Fórum témák
» Több friss téma |
Helló, jó napot.
Eszembe jutott, hogy kéne nekem egy panelfúró. Próbáltam venni, de 4e forint alatt nem találtam Szegeden. Van 2db, magnóból kiszerelt, erős, aránylag nagy fordulatú motrom, 12V-osak. A teljesítményükről nem tudok sokat mondani, mert nincs rájuk írva,de holnap majd megmére. A kérdésem az volna, hogy hogyan tudnám kivitelezni a fúrót, már ha egyáltalán lehet ilyet házilag csinálni. A tokmányt megpróbálom lerajzolni és ide feltenni, mert tokmányom sincs ![]()
hát sztem ami a magnókba van motor az sztem kevéske hozzá úgyhogy felejtős! :no:
sztem szánj rá egy napot, vegyél vonat vagy buszjegyet menny fel pestre és vegyél egyet a konthába 2k asszem (nem biztos)! ![]() ![]() ![]()
Ha a magnómotorból kibányászod az elektronikát, akkor egy jó erős kis motort kapsz
![]() De szereintem egyszerűbb megvenni készen mint szórakozni vele
Az én véleményem, hogy precíz munkát csak jó szerszámmal lehet végezni, tehát ezen ne spórolj, inkább később, de jó szerszámot vegyél. Szóval szerintem: Proxxon. Szegeden is kapható a Főkapitányság melletti kis utcában... és ha mégis építeni akarsz, tokmány is van készen, 0.5-os fúró már befogható vele
![]()
megemlítetted, azt a "Főkapitányság melleti kis utcát". Ez pontosan hol is van??(9.-es vagyok még csak a Piárban
![]()
Ezer - ezer kettő körül van... Megéri vele szenvedni? Egy tokmányt drágábban kapsz hozzá.
Nekem mondjuk olyan panelfúróm van amit a faterom csinált vagy 20 éve. Egy zsiguli ablaktörlőmotorból van(csak maga a motor áttétel nélkül), rajta van az ilyen célra való kis tokmány. Az egész egy lefelé fordított U vasra van felépítve, Úgy mint egy normál álványos fúró, van egy karja amivel föl,le mozgatod, azon meg egy kis mikrokapcsoló. Elmés kis szerkezet. Én ezt használom, nekem bevált
![]() ![]()
Azért egy diák, aki nem keres pénzt, nem feltétlenül fogja tudni megvenni a Proxxon cuccokat...az TÉNY, hogy az a világ legprofibb kézi szerszámgép-gyártója, de a fentiek miatt akadályba ütközik bizonyos emberek esetében a Proxxon termékek beszerzése...
Itt van 2 kép róla.. Ha valaki elszánt, és inkább épít, de még mindig azt mondom egyszerűbb megvenni....
Bocs az iszonyatos rendetlenség miatt ami most uralkodik az asztalomon (kapcsolóüzemű tápokkal kísérletezgetek most.... ) ![]() ![]()
Hasonló motrom nekem is van 2 is
![]()
A Kossuth Lajos sugárúton a Tisza Lajos krt felé haladva a főkapitányság után jobbra lévő utca (csak így tudom, nem vagyok szögedi, de ott van az önkormányzat épülete is). Az utcában is a jobb oldalon van az üzlet. Kicsit közben kersgettem: Szeged, Török u. 1/A, szerintem ez az.
Egyébként: weblap
Elmés szerkezet! Kifejezetten tetszik!
![]()
Legelső panelfúrógépem: bontott magnómotor, tokmányként körző hegytartóval.
A fúrókra keresni kellett megfelelő méretű kábelszigetelésdarabkát. (pl.:0.5 fúró- telefonkábel )
Pontosan!!! :yes:
Az elv az nálam is ez, csak én Waresz-ból kiszedett ablakmosóvízszivattyúját használtam!!! és a "tokmány"-t az én csináltam, úgy hogy egy popszegecset bevagdostam 4 irányból, hogy olyasmi legyen a "pofája" mint egy igazi tokmánynak, és ráhajtottam egy kis anyát, amivel meg tudom szorítani!!! :yes: Persze a körzős megoldás az jobban tetszik, de az elv az ugyan az! De én is haszálok hozzá kábelszigetelsédarabot, vagy zsugorcsövet! Peti.
lehet kapni olyan fúrokat aminek a méretétől függetlenül 1mm átmérőjű a szára. Nah, ahhoz má nem olyan nehéz "tokmány"-t csinálni...
én is ilyen kis fúrókat használok, igaz állványos fúróval,.. de jó mer a vastagitott szár miatt nem hajlik, meg be lehet fogni normál tokmányba is. nem ugy mint pl a sima 0,3mm-est... eh.. ![]()
Kezdésnek szerintem vegyél a Corában egy gravírózó szettet (kis multigép, ilyen szürke táska tokban) abban még fúróhegyet is találsz, panelt is tudsz vágni vele. Fordulatszám szabályozható, így könnyebb dolgozni vele.
Szokták akciózni 1990-re. Kezdésnek tökéletes! Aztán szerkeszthetsz hozzá álványt, vagy vehetsz készen. (Corát tudod hol van? Cora körjárat busz, 79-es Marx térről...)
Szerintem a képek többet mondanak.
![]() A nagy, 2 éves, a kicsi 40! (Anno én is 14 évesen készítettem) De még mindíg tökéletesen müxik. Igaz a táp bekötését vagy 2 éve meg kellene javítani, de ma már inkább a nagy "öcsikét" használom. :yes:
Ki fogom próbálni a körzős megoldást. Én most egy sorkapcsot bontottam szét a szigetelésből, a motor tengelyét az egyik végébe, a másikba a fúrószárat. Ez is jó, csak nincs középpontozva, szóval ráz, és nem pontos. A körzőt mindenképpen megcsinálom.
Valaki nem tudna arról a körzős módszerről képet betenni?
Szóval a magnómotorban van elég "szufla"?
Láthattad, az enyém is az, csak öreg. :yes:
Egyébként 0,6 - 2 mm-es fúró meghajtásához nem kell nagy nyomaték.
Hello!
Én is magam csinálta fúrógépet használok. Csak úgy szoktam hívni: fúrótorony ![]()
Nekem egy ezeréves videó szervómotorjából van csinálva tökéletes
![]() ![]()
Én mióta nyákolással foglalkozom mindig előkaptam a nagy villanyfúrót, bele az 1milis fúrót és kifurkáltam...
Használd ha van , nekem tökéletesen bevált!
nekemis tök ugyan ilyen motorom van, és még rajta a lendkerék is.
hogyan raktad az állványra a motort? és hogyan tetted a tokmányt rá a motor tengelyére? ![]()
és tudnál több képet felrakni a gépedről??
én sajnos még mindig kézi fúróval fúrok ezért tegnap nekiálltam 1 állványosnak de az a csavaros kábelrögzítőbe a tengely jól be volt nyomva de mégis ferde volt :'( ![]() és köszi az ötleteket ![]()
De hogy oldjátok meg, hogy pl. a magnómotort össze lehessen kötni a 1-es fúróheggyel?
A régi panelfúróm mechanikája ötletadónak:
Atöbbi kép:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |