Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jól le van szigetelve minden.
Azt hittem, hogy valami lenti digitális hőmérő van.
Azért írhatok csak az offtopicba, mert az egész rendszerben egyetlen árva elektron sincsen (semmi köze az elektronikához), amíg bele nem vág a villám. Villámhárító is tervben van.
A jégeső okozta károkra meg egy egyedi ötlettel álltam elő. Még alszom rá egy párat, mielőtt megvalósítom, mert biz furán néz ki, az biztos. Kérem szépen az ötlet az alábbi: Csirkeháló (fém háló) 15cm-rel az üvegcsövek felett kifeszítve. Véd a jég ellen, de nem korlátozza számottevően a napsütést. Ötletek, vélemények?
Húú, villám.
3-4 napja itt jó nagy vihar volt. Egyszercsak esett az eső, fú mondom milyen jó, nyitva van az ablak jön be a friss levegő. Ültem a számítógép előtt, éppen valamit olvastam, egyszercsak akkorát villámlott, hogy majdnem kiugrottam a székből.
A csirkedrót elég kézenfekvő ötlet a jég ellen, de szerintem túl ritka. Én valami sűrűbbet használnék.
Az már visszafogja a fényt és a hőt sajnos.
Hát valamit valamiért. Üvegnél a hőfokkülönbség is számít, mert könnyen elreped, de ha valóban csak
22°C-os a felülete, akkor talán nem lesz baja a jég hidegétől.
Húú, kanalam!
Megijedtetek, mi?
Szia! Az ElektroTanyán találtam egy kb. 5 megás pdf-et. hova küldhetem?
Ötlet: Több réteg csirkeháló, elcsúsztatva egymáshoz képest. Mivel vékony, nem számottevő az árnyéka, de mert el vannak csúsztatva egymáshoz képest, kisebbek a szemek a hálón. Na, milyen tipp?
Sajnos ilyenek vannak, ha a cégtól ahol dolgozol dobnak ki valamit csapj le rá, kiszeded ami kell a többit meg elviszik. Az egyik helyen jártunk úgy hogy mire felértünk bizonyos anyagokért a gépkezelő már összebarmolta a telepen. Nekünk lett direkt félretéve, a főnöke rendesen ordítozott vele. Szerencse hogy annyira azért szétszedhető lett volna hogy tetőcsomagtartón és mindenhol ahova pakolni lehet elfér így nem kértünk nagyobb kocsit elég volt a haveré. Buktunk rajta majd egy napot. Ez is olyan lett volna mint a frekiváltód, megkaptad volna 200 forintért és többet ér. A legidegesítőbb hogy a főnök elmondása szerint mindenkinek többször mondta azt viszik, nem összetörni.
Azt a műveletet megnéztem volna
Bővebben: Link Remélem ez lesz az
Ha tudnád milyen ellenőrzések vannak azon a munkahelyen nem ajánlanád neki ezt. Négy darab M6 os anyáért is rúgtak ki ott már dolgozót. :yes:
Arról sajna nincs. Ennek technikai okai vannak. Mivel 2 kézzel kell tartanom a pisztolyt (hogy ne remegjen a kezem), egyetlen hely lenne a testemen ahová a kamerát tehetném. Sajna már öreg vagyok és amúgy is a főnököm utasítására, oda már fölakasztottam egy viharlámpát...
Bingó! Szerintem ezt javasoljuk deguss kollégának. :yes:
Kisebb célzatossággal Neki is szántam...
Egyedül voltam itthon.
Biztos a közelbe csapott be valahova a határba, arra vannak jó magas fák. Azért az udvarból megnéztem a templom tornyot is, hogy meg van-e még.
Ezeket a kollektorokat nem úgy készítik eleve, hogy kibírják a jégesőt is? Elvégre kültéri cucc. Meglepődnék, ha azt mondanád, nem bírja a jégesőt.
Hallani hallottam. Sajna, akkor a felvételből nem látszana semmi, mert az ojjektum és kamera között helyezkedek el. (és nem vagyok egy balerina típus... Ugye érthető a finom célzás?)
Látod látod Vic, mondtam én hogy ne egyél annyi spenótot, mert kijön rajtad!
Beszéltek itt mindenféle zöld(ség)et! Pedig csak a kerítést festettem egy szakadt pólóban.
Te öreg? ugyan már! Akkor én már mankókkal járok ha te öreg vagy Ez a viharlámpás szöveg ez nagyon jó! A kiáramló forró gáztól már készül a légy tojás?
Jobb, ha tőlem tudod, de Vic barátomat is, mint engem, régről felejtette itt az Isten...
A viharlámpás szöveget Moldova adta elő anno, a rádióban. Nem teljesen szalonképes, de a Találkozón majd elmesélem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |