Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   302 / 1275
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Szia!
ES1D diódát itt kapsz, vagy belegányolhatsz egy ilyet . A másik helyett egy 1N4148 jó lesz.
(#) zasasa válasza Doncso hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Szia Doncso.Köszi ezt a korrekt leírást.Van egy faxa 220-as nagy vencsim,csak azt nem tudom kimérni,hogy hová tudom bekötniMert ugyebár direktre már csak nem fogom.....zúgjon egész nappal meg éjjel

No 90%-os lett a kép.Jobb oldalon van benne balra egy "újhullám".De gondolom azt a lámpa fordításával lehet kihozni egyenesbe.Ahoz pedig nemigen nyúlnék.A hűtőbordákon majdnem tojást lehetne sütni/annyira azért nem/,de melegek.Még annyi,hogy a beégés...nem lehet a vetítővásznon?Csak a lámpába éghet bele a felirat?Vagy esetleg a lencse ami a lámpa előtt van?......Mert nem szeretnék 90-ért 3 lámpát cserélni
(#) Doncso válasza zasasa hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Szia, a 220-as ventit szerintem tedd félre, hangos, nagy nehéz, problémás használni, helyette keress 1-2 12V-os ventit, régi PC tápokban van egy egy darab, ezeket sorba kötöd, és a panelon pontosan megmutatom neked, hova lehet kötni, ott van egy pár használható feszültség, mindjárt az STK ic tápjára is lehet, ha jól emlékszem 20V ról mennek , két venti sorba, és gyönyörűen tudja hűteni, és persze csak akkor amikor be van kapcsolva a készülék. Nem kell, hogy jegesre hűtse, de ha már kicsit mozgatja , elvonja a hőt a bordákról, több esélyt adsz a túlélésre az IC-k nek, nem mellesleg szándékosságot sejtek a borda méretezésekor, érdekes, hogy az összes samsungnak tipushibája ez, nem hiszem, hogy nem lehet gyárilag normálisan meghűteni az a végfokozatot. Egyébként gratulálok a sikeres javításhoz. a 90% os kép azt gondolom elfogadható, mivel a projis TV-knek a szélei a betegsége, gondolj bele, három különböző pontból nehéz megoldani, hogy mindenhol tökéletesen fedjék egymást, sajons a projektorosok már csak ilyenek, az enyém sem 100%-os. A beégésre sajnos nem tudok okosat mondani, mégis csak egy autószerelő lennék. De talán mégis, annyit megpróbáhatsz, hogy kiderítsd a vászonba van e beleégve (amit kétlek ugyan) hogy megcsinálod, hogy a lehető legjobban lásd a beégést, mondjuk kék háttér, és a hátsó fedlapot lecsavarozod de nem veszed le a helyéről, csak kicsit elmozdítod, gondolom érted a lényegét, ugye ezen van a tükör belül, na ha elmozdítod a tükröt a fedlappal, és a beégés nem mozdul akkor a vászon, ha mozdul, akkor képcső, lencse, vagy a fene tudja, de szerintem nyugodj meg, lencse lesz az.

Szia.Van akár 5 számtech vencsim is...kb.Akkor kellene,hogy hová tudom bekötni.A beégést megnéztem...a zöldön látszik a legjobban ugyebár,mert az a leg világosabb szín...és a képcsőben van beégve.Autószerelő létedre jól nyomod...Én meg csak 2 évet jártam elektoműszerésznek.......Minden esetre nagyon szépen köszönöm a segítséget neked is és mindenkinek,aki hozzászólt.Imádom ezt az oldalt
Várom a bekötésnek a leírását.....az ic bemenő feszére szerintem kiváló lenne,csak melyik lába?

8-as láb a GND a 15-ös láb pedig a 20V. Lehet majd egy két kondit, netán tekercset teszünk oda, esetleg záróirányba diódát, nehogy visszapofázzon, bezavarjon a tápnak. a Ventiket mindenképp sorba kösd.

Oké. Mekkora kondit rakjak szűrésnek?100 mikros elég kell,hogy legyen nem?Annyira nem kellene leszűrni.A dióda viszont jó ötlet.

áh, dehogy, inkább tegyél, 100pF, 10nF, meg egy diódát. Pufferelni nem kell, inkább a motor által keltett zavarok szűrésére gondoltam. Illetve a diódát, merthát mégis csak egy induktiv terhelés ez. Aztán ha túl hangosnak találod, még mindig betehetünk egy 7812-őt, esetleg kicsit megemelve 15v ig, de ezt majd meglátod. Rajzoljak?
(#) Orion90 hozzászólása Júl 22, 2010 /

Üdv!

Techwood T2105-öt már másodjára hozzák ide.
Eredeti hibája volt hogy nem indult el mert a sorvégtranyót (BU808DFI) leütötte. Nem emlékszem már milyen lett berakva utána, de a következőt is kinyírta. Egy 2SC5588-as lett belerakva az 15A-t bír, de 1 hónapig ment vele, tegnap visszahozták, azt is kinyírta. Néhány napja építettem egy ESR mérőt, azzal átmértem a kondenzátorokat elsősorban a végfok vezérlésénél. EGy 10 µF-os eléggé ki volt szikkadva, azt cseréltük, meg még néhányat, meg a végfokot. De úgy néz ki most se jó, mert néhány perc múlva a proci és a sorvégfok is felforrósodik.
A sorkimenőnek se olyan hangja van induláskor mint a többinek, mintha valami sziszegne benne, de ezt csak induláskor lehet hallani.

Mi lehet ez?? Sorkimenő vagy proci esetleg valami más?

Kösz előre is!!!
(#) kadarist válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Szia!
Maradni kellene a BU808-nál, mert az Darlington-típusú, a 2SC5588 meg nem. A nagy bázisáram miatt melegedhet a proci. Ráadásul ez a nem Darlington tranyó sincs rendesen kinyitva egy ilyen Darlingtonhoz tervezett meghajtás mellett. A bázisban lévő kondenzátor lehetett az eredeti hiba okozója. Ide 47 µF 63 vagy 100V-os elkót érdemes beépíteni.
(#) zasasa válasza Doncso hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Szia.Oksa.Ebben igazad van.....Dióda az mehet mindkét oldalra/láttam már csodát/.A 7812-nél viszont a soros bekötésnél lehet gondok lennének.Bár nincs akkora áramfelvétele a vencsiknek.Meg aztán nem akarok fölös cuccokat belegyömöszölniKöszi,de menni fog rajz nélkül is.Van itthon nyákom+ami kell hozzá.
(#) kovacspista válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Szia! Én S2055-öt szoktam tápba és sorvégbe is rakni.
Ez a tranyó szinte mindent kibír, egyet nem. Ha a táp magas, akkor ez is feladja. Meglehet mérni a tápot, de
sok készüléknél - mivel hiba van- olyan rövid az idő a
mérésre, hogy szinte lehetetlen. Ezért kiveszem a sor
tranyót és a kollektor emiter közé beteszek egy
230V/60W-os izzót. Kb. félfénnyel de inkább az alatt
kell világítania ha bekapcsolod a készüléket.
100 - 150 v között szokott lenni a táp. Ha szinte teljes
fénnyel világít akkor a táp magas . Általában
elkó probléma. 1- 2,2 - 4,7 mikrósokat cseréld ki és ellenőrizd újra. Ha a készülék tartósan adja a tápot, nem tilt le a hiba miatt, akkor a hibás kondit meglehet keresni úgy, hogy melegíted pákával a kondikat. Amelyikre leesik a fesz, az a rossz. Tudom, nem irja a tankönyv, de hatékony módszer.
(#) Doncso válasza zasasa hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Szia a diódát csak így gondoltam.

mocik.jpg

(#) Laca13 válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ma megint szétszedtem de nem találtam szemmelláthatóan hibát. Kb egy-két percig megy normálisan, utánna jön a kapcsolgatás. Úgy csinál mintha csatornát váltanék a távirányítóval, de nem vált, csak megszünik és visszajön ugyan az a csatorna, és kiirja a csatornaszámot meg ai infót. Olyan mintha a tunernek a tápja szakadozna. Az honnét kap vajon tápot? És hogyan lehet vajon, hogy külső eszköz meg korrigálja?
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Hali!
Bocs, hogy csak most jelentkezem, de sajnos nem volt alkalmam foglalkozni a tv-vel..
Kicseréltem a biztit bekapcsoltam, de semmi a piros led az elején csak villog. A sorvégtranyót kiforrasztottam, ugyanúgy csak villog... Ilyenkor mi a teendő? a táp szekunder körében keressem a hibát?
Üdv.: Peti
(#) kereszke válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

CUC 7303
(#) ABU hozzászólása Júl 23, 2010 /

Sziasztok!

A héten hoztak nekem egy philips tv-t, sasszija L6.2AA. Azt a hibát produkálta, hogy bekapcsolás után kb fél perccel elkezdett futni a kép AV-ról és tunerről is, majd kikapcsolt, de úgy, hogy még a stby led sem világított, majd 3-4 mp múlva visszajött a futó képpel, és ment 1-2 percig, aztán újra kikapcsolt, azután megint visszajött, csak akkor már nem reagált semmi gombnyomásra "megfagyott az egész". Power gomb ki, majd be, és újra üzemelt. 5 próbából 3-szor nem volt semmi baja. Egy mezei dvd lejátszóval próbáltam, a tulajnak azt hiszem UPC-s beltérije van. Elkezdtem cserélni az elkókat a tápban és a sorkimenő környékén, volt ami ki is folyt. Ezután újra próba AV-ról, egyszer ment el a kép, de a stby led ugyan úgy világított. Mondom ez még így nem oké. Elkezdtem kutakodni, és találtam egy olyan infót, hogy ez elvileg típus hiba, és a vezérlő procinak a tápját, ami áteresztő tranzisztoros át kell alakítani egy kicsit. A rajzon a bekarikázott alkatrészeket cseréltem, annak ellenére, hogy mind jó volt és a kondi helyére 47µF került. Utólag a biztit visszaraktam. Újra próba és semmi baja nem volt. Kipróbáltam kábel tv-n, két dvd lejátszóval, végignéztem egy filmet is. Elvitték a tv-t, 3-4 óra múlva már hívtak, hogy megint elkezd futni a kép AV-n, de most nem kapcsol ki, és az osd sem fagy meg. Ez mi lehet Lehet a beltérivel van valami? A tulaj azt mondta állítgatott a beltérin felbontást meg szín rendszert meg még pár dolgot és most úgy tűnik, hogy jó. Csak azért írtam ezt, hogy biztosra menjek, nem a tv-vel van most már gond.

L6.2.jpg

(#) dizi hozzászólása Júl 23, 2010 /

Jó estét mindenkinek.
Urak,adott egy SCHNEIDER STV2810-T típusú tv ami olyat csinál,hogy bekapcsolás után pár perccel ciripelő hang mellett kivilágosodik a kép ami meg marad csak világosabban,de amikor rá ütök egy kicsit a tetejére minden vissza áll eredetibe,de egy pár pillanat múlva ismét vissza jön az említett probléma,vajon mi lehet a probléma.
Meg vallom az elektronika jó pár témájával foglalkozom,de a Tv sosem érdekelt.
(#) kadarist válasza dizi hozzászólására (») Júl 23, 2010 /

Ez biztosan azért van, mert annyira jók a forrasztások
(#) Orion90 hozzászólása Júl 23, 2010 /

Üdv!

Tegnap egy Samsung CK-5312Z-t hoztak. Készenlétből nem indul, a reléje sem húz be. Annak kell átengedni a sortápot, és a 18 V-ot. Átkötöttük, és indításkor a közelében levő 35V-os 220 u-os elko ami a 18 V-ot szűri, elkezdett füstölni. Szerintem túl nagy feszültséget kapott, valamiért nagyobb feszültséget ad le a táp. Ezt mi okozhatja? Primer oldali kiszáradt elkók? Táp IC?

Rajzot csatolom.

Kösz előre is!!
(#) kadarist válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Szia!
Mi van a Techwood tv-vel? A BU808-al muzsikál már?
(#) kadarist válasza kereszke hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Kösd ki a hálózati kapcsoló segédérintkezőjét. A távirányítóval kapcsold be a készüléket, és figyeld meg, hogy így kikapcsol-e. A segédérintkező átvezetése érdekes hibákat képes produkálni.
(#) bihari laci hozzászólása Júl 24, 2010 /

SZiasztok egy kis ,segitcség kellene orion p2135mt st by-bol nem indul és át néztem mindent de nem kaptam egy hibát sem, rajz nincsen tudna valaki segiteni köszi
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

A sortranzisztor jó? A tápfeszültség eljut a sortranzisztor kollektoráig?
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

PT90-es saszi van benne, a Tanyán van rajz hozzá.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

PT92.90-es a sassi .
(#) Orion90 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Holnap veszünk bele anyagot.
(#) akos70 válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Üdv!
Schneider tévémnél egy villámcsapás óta a következő hibajelenség tapasztalható: ha a beltéri SCART kábellel van rákötve, kép nincs (szürke minden), hang van, viszont a kerekdugós antennakábellel minden tökéletes.
Mitől lehet, mire lehet számítani?
(#) zasasa válasza Doncso hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Szia.Én inkább a bejövő szálakra tenném,nehogy a vencsikben keletkező zárlat miatt visszavágjon....de ez már részletkérdés.
(#) Doncso válasza zasasa hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Az sem egy rossz gondolat.
Következő: »»   302 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem