Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Köszi ez volt a megoldás, pedig ezzel is próbálkoztam a pdf ajánlása alapján. Nem tudom mit ronthattam el
Szia!
Néha a pdf és a .inc nincs összhangban. A legjobb, ha megnyitod a .inc -et is és onnan nézed ki a konstansokat... Ráadásul az azonos jelentésű konstansokat eltérően nevezik különböző típusoknál. ld. ebben az esetben a _WDT_OFF neve _WDTE_OFF...
Igen. Így van. A configurációs bitek nevét én is onnan néztem ki (például _FOSC_INTOSC). Nem tudom azt a config1-t hol rontottam el
Még variáltam, hogy pl az LVP_OFF már a 2. config byteben van. Arra gondoltam, hogy 2 config sort kell írni, de túlkombináltam valahogy. Kihúztál a gödörből mégegyszer köszi!
Szia!
A 16F1xxx programozásával, szimulációjával gondok lesznek, még az MpLab 8.53 sem kezeli rendesen ezeket a típusokat. Jelenleg a PicKit2 V2.61 tudja programozni őket, de az MpLab közvetlenül nem...
Pedig olcsóbb, mint a 628A és picit több funkciót is tettek bele. Hát nem fogok hirtelen váltani.
Szia!
Az áttárás a 8, 14, 18, 20 lábúaknál fájdalommentes, a 28 és 40 lábúaknál egy kivezetést lefoglal a Vcap.
Megkíséreltem a Skory-féle dobókocka program átírását 12F629-re, mivel a programozómmal nem tudom felprogramozni a 12F508-at. Sajnos nem sikerült.
Végső elkeseredésemben megpróbáltam a bevezető részt a HE_n található dobókocka programja alapján megcsinálni, mivel az pont erre a típusra van készítve. Sajnos így sem jön össze. Egyszerűen a PIC-en nem fut le a program, semmire nem reagál. Hol keressem a hibát?
Az analóg részeket ki kellene kapcsolni. Nézd át az ANSEL regiszter funkcióit! ( Vagy a CMCON-t. )
Szia!
Valószínűleg az osccal érték hiányzik a program memória utolsó helyéről, így a hívás átfordul reset-re... Ideiglenes: A komparátorok kikapcsolva, az ANSEL csak a 12F675-ön van. Relokálható kódot fordíts (l. mellékelt), Release módú fordítás eredményét programozd be...
A CMCON regiszter értéke be van állítva a start részben. Ha jól tudom így kell beállíztani a biteket, ha nem így javíts ki kérlek.
ANSEL regiszter az adatlap csak a 12F675-ben van, tehát itt ez nem lehet gond.
Az MCLR lábat használod? Ha nem, akkor célszrű a konfig szóban kikapcsolni.
A 12F629/675 csak érintőlegesen került a figyelmembe, nem dolgoztam még vele. Azt nem értem csak, hogy miért nem 16-os sorozatba került.
Így már elindul a program, de nem igazán jól működi. Bekapcsolás után csippan egyet a hangszóró és a felvillantja az összes ledet, utána minden gombnyomásra hosszan sípol és az utolsó led világít folyamatosan, a többi fel sem villan.
Szia!
Nem szeretnélek elkeseríteni, de a programmal sok gond van. Most, hogy már elindul, állítsd be a szimulátort és nézd meg mit is csinál. Kérdéseim: - Hol is van az a nyomógomb? - Szerencsés-e ilyen megoldással a Timer0 -t használni? Egy ötlet még: A felébresztéshez a Debugger/Reset/Watch dog reset menüpontot használhatod.
A kapcsolás az ami itt a HE-n is található: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/e-dice_elektronikus_dobo...a.html
Akkor megpróbálkozok a szimulátorral. Köszönöm az eddigi segítséget!
Igen, a timer0 olvasásánál megáll. Hogyan olvashatnám ki úgy, hogy működjön?
Szia!
Egy kis súgás... Idézet az adatlapból...
A PIC18F4553-hoz csak ezt a 46 oldalas adatlapot találom: Bővebben: Link
Nincs ehhez olyan bőbeszédű mint például a 18f2423-hoz, hogy majdnem négyszáz oldal? Ebben a 46 oldalban alig írnak valamiről...
1.0 fejezet első Note-ját nézd meg!
Amúgy már van c verzió is ebből az adatlapból.
Mert a 12 bites AD kivetelevel megegyezik a 4550-essel.
Sziasztok.
Már vagy egy hete küszködök egy nyamvadt DS18B20 szenzor életre keltésén. Kipróbáltam minden féle variációt de valamiért még nem is látja a szenzort a PIC. Olyan mint ha nem lenne kommunikáció a 1wire porton. Rátudna valaki pillantani? CCS-ben írom a programot.
Szia!
Inkább a 18F2420, 18F2520 és a 18F4420, 18F4520 stb adatlapjával...
PIC18F4553-ról volt szó!!! Ennek a 46 oldalas adatlapja ezt írja: This document is supplemented by the “PIC18F2455/2550/4455/4550 Data Sheet” (DS39632).
Szerintem sok az a 48MHz. Próbáld csak meg kisebb kaviccsal.
Az a gond hogy az fixre van forrasztva a kapcsolásba. Nem nagyon tudom lecserélni. Nem elég ha átírom a Configban? Mondjuk 20mhz-re? Mekkora kvarcra gondoltál?
Mivel ccs-t írtál:
Találtam olyan rutint ahol csak 4MHz-en ment. Aztán olyat ami csak 20MHz-en. Első körben kapcsold ki a PLL-t és teszteld. |
Bejelentkezés
Hirdetés |