Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Miért akarod módosítani a naplófájlt?
![]()
Szívesen máskor is.
![]()
Így már érthető a dolog és teljesen jogos a felháborodás. Először azt hittem, hogy csak nem vetted észre az oldal alján a kiírást. Mondjuk egy felnőtt embertől mást várnék, nem azt, hogy más tollával ékeskedjen.
Húúú ezt nagyon hosszú lenne elmesélni. De mindegy, most már tárgytalan.
Az a kemencécske nem az enyém az egy játékszer. Az enyém még nincs kész de már sütöttünk benne, és isteni volt! Íme néhány kép:
Már van tető is rajta és kész van az ajtaja is, holnap készítek képeket.
Nagyon ügyes. Biztos finom lehetett. Ebben lehet igazi kenyeret sütni, amit a boltban árulnak, az már csak műkenyér, mindennel teletömik, felpuffasztják, hogy olcsóbb legyen és két nap múlva pedig ehetetlen, régen pedig volt hogy egy hétig ették ugyan azt a kenyeret.
Az ajtaja nagyon szép. ![]() Viszont a belseje ki van tömve valamivel? Samot téglával szokták kibélelni, hogy ne égjen szét, repedezzen meg a tégla. Egyik ismerősöm is most csinált ilyet, de ő agyagból csinálta az egészet, az agyagba pedig fűrészport kevert.
Van egy barátom aki búzát termeszt és van kis henger malma is. Meg dagasztó gépe. A következő alkalommal fogunk igazi falusi kenyeret sütni, amiben nem lesz vegyszer, meg rengeteg E-betű. De lesz benne magas sikér tartalmú búzaliszt, kovász és benne lesz az itt élő emberek tudása, akik még emlékeznek a kenyér sütés fortélyaira és azt megosztották velem.
Samott téglát nem tettem csak a kemence száj fölé ahol a legnagyobb a hő terhelés. A samottól meg ég az étel. Idézet: „Van egy barátom aki búzát termeszt és van kis henger malma is. Meg dagasztó gépe. A következő alkalommal fogunk igazi falusi kenyeret sütni, amiben nem lesz vegyszer, meg rengeteg E-betű. De lesz benne magas sikér tartalmú búzaliszt, kovász és benne lesz az itt élő emberek tudása, akik még emlékeznek a kenyér sütés fortélyaira és azt megosztották velem.” Kérünk majd képet. :yes: Idézet: „ Samott téglát nem tettem csak a kemence száj fölé ahol a legnagyobb a hő terhelés. A samottól meg ég az étel.” Akkor megnyugodtam. ![]() Nem is gondolkoztam rajta, de hogy mondod tényleg logikus, megvédi a kemence falát a hőtől, elnyelni nem tudja, így visszaveri.
A kemencében nem kell a falat megvédeni a hőtől. Pont az a lényeg, hogy minél több hőt vegyen fel és azt sokáig tárolja illetve sugározza vissza. Szombaton 220 °C-on sütöttünk, délután 17,00 órakor vettük ki a tepsiket.Ez után két órán keresztül nyitva volt a kemence. majd vissza tettem a belső ajtót ( tévőt ) és másnap 14,00 órakor még 72 °C volt benne
Ezzel bizony jártam már én is így... A folyamatos 3 műszak megteszi jótékony hatását. Összekuszálja az embert rendesen. Sokszor én sem tudom , hogy merre vagyok fejjel...
Mindenesetre jó érzés mikor tudatosul az emberben , hogy van még cirka 12 órája mondjuk HE-t olvasgatni. ![]()
Sziasztok!
Most történt előttünk, hogy egy jogsi nélkül vezető srácot lekapcsoltak a rendőrök. Azt tudni kell, hogy én egy kb 3000 fős faluban lakom, ott is egy mellékutcában. ![]() ![]() Szerintem valahol igazoltatás lehetett és félt, hogy őt is megállítják és azért fordult meg a vasúti átjáróban, mert ilyet hallottam. Ezért is jöttek utána a rendőrök.
Durva.
Én egy haverommal beszélgettem a házuk előtt, a szembe szomszédjukból elindult egy kisebb gyerek bukósisak nélkül robogóval, 10 perc múlva tolja vissza, megkérdezte a haverom, hogy na mi az? Azt mondta, hogy elvették a rendőrök a kulcsot. Motorral még csak csak, annakidején én is jogosítvány nélkül mentem, míg kiértem a határba, de autóval már tényleg durva.
És az a vicces, hogy nem vették el a kulcsot, így amikor a rendőrök elmentek, rá egy percre ő is ment tovább.
Lehet, hogy azért kapták fel a fejüket a rendőrök, mert a megfordulás a vasúti átjáróban történt, ahol elvileg tilos forgolódni és hasonlók.
![]()
A vasúti átjárón nem csak maga a sín értendő, hanem az átjárót megelőző terület is, hol az előjelző tábla, ún. András-kereszt ki van téve. Ezen a területen belül elkövetett - amúgy pitiáner - szabálysértés is a jogosítványba kerülhet. Például a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása. Kedvenc példám erre a 10. kerületben a Kőér u., Gyömrői út kereszteződése. :yes:
Igen biztos ez volt, amiért észrevették ők is. Egyébként meg nem még az árjáró előtt/után is tilos megfordulni/előzni, mivel záróvonal van egy szakaszon.
Idézet: „én a kulcsot is elvettem volna, nem csak az autó papírjait” Ez azért veszélyes, mert ezt látva a kisebbség simán szétszedi az autót, mire kerít a figura pótkulcsot, aztán már csak a váz marad. Ennyi erővel egyből vihetné a yard elárverezni a kocsit. Hasznosabb lenne. A motort, pláne robogót kulcs nélkül is haza lehet tolni. (Ezeknél is van kormányzár?)
Mit értünk jogsi nélkül? Nem volt nála, vagy le sem vizsgázott? Mert a kettő nem ugyanaz.
Nem volt jogosítvány, le sem vizsgázott. Valami 150ezer Ft vagy nagyobb bírságról beszéltek.
Idézet: „Ezeknél is van kormányzár?” Van. Azzal csak körbe tolja, amíg egy határozott mozdulattal el nem fordítja az ellenkező irányba, ugyanis elég vékony az a kis nyelv, ami a kormánytengelybe beleakad és nagy távolság van közte.
nekem a motoron nem a nyelv volt vékony, mert az egy hengeres acél volt, hanem ami az egész zárat tartotta az volt egy "lemez" darab, szóval inkább az hajlott el. De amúgy robogóknál általában a kormányzár kikapcsolt állapotában is ki lehet venni a kulcsot, tehát ha azt mondja a rendőr, hogy add oda a kulcsot, akkor nem muszáj a kormányzárat rázárni.
![]()
Üdv mindenkinek! Ma voltunk ismét az aranybányában (méh telep) azt szereztem ami a képen látható. plusz még egy kis alumínium
ami a képen van az 200Ft ![]() ![]()
Miből gondolod ezt?
![]() ![]()
Hali! Az üveget egy kaszakővel, vagy finomabb köszörű kővel szépen meg lehet dolgozni.
Köszönöm! Én is köszörűre gondoltam. Megyek le is vágom az üveget
![]()
De csak kézzel mozgasd! Ne rendesen köszörüld!
Üdv mindenkinek, ahogy elnézem itt a nyár miatt nem nagyon csappant meg a létszám. Hála istennek nekem nem nagyon van időm internetezni.
![]()
Legalább annyira profi mint aki ezt a hegesztőt építette és használja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |