Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A kisebb ellenállású a soreltérítés tekercse, a nagyobb ellenállású a képeltérítésé. Fontos, hogy a saját kapcsira kösd a vezetékeket. Ha tükörképet, fordított képet kapsz, akkor cseréld meg a vezeték polaritását. Értelem szerűen ha sorirányú a probléma, akkor a soreltérítő tekercsen cseréld fe a vezetékeket, ha függőleges (képirányú), akkor a képeltérítését fordítsd.
Szia Doncso.A négyzetrácson a kék függőlegest nem tudom állítani.Az mitől van?
szia kadarist.Jó lett a bomann tv.Tranzisztorokat és diodakat csereltem.A tranyok biztosan roszak voltak(a táp primer oldalon),a diodakat nem mértem,tehát a Q 611 és aQ 612 volt rossz, A q613 JÓ VOLT.kÖSZI A SEGITSÉGET!
Szép munka volt!
![]()
Helló!Van egy LCD tv aminek a tápjában kiment egy két kondi! eddig elindult kicsit késve most már nem! a kondicsere megoldhatja a dolgot?Mitől mehet tönkre?
Tudatom, jó lett a gép. Nagyítóval szépen látszott a lyuk a sortrafó nyakán. Adtam neki szilóval, szépen megy .
Megint tanultam valamit. Köszönöm a tippet.
Sziasztok! Kifogtam egy Videoton C 2911-AM Plat TV-t.
Eredetileg függőleges eltérítés probléma volt, azt megjavítottam. Hangolás közben elkezdett kikapcsolni és vissza. Úgy másodpercenként 2x ki és be. Megmértem a tápokat, stabilak. Még a sorkimenőről lejövő tápokra is elmondható ez. Rájöttem közben, hogy tulajdonképpen a nagy fesz és a vízszintes eltérítés omlik össze. Megnéztem szkóppal a meghajtásokat és rendben találtam. Kiforrasztgattam a sorkimenőről elmenő diódákat, eredménytelenül. Van valami ötletetek még? Én a sor trafóra gondolok ezek után. Ha valaki tudná a sortrafó tipusát, megköszönném. Nincs rajta cimke. A neten biztosan van beazonosításra alkalmas oldal , de nem találtam, a könyvem pedig régi, nem tartalmazza ezt a tipust. Előre is köszönöm.
Hát írom is a megoldást. Ismét tanultam valamit. A sorkimenő 8-as lábáról egy sztatikus levezető kábel
megy a képcső oldalán található csupasz vezetékre. Ez nem meglepő. Szinte mindig le kell húzni a képcsőröl hogy a panellal lehessen dolgozni. Így történt ez most is, és ennek hiányában végeztem a próbát. Igy - nem tudok jobb szót- " sztatikusan kiütötte magát" a sorkimenő. Visszaraktam és minken ok. Meg lett a leesett matrica is.
Sziasztok!
A képcső 2. rácsán kellene állítanom, de fogalmam sincs, hogy ez a rács, hogy néz ki, vagy hol található. Ha valaki tud, kérem küldjön egy képet, amin rajta van hogy néz ki. Előre is kösz a segítséget.
A képcső második rácsa a képcső belsejében van. Ezt nem tudod állítgatni, csak a rá jutó feszültséget. Ezt a sorkimenőn lévő screen potival teheted meg.
Szasztok, kadarist,
meglett a gond. Egy 1ft-os hiba volt ![]() Erről eszembe jut, hogy 2-3 évvel ezelőtt a kisebbik fiam bedugott egy vajazókést a mikro oldalán. Az előző nap beszerelt FI relé szerencsére tette a dolgát, de a késen meglátszott a rövidzár helye. Gyereknek nem lett semmi baja, észre se vett az egészből semmit.
Volt, amikor egy egész perselynyi aprópénzt szórtam ki egy tévéből. A videók kazettanyílásába bedugdosott különféle tárgyakról nem is beszélve. Ezért, mielőtt pánikba esünk, érdemes belekukkantani a készülékbe, és átnézni.
Sziasztok!
Itt van pár kép a Videoton TV belsejéből. Ha valaki tudja, kérem jelölje be rajta, hogy hol található a képcső 2. rácsa. Kösz a segítséget!
A második rács feszültségét kell változtatnod. Értsd már meg! A sokszorozó mellett van egy nagyobbacska potmérer. Azon kell tekerned.
Persze, hogy nem találtam meg mert én azt hittem, hogy a képcsövön van, de akkor ezek szerint azon a panelon, amit bejelöltél. Igen tényleg van ott egy potenciométer, akkor majd azon változtatok. Csak én azt hittem, hogy valamilyen rácsról van szó! Egyébként kösz!
Ja, és még egy kérdésem lenne. Ugyebár azt írtad, hogyha ez nem válik be akkor zárjam rövidre az L5-ös tekercset, és azt is írtad, hogy ezt úgy csináljam, hogy a kivezetéseit kössem össze. Az összekötés alatt azt érted, hogy forrasszam össze. Ha igen akkor hozzá kell-e forrasztani a panelhoz?
![]() Egyébként a G2 jelentése: Grid (rács) 2.
Kadarist! Isteni a türelmed! 63 évesen, erősáramú szakmai háttérrel, de igen kevés TV-s szakismerettel rendszeresen olvasom a fórumot, szerencsére mostanában csak önképzés céljából, és el kell mondjam, sokat tanulok. Le a kalappal! Így tovább!
(Kérem, a hozzászólásom ne moderálják ki, a szakmai képességek mellett nagyon fontosak az emberiek is. Ma nem divat, értékes szakmai tanácsokat önzetlenül tovább adni. Ha megteszi ezt valaki, minimum egy köszönetet megérdemel!)
Nekem egy egyszerű villanyszerelő szakmunkásvizsgám van, és hát bizony türelmem. Amit a munkahelyen gyakran elvesztem... A tapasztalatokat pedig tovább kell adni, azért vannak. Nem a tévészereléssel keresem a kenyerem, az csak egy hobbi.
Idézem magam:
Kösz, és így tovább! ![]()
Köszönöm az elismerést!
![]()
Rendberaktam egy MTC márkájú TV-t. össze vissza voltak tekergetve benne a potik, meg egy kettő el is volt törve.
2 napom ráment mire sikerül téleg fainul rendbe rakni és a kép is igazán szép, éles. Megtaláltam a távirányítóját. Elemet beraktam, kíváncsiságból végignyomkodtam az összes gombot. Ilyen régi fajta távirányító, oldalról kell betolni az elemet, majd a fedelet visszazárni, na de ez nem is annyira fontos. Az van hogy ahogy nyomkodtam, van egy olyan hogy szín csökkentés növelés. Én hülye levettem teljesen a színt és amikor vissza szerettem volna rá adni, akkor meg se nyekkent a táv, minden funkció működik, kivéve a MUTE, meg a szín növelés. Szerintem meghalt a táv, mert ez még ilyen 20-25 lábú IC ből áll, Nem tudom most pontosan a lábak számát. Fekete fehér lett ígya TV ![]() ![]() Van valami esély a szín visszaállítására, mert most a távirányítóval teljesen le lett véve???
Hálózati ki-bekapcsolás után nem áll vissza a színtelítettség? A készülék előlapján lévő gombokkal nem lehet állítani?
próbáltam a hálózatból való kihúzást, de semmi továbbra is színtelen. A panele kisütötem a kondenzátorok egy részét is hogy nem e valamelyik a ludas, előlapon pedig csak hangerő, és csatorna léptetés van, + ki/be kapcsoló.
Normalizálás gombbal vissza lehet állítani az alap értékeket. Ez a távirányítón van.
Szétszedtem a távirányítót. A panelen fel van tüntetve ez a NORMANIZÁLÁS gomb, de ez külön nincsmegjelenítve a távirányító gumis felületén... Megpróbáltam az érintkezőt összezárni de nem reagál rá a TV
![]()
Leírom pontosabban a márkát, típust. MTC Modell NO.: IC-527K
Azon gondolkozom hogy láttam a TV-ben 3 IC-t. Ha valamelyiknek a lábát összezárnám, nem oldódna meg a probléma, esetleg valakinek nincs kapcsolási rajza ehhez a típushoz?
Feljebb tekertem a G2-n. A fényerővel meg vagyok elégedve, a színek is visszajöttek, viszont a kép kissé elmosódott (szellemképes), nincsenek éles határok. Tudom, hogy régi Tv-ről van szó, de hogyan lehetne beállítani, hogy a színek és a fény "szinkronban legyen egymással? A színtelítettségen is állítottam a megfelelő potméterrel, de semmi változás, nem valami ragyogóak a színek, de lehet, hogy gyárilag ilyen a TV. Nem tudnám valahogy a színeket "feltuningolni"?
Sziasztok ! Segitségeteket szeretném kérni !
Thomson 418/TX807 CEU készülékről van szó. Belépek a menübe megjelenik a fényerő kontraszt stb probálnék a további beállitásokba beléppni pin kódot kér sem a 1111 sem a 0000 nem nyitja ! Van valami ötletetek előre is kössz ! bjambor |
Bejelentkezés
Hirdetés |