Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Amit Watt fórumtárs publikált kapcsolást az elején az tökéletesen megteszi én megépítettem kipróbáltam csak áttértem a léptetőmotoros meghajtásra mi nagyon stabil és tág tartományt tud! A hőszabályzás teljesen a Watt féle csak egy 555 ic-re áttervezve mert az eredeti 556 végül is két 555 csak egyik felét én nem használom ezért az 555. Azonban a nyomtatón nagyon sok minden múlik! Ha magas olvadású a tonerpor az nem e leg jobb sajnos Én egy olyan nyomtatót vettem használtan miről mindenki lebeszélt volna és az a jó HP Laserjet 6L (már kettő is van teli tonerrel) ezzel 100 fok alatt is lamináltam a vaskloridos előmaratásos módszerrel mit mindenkinek javasolok mert én szinte soha nem készítek selejtes nyákot mióta alkalmazom nem jön le a nyomat a nyákról nem kell babusgatni nem mar alá olyan mértékben mint egy sima csiszolt nyákra való nyomatnál hol a festék rajt van de nem fed mikroszkopikusan és alá tud folyni a marató sokszor maratáskor feljön..
Ok, nem akartam vitázni, csak én az a fajta vagyok, aki inkább nem is említi a panellakásban lakó embernek ezt a megoldást. Egy dolgot felejtsen el a három óvintézkedés közül, és olyan lesz az élmény, mint papucsban hegeszteni...
Gyors munkához sajnos ezt a "veszélyességi-kockázatot" vállalni kell.
Kétoldalasnál 130fokot használsz vagy emelsz rajta? A kétoldalast úgy csinálod, hogy kivágod mindkét oldalt és összepozícionálod? Ha igen hogyan ragasztod össze, hogy ne másszanak el? Ha ez meg van akkor a két lapközé beteszed a nyákot és mehet a laminálóba?
Az Én fajtám kertes házban lakik, de nekem bejön a buborékoztató és a nátriumperszulfát.
Tegnap készült két fizetős nyák között ázott. 0.5-ös lábtávolságú csatlakozó lesz szalagkábel hosszabbító.
Nekem ez a tákolmány vált be , 600w os halogén fűtőcső van benne , és a vastag vashenger nagyon jól tartja a hőt
egy A 4 es nyákot átengedek rajta készer oda vissza és tökéletes . Ja és én az öntapadós műanyag tapéta hordozópapírját használom az kihülés után egyszerűen sérülésmentesen egyben lehúzható . Nem kell áztatni dörgölni és semmit nem hoz le a tonerfestékből .
Egyébbként én is gondolkodtam a nátrium perszulfáton ,
Már készen van egy 20x20 as bubis marató (üvegből) csak most lehet hogy sikerül beszereznem egy pár liter hidrogén peroxidot (itt Szegeden már sajnos leszedték a fodrászkellék bolt polcairól)
A lényeg,hogy jó! Mindenki kifejleszti a saját technikáját és arra esküszik! Én már nem fejlesztek ezen semmit mert 99%-ban megbízható az eredmény az előkészítés,kezelés okozhat csak hibát! Maga a laminálás soha nem hibás csak a nyomat vagy a nyák!
Ha kicsi a kétoldalas akkor 130 fokon szoktam hagyni de ha előtte 140-en használtam és nincs kedvem a menüben bóklászni akkor 140-en hagyom. Ha nagyobb méretű a panel akkor viszont mindenképp át szoktam állítani 140 fokra. Igazából a legminimálisabb különbséget sem vettem észre a 130 és a 140 fokos laminálás közt. Minőségbeli különbség 120 fok környékén de főleg 110 fokon jelentkezik. Ez már tényleg elég alacsony hőfok a lézernyomat-lamináláshoz, 110-120 fokon már marad egy kis festék a műnyomón is. De ez igazából a tonerportól függ csak.
Kétoldalas nyákot itt leírtam hogy hogyan csinálom: Bővebben: Link A különbség azóta persze az, hogy a vasalót laminálóra cseréltem. Az egyetlen gond az, hogy a szigetelő szalagnak nem szabad a hengerek közé kerülnie hogy ne olvadjon fel rájuk. Ezért úgy szoktam csinálni hogy a hatos üzemmódot elindítom és manuálisan 'bekapatom' a panel szélét, mert a gumi hengerek szerencsére nagyon stabilan összefogják a két műnyomót és a panelt. Azért kell a hatos üzemmód, hogy én manuálisan tudjam irányítani a hengereket. Mivel csak éppen hogy a panel szélét fogják a hengerek, ezért a szigetelő szalagokat le tudom húzni a műnyomóról úgy hogy állnak a hengerek. Utána bent hagyom a hengerek közt a panelt, visszalépek a menübe és elindítom a kedvenc üzemmódomat. (A PIC programjának megírásakor már gondoltam ilyesmi szituációkra ezért van például 6-os üzemmód, meg például a PIC nem esik zavarba ha a nyák-kérés üzemállapotba lépéskor már rögtön nyákot talál a hengerek közt... )
Igen ez így igaz , De a gépen is sok múlik . Most tervezem
egy végleges változat elkészítését (valószínű hogy kapok "új hengerpárt") és azt már pices vezérlővel és rendesen felszerelt motorral fogom elkészíteni Ő még csak a "demó verzió de jól teljesít meg vagyok vele elégedve .
Köszönöm majd ezt is kipróbálom. Azért jó, hogy ilyenekre is gondoltál. Nem bántam meg, hogy utánépítettem.
Idézet: „Bence max egy hónap múlva már nyák készítést is fog vállalni” Ezt most mire fel írod? Hetekkel ezelőtt én is szembesültem vele, hogy levették a mars téri fodrászkellékes bolt polcairól a hidrogénperoxidot. Azonban szerencsére van ismerős így tudtam szerezni. Lehet, hogy beszerzek belőle egy fél zsugorral, hogy egy jódarabig ne kelljen ezzel foglalkoznom.
Azért írtam mert látom itt a topikon milyen nagy üzletember vagy (nem akartalak ismeretlenül megsérteni )
Nem mondanám, hogy nagy üzletember lennék, csak kihasználom azokat a lehetőségeket amelyek elém tárulnak. Egyébként közeli barátoknak, osztálytársaknak eddig is csináltam panelokat.
Olyan panelkészítési eszközök elkészítésén fáradozom amelyek nem csak a jelen igényeimet szolgálják ki hanem a jövőbeni, nagyobb dolgokat is. Itt gondolok pl A4-es levilágítón. Jelenlegi csak egy oldalashoz való sajnos így át kell majd alakítanom. Ha gondolod tudok majd segíteni a hidrogénperoxid beszerzésében.
Szia. Még azt akarom kérdezni, hogy te hogyan teszed ki Eagle-ből a kétoldalas panelt egy PDF-be?
Most csinálok először kétoldalas panelt mindjár kész és teszek fel ide képet.
Kiexportálom mindkét oldalt aztán Paint-ben egymás alá teszem és kinyomtatom PDF nyomtatóval.
Én meg egyből eagle-ből kinyomtatom pdf-be
(van beépített pdf-be nyomtatási lehetőség) (vagy az csak a schematic-nál van? már rég használtam :hide: )
Milyen kiterjesztésbe exportálsz? Melyik amelyiknek nincs sok vesztesége?
Szigorúan csak BMP.
Értem és köszi.
Nah feltelepítettem az 5.9-et és megnéztem. A nyáktervnél is és a kapcsolási rajznál is ott van a pdf-be nyomtatási lehetőség közvetlenül. Csak a nyomtató kiválasztásánál kell kiválasztani a "Print to File (PDF)" opciót, a nyomtató helyett. (persze a kinyomtatni nem kívánt layer-eket ki kell kapcsolni) Így elhagyható egy lépés.
De természetesen kinek a pap, kinek a papné, úgy csináljátok ahogy akarjátok.
Lehet nem értetted a kérdést. Nekem az volt a kérdésem, hogy a TOP és BOTTOM réteget hogyan rakja egy PDF-be. Azt én is tudtam, hogy lehet PDF-be nyomtatni az Eagle-ből, de egyszerre a két réteget nem lehet.
Jaaa, világos, félreértelmeztem, bocsi.
Első kétoldalas panel a laminálóval. Az nem tetszik benne, hogy hullámosak a vonalak, kicsit vegyek vissza hőfokból? Ez 133fokon volt. És egy tesztpanel amin a vizszintes vonalak 0.1mm és a függőleges 0.2mm-esek.
Akinek álló maratója van(függőleges)...Annak mivel van összeragasztva a plexije, amit nem esznek meg a vegyi anyagok?
Nekem üvegből készült a függőleges és egyszerű sziloplaszttal van ragasztva A vízszintes az plexiből van és szintén sziló fogja össze
Persze mert a tiéd lesz Ma még akarok lötstoppot rárakni a vezetékek közé csak magukra a vezetékekre nem, hogy legyen hol szétfutni az ónnak.
Én a maratóval nem kockáztattam. Van egy üveges az utcában, mondtam neki, hogy savas anyag lesz benne, 4000Ft-ért megcsinálta, de lehet kell egy jóval nagyobbat csináltatnom, mert néha nehezen férek el benne. Mondjuk egy a3-ast, de akkor a buborékcsövet is belerakatom üvegből, és felülre csak egy betorkoló csonkot, alulra meg egy leeresztő csapot.
sziasztok,megmagyarázná nekem valaki hogyan is kell vasalásos módszerrel nyákot készíteni?
Ugye, ez csak vicc volt?
Van kulon ilyen topic is, de ebben is olvashatsz rola korabban. Roviden: kinyomtatod lezernyomtatoval vagy lefenymasolod a tintasugaras kepet, utana fejjel lefele a nyakra vasalod a papirt, aztan vizben leaztatod a papirt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |