Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Miért akarod módosítani a naplófájlt?
Szívesen máskor is.
Így már érthető a dolog és teljesen jogos a felháborodás. Először azt hittem, hogy csak nem vetted észre az oldal alján a kiírást. Mondjuk egy felnőtt embertől mást várnék, nem azt, hogy más tollával ékeskedjen.
Húúú ezt nagyon hosszú lenne elmesélni. De mindegy, most már tárgytalan.
Az a kemencécske nem az enyém az egy játékszer. Az enyém még nincs kész de már sütöttünk benne, és isteni volt! Íme néhány kép:
Már van tető is rajta és kész van az ajtaja is, holnap készítek képeket.
Nagyon ügyes. Biztos finom lehetett. Ebben lehet igazi kenyeret sütni, amit a boltban árulnak, az már csak műkenyér, mindennel teletömik, felpuffasztják, hogy olcsóbb legyen és két nap múlva pedig ehetetlen, régen pedig volt hogy egy hétig ették ugyan azt a kenyeret.
Az ajtaja nagyon szép. Viszont a belseje ki van tömve valamivel? Samot téglával szokták kibélelni, hogy ne égjen szét, repedezzen meg a tégla. Egyik ismerősöm is most csinált ilyet, de ő agyagból csinálta az egészet, az agyagba pedig fűrészport kevert.
Van egy barátom aki búzát termeszt és van kis henger malma is. Meg dagasztó gépe. A következő alkalommal fogunk igazi falusi kenyeret sütni, amiben nem lesz vegyszer, meg rengeteg E-betű. De lesz benne magas sikér tartalmú búzaliszt, kovász és benne lesz az itt élő emberek tudása, akik még emlékeznek a kenyér sütés fortélyaira és azt megosztották velem.
Samott téglát nem tettem csak a kemence száj fölé ahol a legnagyobb a hő terhelés. A samottól meg ég az étel. Idézet: „Van egy barátom aki búzát termeszt és van kis henger malma is. Meg dagasztó gépe. A következő alkalommal fogunk igazi falusi kenyeret sütni, amiben nem lesz vegyszer, meg rengeteg E-betű. De lesz benne magas sikér tartalmú búzaliszt, kovász és benne lesz az itt élő emberek tudása, akik még emlékeznek a kenyér sütés fortélyaira és azt megosztották velem.” Kérünk majd képet. :yes: Idézet: „ Samott téglát nem tettem csak a kemence száj fölé ahol a legnagyobb a hő terhelés. A samottól meg ég az étel.” Akkor megnyugodtam. Nem is gondolkoztam rajta, de hogy mondod tényleg logikus, megvédi a kemence falát a hőtől, elnyelni nem tudja, így visszaveri.
A kemencében nem kell a falat megvédeni a hőtől. Pont az a lényeg, hogy minél több hőt vegyen fel és azt sokáig tárolja illetve sugározza vissza. Szombaton 220 °C-on sütöttünk, délután 17,00 órakor vettük ki a tepsiket.Ez után két órán keresztül nyitva volt a kemence. majd vissza tettem a belső ajtót ( tévőt ) és másnap 14,00 órakor még 72 °C volt benne
Ezzel bizony jártam már én is így... A folyamatos 3 műszak megteszi jótékony hatását. Összekuszálja az embert rendesen. Sokszor én sem tudom , hogy merre vagyok fejjel...
Mindenesetre jó érzés mikor tudatosul az emberben , hogy van még cirka 12 órája mondjuk HE-t olvasgatni.
Sziasztok!
Most történt előttünk, hogy egy jogsi nélkül vezető srácot lekapcsoltak a rendőrök. Azt tudni kell, hogy én egy kb 3000 fős faluban lakom, ott is egy mellékutcában. Először is jött két rendőr egy kisbusszal, azok megállították, igazoltatták, ekkor derült ki, hogy nincs jogsija. Ezután az egyik rendőr elment, majd hozott még két rendőrt. Ez már picit vicces, hogy két rendőr nem tudja elintézni és négy kell hozzá. Miután fél órát itt tököltek, elmentek a rendőrök és a srác is ment egy perc múlva. Nem tudom milyen szabály van erre, de én a kulcsot is elvettem volna, nem csak az autó papírjait. Aki jogsi nélkül mer vezetni és nem is foglalkozik vele, hogy jól megbüntetik, az már nem fog azon agyalni, hogy forgalmi nélkül hazamenjen. Szerintem valahol igazoltatás lehetett és félt, hogy őt is megállítják és azért fordult meg a vasúti átjáróban, mert ilyet hallottam. Ezért is jöttek utána a rendőrök.
Durva.
Én egy haverommal beszélgettem a házuk előtt, a szembe szomszédjukból elindult egy kisebb gyerek bukósisak nélkül robogóval, 10 perc múlva tolja vissza, megkérdezte a haverom, hogy na mi az? Azt mondta, hogy elvették a rendőrök a kulcsot. Motorral még csak csak, annakidején én is jogosítvány nélkül mentem, míg kiértem a határba, de autóval már tényleg durva.
És az a vicces, hogy nem vették el a kulcsot, így amikor a rendőrök elmentek, rá egy percre ő is ment tovább.
Lehet, hogy azért kapták fel a fejüket a rendőrök, mert a megfordulás a vasúti átjáróban történt, ahol elvileg tilos forgolódni és hasonlók.
A vasúti átjárón nem csak maga a sín értendő, hanem az átjárót megelőző terület is, hol az előjelző tábla, ún. András-kereszt ki van téve. Ezen a területen belül elkövetett - amúgy pitiáner - szabálysértés is a jogosítványba kerülhet. Például a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása. Kedvenc példám erre a 10. kerületben a Kőér u., Gyömrői út kereszteződése. :yes:
Igen biztos ez volt, amiért észrevették ők is. Egyébként meg nem még az árjáró előtt/után is tilos megfordulni/előzni, mivel záróvonal van egy szakaszon.
Idézet: „én a kulcsot is elvettem volna, nem csak az autó papírjait” Ez azért veszélyes, mert ezt látva a kisebbség simán szétszedi az autót, mire kerít a figura pótkulcsot, aztán már csak a váz marad. Ennyi erővel egyből vihetné a yard elárverezni a kocsit. Hasznosabb lenne. A motort, pláne robogót kulcs nélkül is haza lehet tolni. (Ezeknél is van kormányzár?)
Mit értünk jogsi nélkül? Nem volt nála, vagy le sem vizsgázott? Mert a kettő nem ugyanaz.
Nem volt jogosítvány, le sem vizsgázott. Valami 150ezer Ft vagy nagyobb bírságról beszéltek.
Idézet: „Ezeknél is van kormányzár?” Van. Azzal csak körbe tolja, amíg egy határozott mozdulattal el nem fordítja az ellenkező irányba, ugyanis elég vékony az a kis nyelv, ami a kormánytengelybe beleakad és nagy távolság van közte.
nekem a motoron nem a nyelv volt vékony, mert az egy hengeres acél volt, hanem ami az egész zárat tartotta az volt egy "lemez" darab, szóval inkább az hajlott el. De amúgy robogóknál általában a kormányzár kikapcsolt állapotában is ki lehet venni a kulcsot, tehát ha azt mondja a rendőr, hogy add oda a kulcsot, akkor nem muszáj a kormányzárat rázárni.
Üdv mindenkinek! Ma voltunk ismét az aranybányában (méh telep) azt szereztem ami a képen látható. plusz még egy kis alumínium
ami a képen van az 200Ft De kicsit necces volt. Egyik csávó szólt hogy nem kéne azokat a cuccokat bontani ahol voltunk (mi nem tudtuk) aztán megvártuk míg elkezdett daruzni, majd a fogással irány De ottmaradt sajnos egy hatalmas műszer még :no: Az összes műszer működik. Kérdésem: Az üveget mivel lehet lekerekíteni? Az üveg el van benne repedve vágnák bele se sarkas a sarka. Köszörülni esetleg lehet az üveget? Előre is köszönöm!
Miből gondolod ezt? Lehet hogy más közelében is van, csak nem megy oda stb... Egyébként ezeket nem igazán lehetne kihozni De a szatyor aljára a tetejére egy kis motyót aki méri az meg nem foglalkozik vele...
Hali! Az üveget egy kaszakővel, vagy finomabb köszörű kővel szépen meg lehet dolgozni.
Köszönöm! Én is köszörűre gondoltam. Megyek le is vágom az üveget
De csak kézzel mozgasd! Ne rendesen köszörüld!
Üdv mindenkinek, ahogy elnézem itt a nyár miatt nem nagyon csappant meg a létszám. Hála istennek nekem nem nagyon van időm internetezni.
Legalább annyira profi mint aki ezt a hegesztőt építette és használja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |