Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
De mélytartományban elég egyenesek.
Rendben, többször nem kérdezem
És azt hogyan lehet meghatározni, hogy a "lengőrendszer szerint" mennyi a maximum, egyáltalán ez mit jelent ? Ez T-S paraméterekből számolható, vagy csak ismered ezt a hangszórót és valahogy megállapítottad ?
Az való igaz, de nem annyira, mint a tervezőprogramban, ezért is gondolom, hogy ez mikrofonos mérés, és ez a valóság.
+ benne vannak a mérési hibák. Valamikor, kb. egy évvel ezelőtt megmutattam itt a fórumon is, hogy a T-S-ből számolt, és a mérhető átvitel gyakorlatilag megegyezik.
Ez összetett, de majd megírom.
Előre is köszönöm
Ha a mostani csöveid 120mm hosszúak akkor kb 22Hz-re van hangolva a dobozod. Ha lefűrészeled 40 mm-re akkor , 30 Hz lesz . Nagyon nagy a doboz , ez inkább 2 db 30 cm-es hsz-nek is elég lenne. Kb 156 liter.
Hello!
Vettem két hangszórót (képek). A kérdésem az hogy mekkora láda kell ezeknek reflexcsöves kivitelnél? A két hangszóró egy ládában lenne.
Sziasztok! Szereztem 1 hangszórót,kicsit felújítottam,ésmost itt nézegetem,mert nemtudom mekkora,és milyen dobozba lenne érdemes beépíteni.Valaki esetleg tudna valamit ajánlani?Egyébként 1 autós mélynyomóról van szó,de én szobában szeretném használni,ha ez lehetséges.
Ő az!
Nem jó ötlet, inkább a csőátmérőt kellene növelni. Már, ha egyáltalán szükség van reflexcsőre. Egyelőre ezt sem tudjuk.
Egyébként 380mm-es hangszórónak kicsit túlméretezve még kb. megfelelhet a doboz.
Sziasztok! Építettem egy háromutas hangdobozt. Magam készítettem a hangváltót. Először csináltam egy 6DB/ oktáv-ost és nagyon "jól" szólt. Ezen fellelkesedve elkészítettem egy 12 db/oktávos hangváltót vártam az áttörést de sajnos még rosszabb hangja lett. A középtartomány erőltetett és torz lett (a többi rendben volt). Jó így a 6db/oktávossal nem is piszkálom inkább ,de valaki megtudná mondani mi(k) végett szólhatott csúnyábban? A linkelt kapcsolás alapján készült mindkét típusú hangváltó. Bővebben: Link
Te magad válaszoltad meg. A linkelt kapcsolások nem jók egyetlen valódi hangszóróhoz sem. Amihez jók lennének, olyanok meg nem (vagy csak alig) léteznek.
5"... hát az első reakció, hogy miért kellett ezt megvenni, a második meg olyan 7-8 liter körüli b-reflex 65-70Hz hangolással.
A gyári adatai után 60liter körüli zárt ládát saccolok neki.
Ujra tekercseltem,mert lepörögtek a menetek! Meg leszedtem a piros festéket róla,mert érte 1 kis baleset
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy zárt dobozba való hangszórót lehet-e TL ben használni? TL-ben nagyobb lessz a hatásfoka? Azért kérdezem, mert szeretnék sürgősen épiteni két szobai hangfalat, nem kell nagy teljesitmény, a hangzás a lényeg, filmezésre, zenére használnám, de jelenlegi anyagi helyzetem miatt nem engedhetek meg magamnak drága, jóminőségü h.szt, ezért Dibeisire(kinai) gondoltam, tudom hogy nem tul jok, de megprobalom kihozni a legjobbat belöllük. Szóval TL vagy zárt ládát épitsek? Ezt tudom rolla
: 8 Ohm: 90dB : 40Hz - 6kHz : 20 Oz
Akkor szinte biztos , hogy a gyári adatok nem használhatóak. Mért T/S paraméterek nélkül nem jutsz semmire. Ha komolyabban gondolod , akkor nézz be a blogomba, T/S mérésről találsz egy kis infót.
Mivel 20 centis, inkább a zárt. Egy TL megépítése egyébként sem kis feladat, mérések nélkül sosem lesz jó.
Azt hogy érted, hogy nagyobb lesz a hatásfoka? A mélytartományt lehet úgy hangolni, hogy nagyobb legyen a hangnyomás, de az érzékenységen ez nem változtat.
Értem. Hogy lehet ugy hangolni a mélytartományt, hogy nagyobb legyen a mélytartomány? Szerinted ezzel a h.sz.el érdemes kétutast épiteni.? Úgy terveztem, hogy ha zárt lesz, akkor ''oszlop" alakú lesz a doboz, kb50liter, mert 2kozépmélyet és 1magassugárzót szeretnék egy dobozba. Mit szólsz hozzá? Szerinted jo lenne?
Ez az adott hangszórótól, és a TL-től függ, de általánosságban a keresztmetszet növelésével.
Szeritnem nem lesz jó, nem kétutasnak való a hangszóró a középtartomány gondjai maitt.
Pedig jóval egyszerűbb mint hangszórót tekercselni.
Helló!
Van egy dómsugárzóm, amiről nem tudok semmit Na most, az rendben van, hogy a mélyközép hangszórónak lemértem a T-S paramétereit, és nyilván valamilyen adatai a dóm sugárzónak is vannak. De arra lennék kíváncsi, hogyha lemérem: a, nem lesz-e baja tőle (mert a program zajjal mér, amiben vannak mélyebb összetevők is) b, egyáltalán mire megyek vele, ha lemérem ? (mit tudhatok meg belőle) c, érzékenységét ki lehet deríteni ? Bocsánat a sok ostoba kérdésemért
Valaki megmondá nekem, hogy miért engedik forgalmazni a sal hangszórókat? ..............se dinamikája, áh
szóval semmi az egész! Szerintetek érdemes kísérletezni vele, avagy jobb kéz mozdulat és lendület? Üdv:
Add oda annak,akit nagyon utálsz :yes:
Hali!
Még az ellenségemnek se kívánom ezt, de tényleg halottatok már Sal rendszert szólni, ha nem is jól de közepesen. Az egyik barátom megkért csináljak neki egy HR- akárhanyas Somogyi ládát SBX 2030 mélyekkel, de esküszöm a szakadozott peremű Orion Hs 280-as mélye ötször jobban szól benne, pedig nem is ehhez méretezték. a Dtf 12- ről nem is beszélve. Nos így jártam!
Szerintem nem tudott annyit változni, hogy ezután jó legyen b-reflex dobozba, így a mérés is okafogyott. Bár érdekes lenne tudni, hogy mi lett belőle, jobb, vagy rosszabb.
És ha valaki még ettől is komolyabban gondolja a T-S és impedanciamérés dolgot, akkor kövesse a linket Bővebben: Link feltettem ideiglenesen a méricskéhez tartozó írást a saját szerverre, mert az eredeti helyén valamiért veszélyesnek érzi az IE, és megéri elolvasni.
Hali!
Ismered ezeket az RFT hangszórókat? A készülő szólógitár erősítőmhöz venném meg őket, ha jók. Egy 40W-os csöves fejhez szerinted jó lenne két ilyen? Nyitott hátú doboz kell nekik, vagy zárt? Kb melyikből mekkorát javasolnál?
Időközben közelebbről is szemügyre vettem az eladó hangszórókat... és megállapítottam, hogy rendesen lelakott darabok sajnos
Rá is kerestem, ez az a tipus. Sajnos javítottak és a memrán sem eredeti rajtuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |