Fórum témák
» Több friss téma |
Ha az egész hátulja jeges , akkor 95%az esély hogy
csak a termosztátot kell cserélned .
Azért mondom hogy tákolmány (és ezt ezek után is fenttartom) mert nagyon sokat javítottam már 5-8 éves kora után aminek a szigetelése csurom víz volt !
Most olvastam el RENDESEN A hsz -t Itt az lehet a probléma hogy a nofrost hűtőknél mechanikus úton van megoldva a normál tér szabályzása (egy légcsatorna és benne egy "retesz" lehet hogy ez van felakadva és nem enged a szabályzó gomb forgatásának .
Értem.
Köszönöm az infót,beszerzek egyet,aztán majd meglátjuk. Egyébként, ha nem lenne jeges, akkor mi lenne a baj?
Sziasztok!
Van egy nem túl fiatal Whirlpool hűtőgépünk,kétajtós, felül van a fagyasztója. A fagyasztó része jó, de az alsó részen nem hűt... Amikor lebontom az alsó rész hátsó falán a hőérzékelőt és megpiszkálom a kapillárcsövet, elindul, de kb egy nap után ismét előjön a probléma. Én ezt nem értem, nem egy rendszer hűti a két teret? Elképzelhető, hogy az érzékelő csöve eltörött, eldugult, mittudomén, tehát lehet, hogy egy szabályzó cserével megúsznám?
igen az 5 a maximum...
már ki vagyok tőle, lassan minden megfagy a hűtőben, de azért kikapcsolni nem lehet...mármint teljesen... az a kérdés van e valami érzékelő amitől felszabályoz talán? a múltkori panelcsere megoldotta a problémát de biztos valami más is lehet a dolog mögött, mert nem gondolom hogy normális dolog lenne évente panelt cserélni... várok további segítségeket... előre is köszönöm
én pedig most vettem észre a hozzászólást
![]() nem... sajnos ez nem igy van, mert nincs is rajta tekerő egy nyomógombbal lehet szabályozni hány led világítson ami=a fokozat számmal... azért köszönöm a hozzászólást üdv lewis
Akkor vedd elő a panelt és mérd meg 200Mohm-os határral a mikro kapcsolót.
Van egy olyan érzésem hogy átvezet és az lesz a bűnös. ![]() Imi
Szia!
Gondolom(javíts ki, ha tévedek) egy fel, és egy le gombbal lehet állítani a hőfokot? Ha igen, cseréld ki a kis "mikro"nyomógombot, és feltétlen tisztítsd le a panelt(egészen a processzorig), mert Megaohm tartományban átvezet. Ez a jelenség sajnos, az elektronika más területein is jelentkezik (TV elkezd "magától hangosodni, vagy halkulni, vagy csatornát léptetni attól függően, hogy éppen melyik gomb szivárgóárama érte el a proci által értékelhető szintet). A tisztításhoz használj izopropilalkoholt, vagy denszeszt.
Szevasztok!
Egy LG Non Frost GR-349SQF hütőm van amivel az a baj hogy pár napig rendesen müködik vagy akár egy honapig majd gondol egyet és elkezd felmelegedni. Ha kihuzom és bedugom akkor ujra müködik. Ezt mult évben kezdte el egy áramszünet után,addig nemvolt vele baj. A hütőtérben pára jelenik meg amikor elkezd felmelegedni. Egy kompreszoros hütő,valami spéci ventilátor rendszer van benne ami keringeti a hideg levegőt a mélyhütő és a hütő tér között,és ha már melegszik csaknem kapcsol be a kompresszor. Találtam hozzá szerviz könyvet a neten .PDF-ben de az angol és nem vagyok erős angolos.A magyar meg anyit ir rola amit egy laikus is kitalál..... U.I:szerelő látta és azt mondta kuka mert leégett a kompreszor és nem jó,de kérdem én akkor miért megy a kompreszora?
Szerintem kapcsold ki ,és hagyd 3-4 napig kikapcsolva
(előfordul a nofrost hűtőknél hogy pár év után a hőcserélőre rakódik annyi jég ami normál olvasztási ciklusnál már nem tud leolvadni ,és ez a jégréteg okoz galibákat :
Az az igazság,hogy mikkor a szerelő azt mondta kaput nem használtuk majd két hétig vagy még több is,de a régi lehel kilehelte a lelkét és kényszerből megnéztük ezt és müködött,de ahogy fent emlitettem modon. Már tavaj ota használjuk igy,ha esetleg tapasztaljuk hogy nem hütene kihuzzuk majd be és egy ideig nincs vele gond.
Akkor valószínű hogy az elektronikája "butult "meg
annyiban javítanálak hogy csak egy gomb van...nyomkodni kell
![]() köszönöm a segítséget majd megpróbálom megcsinálni
sajnos nem tudok mérni
![]() és ha kimérném mi a további teendő? cserélni kellene? köszönöm a segítséget
Sajnos, akkor az elgondolásom nem állja meg a helyét...
![]()
Köszönöm, engem meggyőzött a válaszod!
Szevasztok.
Fent irtam hogy milyen hütőnk van egyenlöre ugy néz ki hogy müködik,de nem szolom el. A készülékhez van angol nyelvű PDF fájlom akinek kell szivesen felajánlom mert csak megvenni lehet kb 6$. És akinek kell ingyen elküldöm. Más:a készülék a szerviz leirás szerint elég rafko mert van rajta egy teszt gomb amit külsöleg is lehet aktiválni,két gomb együttes lenyomásával ami a gyorsfagyasztás és a melyhütő hömérséklet. Amiből következőleg a hütő egy hurok tesztet csinál amiből nem lép ki még akkor sem ha ki és bekapcsolod csak ujra kezdi.bla bla bla a lényeg hogy a szerelő átverhetet minket esetleg ezt ő tudta azért inditotta el,hogy pengesünk a semiért.Persze a teszt hasznos mert jelez hogy hol van a hiba a hütőben és ezt jelzi.
Kedves szakértők! Én még mindig a hűtőszekrény típusok közt bóklászom. A Privileg szerintetek megbízható? Döntenem kellene egy 3 éves Privileg és egy új zanussi közt. 25 ezer forint a különbség, ami nem kevés, de nem szeretném aztán a javításra a dupláját fizetni.
Nagyon köszönöm!
Sziasztok.
AZ én problémám az, hogy van egy páramentesítő készülékem aminek a kompresszora állandóan megy. Ez nem is volna probléma, ha a vizet iss gyűjtené megfelelően. A gond az, hogy a hőcserélő aljától a feléig kb 30~60 perc után totál lefagy. Valószínűleg a hőérzékelő nem kapcsolhat de ha fagyasztó sprével lefújom az érzékelőt akkor a kontrol panelen elkezd villogni a led addi ameddig vissza nem melegszik.A másik érdekes dolog, hogy a hőcserélő alja le van fagyva a teteje fele meg szoba hőmérségletű.Lehet, hogy kevés gáz van benne?
Szia!
Idézet: „Lehet, hogy kevés gáz van benne?” Nem lehet, hanem biztos.
Szia!
Megtennéd, hogy elküldöd ? Előre is köszönöm. ![]()
Ha minden igaz elment az cimedre ha valamit még tudok segiteni majd szolj az e - mail cimem meg már tudni fogod.Vagy itt.
Köszi megkaptam!
Én ha a" pénztárcám engedi " a zanussit választanám
Hazai gyártmány jó szervízhálózat biztos alkatrészellátás ritka meghibásodás ezek az érvek amik szerintem mellette szólnak . És még anyi hogy a régi jó bevált lehel utódja (a Zanussi megvette a lehel céget) és elvileg még fejleszetettek is rajta .
köszönöm!
Sziasztok!
Visszaolvastam az eddigi hozzászólásokat, és már más által is felvetett problémával küzdök. Van egy Electrolux ENB 3850 - A fagyasztó túlteljesít, azaz van hogy -28/-30 fokra is lehűt (az okát sejtem ![]() - A hűtő rész azonban nem akar rendesen menni. Azaz most pl +15 fokon van néha lemegy +10 re ![]() A gép 4 éves hasonló problémával 2009 őszén a márka szerviz kint volt, feltöltötte a gépet. (mindezt 3 szori kiszállással sikerült megoldani, mindig különböző részek javításával...). BP a BAH csomópont környékén vagyunk és keresnék megbízhat normál áron dolgozó szerelőt (nem elszállt márkaszervizes árú, csak a kiszállás pl: 8000 nettó ![]() A fagyasztóban nincs jegesedés, a ventilátor megy. A visszaolvasások alapján a valószínűsített szerelési tevékenység, kiszállás és gázfeltöltés valamint lehet a csöveket ki kellene tisztítani, fújni. Várom a szíves visszajelzést. Kelény i Gerg ely kelger @ freemail.hu +36-20-négyhuszonkilenc- hatvanöt 40
Helló,
Nekem is egy Lehel (Zanussi) ZFK 18/12 kombihűtővel van gondom... a fagyó része oké, a hűtő része viszont nem hűt, sőt, ha kinyitom az ajtót, mintha meleget éreznék. Mi lehet a baj, ill. javítható-e? Köszi, Anzska
Szevasztok!
A probléma sajnos továbbra is fennáll és most még azt is kiprobáltam hogy a legmagasabb hömérsékletre állitottam a hütőt és még +2 foknál sem kapcsol be csak a venti megy de ha ki és be kapcsolom pár pill után elindul a kompresszor.Egyébként "kaqukk" te mondtad,hogy az elektronika meg butult.Ezek szerint egy elektronika csere megoldaná a gondot menyi lehet az Pl? árban.... Minden észrevétel és segitséget köszönök. |
Bejelentkezés
Hirdetés |