Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Éppen neked írtam le kissé feljebb! Amit ott leírtam nem vicc!
Sziasztok! Van egy törött kijelzős TECHWOOD NATUS X 932 B LCD TV. Van-e valakinek kijelzője?
Szia Doncso.35 -ért kaptam 3 zsír új lámpát bele.
![]()
Az nem tudom,hogy a régi crt-monitoroknál működött a mágnesezés,amikor beégett a felirat/már ha működött/.Ezeket nem lehet így javítani?
Ezt úgy hívják, hogy kapcsolási rajz. A hálózati kapcsoló két főérintkezőjén kívül van még egy segédérintkező a kapcsolóban. Azt kellene kikötni. Csinálj képet a hálózati kapcsolóról, és akkor megmutatom, hogy miről van szó.
Szia, ha hibátlanok a képcsövek, akkor megérte. A lemágnesezés szerintem itt nem működik, mert lehet, hogy a lencsébe, talán a színfóliába, (ha van benne) van beégve de az is lehet, hogy a képcső foszfor rétege károsodott, ez eléggé lottó, ezért is írtam, hogy ebbe nagyon nem vagyok professzor, nálam például maga a képcső foszfor réteke károsodott, az menthetetlen.
Képcső cserénél majd figyelj oda a hűtőfolyadékra, nehogy kifollyon, legyen benne annyi amennyi kell, ez hűti a képcsövet, sajnos ennek a mikéntjében nem tudok segíteni, csak azt tudom, hogy lenni kell benne hűtőfolyadéknak, képcső cserébe még nincs gyakorlatom, pedig nálam is ki kellene, csak őszintén szólva lusta vagyok. ![]()
Szia.A csövek vadi újak garival.A hűtőfolyadékot megsasolom.Ha nincs akkor hol tudok beszerezni?
Huhh , sajnos nem tudok ettől többet. Illetve még annyit, hogy ez a hűtőlötyi valami glicerin vagy mifene, de inkább nem írok butaságot, de mintha olvastam volna. Remélem fel van töltve lötyivel.
Üdv.
Általába ESR mérővel átmérjük őket, nem tudom meg lehet-e benne bízni 100 %-ban, de ha legközelebb ilyen hibával találkozunk, kipróbáljuk a módszered.
Bocs, elírtam, hétfőn tudok hozni BU808-at, szerintem, azzal gond nélkül menni kell neki, meg 10 µF helyett 47 megy bele. A 2SC5588 egy nagyon erős tranzisztor, de szerintem nem nyit ki teljesen, meg a procit is beterheli.
Egy fél perc után felforrósodott mind a kettő.
Hali!
Mértem menet közben a sorvégtranyó kollektorát, 4-6 V DC között ugrál menet közben, ha kikapcsolom akkor fölugrik 15 V körülire és lassan csökken. Az emitteren nem mértem semmit se DC se AC.. De bekapcsoláskor a képcső olyan hangot ad, mintha indulna, sőt most már nem pirosan villog a led az elején, hanem rendesen zölden... azaz látszólag működik csak nincs kép.. ![]()
sziasztok van egy BEKO NR 20B3M07-TX tv amin látszolag kiment egy ellenállás az R558, csak nem találok kapcsolási rajzott sehol.
A hiba az ha bekapcsolom egyböl ki is kapcsol, gyanitom hogy az ellenállás halt meg benne szén fekete. Ha tudtok segítsetek kösszi.
Sziasztok!
Van egy 10 éves Samsung 55 cm-es tv-m. Eltűntek róla a színek, így most fekete-fehér, viszont a kép kiváló. Mi lehet a probléma? Csakhogy ne 20eFt-os árajánlatot mondjon a szerelő esetleg 5eFt helyett. Köszönöm a segítséget!
CK-566BT Hitron plus, ezt találtam a hátulján. Ezt a tv-t reklámozták, hogy 1"-el szélesebb a képernyője.
Azt nézd meg, hogy nincs-e NTSC-re átállítva a készülék. Ezt a menüben lehet állítani. Színtelenséget a színoszcillátor kvarcrezonátorának hibája is okozhat.
A menüben ún. AUTO- ra van állítva a készülék, itt is volt. Az oszcillátor cserélhető vagy csak panelostól?
Szia. Én még hozzá tenném, hogy gondold át, mi változhatott a vétel ben. Gondolok itt antennára, kábelre stb. A jel csökkenés is okoz ilyet, és amikor a készülék át vált FF.-re nem biztos, hogy rossz a kép. Viszont külsőról
mennie kellene, persze ha az nem hibás. A kvarc az kvarc az oszcillátor meg oszcillátor. A kvarc -jelenesetben- egy oszcillátor része. Az oszci. a dekóder ic cseréjével cserélhető, a kvarc meg külön.
Sziasztok!
Már megint elakadtam egy tv-vel. Szépen világít a készenléti led, indításkor a sortrafóról kéthelyre is ívet húz. Leszippantottam a sorvégtranyó kollektorát, úgy nincs húzás, és a fesz 125 V (60W égővel terhelve). Hol keressek hibát? Előre is köszi menden segítséget.
Szia!
Meg is találtad a hibát. Sorkimenő. Ahol áthúz, általába ott el van repedve, vagy ki van lyukadva. Kapard meg a környékét, és kend be vastagon sziloplaszttal. Várj egy napot, majd indítsd el. Ha továbbra is áthúz, akkor sorkimenő csere.
Sziasztok!
Van egy Elektronika VL 100 típusú orosz kis TV-m. Működött még anno de valami folytán eltörött a képcsöve a "nyakánál". Szeretnék beszerezni hozzá képcsövet. Segítsetek! Előre is köszi! A kép csak illusztráció, nem a saját!
Szia!
Gyere el hozzám. Adok kettőt.
Üdv mindenkinek.Van egy Sony KV-29C10-es tv-m.Mostanában azt csinálja,hogy bekapcsolás után 5-10 percre jön meg a kép.Szerintetek mi lehet a baja?
Köszönöm a hozzászólásokat. Közben eszembe jutott és megnéztem a teletextet, az pedig színes!? Jelent ez valamit ebben az esetben.
A teletextnek nincs köze a PAL színjelhez, úgyhogy ő teljes joggal lehet színes.
Gondoltam
![]()
Szia kadarist nekem is egy ilyen tv van öt percig villog a led utánna minden rendmen megy főleg télen csinálta de átvittem fütött helységbe ott ötperc mulva be jött a kép utánna mindig jó volt át vittem hidegbe vissza megint kezte elöröl milehet a hibája?köszi előre is a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |