Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   564 / 2499
(#) didyman válasza loldma hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Mindenképpen igénytelen a megoldás így. Egy pár hangfalad legyen és tanuld meg nem túlhajtani, vagy építs hozzá limitert.
Ja, hogy 8Ohm. Sehogy sem leszel jó, a 35W-os és a 10W-os sorosan, ha az impedanciamenetet nem nézzük, fele-fele arányban fog részesülni, ami még mindig nagyon sok.
(#) zitzaki válasza csovalek hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Szerinted 2 x 100Wattot le tudna adni 8 Ohmra?
(#) szamóca válasza csovalek hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Idézet:
„De ez csak durva karkuláció.”


Eléggé! Pl. Hol kerül egy 800VA-es reduktor 70 000FT ba?:no:
20 000-Ft körül van a gyártói bruttó ára.
(#) Tomi20 válasza csovalek hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Heló

Ha viszont kapcsoló üzemű tápja van, az pár ezerből kihozható persze tömeggyártásban, nem kell annyi puffer sem. De itt a rendes leírás:
o Maximális kimenő teljesítmény (1 kHz; THD < 1%):
2x 240 W @ 4 ohm
2x 120 W @ 8 ohm
o Számlált kimenő teljesítmény (20 Hz-20 kHz; THD < 0.5%):
2x 110 W @ 4 ohm
2x 75 W @ 8 ohm

Gondolom a "számlált" kimenő teljesítmény alatt RMS-t ért. Súlya 6,5kg valószínűleg trafós (ha kapcsoló üzemű lenne, akkor az egész kb 1-1,5kg lenne)>>
(#) szamóca válasza zitzaki hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Látható, és Te is érzed a valóságtartalmát ezeknek az adatoknak. Ennek ellenére miért foglalkoznál ilyen PRC teremékkel?
Hagy a csudába, hisz holnaptól már háromnegyedprofit fog árulni ettől is olcsóbban.
(#) djhua válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Koszonom szepen ! majd elkeszitem.. esetleg ha egy nyakrajza van valakinek hozza ? Azt megkoszononnem.
(#) zitzaki válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Aha értem hát lehet majd körülnézek valami használt erősítő iránt mert ennek az árárért vehetek használtan minőségibbet is de arra nincs garancia meg ki kell fogni a jó vételt
(#) csovalek válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Idézet:
„Eléggé! Pl. Hol kerül egy 800VA-es reduktor 70 000FT ba? 20 000-Ft körül van a gyártói bruttó ára.”

Igen ám de te is tanulhanál olvasni, mert a 70e az annyi mint 70 euró nem 70ezerre gondoltam...
(#) saraha válasza csovalek hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Félreérthetően írsz és még mást hibáztatsz,hogy nem tud olvasni?
Érdekes, nem mondom.Egyébként meg van ilyen is:€
(#) szamóca válasza saraha hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Az hagyján hogy nem ismeri az Alt Gr+u kombinációt, de akkor is euro a megnevezés nem egy odavetett e betű.
Ráadásul ez még Magyarország, és ez egy Magyar fórum, ahol a jellemző hivatalos pénznem a Forint (HUF).
(#) zsozso72 válasza djhua hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Szia!
Ezt a kapcsolást csak akkor építs meg ha van felesleges pénzed kidobni az ablakon,nem azért mert nem működőképes hanem mert semmi értelme és még ráadásúl nem is szól szépen és a 100W-ot 2ohm on produkálja.De ha már minden képp trafót akarsz vásárolni inkább nézz körül elötte akár itt az oldalon nagyonsok igen jó kapcsolást találhatsz és inkább arra költsd a pénzed ami jó megbízható és még szépen is szólhat.
(#) janimester hozzászólása Jún 20, 2010 /
 
Sziasztok ! a napokban böngészgettem a googlén és láttam pár tetszetős STK 2x150W teljesítmény feletti végfokot. Esetleg nem tudnátok segíteni abban hogy ezek et a végfokokat milyen áron dobálják és melyiket érdemes megépíteni? És a tapasztalt rókákhoz is lenne egy kérdésem - Létezik-e a TDA nak a 7294-3 as végfoknál erősebb IC-je mármint 100W fölötti ezt szeretném tudni előre is kössz.
(#) Tomi20 válasza janimester hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Szia

Bár nem vagyok tapasztalt róka, mint említetted, de TDA sorozatból tudomásom szerint a legerősebb a 7293V. STK IC-t nem érdemes venni, mert mind hamisítványok, nem tudják a ráírt teljesítményt, de még a feszültséget sem. Egyébként ha látsz valahol valamilyen IC-t, érdemes rákeresni a HQVideo-nál, ott legtöbbször beszerezhető minden, és szerintem az összes netes áruház között ez a legolcsóbb. Ha erősítőt szeretnél építeni lehet szó a TDA sorozatról, de érdemesebb egy tranzisztorost kinézni, nem sokkal drágább. Mekkora teljesítményt szeretnél?
(#) DJ Szabcsa válasza janimester hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Egy hidalt TDA7294 is tudja a 2x150wattot ha jól rémlik...
(#) csovalek válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Valamit olvastam multkor, mintha több tda7294 est is össze lehetne hozni valami slave master funkcióval vagy mi. Nagyon nem ismerek ezt az ict de sokan dícsérik.
(#) janimester válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Igen , erről már énis hallottam elég kecsegtető a teljesítménye . Lehet megépítem ezt is sztereóban . De ez legalább halálbiztosra tudhatja 100W ot 8ohm - on .Ép most fejeztem be nagynehezen a szimpla sztereó TDA7294 esemet Lm1036 hangszínnel. Amúgy még nemtudom "Tomi20" hogy mekkora teljesítményűt szeretnék de mostmár ostromolni szeretném az általam beállított sztereó 150/200W -os határt. Nemelég hogy a mostani 7294esem is szénnéégeti a 80W os somogyikat de nekem még nagyobb kell . Az egyik diszkós haverom szólt ha építekegy nagyobbat ara vevő is lenne szóval még zsebpénzem is lenne belőle . Óhh mijen felemelő lenne ha a fekete jános művek szólna a didzsibe
(#) Alkotó válasza janimester hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Hidd el nekem, hogy egy diszkóba nem elég 1-200W-teljesítmény (kivéve akkor -esetleg- ha egy cipősdobozban tartják azt a bulit).
Lehet azon tanakodni, jó vagy rossz, de kár vitatni, hogy egy diszkóban a mélyeknek elsöprő erővel kell szólni. Ehhez viszont membránfelületek kellenek -méghozzá jó nagyok-, amiket mozgatni kell, tehát energia kell nekik.
Volt egy olyan diszkósom, aki úgy közelítette a minőségi hangzást, hogy nem nagyméretű membránokat használt, hanem kicsiket (20cm-eseket), de abból sokat. És ezeket egyenként külön-külön kis erősítőkkel (100W/db) hajtotta meg. Aztán ezekből a külön kis reflexdobozokból épített egy jó nagy hangfalat. Ez volt a legjobb a hangminőség, amit eddig ilyen célra hallottam. Csak az bibi vele, hogy ez egy rendkívül költséges megoldás.
(#) vikipapa hozzászólása Jún 21, 2010 /
 
Jó estét minden fórumtársnak. Lenne egy erősítővel (linkelt képek NyÁK és beültetés , Kapcsolási rajz) kapcsolatban pár kérdésem. Ha jól tudom akkor 45W-os a kicsike, de nem tudom hány Ohm-on. Egyenlőre ennyit kérdeznék. Köszönöm a válaszokat.
Moderátorknak: A másik topicban ahova feltettem nem érkezett válasz, ezért gondoltam hogy ide is felteszem a kérdést
(#) janimester válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Tényleg igazad lehet de azért kisebb házibuliba be merném ereszteni És ha jól láttam te is elkészültél vele , szép munka .
(#) saraha válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Szia.
40-45W/8 Ohm és 90W/4 Ohm
(#) vikipapa válasza saraha hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Helló Saraha. Köszönöm a segítséget. Még ma megveszem hozzá az alkatrészeket (amennyit tudok). Még egyszer köszönöm.
(#) vikipapa válasza saraha hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Helló. Lenne még egy kérésem. A két potméterrel mit tudok beállítani? Gondolom az egyikkel a nyugalmi áramot, csak nem tudom hogy melyikkel. Köszönöm a válaszod.
(#) vikipapa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Helló. Köszönöm. Akkor most már mindent értek. Ha jól gondolom akkor ennek nem kell stab.táp, tehát a graetz-hidak után rákapcsolom a tápot a +,- és 0 pontra. És még egy olyan kérdés hogy 2×24V-os trafó jó hozzá? Mert az kb 33V egyenirányítás után.
(#) saraha válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Nem kell hozzá stab. egyenfesz és pont jó lesz neki a 2x 24V-os trafó.De ha sztereóban készíted akkor legyen 200-300w-os.
Oldalanként 2x10mF puffer +hidegítő és nem fog tortyogni.
(#) janimester hozzászólása Jún 21, 2010 /
 
Nah mutatok 1-2 képet a kész erősítőmről. Légyszí ne röhögjetek ki az elrendezésért de lakatos szakma híján erre futotta.
(#) Bassmester válasza janimester hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Gratula ...az a szürke dugasztáp nagyon kemény!
(#) janimester válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Jah csak ezzel szól normálisan az előfok ..van ott hely elfér
(#) vikipapa válasza saraha hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Helló. Nagyon köszönöm janimester: Nagyon jó lett az erőlködő! Én is megmutatnám az éppen "robbantott torta" üzemmódban lévő erősítőm. Alapja TDA2030 hídban, LM1036N előerősítő. Épp labortápról megy, és szerintem jó hangja van. (ez volt az első dobozolás amit a haverral elkövettünk úgyhogy próbáljátok kibírni röhögés nélkül)
(#) csovalek válasza janimester hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
János művek kiadott egy terméket, de nem az a jó ránézni típusú elrendezéssel.
Reméljük a hangja magáért beszél
Látom 16os somogyikat vettél...
Jól nyomják???
(#) janimester válasza csovalek hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Igen szólnak mint az állat, csak vigyázni kell mert hamar leégnének ha megeredne a hangerőpoti majd veszek fel egy kisebb részletet l hogy demonstráljam mijen szépen is szól // Vikipapa köszi, és a tied is jó lett , olyan analóg VU metereim nekem is vannak vagy 5db csak nemtudom érdemes lenne e belerakni.A kép jobb sarkán az nem egy urbán féle forrasztóállomás csupaszon? Mivel nekem is olyan van csak azért mondom. Jah és a fekete jános művek már agyal a következő tákolásán

Honnan veszitek ezeket a nah, jah nem létező szavakat?
szamóca
Következő: »»   564 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem