Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Nekem gyanús a dolog. Vagy ennyire jól megy nekik, hogy ingyen dolgoznak?
Ez tényleg gyanúsan jó szeretetből senki nem csinál semmit , hol az üzlet nekik?
Nem biztos, hogy ingyen dolgoznak. Egy 1 Lbs súly csomag (ez a minimális súly) elpostázása a Shipping Calculator szerint $40.32.
1 kg-os csomag küldése már $46.36 (FedEx Priority pedig $54.54) Akkor lehet jól járni velük, ha több cuccot tudsz küldetni velük egy csomagban - gondolom én.
Volt egy rendelésem amit visszamondtam, a paypal szombaton utalta vissza az árát a kártyámra (10K felett), azt írják 3-5 munkanap amíg megkapom. Láttok rá esély hogy még a héten megjön? Vagy ez általában tovább szokott tartani?
Visszatérve: www.Viaddress.com : Ja, most változtak kicsit a kondíciók, de még mindig ők a legjobbak szerintem. Meg azért az nem rossz, hogy kifizetik a cuccot, amit csak amerikai kártyával lehetne venni...
Én még nem találkoztam olyan eladóval, aki csak american expresst fogadott volna el. A többi kártya pedig bárki számára elérhető.
Nem akarok vészmadár lenni ,de így kezdődnek a lehúzások.[quote]Ja, most változtak kicsit a kondíciók,
Persze, ez az egész már kapásból gyanús lehet annak, aki jobban odafigyel.
Üdv!
Aki jártas ebay-ben az leírhatná, hogy ha megveszek valamit ,akkor az eladónak küldenek mailt, hogy milyen címre kell küldenie a cuccot, vagy nekem kell felvenni a kapcsolatot vele, mint pl vaterán?
Áhh, csak a vatera ilyen nyomorék.
Ebayon úgy működik, hogy alapesetben paypallal fizetsz, és az eladó a paypal címre küldi a csomagot. Kivéve, ha külön megmondod az eladónak, hogy nem a paypal címre kéred, hanem amit mondasz neki.
Na ez jó hír. Így jóval leegyszerűsödik a dolog. Így már bátrabban vágok bele a dologba. Nem akarok mással rendeltetni, mert elég sok hasznot tesznek rá ők is.
Idézet: „elég sok hasznot tesznek rá ők is.” Jah, néhány aluliskolázott semmirekellő, akik nem találnak munkát, felpakolják a fél ebayt, vagy dealextreme-t pl. vaterára, és "majd 2 hét múlva megjön, ha valaki kifizeti a kétszeresét", típusú emberek, nem is csoda hogy az APEH a vatera körmére néz ezügyben. Érdemes regisztrálni paypalra, personal accounthoz (vásárlás) nem kell dombornyomott kártya sem. Idézet: „personal accounthoz (vásárlás) nem kell dombornyomott kártya sem” Elég lenne mezei folyószámla is ezek szerint például? Vagy akkor mi a másik alternatíva, ha nem feltétel a dombornyomott kártya?
Paypalra már regisztráltam, ebayre is összejött, tehát már minden megvan a vásárláshoz. A paypalra megcsináltam a kártyás dolgot is, az is rendben.
Egyébként igazad van többségében dupla áron adják amit kint megvesznek. Bár aki nem akar 1-2 dolog miatt beregisztrálni, az úgy is megveszi tőlük. Én is épp ezért akarok saját magamnak rendelni, mert 1-2szer már vettem én is ilyenektől, de most beleuntam főleg, hogy több dologról lenen szó és összességében elég sokat spórolok így.
Úgy megy, hogy amikor megveszel valamit ebayen akkor ugye ott fizetni kell paypalon keresztül pl... és akkor automatikusan alapértelmezés szerint a paypal-os címre fogják küldeni a rendelést... ha csak nem írsz nekik, hogy ne oda küldjék... akárcsak vaterán... csak a pontosítás kedvéért... ott is oda küldik alapból amit a profilodban megadsz... szerintem egyébként sok mindent érdemesebb eBay-en venni mert olcsóbb mint itthon... vaterán sokszor sok hasznot tesznek rá... bár én nem neveznék őket aluliskolázottnak minden szempontból... épp, hogy nem azok... azok már annál inkább akik meg is veszik tőlük az árucikkeket...
Némi kritérium van azért a personal accounthoz is, nem tudom fejből, hogy mi, de egy normál mastercard-al (nem dombor) is be lehet regisztrálni. Ezt a bank is meg tudja mondani, illetve a paypal oldalán is valahol fent van, sőt van most már nagyon sok magyar leírás is (Pl.).
Közben találtam egy jobb leírást talán : Bővebben: Link
Sikerült is tegnap megrendelni amit akartam. Minden rendben zajlott, 4-ből 3 cuccot már fel is adtak ma. Ez a rendelés tényleg pofon egyszerű. Paypal-on is egyből levonták a kártyámról a pénzt, tényleg nagyon egyszerű az egész. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Üdv!
Eddig számtalan rendelésem volt belföldről, de most rászorulok az eBay-ra. Lenne pár kérdésem azokhoz akik tapasztaltabbak már e téren. Azt írja ingyenes a hajózás. Most akkor nekem házhoz jön és ingyenes az is vagy valahol még az ár fel fog nekem kúszni? Amúgy általában mennyi idő míg Ázsiából az ajtómig jön? Megbízható ez a Paypal? Nem húzzák le a kártyám vagy küldenek "két követ" a dobozban jó pénzért? Köszönöm előre is.
Ugyan én még nem rendeltem de van két ismerősöm is aki rendszeresen (Hong Kong, Taiwan stb.) Eddig semmi gondjuk nem volt. Szinte minden ár a fele de max. 70-80%-a mint itthon. Legutóbb valami kártyát rendelt a PC-be ami itthon legolcsóbban is 9000 körül volt. Kintről mindennel együtt megkapta 6000-ért.
Egy kis biztatás az eBay-ről való vásárláshoz Amúgy tényleg nem véletlen lett kitalálva, csak a részletekre kell figyelni
Köszönöm. Én csak attól félek, hogy a számlámon kívül nem-e fog még esetleg saját országomban valaki rátenni még egy lapáttal.
Várok további válaszokat is kérdésemre olyanoktól is akiknek van közeli élményük eBay-el.
Elvileg csak annyiba fog kerülni, amit te kifizetsz az eladónak. Nagyobb értékű rendelésnél, esetleg itthon a vámon lehet gond, de ilyen kisebb összegnél nincs semmi gond. Ha vissza olvasol, akkor kiderül, hogy hogyan is működik ez.
Szia!
Ha visszaolvasol, akkor ezekre a kérdésekre szerintem találsz választ. Ha PayPal-lel fizetsz, akkor a kártyád teljes biztonságban van, arról nem beszélve, hogy az eladók nagy része nem is fogad el más fizetési módot. Az, hogy nem két követ kapsz, nyilván az eladón múlik, de erre van a feedback. Akinek sok negatívja van, attól nem vásárolsz, vagy bekalkulálod, hogy nem kapsz semmit. Az ár "felkúszása" abban az esetben történhet meg, ha a vámon kiszúrják. Ekkor vám+áfa rájöhet, de ez nagyon ritka, erről szerencsére keveseknek van tapasztalata. És még egy elég lényeges dolog: Idézet: - angol tudás nélkül nem feltétlenül célszerű nekikezdeni. (Free shipping = ingyenes szállítás) „ingyenes a hajózás”
Én most vettem (csütörtökön és pénteken jött meg) pár dolgot. A teljes átfutási idő 8-10 munkanap volt. Ha azt írják ingyenes a ?hajózás?, akkor félreértettél valamit, a shiping cost azt jelenti a teljes postázási költség annyi. Általában (legalábbis nekem még nem volt rá példa) nem raknak rá semmi extrát út közben és Kínából mondjuk légipostával jön.
Átverni nem fognak, pláne, ha Paypalt használsz, mert elvileg akkor biztosítás is van az üzletre. Persze többezres pozitív felhasználótól elég biztonságos vásárolni, az nem fogja megkockáztatni, hogy egy hülyeség miatt kitiltsák a rendszerből.
Na ez vicces 1) Angol tudásommal társalgás terén elvagyok és nagy okosan ezt a szót nem ismerve ahelyett, hogy megnéztem volna, következtettem 2) Köszönök minden, nagyon meggyőzőek voltatok. Amúgy 300$ körüli az összeg. A lépéseket elolvasom visszább, csak inkább a bizonytalansággal volt a gond, na és persze az önfejüséggel.
Akkor számolhatsz +ÁFÁ-val.
Ha ez biztos akkor a 300-320$-ra postástól ha rászámolom az áfá-t akkor az kb 370$, de még lehet így is megéri.
Csak ott az a fránya "lehet" szócska.
Na átolvastam a topikot. Kicsit konkretizálom a kérdésem mivel gondolkozok már nagyon, hogy megéri-e az olvasottak után. Egy oszcillószkópról lenne szó ami itthon 100e Ft. Ugyan ez eBay-en 70e Ft-ba jönne ki. De olvastam most az ÁFÁ-ról, meg esetleges VÁM-ról és néha a futárszolgálat borsos áráról amellett, hogy "ingyen" van feltüntetve. Ugyanakkor ha most kezdek el intézni mindent mennyi időn belül kaphatom meg? Hogy is van ez a PayPal? 0-ról indulva mi az eljárás (eddig az összes rendelésemmel jól megvoltam utánvételes eljárással és mindig is kerültem a banki dolgokat)? Nekem VISA kártyám van. Hogyan is működik ez az egész és 30e Ft különbséggel megéri belevágnom? Előre is köszönöm és az eddigieket is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |