Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nekem kicsit más a batch fájl:
SET LANG=en_GB C:\Program files\eagle-5.10.0\bin\ start eagle.exe De erre módosítva is működik: SET LANG=en_GB cd C:\Program files\eagle-5.10.0 start bin\eagle.exe Tehát lényegtelen, hogy a bin mappa a cd sorban vagy a start parancs után van-e, mindkét esetben elindul. Mindkét batch fájlt bemásoltam néhány, még a rendszer valamelyik mappájába is, rákattintva elindult a program. A képet jobban megnézve látom a hibádat. Az útvonalban nálad cd C:\Program files\eagle-5.x.x van, amelyik mappa természetesen nem létezik. Írd be a saját verziód száma szerinti mappát. Pl. a legutolsó kiadáshoz ezt: cd C:\Program files\eagle-5.10.0 Az x-ek helyett mindig az aktuális verziószámot kell beírni. A gyártó a leírásban x-ekkel jelölte, hogy minden kiadásnál ne kelljen átírni. Remélem így működni fog.
Valóban. Kiszúrta a szememet pedig, tényleg az útvonal volt a hibás. Köszi.
Örülök, hogy segítettem. Még azt is kipróbálhatnád, hogy a batch fájloddal azt bárhova áthelyezve nálad indítja-e a programot. Már csak niedziela megnyugtatásáért is. Ha van erről tapasztalatod, megoszthatnád, köszi.
eagle_bat_01.jpg esetén a bat fájl tartalma a következő volt:
SET LANG=en_GB D:\Program files\eagle-5.10.0\bin\ start eagle.exe Bárhova pakoltam a rendszerben, bármelyik meghajtóra, mindig nyöszörgött a 2., fájlbeli parancsnál, de az EAGLE mindig elindult mégis. eagle_bat_02.jpg esetén a bat fájl tartalma a következő volt: SET LANG=en_GB cd D:\Program files\eagle-5.10.0 start bin\eagle.exe Itt csak a telepített EAGLE-vel megegyező meghajtóról indult teljesen hibamentesen, míg másik meghajtóra átrakva a fájlt, a képben foglalt hibaüzenet jelent meg.
Köszönöm a tapasztalatot.
Ahogy látom a partícióval néha gond van, de ez orvosolható. Én is kipróbáltam egy másik partícióról való indítást - az Eagle a C: meghajtón van, onnan gond nélkül indul. Amennyiben az E: meghajtóról indítanám batch fájllal, nem mindegy hogy írjuk meg a batch fájlt. Ezzel indul másik meghajtóról is: SET LANG=en_GB cd C:\Program files\eagle-5.10.0\bin\ start eagle.exe Sőt ezzel is (a cd parancs nélkül): SET LANG=en_GB C:\Program files\eagle-5.10.0\bin\ start eagle.exe Ezzel viszont egy másik meghajtóról már nem indult el: SET LANG=en_GB cd C:\Program files\eagle-5.10.0 start bin\eagle.exe Tehát úgy tűnik, ahhoz, hogy bárhonnan indítható legyen, lényeges hogy a bin mappát még az útvonal beállításba írjuk be, ne a start parancsba. Általában egy partíción dolgozom, eszembe nem jutott egy másik partícióról való indítást letesztelni, de lám úgy is működik.
Idézet: „Az előző hozzászólásomban megadott bat fájl tartalommal az bárhol elhelyezhető. Ezen kár vitatkozni.” Idézet: „nem mindegy hogy írjuk meg a batch fájlt.” Idézet: „Már csak niedziela megnyugtatásáért is.” Én eddig is nyugodt voltam Idézet: „Nincs előre definiált helyes tartalom. Csak ez SET LANG=en_GB többi azon múlik hol helyezed el a *.bat fájlt Ha a bin könyvtárban akkor ennyi SET LANG=en_GB eagle.exe Ha máshol akkor az elérési utat helyesen kell megadni.”
Igen, egy hibát követtem el, a (#764258) hsz-ban az "előző" szó helyett a "(#764011)" kellett volna írnom. Arra gondoltam, csak közben már egyet írtam, ez megtévesztő lehetett.
Abban jól van, az elhelyezhető bárhol, s ez a lényeg.
Sziasztok!
Nagy fába vágtam a fejszémet. 40db SMD LED-et kellene elhelyeznem egy 10cmx19cm-es nyákon, úgy, hogy 10 vízszintes sorban tagolódjanak el (2xRGB + 2 fehér LED soronként). Kivezérlésjelző lesz, LM3915-tel. Eddig próbálkoztam, és szinte úgy jött ki, hogy soronként kellene vagy 4-6 átkötés . Ki kellene találnom egy olyan megoldást, ahol minimális átkötést kellene csak létesítenem. Van valakinek ötlete? Felraktam a kapcsolási rajzot képként, és EAGLE formátumban is. Köszönöm!
Biztos van valami gondolatod az elrendezésről is.
brd fájlt is jó lett volna feltenni.
Eddig jutottam... Alul 4cm hosszú lesz egy vízszintes sor, legfelül pedig 10cm (a sorok 1.6cm vastagok, és a sorok között 0.6cm hely van, ezért vannak a LED-ek cikk-cakk-ban elhelyezve), a közte lévők pedig arányosan elosztva. Tehát mint egy trapéz, olyan lesz a LED-ek által elfoglalt hely. Hely van bőven. Az első és a legfelső sorokban beraktam a LED-eket, hogy kb. milyen pozícióban lesznek.
Sziasztok!
Olyan NYÁK-ot készítek, hogy az alkatrészek a bottom rétegen vannak elhelyezve, valamint a TOP réteget használnám föld rétegként. Szeretnék VIA-kkal a BOTTOM-ról a TOP-ra jutni. Ezt hogyan lehet megtenni? Mivel, ha simán elindulok a BOTTOM oldali pad-től ami a földre menne és réteget váltok akkor a TOP oldalon kellene folytatni és ott is bekötési pontot találni. Segítséget előre is köszönöm. Üdv, Anti.
Alkatrész lábon is át tudsz jutni a másik oldalra.
Húzod a sávot egyik alkatrésztől a másikig, a láb bekötése után réteget váltasz és folytatod a sávot a másik oldalon. VIA: húzod a vezetősávot, és mielött a lábra kötnél réteget váltasz. (sávot ne enged el úgy válts réteget) Ilyenkor automatikusan letesz egy VIA pontot.
Kitaláltam. Oszlop szerint lesznek összekötve a LED-ek, nem pedig a sorok szerint. A végén pedig lesz néhány átkötés, de az kell is.
Mégsem találtam ki Akinek van kedve szörnyülködni, az nyissa meg nyugodtam a tervet. Még csak gumivezetékek vannak, de így is csúnya, ezért kikapcsoltam az unrouted és a kék réteget. Csak lassan kapcsoljátok vissza!
Üdv!
Azt hogyan lehet kikapcsolni, hogy a nyákrajzon ne mutassa az alkatrészeket és a nevüket? Az Attribute gombbal próbálkoztam, de nem sikerült.
Hali.
A Change - Layer vagy a bal oldali eszköztárban a Display gombbal.
Ez az elrendezésed már jó.
Kicsit kézzel még igazgatsz a sávokon, és bekötöd manuálisan az elmaradt vezetőket akkor jó lesz.
Jó estét kívánok.
Mivel mostanság belefogtam több projektbe, így közeli kapcsolatba kerültem az Eagle-vel, mégpedig az 5.16-os verzióval. 1. Megoldható a az alkatrész forrszemek átmérőinek módosítása, anélkül, hogy belenyúlnák az eredeti könyvtár fajlokba? 2. Beültetési rajzoknál, nyomtatásnál megoldható az, hogy a vezetősávok halványabbak legyenek?Ha FF-ben nyomtatom, akkor nagyon átláthatatlan, és bizony törekszek a kis méretekre. Köszönöm a választ.
1, DRC panel - restring PAD beállítások
2, A vezetősávokat kapcsold ki, csak az alkatrészek pozícióját és rajzjelét nyomtasd
Hello.
Én is úgy oldottam meg végül is, ahogy te írtad a 2. kérdésre a választ. Az 1. viszont, nem tudom... Lehet, hogy én fogalmaztam meg rosszul. Mindegy, mert inkább csinálok saját alkatrészeket, vagy gyüjtögetek. Ellenállás trimmerekhez keresek lbr-t.A gyáriak közt van dögivel, de a legtöbb smd.
Nem kell külön könyvtárat keresned trimmerekre! Az összeset megtalálod a pot.lbr/TRIMM-EU nevezetű könyvtárban. ha kezdő vagy javaslom hogy nézd át először az összes alkatrészkönyvtárt és jegyezd meg hogy mi hol van hogy a későbbiek során gyorsabban menjen a keresés.
Valakinek meg van-e a ds1307.lbr? A segitséget előre is köszönöm.
Tessék. Remélem segítettem.
Köszönöm a választ, estére ki is próbálom!
Köszönöm, hogy ránéztél! Próbálkozok folyamatosan, hátha sikerül valami jó egy oldalas tervet kieszelnem.
Ezzel az elrendezéssel felejtős az egy oldal.
Egyébként a nyáktervezés már készen van, lett rajta jópár átkötés, az elrendezésnek maradnia kellett. Viszont közbejött egy másik probléma is az RGB LED-ekkel, azt a LED-es kivezérlésjelző témában kifejtettem.
Üdv!
Eagle-ből generálok gerber fájlokat. De a CAM/File/Open/ Job.../gerb274x.cam-ot ha elindítom, csak ezeket tudom generálni:
*.cmp ->alkatrészoldal *.sol -> forrasztási oldal *.plc -> alkatrészoldali pozíció szita *.stc -> alkatrészoldal forrasztásgátló maszkja *.sts -> forrasztási oldal forrasztásgátló maszkja *.gpi -> információs fájl De nekem a forrasztási oldalra is kellene (sőt, leginkább oda kellene) pozíciószita! Lehet valahogyan azt is generálni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |