Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   299 / 1274
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

köszi
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Köszönöm, meg van .
(#) Szamizdat válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Nagyon köszönöm, rajz +van (1ébként ET-ra be vagyok regizve, csak agyam kihagyott.). Ha +1 kér(d)éssel fordulhatnék Hozzád(~tok), ami ugyan nem TV, de ugyancsak kardinális: a SONY HST 99 casseiver kapcsrajzát keresem, de nagyon(évek óta).79-es gyártmány, nagyágyú, végfoka(Sanken IC-k) ugyan kaputt, azt ki tudnám cserélni saját építésűre, de az egész készülék vezérlésére külön control panel van, ami "eligazodhatatlan". Bizonyos webhelyeken $ 33-50 ért utánam vágnák, de... .ET-n, HE-n, HifiEngine-n etc. nincs. Ritka cucc, igaz, de nem létezik, hogy rajztalan lenne. Bocs a témába nem vágásért, többé nem fog előfordulni. előre is kösz.
(#) kovacspista hozzászólása Júl 15, 2010 /

Sziasztok! Kezem közé került egy mikomi nevű 37 cm-es
TV. Nincs hangja, mert valószínűleg angol normás. Nagyon
sok hangot csináltam már különböző normákból, de
minden egyszer először történik, ilyet még nem láttam.
A KF proci M61266 SMD 64 lábú és szerintem valahogy bele van a hang integrálva. Lényeg, hogy elakadtam.
Tud valaki segíteni?
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Szia!
A legegyszerűbb lenne egy paralell hangcsatornát beépíteni. A SAW-szűrő elé kösd be a paralell hangmodul bemenetét, a hangfrekvenciás kimenetet pedig az IC FM DIRECT OUT (54) lábára kösd.
A másik verzió: cseréld ki a SAW-szűrőt egy európai típusra, és az intercarrier (5,5MHz-es) hangvivőt vedd le a 48-as lábról. Ezt a jelet egy TBA120-as, vagy valamilyen hasonló IC-t tartalmazó hangmodullal demodulálhatod. Szerencsére a hangerőszabályzás a végfok-IC-nél történik, úgyhogy ezzel nem lenne külön tennivaló.

M61266.jpg

(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Köszönöm a gyors válaszod. Én már beépítettem egy panelt, csak tulajdonképpen a hangot nem tudtam hova kötni. Az 51-es lábra kötöttem és ott nem jó. Holnap
folytatom és a tanácsod szerint rákötöm az 54 re.
Ma már zsibbad a fejem.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Az 51-es láb a kapcsolt AV-kimenet. A példarajzon sincs bekötve. Ha nem lesz jó, akkor folytatjuk.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Szia! Ebben a készülékben az 51-es láb be van kötve, az
54-es viszont hidegítve van egy kondival. Szerinted ez a panel alkalmas erre? Megnéztem a kimenetét, ahol jelen
van a hang, de szinkron jelek és egyebek is. Ettöl még
valamit csinálnia kéne, legalaább zúgni- búgni vagy valami
de "leszívja" a zajt is.

12100144.JPG

(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Ez egy kváziparalel hangmodul. Bemenetére a 38 MHz-es tuner KF-et kell beadni. A kimenetén az 5,5 vagy 6,5 MHz-es kikevert (intercarrier) hangsegédvivőt kapod. Ezt a jelet egy FM-demodulátorra (TBA120 panel) vezetve megkapod a hangfrekis jelet. Ehhez a készülékhez is használható ez a modul, csak még kell egy kiegészítő FM demodulátor is.

Értem. Nincs ilyen utángyártott komplett hang modul?
Sajnos nincsenek bontott dolgaim, tehát szereznem kell
valahol demodulátort vagy komplett panelt.

Pedig a lomis, kidobott vidi-orion tévék tömve vannak ilyen TBA120-as komplett kétnormás modullal. Érdemes bontott, használt dolgokkal is foglalkozni. Aranybányák ezek a kidobott készülékek egy hobbista számára.

IGEN. Úgy 12 évvel ezelőtt át váltottam villanyszerelésre
és vagy 50 ilyen készüléket és egyebeket dobtam ki.
Most visszakozni vagyok kénytelen és rá kell jönnöm
hogy még mindig szeretem csinálni.

Én meg villanyszerelésről váltottam műszerészkedésre. Kváziparallel életutak

Hát mind a két szakma meg tud vezetni rendesen. Ezért
szoktam mondani, hogy nem értek hozzá, csak talán
megtudom javítani! Bármikor egy ismertnek hitt téma "falhoz" állíthatja az embert!
(#) lekvar válasza (») Júl 16, 2010 /

Hé norberto,hogy lehet a regisztrációt törölni?
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Igaz, ha meglátok az út szélén egy kidobott TV-t, nem tudom megállni, hogy ne kotorásszak benne.
(#) Doncso válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Lehet, hogy van ilyenem.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Mondom, aranybánya! Minden szempontból! :yes:
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Néha kicsit sajnálom is ezeket a szebb napot is látott készülékeket, ott fekszenek betört képernyővel, és lenyúzott képeltérítő tekercsel, no meg megszabadított árnyékoló bigyóval (réz) sokszor születtek nálam újjá az ezekből kibontott alkatrészek, egy darabot mindig megmentek.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Hát igen. Nálam is van egy csomó régi darab. Lassan selejtezni kellene. Sokat szétmart az eső-hó. Javításnál gyakran nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a szegény roncsok.
(#) kovacspista válasza Doncso hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Szia! Hogyan juthatok hozzá?
(#) danyi hozzászólása Júl 17, 2010 /

FERGUSON FTV 141. nem lehet a távirányítóval kapcsolni,hol ott a távirányító rendben mert az infraled villog benne.Segítség kéne.
(#) kadarist válasza danyi hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Szia!
A saját távirányítójával próbálkozol, vagy taníthatóval? A tanítható képes átállni másik kódra.
(#) danyi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

A sajátjával próbálkoztam,amit úgy hitem hogy jó mert a ledje pislogot de mégis csak a távirányító volt a rossz mert egy univerzálissal müködik minden.Most az a kérdés hogy az eredeti mért nem kapcsol ha led pislog( a telefon kameráján keresztül?).

Lehet, hogy gyenge az elem, vagy elhangolódott vezérlő IC rezonátora. Egy szétszedéssel kombinált alapos tisztítást kellene végezni.

Úgy néz ki hogy minden rendben benne,a rezonátor -429P ,csak ilyet lehet tenni bele vagy lehetne esetleg valamilyennel hejetesíteni is ?

Csak ugyanolyan frekvenciájút szabad beletenni:CSB429

Köszönöm a segítséget,egyenlőre vennem kel egy rezonátort így most szüneteltetem a dolgot.HÁLA. :worship: :wave:

Sikeres javítást!
(#) Doncso válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Jövőhéten megnézem neked, hogy van e, ha van elküldöm levélpostán. Rendben? Vagy ha erre jársz, beugrasz érte.
Következő: »»   299 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem