Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Végülis hozzá tartozik a canopus meg a HTA-30 hoz az összehasonlitás de a GU50 se az itt nem rug labdába egyiknél sem ! a JLH -t szintén nem lehet ide sorolni ,
PL -ul nálam a z utóbbi abszolute nem jött be . Amennyi erősítő annyi hangzásvilág , mind más és más , vannak közel azonosak de az ritkaság . Én az utóbbi időkben épitgettem olyan 20 darab köröl Bővebben: Link és mondhatom nehéz dolog ez a meghallgatás , mind más már ezt leirtam ezért mind szeretem valamiért hallgatni !Egyikben ez ami a másikban az ami .
Ismerem a műveidet (sajnos csak képekről). Rendszeresen követem is a ténykedésed... .
Azt is sajnálom, hogy ki kell hagynom az audiofil találkát, de sajnos már megvan 12-re a repjegyem. Azt gondolom, hogy nem összehasonlíthatóak olyan egyszerűen. A GU is megérdemelne két rendes, kimenőt és az EL84 PP is itt porosodik már egy ideje. Szörnyű, hogy mennyi munkát hagytam félbe, de az élesztéshez nem volt ihletem. Most épp a Hiraga volt soron, de azzal meg bénáztam.
Szia.
Sajnos én is csak képekről ismerem a munkáidat. De ez: Idézet: „Végülis hozzá tartozik a canopus meg a HTA-30 hoz az összehasonlitás de a GU50 se az itt nem rug labdába egyiknél sem ! a JLH -t szintén nem lehet ide sorolni ,” elgondolkodtató. Ha jól értem azt mondod,hogy meghallgatásaid során jobbnak ítéled a csöv. HTA-t,mint egy GU-50-es csöves erősítőt?
Valamit félre értettél , nem rangsorolom igazán önálóan mind más és más , csöveset meg tranzisztoroshoz hasonlítani ? hát nehéz kérdés !Ja és azt nem tudom hallottál -E már csöves erősítőt meg ráádásul mondjuk egy GU50-et ? hát ez a csövesek közül is egy más világ , nekem elhiheted . De ha volna rá alkalmad akkor a júliusi találkozóra eljössz és megtudom mutatni nagyvonalakban miről beszélek !
Én tuti elmegyek,erősítőt nem tudok vinni,de nagyon szeretnék hallgatózni,ha lehet.
Igen, úgy volt hogy a HT-A30-at építem meg, de a Canopushoz megvan már szinte minden. A poti piher típusú lesz, ez elég jó szerintem.
Idézet: „A poti piher típusú lesz, ez elég jó szerintem.” Nem hiszem. Ahhoz nagy mázli kellene.
A panelt forrasztás után lemostam (a gyanta miatt), és belakkoztam. Ez tökéletesen véd a korróziótól.
Ha Alkotó megcsinálta a nyákot a csodaerősítőhöz, akkor megépítem és elviszem hallgatózni.
Feltettem egy rajzot, egy keresztbe hibajavítós erősítőről, amiről eddig mindenki azt írta, hogy nem működhet.
Harpo, amíg ráért még tervezte, hogy kipróbálja és leírja, amit tapasztal. Alkotó pedig elkérte a működő példány pontos rajzát, egy "művészi" nyák elkészítése céljából. Amúgy attól csodaerősítő, hogy teljesen eltünteti a visszacsatolás nem kívánt, többszöri lefutásainak hatását, valamint a hangszóró visszarúgásait az erősítőre. De inkább menjünk át az erősítős topicba ezzel.
Akkor milyen potit vegyek? Mit ajánlsz hozzá? Legutóbb mikor ilyet vettem (kb. 5éve), akkor jók voltak.
3 napja megvettem már hozzá az IC-ket! Nincs elfelejtve a dolog. De most már egyre több dolgom van, plusz munkát is keresek.
Elnézést, Hapróval ellentétben, Én teljesen elfelejtettem ezt a dolgot. Szétszórt (is) vagyok.
De semmi kétségem a felől, hogy Hapro remekül meg fogja oldani ezt az ügyet.
Szia! Hol és mikor lesz a találkozó? Mennék én is.
Nos végül végig gondoltam és úgy döntöttem a HTA-30-at építem meg. Ez a NYÁK teljesen jó hozzá? Úgy értem, hogy nincs benne hiba.
Igen ez teljes mértékben használható , ezt már többen is megcsinálták eddig még nem volt gond !
Talán csak a védelem hiánya lehet ebben a tervben az, ami esetleg gondot okozhat, de ebben azért elég éles ellentétek vannak.
Ja hát erről már beszéltünk , és valóban ezt mindenki eldönti magának mit szeretne . Annyi biztos nálam az elő példány már majdnem 1 éve megy de még ennek a hiányát nem szenvedtem szóval ha mindent normálisan használ valaki akkor az a bizonyos védelemnek semmi szerepe . Viszont lehet itt bármiféle védelem ha az illető nem elég körültekintő , és egy óvatlan pillanatban okoz végzetes hibát !
Tökéletesen igazad van. A védelem egy vitatott pontja ennek a kapcsolásnak. Az én erősítőimben benne van a védelem, és az se okozott eddig semmilyen gondot.
Már töprengtem azon, hivatalosan mitől is véd ez a védelem. Korlátozza a végtranyókon folyó áramot. De ha éppen a végtranzisztor megy tönkre, akkor már nem is olyan hasznos.
Beüzemeltem ideiglenesen (ami nem jelent rosszat, mert korrektül csináltam) az újonnan készült HTA-mat. Mellékeltem egy fotót erről.
Három fontos tapasztalatot szereztem: 1. A minőség gyakorlatilag azonos. A zaj talán még az elsőtől is kisebb, tulajdonképpen nincs. Nagyon jó hangja van, sima, steril, teljesen kiegyensúlyozott. Nem kell órákig hallgatni, hogy megtalálja az ember azt, ami igazán tetszik benne. Minden jól szól rajta. Talán csak a teljesítménye lehetne kicsit nagyobb, de én ebből a szempontból nem vagyok átlagos. Tehát nagyon jól utánépíthető, legalábbis nekem már kétszer sikerült. 2. Most először használtam vágható szilikon lapot a félvezetők alá. Amennyire idegenkedtem tőle, annyira tökéletes. Nem tettem alá semmilyen zsírt (ezt nem is ajánlják hozzá), mégis nagyon jó a hőátadás. Csak remélni tudom, hogy hosszabb távon is jó lesz, nem fog elöregedni, töredezni, merevvé válni, és hosszú távon is megtartja a kezdeti remek tulajdonságait. Csak azt nem értem, miért kerül kb. tízszeresébe mint hasonló célú társai. 3. végül egy olyan téma, amit sokan vitatni fognak. Egy közepes méretű, Radiohm márkájú, logaritmikus, sztereó potmétert használtam. Összesen egyet vettem (kb. 500Ft), azt méregettem. Együttfutása szinte tökéletes, 1-2%-on biztosan belül van. Nem végeztem korrekt karakterisztika vizsgálatot, csak találomra forgattam, és minden állásban (20 helyen nagyjából) mértem a két pálya ellenállását. Bekötve semmi recsegés, finoman fordul, nem szorul, nem akad, nincs vele semmi észlelhető probléma. Ez megerősíti bennem, hogy nem biztos a sokezer forintos ALPS-ok szükségessége, egy-egy hangtechnikai eszközben. (Más kérdés, hogy általában egyáltalán nem teszek semmilyen potmétert a végfokokba, de ez most kivételes eset.)
Szia.
Idézet: „Ez megerősíti bennem, hogy nem biztos a sokezer forintos ALPS-ok szükségessége, egy-egy hangtechnikai eszközben.” Egyetértek veled,hogy a sok ezer forintos poti felesleges. Ám van ALPS-ben megfizethető kategóriájú is.Ezeknek az előnye nem csupán az együttfutásukban ill. a recsegésmentességükben van hanem abban,hogy ezek 10 év múlva is ilyenek maradnak. Ezt onnan tudom,hogy rengeteget bontok és a Japán ALPS-ek 10-20 év után is tökéletesek minden szempontból. Elég idegesítő pár évnyi használat után a silányabb potikat lecserélgetni.
A potit próbáltad az alsó szektorban is méregetni?
Tehát éppen a legalján? Nekem ott vannak problémáim ezekkel a potikkal. Az 1-2% nekem álom itt. Azaz, ha nagy bemenő jelet használok, úgy a potit egészen kicsit kell csak tekerni, és máris jelentkezik a technológia hiányossága, mert az egyik oldal zavaróan hangosabb tud lenni. Még nem találkoztam ilyennel ebben az olcsó kategóriában, pedig szerintem erősen az 50-hez közelít a potik száma amiket beépítettem ilyen olcsókból. Ezek mellett, meg nem vagyok hajlandó több ezret kifizetni egy drágábbért, ami vagy jobb, vagy nem, vagy tudja a katalógus adatot vagy sem. Általában lineárisat használok, ez még hozzá tartozik az igazsághoz.
Barátaim! Szerintem meg igenis érdemes kiadni azt a párezer forintot arra a potira. Hamár belefeccelünk apait anyait egy erősítő kivitelezésébe és megépítésébe akkor én azt mondom nincs értelme 500 forintos gagyi valaminek abban a szerkezetben. Recsegnek ropognak , együtt futásuk az mint olyan nem létezik, akkor meg minek .. ALPS 4-5000 forint ból kijön.Nem hiszem hogy ez földhöz vágna bárkit is anyagilag. Bár nem okoskodni akartam úgy hogy elnézést az uraktól..
A legalján is mértem, úgy hogy éppen csak elfordítottam egy picit. Amit az alján érzel, az a lineáris potik miatt lehet. Ott valóban elég érzékeny a "belépési pont" közvetlen közelében.
A logaritmikusban éppen az a jó, hogy akár 10-20°-ot is fordíthatsz rajta, és még mindig éppen csak szól, aztán mikor már középállásban vagy vele, akkor is csak kb. 20%-os a hangerő.
Ez megfordult a fejemben, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de a következő projektbe olyat teszek majd és kipróbálom. Elvégre tök logikus.
[OFF]Egy jó potméteres topik ![itt mellőzzük ezt a kérdést[OFF]
|
Bejelentkezés
Hirdetés |