Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Koszonom a gyors valaszt! Egy kicsit korulirom a helyzetet:
Igen ritkan irok magyarul s ezert nincs is magyar billentyuzetem ( angol XP-m van) de majd teszek rola , a rajz tenyleg egy szovjet weboldalrol van , pontosabban egy forraszto allomase , semmi erdekes , (egy erosito egy komparator egy FET )ide tehetem a rajzot de az nem ez a topic. Mondom ez egy homero ,persze voltmero , s ami furcsa hogy nincs -5V , lattam hogy van referencia ,de csak harom digites ES a kvantalofrekit bealito kondi csak 47n! Hogy miert dobtam fel a temat ? Igen lassan epitgetek s gondoltam hatha valaki foglalkozott ilyen furcsa rajzokal
hello!
A kapcsolás valóban fura. Én hasonló kapcsolással vágtam tönkre anno egy icl7107-et. Szerintem inkább egy adatlapról nézett kapcsolással dolgozz, mert annak jónak kell lenni. Egyébként nekem nem volt egyszerű beállítani anno úgy hogy ne villogjon össze vissza az utolsó egy-két kijelző. Hosszas szenvedés után találtam egy kínai oldalon egy kapcsolást.a lényeg hogy tl 431-el állít referencia feszültséget . És végül-is bevált tökéletesen! http://www.hz-qj.com/kkgw/10wj/1009/03025.gif annyiban másabb a kapcsolásom ami már 2 éve működik feszültségmérőként hogy a tl 431-nél 1k ohm helyett 470 ohm van és a negatív feszültséget én egy polaritásváltóval http://bsselektronika.hu/index.php?id=106 és egy 79l05-el állítottam elő. ( az RWF elnevezésű potméter nálam 1k ohm )
Hello!
Ha bele gondolsz, akkor láthatod, hogy egy pákánál 100fok alatt, a kutyát sem érdekli, mit mutogat a multi. De ugyan ez mondható el a pontosságról is. Úgy is csak saccográf a dolog. Többek között, a hőelemnél sincs hidegpont kompenzáció. Így a környezeti hőmérséklet változás is befolyásolja a mérést. De egy pákánál, nem az abszolút hőmérséklet az érdekes, hanem a szabályozás.. üdv! proli007
Termeszetesen ,az egesznek semmi ertelme , egy aranylag jol beskalazot elolapi potmeter is megteszi . A szabalyzo amugy eleg jol sikerult , 10mV/celsius fok a voltmero ezt kellene mutassa , s ez azert fontos mert amikor megsutottem vele a kezem nem tudtam hogy ez most 320 vagy 405 fok! Viccet felre teve majd osszedobok valamit mert van itthon 7660 meg negyes kijelzo az utolso digitet ugy fogom bekotni hogy egy kicsi "o" mutasson! Az egesz voltmero mese akkor jutott eszembe mikor meglattam ezt az igen sporlos rajzot s nem tudtam mit is kezdjek vele.Mindenesetre majd meg jelentkezem , igen szep jo ejszakat mindenkinek!
Ja. Itt van a tema targya ,neki lessz ha lessz!
Hali!
Építettem két műszert 7107-es ic-vel, A voltmérő működik rendesen, de az ampertmérőt amikor a söntre kötöm ugrál 0 és 1 mA között (200V méréshatár). Ha rákötök egy fogyasztót a mért érték is ugrál +/- 2-3mA-t. Mi lehet a gond? A referencia fesz stabil, a LEDkijelzők külön trafóról mennek (arról amit mérek a műszerekkel, ez baj?). Ha a söntöt magába kötöm a műszer mérő szálaira akkor stabilan 0-át jelez.
Bocsi, nem a referencia hanem a táp stabil, tehát nem ugrál.
Hello!
Azért itt valamit mondani jóslásnak tűnne, ha nem lehet látni, kit kivel, hogyan kötöttél össze. De ha a Led táp ugyan az a táp, amire a shunt is van kötve, akkor valószínűsíthető, hogy a Led áramok földhurkot hoznak létre, ezért ugrál a műszer. Ezért jobb mindig a független tápfeszültség. Akkor a két táplálás között nem folyhat áram, hiszen egy ponton vannak csak közösítve. üdv! proli007
Értem, köszi!
Kipróbáltam, egy akku és fogyasztó közt mértem vele áramot és nem ugrált, beált rendesen. Tehát olyasmi próbléma van mint amit írtál, ezért kicseréltem a két műszer trafóját nagyobbra (9V 500mA), hogy a LED kijelzők is arról legyenek táplálva valamint külön 7805-röl, így teljesen független a labortáptól. Most jónak tűnik A trafó nagyon melegszik, 5perc után kb.50C fok, ez normális? Nem elég nagy a trafó két műszernek? Idézet: „Nem elég nagy a trafó két műszernek?” Csak belekotyogok, nem ismerem a részleteket. De majdnem biztos, hogy műszerenként külön tekercs kell.
Feltételeztem, hogy valamilyen tápegység feszültségét és áramát akarod mérni, ezért mondtam. Csatolj egy kapcsolást, amin rajta van az is hová kötöd a műszereket. Ezen a rajzon megmutatom miért kell független tekercs mindkettőnek (ha kell egyáltalán).
Tényleg csak belekotyogtam, nem tudok sok fontos részletet (pl. azt se milyen kijelzőt építettél, milyen tervek alapján, mire akarod használni stb.). Ezt régebben írtam a mérésről, ha gondolod nézz bele.
Köszi, ezt már elolvastam korábban, nagyon informatív segítség!
Rakok fel képeket amint nem mobilról netezek.
Autóba megvalósítható ilyen műszer? Feltétlen kell neki külön áramforrás? Hogy lehetne kivitelezni?
Legvégső esetben egy DC-DC konverter megoldja.
Szia.
A válasz igen, kivitelezhető! De kell neki külön áramforrás. De ha a keresőt használtad volna akkor ezt te is tudnád. Szerk.: Bővebben: Link Ezt kellene használnod, hogy jó legyen számodra. (Ezt a kapcsolást 5 másodperc alatt találtam itt az oldalon) Üdv.
Hali!
Kár hogy így nem lehet használni az autóban! Ezzel nem hiszem,hogy sokat segítettél Flasher-nek. (hiába,az 5 másodperces keresés nem hozott találatot a független tápos panelműszerhez )
Én csak belinkeltem egy lehetőséget.
Sziasztok.
Régen találtam egy nyáktervet az icl7107 ic-vel megvalósított fesz és árammérőhöz, de most nem találom. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan hol is van?
ebben a fórumban nagyon sok rajz van nézz utána.
Engem nem a rajz érdekel kapcsolási rajzok vannak tényleg, de konkrét nyákterv vasaláshoz érdekelne nagyon. Egyszer már megtaláltam, de most nem tudom már merre van.
Akkor bocs,hogy belepofáztam De lehet jobban jársz ha megtervezed saját magadnak.
Hello!
Alkotó is rakott fel szerintem a labortáp topikban, sőt itt is találsz feszültségmérőt.. üdv! proli007
Szia.
Kösz épp az alkotó féle fesz. és árammérőt keresem. Nagy kérés lenne, ha azt belinkelnéd nekem én kb. 1 órája keresem a labortáp topicban, de nem találom. (Azt hittem ebben a topicban is benne van, de nincs. Árammérő sajnos nincs a kapcsolások között. A nyákterveket keresném.)
Nekem ugyanezzel az alkotó féle panelmérővel a következő problémám adódot: AC 9 voltos trafóról tökéletesen működik, de egy AC 24 voltosról hibásan (nincsenek meg a referencia feszültségek sem, ugrál a kijelzett érték). Sajnos nagyon jó lenne ha a 24 voltos trafórol tudnám üzemeltetni. Mekkora az a feszültség amiről még működik, illetve nekem miért nem megy 24 voltról? Van valami megoldás erről a trafóról üzemeltetni?
Pontosítok: ez a trafó amin 24 voltot mértem 2 db 15 voltos secunder tekercsel rendelkezik.
Ha egy jó feszültségmérőt akartok építeni akkor építsétek meg ezt .Szerintem 1 igen egyszerű kis kapcsolás,nem is drága,és még működik is .Én sikeresen után építettem és tökéletesen működik.Remélem valakinek tudtam segíteni.
Tényleg egyszerű,megnéztem a kapcsolást majd zártam is be mert megláttam a hogy pic.
Nincs égetőm és kb 2 évvel ezelőtt próbálkoztam ilyen olcsó netes égetőkkel,mármint én pakoltam össze az égetőt soros porta. az eredmény hogy 2 db pic16f628 elhalálozott és semmire sem haladtam,csak pénzbe került a 2 pic. Havernak kellett ilyen pic ( 16f628) pár hónapja. odaadtam neki és akkor tudtam meg hogy mindkettő halott. Szóval nekem nincs sikerélményem vele kapcsolatban.Remélem másnak működik a dolog. Én ha feszültségmérőt akarok csinálni akkor icl7107. De ha tudtok valami olcsóbb árú égetőt,akkor jelezzétek mert rááldozok ha nem az egekben van az ára. Üdv Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |