Fórum témák
» Több friss téma |
Most leengedtem hátha az a baj, hogy jeges volt a fagyasztó.
Azt hallani lehet , hogy folyik benne a gáz. A szigetelés körben teljesen egyben van. A lámpa is kikapcsol ha becsukom az ajtót. Nem sok más jut így eszembe.
Szia!
A gázfeltöltéstől ne azért félj, mert esetleg dugulás is van, hanem azért, mert szinte tuti, hogy valahol elszökött. Tehát lukas a rendszer. ![]() Nos az esetedben, nemfeltétlen van így, de ezt csak egy szerelő állapíthatja meg (mi innen nem). Ha mégis a gáz szökött meg, a feltöltést meg kell előznie a javításnak, és ennek mikéntje széles tartományban befolyásolja az összeget.
Szerintetek ha nem kapcsol ki akkor a termosztáttal van baj ?
Megnéztem a kompresszort, és mellette van rézből 1 henger féleség és annak a végén ahol le van zárva a cső ott eléggé zöldes színe van a leszorításnál. Az nem lehet , hogy a termosztát érzékelőjéből kijött a gáz.
A hütő ki és bekapcsolása külső 30- fokos hőmérséklet
esetén mennyi időközönként , kapcsol be hűteni illetve kapcsol ki? Még annyit , h most úgy üzemeltetem, h leveszem nullára időnként.Csak amikor már úgy látom melegednek a dolgok odabent bekapcsolom a hűtőt.Olyankor meg néha furcsa hangos roppanásokat hallani. Valami ötlete van esetleg valakinek? Bármiféle jó tanács jólesne. Kb 2 éves a hütő
Ne kapcsolgasd ! Ez egy jótanács
![]() Ha eléri a hőfokot le fog állni .
Oksa.Akkor szerinted kaqkk nincs semmi baja a hűtőgépnek.
De az nem baj , hogy állandóan megy ? Nem fog leégni a kompresszor, vagy valami más baj nem lesz , hogy szinte sosem kapcsol ki ?
A többi kérdésre esetleg tud valaki választ ?
Egyedül a fagyasztó részben a csöveken kívül csak ezt látom.Merre van a termosztát ? Idézet: „"Merre van a termosztát ?"” nagy valószínűséggel ott ahol a hőfokot be tudod állítani. a tekerő gomb a termosztáton van.
Ilyenkor nyáron (nagy melegben ) ha nagyon föl van tekerve 3-4 fölé akkor már nagyon sokat megy a gép mert nem győzi lehűteni a teret , aztán felszaporodik a jég ami lévén jó hőszigetelő még inkább nehezíti a hőfok elérését , ezért kell nyáron a legkisebbre állítani a termosztátot .
Oké ez logikus, de nekem az a problémám, hogyha Én most kapcsolom be, akkor persze , hogy sok idő mire eléri azt a hőmérsékletet mire kikapcsol, (vagy 3 óra)de ha már egyszer lehűtötte magát akkor mért van az , hogy a következő bekapcsolásnál is kell neki vagy 2-3 óra mire lehűl.Ilyenkor már nem kell neki annyit hűtenie.
Ez ebben a nagy melegben előfordulhat , a hátsó hőleadó
(kondenzátor) jól szellőzik ?
Sziasztok!
Egy Gorenje RK 4296 E jelzésű álló kombinált, egy kompresszoros hűtővel van problémám, remélem sikerül mindent érthetően leírnom - és bocsánat a hosszáért. 2 nappal ezelőtt leállt, kompresszor égetős volt, a hátsó rács szobahőmérsékletű; bedugáskor kézrátéttel, mintha kis mocorgást lehetett érezni benne, de nem volt hangja, lehet hogy csak erőlködött - estére kihúztuk pihenni hagytuk. Tegnap reggel/délelőtt bedugás után kb 5-10 másodpercig működött, majd kikapcsol, motor melegedik; lekaptam a kompresszorról a relét(?) s direktbe megnéztem hogy megy-e - ekkor 10-15 másodperc után állt le.Nem erősködtem vele, összeraktam, ekkor rendesen elindult. A hosszabbítóból mondom húzzuk ki, be a falba közvetlenül a dugó, második próbálkozásra el is indult (a szabályozónak a bedugáskor nem szabadott "stop" állásban lennie) kb 1 órát ment, s leállt; mondom billentsék meg, s ne "stop"-on legyen a szabályozó, beindult - fél órára. Azóta, sok-sok próbálkozásra néha-néha beindult, de kevés időkre - max 5 perc. Amikor nem indul be hallhatóan, akkor a kompresszoron kézrátéttel érezni, hogy valamit próbálkozik, de nem keringet, teljesen csendben van az egész. (még tegnap este még jártam arra felé, gondoltam megnézem a hőfokszabályzóját, de nem tudtam, már végiggondolni (főleg sötétben), hogy miket is kellene összekötni.) Valakinek van ehhez ötlete; mi lehet a baja, illetve mit lehetne még megpróbálni. Előre is köszönök mindent. András
Köszi, de sajnos nem valószínű, mert teljes lehülés után sem indul(t).
sziasztok!
megint felmerült a múltkori probléma ![]() magától felszabályoz a hűtőgép ![]() hiába kapcsolom 1-re pár pillanat és 5-re ugrik ![]() valaki tudna segíteni? samsung nofrost-os kombinált hűtő
Sziasztok! A tapasztalatok alapján szerintetek Candy hűtőt érdemes venni?? A meghibásodások gyakorisága és a szervizelhetősége miatt kérdem, hogy nem járok-e jobban pl. egy zanussival, ami mégiscsak itthoni termék vagy majdnem.
Zanussi-t vegyél ! Jobban jársz !
köszönöm!
Hali.
Lenne egy kis gondom egy Zanussi Lehel ZFK 18/12 típusú alul fagyasztós hűtővel. Az alsó fagyasztó részével nincs gond, de a felső hűtő részénél folyamatosan működik a kompresszor, még 1-es állásban is. Nem igazán értek hozzá, de szerintem nem egészen így kellene működnie. Válasz előre is köszönöm. Üdv.
A normál tér hátulja jegesedik? Vagy vastagon jeges ?
Egy kis darabon , vagy az egész hátulja ?
Sziasztok! Én még mindig a hűtőtípusok közt válogatok. A gorenjeről mi a véleményetek? Kaqkk?
Köszönöm!
NENE! Az egy tákolmány .
jajj, kösz! Nekem is gyanús volt! Szerinted a Zanussin kívül van még - kifizethető árban - valami, amit érdemes megvenni? (Nem találok olyan méretű zanussit, amilyet szeretnék)
Nem vagyok "ilyen" párti, de kíváncsi volnék a 60havi garanciájukra, amit ígérnek hozzá. Ha annyira rossz és tákolmány lenne, nem lenne kifizetődő ilyen hosszú garit vállalni rá.
sziasztok!
megint felmerült a múltkori probléma magától felszabályoz a hűtőgép hiába kapcsolom 1-re pár pillanat és 5-re ugrik valaki tudna segíteni? samsung nofrost-os kombinált hűtő senki nm tud semmi okosságot ? ![]()
Szia!
Az 5 a maximum?(eredetileg) |
Bejelentkezés
Hirdetés |