Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1220 / 3602
(#) sound.man hozzászólása Jún 16, 2010 /

Megint újítás volt? Valahogy ez az újítás nem jön be...
(#) KTobi válasza poros hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Azt hiszem a netten találhattad. Ilyen kicsiben nehéz megállapítani, főleg jpgnél, de szerintem vágott kép. Léteznek ekkora fák, de az nem így kerül partra, meglátásom szerint.
(#) zenetom hozzászólása Jún 16, 2010 /

Egy kalappal a holnap szóbelizőknek (köztük nekem is)! :kalap:
(#) nagy hoho válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

A szállítást kell csak megoldani.
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Mert az hogy kerül partra? Előtte felhasogatják?
Amikor magasabb a vízszint, ez oda ki tud ám úszni. Aztán ott ragad, mert megakadt valamiben. Amúgy ez nem vágott kép. (Ha csak a szélei nem...)
Gyerekkoromban láttam valódi fényképen hasonlót. A digitális fotomontázs még ismeretlen volt.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Rendben, én meg neked.
(#) bankimajki hozzászólása Jún 17, 2010 /

Ők vajon mekkora sebességgel mehettek fának? Ez nagyon durva: Bővebben: Link :eek2:
(#) KTobi válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Szerintem jobban meg kellett volna feneklenie; nem állítom, biztosra hogy hamis.
(#) poros válasza KTobi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Valóban a netten találtam . Próbáltam be linkelni a cikket de a rendszer nem engedte. Az …rigó oldalán utána nézhetsz. A fához és erdőhöz való vonzódásom “szakmai ártalom” a rendszerváltás utáni nagy munkanélküliség idején csak az erdészethez tudtam elmenni dolgozni , bármilyen nehéz munka azt is lehet szeretni. Az általam döntött legnagyobb fának az átmérője 1m 90 cm volt egy Bábolna melletti véghasználatban . Az is nagy volt de ennek az is csak jelenthetne. :integet2:
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Kövezzetek meg érte, de valahogy az ilyeneket nem tudom sajnálni. (Tipikus diszkóbaleset.) Dacára annak, hogy ilyen esetben a jogrendszer és a szülők felelősségének kérdése is felvetődik.

Ezek a 17-20 éves kis suhancok beülnek apuci-anyuci verdájába a friss jogsijukkal, bedobálják a kocsiba a csajokat, elviszik őket diszkózni, kis pia, meg ki tudja még, mi egyéb a fejükbe száll, plusz felnyomja az adrenalinszintjüket a magas dB érték, aztán visszaülnek a volán mögé, tövig nyomják a gázt, és csodálkoznak, ha eléjük kanyarodik egy kivilágítatlan fa a sötét éjszakában.

És tisztelet azon fiatal fórumtársaknak és olvasóknak, akiknek hasonló magatartás meg sem fordulna a fejükben.
(#) bankimajki válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Őszintén szólva én az utasokat azért sajnálom. Aki vezetett azt én sem.
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Csupán ehhez annyit tennék hozzá, hogy 14 évesek kezébe nem adnék mopedre jogosítványt, sőt biciklire sem engedném őket. A választásokon való részvételt kitolnám 21 évre. Ja ha akar jogosítványt meg választani 18 évesen? töltsön ki egy tesztet, meglátjuk, belátásában van-e a tetteinek. Rémes mennyire gyerekek a mai tizen x éves elvileg felnőttek. Természetesen tisztelet a kivételnek. Innen (a fórumról) is tudnék példát mondani a kivételekre, hogy mennyire felnőtt lehet valaki 16 évesen. Megszégyenítve ezzel azt, aki 18 évesen még körülbelül a 14 évesek szintjén van. Arról az ex évfolyamtársamról nem is beszélve, aki 22 évesen olyan gyerek és felelőtlen...
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Ezért írtam, hogy jogrendszer+szülők. Normális ős lyukat beszél a gyerek hasába arról, hogy ittasan/bedrogozva nem vezetünk autót, és nem is ülünk be ilyen állapotban levő sofőr autójába. Akkor sem, ha nagyon oda vagyunk érte (sőt, ilyenkor inkább beszéljük le), meg akkor sem, ha különben szakadó esőben kellene hazagyalogolni. (Többnyire lehet taxit hívni, vagy ismerőst, szülőt stb. hogy vigyen haza. Lehet, hogy nem szívesen, de utóbbiak is meg fogják tenni.) És sosem iszunk annyit, hogy ne tudjuk felmérni az előbb leírt szituációt.
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Cinikusan azt is lehet mondani, hogy a természetes szelekció modern formája. Az értelmes (=erős) talpon marad, aki pedig buta (=gyenge) elbukik. Ez nem egy számítógépes játék, ahol game over van kiirva a képernyőre, és menüből előröl lehet kezdeni.
(#) poros válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Valamikor pálya alkalmassági vizsgát kellett tenni ha még nem érted el a 18 évet és szgk- ból szerettél volna vizsgázni .de az alsó korhatár minimum 17 év volt. Tehát egy évet lehetett nyerni a vizsgázók 2/3 része kiesett . Ez ma már nem így működik ?
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Idézet:
„Cinikusan azt is lehet mondani, hogy a természetes szelekció modern formája.”

Ez abszolút így van.
(#) bazsoo válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Idézet:
„A 282-es km szelvény közelében egy kisteherautót előzött egy személygépkocsi, és a később árokba borult Renault ugyancsak előzni próbált. Az elé húzodó gépkocsitól a Renault vezetője vélhetően megriadt, balra kapta a kormányt, majd a bal oldali patkából a korrigáló mozdulat közben átcsapott a jobb oldalba, ahol az árokba hajtva fának ütközött.”

Nem tudom, lehet, hogy csak én nem értettem jól, de mikor már a Renault-al előztek, az előttük lévő autó is előzni próbált. Ettől ijedt meg a Renault sofőrje.
Most akkor mi a helyzet?
(#) Rober_4 válasza bazsoo hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Szinte biztosra vehető a gyorshajtás. Azért, ha 90-el megyek nem ijedek meg, ha kijön elém egy előző kisteherautó, még ha nem nézett a visszapillantóba akkor sem! A fa meg csak elé kanyarodott...
(#) Stadi válasza bazsoo hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Nem tudom, én csak a képeket néztem. Az végülis nem derül ki, mikor történt a baleset, de ha nappal, jó látási viszonyok között, akkor a sofőr nem volt igazán a helyzet magaslatán.

Az idézett leírásból én nem tudom összerakni a történetet. Ha előzök, és valaki kiugrik elém az autójával, akkor biztos nem a kormányt kapom el, hanem a fékre lépek. Mert ha ilyenkor balra kormányzok, és a padkáról vissza úgy, hogy nem ütközöm neki annak, akit én előztem, és úgy szállok ki jobbra az árokba, hogy ennyi marad az autómból, az elég nagy sebességet feltételez. Pláne, hogy közben fékezni is kellett valamennyit, mert az többnyire reflexszerű. Végeredményben lehet, hogy ebben a sztoriban pont nincs diszkó, de jelentős sebességtúllépés biztos van. Ez megmagyarázhatná azt is, miért ment elé a másik autó: mikor eldöntötte, hogy ő is előzni akar, még nem volt senki a tükörben, aztán amikor a kormányt tekerte, akkor már ott volt a Rönó mögötte. Én is szoktam így járni, mikor az önjelölt Fittipaldik tolják neki, ami a csövön kifér, csak én kormány tekerés előtt közvetlenül mindig nézem a tükröt.
(#) bazsoo válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

90-el elég érdekes előzni, szerintem. Egyébként nem a kisteherautó vágott elé, hanem egy másik autó.
(#) bazsoo válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Ez igaz, erre nem gondoltam. De azért 90-el egy Trabantot is időigényes folyamat megelőzni
(#) Stadi válasza bazsoo hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Kivéve, ha tele van rakva padlólappal, mert akkor max. 60-at megy. Tapasztalat.
(#) zolika60 hozzászólása Jún 17, 2010 /

Azért nem gondoljátok, hogy utólag a gép mellől nem kéne jobban tudni, hogy mit kellett volna a Renaultosnak csinálni. Harminc éve vezetek, elég sokat mentem. Azt gondolom nyugodtan állíthatom nem mindig egyértelmű mi történt és miért. Főleg egy pár roncsról készült kép alapján nem kéne ítélkezni. A gyorshajtásról pedig annyit, az szólhat ellene alappal aki sosem követte el. Szerintem ilyen vezető nincs.
(#) KTobi válasza bazsoo hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Hidd el, 110nél ritkán kell gyorsabban menni előzéskor, és még az se veszélyes ennyire. Főleg, ha a sofőr eszinél van.
(#) Stadi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Nem azt akarjuk kitalálni, hogy mit kellett volna csinálnia, hanem azt próbáljuk összerakni, amiről a leírás szól.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Idézet:
„A mostani képek alapján, úgy 170 - 200 közöttire saccolom, a sebességet..”

Lehetséges az a 4-es úton? Nem versenyautó roncsok vannak a képen. Ráadásul hárman ültek benne.
(#) Stadi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

A 4-esen eleve elég jól lehet előzni, ha kiértél Pest megyéből. A cikkben említett szakasz is térképen nyílegyenes, úgyhogy simán lehet gyorsulni arra szerintem.
(#) zolika60 válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Mondjuk azt a részét nem ismerem, már nagyon régen jártam arra.
(#) bankimajki hozzászólása Jún 17, 2010 /

Na jó pár dolgot tisztázzunk. 5-en ültek benne ebből 3-an meghaltak. (2 nagyon súlyosan sérült.) Az autó szerintem is 150km/h körüli sebességgel hajthatott, mivel elég jó konstrukciójúak ezek az új autók. (És nem úgy törnek, mint a régiek.) Egyébként nem kell hozzá versenyautó, hogy menjen 200 felett, mivel manapság már egy 1,9tdi mocival szerelt autó 150 Le körüli. Az meg simán repíti az 1 tonnás kasztnit, meg a benne ülő 5, kb. 70kg-os személyt. Matyi azt mondta, hogy nem adna jogosítványt 18év alatt. Na de kérem, szerintem nem igazán lehet korhoz kötni, ismerek 15 éves nagyon komoly gondolkodású gyereket és ismerek 24 éves nagyon eszetlen gondolkodású személyt. Itt bárki bármit mond, én nagyon hibásnak tartom a szülőket. (Nem mondom azt hogy megérdemlik, mert az nagyon gonosz lenne, de van benne valami.) Én ha a vétlen gyermek szülei helyében lennék nem is tudom mit tennék.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Idézet:
„töltsön ki egy tesztet, meglátjuk, belátásában van-e a tetteinek”

A kitöltendő teszten nem buknának, ha hiszed, ha nem. Ezek az emberek nem elsődlegesen buták, hanem felelőtlenek és tapasztalatlanok, és néha teljesen el tudják veszteni bizonyos külső tényezők miatt az önkontrolljukat. Azaz: nem volt olyan esemény az életükben, amelytől helyrejött volna az agyműködésük, amelyből közvetlenül tanultak volna.

Tedd a szívedre a kezed: szerinted hányan válaszolnának direkt helytelenül pl. az alábbi kérdésre, ezzel a saját esélyüket rontva:

"Tudatában van-e annak, hogy az Önnel együtt utazók iránt felelősséggel tartozik az utazás teljes ideje alatt?"

"Tudatában van-e Ön annak, hogy a közúti forgalom komoly felkészültséget és fegyelemezett magatartást kíván meg a gépjárművezetők részéről, mivel az nem egy szórakozóhely, hanem egy potenciálisan veszélyekkel leselkedő zóna?"

"Tudatában van-e Ön annak, hogy a túl nagy hangerőn hallgatott zene és/vagy a fegyelmezetlen viselkedés fokozottan veszélyezteti Önt és az Önnel együtt utazók testi épségét, életét?"

Én nem hiszem el, hogy ezekre vagy hasonló kérdésekre a lehető legőszintébben válaszolna a legtöbb fiatal és azt mondaná: "Na jó, inkább mégsem kéne pár évig jogosítvány, nem vagyok felnőve a feladathoz még!"

Sokat mondok azzal, ha 100-ból 1-et említenék, aki eképp halasztaná el a jogsi megszerzését...
Következő: »»   1220 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem