Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
Szia!
Forgalmaznak 75 voltosat: Bővebben: Link
Üdv lenne egy gyors kérdésem.
Van itt az oldalon egy venti szabályzó melléklet. Ebben van egy schottky dióda konkrétan MBR10100. Lehetne valamivel helyettesíteni mert sajnos nem tudott adni az elektronikában az eladó. Fontos lenne. Előre is köszönök mindenféle segítséget!
Szia!
Keress (vagy kérj) egy 100 és 200V közötti, 10-20A-es Schottky diódát. Ha duál, az sem baj, csak az egyik felét használd.
Köszönöm sokat segítettél!(nem gondoltam hogy ilyen egyszerű )
Ott van az adatlapon az 1N5711. Ha a sarki fűszresnél nincs, akkor egy elektronikai üzletben biztosan van.
Szinte mindenhol kapható.
Ezzel helyettesítheted. 500mW-os, 15V-os Zener-diódáról van szó.
Helo
Azt szeretném megkordezni hogy a 1N4004 Dióda helyetesithető e 1N4148-al.ebbe a Kapcsolásba Olvastam hogy Forditva lehet de engem igy érdekelne mert van egy rahadle ijen diodám viszont 1N14004- egy darab se
Köszönöm szépen
Majd iszunk rá valamit
Üdv ez a típusú dióda 1N 4007 mitől mehet tönkre akár hányszor cserélem mindig lefüstöl ráadásul kettő egymás mellett mivel lehetne esetleg helyettesíteni ezeket hogy ne menjenek szét?
Szia!
Hány ampert akarsz áthajtani rajta? Ez egy 1A-es típus.
Annyira is kéne egy hifiben vannak ezek sajnos a sok cserétől már kezd szétmenni a panel ezért kéne valami megoldás.
Dobj be ilyeneket. Ez 3A-es típus. Ha ez is szétmegy, akkor valamilyen túláramod van.
Helló!
Ezt a kapcsolást szeretném megépíteni holnap, de sajnos itt a RET már nincs szombaton nyitva... a másik boltban meg nem kapok MBR10100 -at... Bővebben: Link Szóval nekem ebbe kellene ez a dióda... ezeket tudom helyette megvenni: MBR1045, 45V 10A TO-220 Schottky MBR1545, 45V 15A TO-220 Schottky MBR20100, 100V 20A TO220 Dual Schottky MBR2045, 45V 20A TO-220 Schottky MBR2545, 45V 30A TO-220 Schottky MBR3045PT 45V2x15A Schottky Valamelyik nem lesz jó helyette? Ezzel ugye hőmérsékletet kellene mérni így most nem tudom, hogy ezt csak úgy cserélgethetem e... Köszi előre is. Na már megkaptam máshol a választ a MBR20100 jó lesz helyette
Na ma vettem meg az MBR20100 -as diódát a 10100 helyett de ennek 3 lába van.. gondolom mert dual... de ilyenkor most ennek a középső meg valamelyik szélső lábát kell használnom hogy jó legyen ide: Bővebben: Link
Most építem össze és itt elakadtam, hogy ezt most, hogy kössem befele...
Rendben csak nem tudtam, hogy most ez úgy van e, hogy a középső az a közös láb és a 2 szélső láb meg a 2 dióda másik fele... de akkor ezek szerint így van... köszönöm... még eddig nem dolgoztam ilyen diódával...
Tudna-e valaki valamilyen diodát amivel ki lehet váltani az A68064 dódát ?
Sziasztok!
C7V5PH zenert mivel tudnék helyettesíteni? Adatlapból is csak hasonló nevűt találtam Bővebben: Link Magyar nyelvű találatokat azonban még a C7V5-re sem kaptam. Milyen MO-n kapható zenerrel érdemes helyettesíteni? Ha egyezik a C7V5PT -vel, akkor ez egy 7.5 voltos zener.
Akkor annyi, köszönöm Nézek majd valami hasonlót.
Házi észitésü hegesztő inverterem egyenirányitójához keresek diódát.A szerelő a következő diódát kéri:
C609e 8yt261 piv400. Nem vagyok elektronikai szakember, ezért kérem a segitségeteket.Hol szerezhetem be, vagy mivel hejesithetem ezeket a diódákat.
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy "meghalt" egy dióda és csak annyi látszik rajta, hogy: HZX 6W Szerintetek ez most mi? Neten semmit nem találtam róla. Ha valaki tud segítsen. Ja és szakadásmérővel rámértem és zárlatos mindkét irányból. A felirat a kis fehér részre van írva más nem látszik rajta.
Hali.
Hzx tipusról még én sem halottam viszont olyan hogy BZX, olyan van, a számok pl 6v2 a feszültségre vonatkoznak , ezek zéner diódák.
Próbálok képet felrakni, de nagyon pici és nem tudok ráfókuszálni, mert a háttérre fókuszál a gép. Inkább leírom. Sötét bordó színű, fehér csíkkal és ezen van a lehet hogy BZX 6V8. A Bordón pedig 55 vagy S5? Nem látszik pontosan de méretre akkora mint pl: 1N4148
Valami ilyesmi, de ezen nem látszik a színe. Ja és az enyém nem fekete kódú hanem fehér.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |