Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   305 / 1275
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Júl 27, 2010 / 1

A kisebb ellenállású a soreltérítés tekercse, a nagyobb ellenállású a képeltérítésé. Fontos, hogy a saját kapcsira kösd a vezetékeket. Ha tükörképet, fordított képet kapsz, akkor cseréld meg a vezeték polaritását. Értelem szerűen ha sorirányú a probléma, akkor a soreltérítő tekercsen cseréld fe a vezetékeket, ha függőleges (képirányú), akkor a képeltérítését fordítsd.
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Köszi
(#) zasasa válasza Doncso hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Szia Doncso.A négyzetrácson a kék függőlegest nem tudom állítani.Az mitől van?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

szia kadarist.Jó lett a bomann tv.Tranzisztorokat és diodakat csereltem.A tranyok biztosan roszak voltak(a táp primer oldalon),a diodakat nem mértem,tehát a Q 611 és aQ 612 volt rossz, A q613 JÓ VOLT.kÖSZI A SEGITSÉGET!
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Szép munka volt!
(#) madar86 hozzászólása Júl 28, 2010 /

Helló!Van egy LCD tv aminek a tápjában kiment egy két kondi! eddig elindult kicsit késve most már nem! a kondicsere megoldhatja a dolgot?Mitől mehet tönkre?
(#) heli válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Tudatom, jó lett a gép. Nagyítóval szépen látszott a lyuk a sortrafó nyakán. Adtam neki szilóval, szépen megy .
Megint tanultam valamit. Köszönöm a tippet.
(#) kovacspista hozzászólása Júl 29, 2010 /

Sziasztok! Kifogtam egy Videoton C 2911-AM Plat TV-t.
Eredetileg függőleges eltérítés probléma volt, azt megjavítottam. Hangolás közben elkezdett kikapcsolni és
vissza. Úgy másodpercenként 2x ki és be. Megmértem a
tápokat, stabilak. Még a sorkimenőről lejövő tápokra is
elmondható ez. Rájöttem közben, hogy tulajdonképpen
a nagy fesz és a vízszintes eltérítés omlik össze. Megnéztem szkóppal a meghajtásokat és rendben találtam.
Kiforrasztgattam a sorkimenőről elmenő diódákat, eredménytelenül. Van valami ötletetek még? Én a sor trafóra gondolok ezek után. Ha valaki tudná a sortrafó
tipusát, megköszönném. Nincs rajta cimke. A neten biztosan van beazonosításra alkalmas oldal , de nem találtam, a könyvem pedig régi, nem tartalmazza ezt a tipust. Előre is köszönöm.
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Hát írom is a megoldást. Ismét tanultam valamit. A sorkimenő 8-as lábáról egy sztatikus levezető kábel
megy a képcső oldalán található csupasz vezetékre. Ez nem meglepő. Szinte mindig le kell húzni a képcsőröl
hogy a panellal lehessen dolgozni. Így történt ez most is, és ennek hiányában végeztem a próbát. Igy - nem tudok jobb szót- " sztatikusan kiütötte magát" a sorkimenő.
Visszaraktam és minken ok. Meg lett a leesett matrica is.
(#) Tom2009 hozzászólása Júl 29, 2010 /

Sziasztok!

A képcső 2. rácsán kellene állítanom, de fogalmam sincs, hogy ez a rács, hogy néz ki, vagy hol található. Ha valaki tud, kérem küldjön egy képet, amin rajta van hogy néz ki. Előre is kösz a segítséget.
(#) moltam válasza Tom2009 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

A képcső második rácsa a képcső belsejében van. Ezt nem tudod állítgatni, csak a rá jutó feszültséget. Ezt a sorkimenőn lévő screen potival teheted meg.
(#) ivicz válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Szasztok, kadarist,

meglett a gond. Egy 1ft-os hiba volt Szó szerint. Valamelyik drágalátos gyerekem bedobott egy 1Ft-ost a TV egyik hosszanti lukán és épp a táp részre esett. Ez már jó régen történhetett, mert csupa por volt az egész. A minap viszont megmozgattam a tv-t és az 1Ft-os nyilván zárlatra vándorolt.

Erről eszembe jut, hogy 2-3 évvel ezelőtt a kisebbik fiam bedugott egy vajazókést a mikro oldalán. Az előző nap beszerelt FI relé szerencsére tette a dolgát, de a késen meglátszott a rövidzár helye. Gyereknek nem lett semmi baja, észre se vett az egészből semmit.
(#) kadarist válasza ivicz hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Volt, amikor egy egész perselynyi aprópénzt szórtam ki egy tévéből. A videók kazettanyílásába bedugdosott különféle tárgyakról nem is beszélve. Ezért, mielőtt pánikba esünk, érdemes belekukkantani a készülékbe, és átnézni.
(#) Tom2009 hozzászólása Júl 29, 2010 /

Sziasztok!

Itt van pár kép a Videoton TV belsejéből. Ha valaki tudja, kérem jelölje be rajta, hogy hol található a képcső 2. rácsa. Kösz a segítséget!
(#) kadarist válasza Tom2009 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

A második rács feszültségét kell változtatnod. Értsd már meg! A sokszorozó mellett van egy nagyobbacska potmérer. Azon kell tekerned.

G2.JPG

(#) Tom2009 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Persze, hogy nem találtam meg mert én azt hittem, hogy a képcsövön van, de akkor ezek szerint azon a panelon, amit bejelöltél. Igen tényleg van ott egy potenciométer, akkor majd azon változtatok. Csak én azt hittem, hogy valamilyen rácsról van szó! Egyébként kösz!
(#) Tom2009 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Ja, és még egy kérdésem lenne. Ugyebár azt írtad, hogyha ez nem válik be akkor zárjam rövidre az L5-ös tekercset, és azt is írtad, hogy ezt úgy csináljam, hogy a kivezetéseit kössem össze. Az összekötés alatt azt érted, hogy forrasszam össze. Ha igen akkor hozzá kell-e forrasztani a panelhoz?
(#) kadarist válasza Tom2009 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Össze kell forrasztani. Az egyik lábát egy rövid vezetékkel a másikhoz forraszd hozzá.
Egyébként a G2 jelentése: Grid (rács) 2.
(#) Auth Zsigmond válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Kadarist! Isteni a türelmed! 63 évesen, erősáramú szakmai háttérrel, de igen kevés TV-s szakismerettel rendszeresen olvasom a fórumot, szerencsére mostanában csak önképzés céljából, és el kell mondjam, sokat tanulok. Le a kalappal! Így tovább!
(Kérem, a hozzászólásom ne moderálják ki, a szakmai képességek mellett nagyon fontosak az emberiek is. Ma nem divat, értékes szakmai tanácsokat önzetlenül tovább adni. Ha megteszi ezt valaki, minimum egy köszönetet megérdemel!)
(#) kadarist válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Nekem egy egyszerű villanyszerelő szakmunkásvizsgám van, és hát bizony türelmem. Amit a munkahelyen gyakran elvesztem... A tapasztalatokat pedig tovább kell adni, azért vannak. Nem a tévészereléssel keresem a kenyerem, az csak egy hobbi.
(#) Auth Zsigmond válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Idézem magam:

Kösz, és így tovább!
(#) kadarist válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Köszönöm az elismerést!
(#) bladzser2 hozzászólása Júl 29, 2010 /

Rendberaktam egy MTC márkájú TV-t. össze vissza voltak tekergetve benne a potik, meg egy kettő el is volt törve.
2 napom ráment mire sikerül téleg fainul rendbe rakni és a kép is igazán szép, éles. Megtaláltam a távirányítóját. Elemet beraktam, kíváncsiságból végignyomkodtam az összes gombot.

Ilyen régi fajta távirányító, oldalról kell betolni az elemet, majd a fedelet visszazárni, na de ez nem is annyira fontos.

Az van hogy ahogy nyomkodtam, van egy olyan hogy szín csökkentés növelés. Én hülye levettem teljesen a színt és amikor vissza szerettem volna rá adni, akkor meg se nyekkent a táv, minden funkció működik, kivéve a MUTE, meg a szín növelés. Szerintem meghalt a táv, mert ez még ilyen 20-25 lábú IC ből áll, Nem tudom most pontosan a lábak számát.

Fekete fehér lett ígya TV
Tökre lelombozott hogy két napi munkám így hazavágtam.

Van valami esély a szín visszaállítására, mert most a távirányítóval teljesen le lett véve???
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Hálózati ki-bekapcsolás után nem áll vissza a színtelítettség? A készülék előlapján lévő gombokkal nem lehet állítani?
(#) bladzser2 hozzászólása Júl 29, 2010 /

próbáltam a hálózatból való kihúzást, de semmi továbbra is színtelen. A panele kisütötem a kondenzátorok egy részét is hogy nem e valamelyik a ludas, előlapon pedig csak hangerő, és csatorna léptetés van, + ki/be kapcsoló.
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Normalizálás gombbal vissza lehet állítani az alap értékeket. Ez a távirányítón van.
(#) bladzser2 hozzászólása Júl 30, 2010 /

Szétszedtem a távirányítót. A panelen fel van tüntetve ez a NORMANIZÁLÁS gomb, de ez külön nincsmegjelenítve a távirányító gumis felületén... Megpróbáltam az érintkezőt összezárni de nem reagál rá a TV
(#) bladzser2 hozzászólása Júl 30, 2010 /

Leírom pontosabban a márkát, típust. MTC Modell NO.: IC-527K

Azon gondolkozom hogy láttam a TV-ben 3 IC-t. Ha valamelyiknek a lábát összezárnám, nem oldódna meg a probléma, esetleg valakinek nincs kapcsolási rajza ehhez a típushoz?
(#) Tom2009 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Feljebb tekertem a G2-n. A fényerővel meg vagyok elégedve, a színek is visszajöttek, viszont a kép kissé elmosódott (szellemképes), nincsenek éles határok. Tudom, hogy régi Tv-ről van szó, de hogyan lehetne beállítani, hogy a színek és a fény "szinkronban legyen egymással? A színtelítettségen is állítottam a megfelelő potméterrel, de semmi változás, nem valami ragyogóak a színek, de lehet, hogy gyárilag ilyen a TV. Nem tudnám valahogy a színeket "feltuningolni"?
(#) bjambor hozzászólása Júl 30, 2010 /

Sziasztok ! Segitségeteket szeretném kérni !
Thomson 418/TX807 CEU készülékről van szó. Belépek a menübe megjelenik a fényerő kontraszt stb probálnék a további beállitásokba beléppni pin kódot kér sem a 1111 sem a 0000 nem nyitja ! Van valami ötletetek előre is kössz ! bjambor
Következő: »»   305 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem