Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Helló. Kösz, igyekszem/szünk A képen az Attila86-által tervezett forrasztóállomás II. van csak még nem tudtam kipróbálni mert hiányzik két 4,7K-s ellenálat amit már 2hete próbálok beszerezni A VU meter jó kis cucc, ha gondolod küldök egy kapcsolást amit régebben használtam, az egészen finoman hangolható volt.
Sajnos ez sem jött be. Még próbálkoztam különféle elrendezéssel és értékű kondikkal de semmi... Azt hiszem nincs megoldás. Valószínűleg a KDmester-féle VF2 kapcsolástechnikája ilyen. Mert kipróbáltam más hálózati aljzatban és elosztóval, ugyanaz... Érdekes, hogy pl. egy régi Unitra 2 kleopatra erősítő meg egyáltalán nem "pukkan"...
Sziasztok. Az a kérdésem, hogy egy 2x80wattos erősitőbe, milyen pufferkondi kell, hány mikorfarad?
2x15-20000µF-nyi, de ez függ a konstrukciótól is.
Köszönöm a gyors választ.
Üdv mindenkinek!
Erősítő építésén fáradozom, már csak a dobozba építés van hátra (ha minden jól megy), ebben szeretnék segítséget kérni. Készítettem hozzá egy mórizka ábrát, tudom sokan nem szeretik az ilyet, de hátha eléggé átlátható. A kékkel jelölt vezetékek mindegyike a valóságban külön külön fog majd a csillagpontra csatlakozni. A sima, keret nélküli piros vezetékeken pedig a jel fog szaladgálni. Eszerint helyes lenne az összekötés? A választ előre is köszönöm!
Szia , ha gondolod elküldhetnéd akkor a vu kapcsolását, köszi.
Helló. Csatolom a kapcsolásokat. A stereo változat épp a monitoromon pihen, de amúgy nagyon jó kis cucc. Csak a +- os táp ne kellene neki. Egy próbát megér.
Üdv, mindenkinek!
Nekem szükségem lenne egy erősitőre, és ebben szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy 4ohm-ra milyet tudtok ajánlani? Ha lehet akkor olyan kellene, aminek elég jó a hangminősége! (lehet akár A-osztályú is) A teljesitménye elég olyan max90W. Mert én kereskedtem a kapcsolások között de nemnagyon találtam olyat ami jó lett volna. A segitséget előre is köszönöm!
Idézet: „Mert én kereskedtem a kapcsolások között de nemnagyon találtam olyat ami jó lett volna.” Szerintem mindenki mégegyszer csak azokat fogja akkor ajánlani amit már láttál és nem tetszett. Szerintem a topicban a google által kidobott erősítőinek nagy %-át már itt az emberek kivesézték. Már csak ez a topik teli van 100 féle rajzal, ne is beszélve a keresőben tovább kidobottakról. Esetleg akkor azt kéne megmond, hogy miért nem tetszettek és mit várnál el tőle.
B5 (nem olcsó, de nagyon jó hangú, és teljesítményben is passzol)
Kösz a segitséget lehet hogy ezt fogom megépiteni de még körülnézek!
Egyetértek Alkotóval, B5 az egy nagyon jó választás.
Inkább kezdj a TDA7294 IC-vel, az jóval olcsóbb a B5-től és szerintem van olyan hangra...könnyebb elkészíteni, kevesebb alkatrész, stb...
Két napja a B5-öt hallgattam, és valami nem tetszett a hangjában, mikor a Canopust átkötöttem, akkor meglett mi az ami nem tetszik benne, a mélyek csak úgy hümmögtek belőle, egy csomó volt a hangja, olyan mintha loudnessel lenne színezve.
Köszi a tanácsot! Azt még meglátom hogy melyiket fogom megépiteni. De lehet hogy egy teljesen másat.
De a TDA7294-ről nem az a hir járja hogy nemnagyon szereti a 4ohm-ot?
Ha normálisan meg van csinálva, akkor nyugodtan lehet 4 Ohm-mal terhelni. Jó táp és jó hűtő kell neki és itt nem a féltégla méretű bordára kell gondolni, hanem sokkal inkább a gyors hőátadásra, annak érdekében hogy a hővédelem ne okozzon meglepetéseket.
Igaz! A B5 nem akkora durranás. Most hogy van pár végfok viszonyítási alapnak. :yes:
Hát pedig még olyanom nincs ? akkor most mi legyen!
Szívesen kölcsönadom az enyémet meghallgatásra. Úgy is csak a többi végfokot tartom rajta.
Zoli ezt úgy érted már sok vagy az erősítő az ami ?
Szamóca : Sajnos nincs rendes hangfalam amin tudnék érdemben hallgatózni . De netán elhozod a találkozóra akkor ott belehallgatunk.
Tetszenek az ilyen hozzászólások szegény demcar..
Nemrég füleltünk egy kicsit két haverral és ez lett a sorrend: Quad, B5, Texas, Vf2, HTA. A Vf2 csak úgy lett jobb a HTA-nál hogy közel 180mA volt a nyugalmi. A TDA-kat inkább hagyjuk.
Ez érdekes sorrnend , de amennyi ember annyi megitélés !
OFF-OFF-OFF
Ha ez a sorrend igaz, akkor vagy a ti fületekkel, vagy az enyémmel van valami nagyon nagy gond. Szamóca, Köbzoli! Melyik erősítőket hallottátok jobbnak a B5-től? (eddig még soha senkitől nem hallottam olyat, hogy a B5-re akár csak azt árnyéka is rávetődött volna a "rosszul szól" titulusnak. Az enyém nagyon jól szól. Hapro! Én még nem hallottam Canopust, de aki eddig írt róla -rajtad kívül-, kivétel nélkül fanyalgott. Neked tetszik az ő hangja? Abban viszont egyetértek a legmesszebb menőkig, hogy a TDA7294 egy nagyon kellemes csalódás a pályámon (eddig nem mertem még mondani, de engem emlékeztet a hangja a B5-re, csak nálam a B5 "nem csomós", hanem sokkal inkább élénk, ficánkoló, dinamikus).
Vf2-m van csak, VF3 nincs. Most utánanéztem a témájában, de nem találtam róla kapcsolási rajzot (külön elemzést is megérne az a VF3 fórumtéma, és az ő tartalma). Mindenesetre azt hiszem teljesítményben nem vetekedhet a B5-el.
Én egy picit idegenkedek ezektől a kapcsolófetektől hangtechnikai alkalmazásokban (annak ellenére, hogy a VF2-ben is az van, csak kicsivel nagyobbak, és bizony nem szól rosszul)
A Vf3 söpör mindent idáig nálam is.Stk-kat, Conduktort B5-öt. Én két B&W 602 S3-son hallgattam meg őket. Persze ez csak az én szubjektív véleményem.
Mióta megépítettem egy órát ha ment a B5. Most lesz kész a HTA csöves variáns, arra leszek kíváncsi.
sziasztok!
TDA2030-asokbol épitetem egy sztereo erösitöt kéne hozá egy táp de nem tudom mijet épitsek egy 2*12V-os 35W os trafo adok ehez kéne táp elöre is köszönöm a segitséget
Lacikám!
Hallgass a moderátor úrra! Nálam is arra van, hogy tartsa a többi végfokot. Drága végfok tartónak tökéletes kis cinizmussal. Nálam a Hiraga visz mindent, aztán nagyon partiban van vele a csöves HTA-30, majd Canopus, de itt már a JLH is símán közbeszól, majd GainClone, de az tök már mint az összes többi, én nagyon szeretem a hangját, B5-DOZ, majd a sor végén a Conductor v2, és a Dracula karöltve. De egy ludwig mod quad-405 a B5-öt simán leteper véleményem szerint. Hát a leggázabb végfok amit eddig építettem a Quad-606...na az valami iszonyat. Az igazi házibuli végfok, dübörőőőőg, széjjeszedia fejét annak aki hallgatja...fúúú nagyon durva, és mellé iszonyatos nagy hangerőt produkál még. Ja és még egy PA-300 is eszembe jutott hirtelenjében az is tökre hallgatható, és jó hangú hangosítási végfok. Alkotó: ott lesz a találkozón a Canopus is, és akkor magad hallgatod, meg és ítéled meg. Úgyis csak szavak amiket ki-ki elmond, leír egy végfokról. Szubjektív, és soha nem tud ez objektív lenni, csak műszerrel, de az meg semmit nem ér.
Sziasztok! Nekem van egy Sony STR-DE 485E házimozi erősítőm, és sajnos a bal oldali front csatorna nem szólal meg! Régebben olykor elnémult, aztán egy idő múlva visszajött a hang. De most egyáltalán nem szól. Mi lehet a gond? Ahogy tudtam kifújattam a port belőle, de nem segített. A válaszokat előre is köszönöm!
Talán kontakt probléma lehet.
Gondolom javítható. Sokba kerülhet a javítattása?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |