Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Következő próblémával találtam magam szemben a fagyasztószekrény működése során! A szekrényben a hűtés tőkéletes, de a külseje feltűnően meleg és a hátsó rács is meleg. A kompresszor folyamatosan megy és gondolom ez a hiba oka és a hőfokszabályzó meghibásodása okozza. Viszont azt nem tudom most le kell cserélnem a fagyasztószekrény alján elől lévő kapcsolószekrényt vagy ezeknél is van külön hőfokszabályozó? Egyébként ez egy álló fagyasztószekrény Gorenje ![]() Ha esetleg valaki tudna segíteni azt megköszönném. Mert ha csak egy szabályzót kell cserélni azt meg tudnám oldani. Köszönettel András
Nem biztos hogy cseréni kell a szabályzót ! Az oldala azért meleg (az ajtó környékén ) mert van benne egy ún keretfűtés , egy csőjárat az ajtó körül a palástban , amit azért használnak hogy véletlenül se fagyhasson be az ajtó .Azt hogy sokat megy a gép okozhatja : 1 nagyon fel van tekerve a hőfokszabályzó (bőven elég ha az alsó harmadba állítod ) ott is megvan a -18 fok
vagy ha véletlenül bekapcsolva maradt a gyorfagyasztó kapcsoló , ezt arról lehet észrevenni hogy egy sárga visszajelző világít a kijelzőpanelon . A hátsóü rács mindíg meleg ha megy a kompresszor , ez a hőleadó felület .
Sziasztok!
Hát sajnos én csak kidobtam egy kazal pénzt az ablakon.. A dugulást nem tudta megoldani a szerelő..Vele egyébként nem vagyok megelégedve... Ha az elején közli velem, hogy hát azért egy ilyen probléma (folyamatos hűtés) esetén nem csak a termosztát csere jön szóba akkor azt mondom hogy korrekt a hozzá állása... Csak hogy értsétek a hiba folyamatos hűtés volt: Erre termosztát csere után lecsökkent a folyamatos hűtés több órára.... Ja hogy lehet hogy kevés a gáz benne? nosza gázfeltöltés! Sajnos a gáz feltöltés után dugulás lett a fagyasztóban, hogy ez minek "kinek" a hibája azt már sose tudom meg... Szerintem ez úgy lett volna korrekt ,hogy " ahutogepszerelo "tájékoztat az esetlegesen felmerülhető költségekről, még ha kicsi esélyt is lát erre.. no mindegy.. így jártam...
Köszönöm. Sajnos nem a hőszabályozó van felcsavarva, mert az minimumon van
![]() A Szuper fagyasztás pedig külön billenő kapcsoló az ki van kapcsolva. Szerencsére nem sok minden van a fagyasztóba. Holnap aszem szétszedem a kapcsoló részénél alul. Csak mit keresek mi lehet ott rossz? Köszönöm mégegyszer a segítséget András
Ha nagyon kevés cucc van benne az is okozhat ilyen "tüneteket" csak a levegőt hűtöd és az mivel hogy jó hőszigetelő egyáltalán nem tartja meg a hideget , ezért ritkán áll le és kevés ideig áll a hűtő !Vagy még az is okozhat ilyet ha a termosztát érzékelője nincs a helyén , azt belül kell keresned valamelyik hűtőcsőre van ráfogatva (egy kb3mm vastag leforrasztott végű fémcsövecske)
Mondjuk a fagyasztó most üres akkor mielőtt szétszedném megpakolom hátha kikapcsol a motor
![]() Este jelzem a fejleményt és köszönöm: Kaqkk
Hát dél óta megy a fagyasztó és fel is van tőltve
![]() A kapilláriscső vége is megvan és a helyére van rőgzitve. A végének hozzá kell érnie a fagyasztó rácsához vagy nem? Nagyon bírja a motor, mert folyamatosan megy és kezd jegesedni a legfelső borda a tetejénél! A kapcsoló minimumon van, de nem akar kikapcsolni! Van még valami ötleted Kaqkk, mert ha nincs akkor valószínű hogy szét kell szednem ![]() De addig is milyen gyakran húzzam ki, hogy a motor be ne krepáljon? Mert ma már nem fogom tudni kicipelni a fagyasztót ![]()
Bocs, hogy beleszólok...
Meleg áruval töltötted fel?...és mennyivel?... mert akkor meg azért nemfog egy darabig kikapcsolni.
Nem meleg volt az árú! A másik két hűtő fagyasztórészéből pakoltam át fagyott dolgokat! Csak aggodom, hogy a motor el ne szálljon hogy folyamatosan megy. Amúgy kb -18 C van a fagyasztóban, tehát hűteni hűt
![]()
Folyamatos kompresszorüzem mellett, már jóval "hűvösebbnek" kellene abban lenni...
A hűtők fagyasztórésze viszont nem hűt le annyira mint a fagyasztók, tehát emiatt is lehet, hogy még nem kapcsolt le. Az-az ha a cucc, amit átraktál -12 fokos volt, akkor kell egy kis idő, mire azt -18 fok alá hűti... De előfordulhat gázhiány, vagy a kompresszor elgyengülése is...
Anyum most emlitette hogy a leolvasztáskor a kapcsolon keresztül folyt le a víz
![]() Szerintem a kapcsolónál mindenkép meg kell néznem mi a helyzett, de csak holnap ![]() Addig néha ki kell húznom a konnektorból, de milyen gyakran vagy meddig álljon? Van tippetek? Köszi
Kihúzod 2 órahosszára, majd visszadugod, és lefekvésig járatod.
![]() Éjszakára kihúzod. Egy fagyasztónak kényelmesen át kell hidalnia egy éjszakát leolvadás nélkül... Holnap meg úgyis megnézed a kapcsolót.
Remélem semmi csúnyaságot nem fogok találni a kapcsolónál holnap
![]() Köszi Tibi ![]()
Én azért drukkolok, hogy találj valami csúnyaságot. :yes:
Hidd el olcsóbb azt javítani, mintha a hűtőkörben van a hiba!
Hello.Van egy hűtőnk és az a baja hogy nem kapcsol le és nem is hűt.A maximális hűtésre van állítva a motorok folyamatoson mennek de nem hűt.Mi lehet?
Akkor az elromlott
![]() Viccet félretéve, mi az, hogy a motorok? Hány motor megy egyszerre? Elszökött a gáz belőle. :yes:
A kompresszorok.2 van benne mind a 2 megy és tök meleg de nem hűt semmit.
Akkor bizony mindkét körből elment a gáz, vagy valamilyen dugulás van bennük.
Ahogy zolika60 mondja, elszökött a gáz.
Így ne gyakorolj velük, mert a kompresszorok leéghetnek.
Ezekhez is lehet venni külön ilyen vezérlőpanelt?
Aha.Viszont ma kikapcsoltuk kimostuk és a visszakapcsolás után valamennyit hűtött.Közel sem annyit mint amennyit kellene de sokkal jobban mint azelőtt.
Valamennyi gáz biztosan van még benne, csak nem elég. Ha semmi sem volna, a nyomáskapcsoló nem engedné járni a kompresszort. Egyébként nincs túl közel a falhoz? Ha nem tud a leadott hő távozni az is erősen ronthatja a hatásfokot.
ÚGy van hogy van az előszoba és jobbra a konyha.A konyhába van a hűtő és az előszobai szekrényben van a hátulja.
Akkor lehet, hogy egyszerűen nem tudja leadni a felesleges hőt. Gondolom a szekrényben bent szorul a meleg levegő. Nem tudnál egy ventilátort betenni, hogy javítsa a légcserét?
De nem is volt ilyen meleg. Persze lehet gáz hiány is, de innen nem tudom eldönteni. egy próbát megér, mielőtt szerelőt hívsz hozzá. Próbáld meg szellőztetni a hátulját és ha szerencséd van megjavul. Ha nem úgyis hűtőst kell hívnod, mert gondolom a gázt pótolni úgy sem tudod felszerelés híján.
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van 1 Candy tipusú kombinált hütőszekrényem 1 kompresszoros, a típust nem tudom de a belső világítása nem az oldalán belül van hanem a teteje alján van. A problémám az lenne , hogy ha bekapcsol a kompresszor akkor istenért se akar kikapcsolni, max akkor ha már vagy 1 óra vagy több telik el. A hűtés tökéletes mivel alul a fagyasztórészben minden kővé van fagyva felül pedig a hátsó fal fagyos. A hőszabályozóval kibírom kapcsolni a hűtőt. Mi lehet a baj? Termosztát ?
Este leállt a motor. Ezért a kapcsolórészt nem szedtem szét. A fagyasztóban minden ok, de nappal folyamatosan megy a motor. Szerinted a gáz kevés?
Hőszigetelés rendben van? (az ajtószigetelést is beleértve)
Nem valami nagyon meleg helyen üzemel? Természetesen lehet gázhiány is, vagy a kompresszor hibájából adódóan kevesebb gázt szállít. Ez utóbbi eseteket, csak hűtőszerelő tudja megállapítani/javítani.
Hát az a helyzet, hogy a kamrában van
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |