hogy nagy üzletember lennék, csak kihasználom azokat a lehetőségeket amelyek elém tárulnak. Egyébként közeli barátoknak, osztálytársaknak eddig is csináltam panelokat.
Olyan panelkészítési eszközök elkészítésén fáradozom amelyek nem csak a jelen igényeimet szolgálják ki hanem a jövőbeni, nagyobb dolgokat is. Itt gondolok pl A4-es levilágítón. Jelenlegi csak egy oldalashoz való sajnos így át kell majd alakítanom.
Ha gondolod tudok majd segíteni a hidrogénperoxid beszerzésében.
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szia. Még azt akarom kérdezni, hogy te hogyan teszed ki Eagle-ből a kétoldalas panelt egy PDF-be?
Most csinálok először kétoldalas panelt mindjár kész és teszek fel ide képet.
(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Kiexportálom mindkét oldalt aztán Paint-ben egymás alá teszem és kinyomtatom PDF nyomtatóval.
(#) cNobody válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Én meg egyből eagle-ből kinyomtatom pdf-be
(van beépített pdf-be nyomtatási lehetőség)
(vagy az csak a schematic-nál van? már rég használtam :hide: )

Milyen kiterjesztésbe exportálsz? Melyik amelyiknek nincs sok vesztesége?
(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szigorúan csak BMP.

Értem és köszi.
(#) cNobody válasza cNobody hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Nah feltelepítettem az 5.9-et és megnéztem. A nyáktervnél is és a kapcsolási rajznál is ott van a pdf-be nyomtatási lehetőség közvetlenül. Csak a nyomtató kiválasztásánál kell kiválasztani a "Print to File (PDF)" opciót, a nyomtató helyett. (persze a kinyomtatni nem kívánt layer-eket ki kell kapcsolni) Így elhagyható egy lépés.

De természetesen kinek a pap, kinek a papné, úgy csináljátok ahogy akarjátok.
(#) roland0327 válasza cNobody hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Lehet nem értetted a kérdést. Nekem az volt a kérdésem, hogy a TOP és BOTTOM réteget hogyan rakja egy PDF-be. Azt én is tudtam, hogy lehet PDF-be nyomtatni az Eagle-ből, de egyszerre a két réteget nem lehet.
(#) cNobody válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Jaaa, világos, félreértelmeztem, bocsi.
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Első kétoldalas panel a laminálóval. Az nem tetszik benne, hogy hullámosak a vonalak, kicsit vegyek vissza hőfokból? Ez 133fokon volt. És egy tesztpanel amin a vizszintes vonalak 0.1mm és a függőleges 0.2mm-esek.
(#) Nagykucsi válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Nekem nagyon tetszik
(#) Nagykucsi hozzászólása Jún 4, 2010 /

Akinek álló maratója van(függőleges)...Annak mivel van összeragasztva a plexije, amit nem esznek meg a vegyi anyagok?
(#) kaqkk válasza Nagykucsi hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Nekem üvegből készült a függőleges és egyszerű sziloplaszttal van ragasztva A vízszintes az plexiből van és szintén sziló fogja össze
(#) gulasoft válasza Nagykucsi hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Persze mert a tiéd lesz Ma még akarok lötstoppot rárakni a vezetékek közé csak magukra a vezetékekre nem, hogy legyen hol szétfutni az ónnak.
Én a maratóval nem kockáztattam. Van egy üveges az utcában, mondtam neki, hogy savas anyag lesz benne, 4000Ft-ért megcsinálta, de lehet kell egy jóval nagyobbat csináltatnom, mert néha nehezen férek el benne.
Mondjuk egy a3-ast, de akkor a buborékcsövet is belerakatom üvegből, és felülre csak egy betorkoló csonkot, alulra meg egy leeresztő csapot.
(#) poci261 hozzászólása Jún 5, 2010 /

sziasztok,megmagyarázná nekem valaki hogyan is kell vasalásos módszerrel nyákot készíteni?
(#) bbalazs_ válasza poci261 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Ugye, ez csak vicc volt?
Van kulon ilyen topic is, de ebben is olvashatsz rola korabban.
Roviden: kinyomtatod lezernyomtatoval vagy lefenymasolod a tintasugaras kepet, utana fejjel lefele a nyakra vasalod a papirt, aztan vizben leaztatod a papirt.
(#) roland0327 válasza poci261 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Szia. Itt mindent megtudsz!Bővebben: Link Attila mindent elmond róla és be is mutatja.

Üdv.
Következő: »»   463 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem