Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   5 / 1273
(#) Fery válasza Mumtaz hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

Szia

Egyrészt nézz körül a táp és a sorkimenö trafo környékén
hogy nincs-e valahol valamelyik forrasztás elengedve

Ezenkivül minél előbb cseréld ki a táp primer oldalán levö elkókat.

Esetleg cseréld a hálózati kapcsolót

Nagyjából ennyi ha nem javul jelezd. Ha igen azt is
(#) patexati hozzászólása Ápr 2, 2007 /

Tápegség elkó lessz az 99% nem egyet javítottam ezzel a gondal!
(#) Mumtaz válasza patexati hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

Fery és patexati: Köszönöm. Meg fogom nézni, de azt hiszem, már csak holnap.

(#) Fery válasza Mumtaz hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

Hello

Nagyon szivesen.
Egyébként jónéhany éve mióte elkezdték gyártani az impulzustápos TV-ket ez állandó problémát okoz.
Vagy direkt utasitásra tervezik meg igy vagy nem tudom de azt nem vagyok hajlandó elhinni hogy a legnagyobb cégeknél az összes fejlesztő mérnök idióta.
Ugyanis alig látok olyan TV tápot ahol az elkó nem a teljesitmény ellenállás vagy a melegedő tápvégtranyó vagy a hütőborda mellett van. Söt találkoztam olyannal is
ahol a hütőborda szárnyai közé tették.
Ezeken a helyeken igen rövid idő alatt kiszárad az elkó és megfut a táp. Ráadásul van amikor a fél Tv-t is magával viszi. Gyakorlatilag nagyjából a garanciaidőt birják ki.
Ha ezután olyan módon javitják hogy az elkót a panel aljára teszik, / már ahol elfér /távol a höforrástól akkor 8-10 évig gond nélkül elmennek a gépek. Igaz nem túl szakszerü a foliaoldalra forrasztani az alkatrészt de még mindig jobb mint a kondik állandó fütése.

(#) Valteri válasza Lac hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Üdv. Nekem is u ezeket a tüneteket produkálja egy GOLDSTAR CKT9322-es készülék: bedugom enyhe ciripelő hangot hallok.
Távirányítóval bekapcsolom a hang az tökéletes a kép helyett csak egy vízszintes fehér csík van,.
Ha esetlek lenne kapcs.Rajza valakinek hozzá azt nagyon megköszönnép. Esetlek tippe h mi lehet a baja
thx !
(#) Fery válasza Valteri hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Nem megy a függőleges eltéritésed.
Nagyon valószinü, hogy ezt rajz nélkül is meg tudod javitani ha van egy pici elektronikai gyakorlatod
A képcsö nyakán van két tekercs abból lejön a panelra négy vezeték. Kettő a soreltéritésé kettő a képeltéritésé.
Amelyik a sorkiménö trafó mellé megy az a sor azzal ne foglalkozz, az a sorkiménö amelyikbó a képcsöre megy a tappancs.
A másik két kábel az ami nekünk kell. Megnézed hova csatlakozik be és annak a környékén keresel egy teljesitmény IC-t ami valószinüleg hütőbordán van.
Cseréld ki az IC-t valószinüleg elindul.
De mielőtt elinditod cseréld ki a tápegység primer körében
az elkókat mivel lehet hogy már magasabb tápfesz jön ki a tápból es az ölte meg az IC-t.
A legnagyobb kondi a puffer azt nem kell cserélni hanem a csak kicsiket. Ezek általába 1 - 100 mikró körül vannak. 50 voltosnál kissebbet ne nagyon tegyél be.
(#) Valteri válasza Fery hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Hello!
Kicseréltem az ict- LA7830-AS , működőképes darabra, de a hiba továbbra is fennáll viszont a nyomógomb benyomása után hallható ciripelés megszünt, ilyenkor mi a teendő?
Amúgy köszi a segítőkészségedet!
(#) Valteri válasza Valteri hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Várjunk csak , kicseréltem egy batár elkót az ic mellett teljesen zárlatos volt. most beindul de fentről kb a képernyő feléig halvány fehér vízszintes csíkok vannak.
Persze a háttérben a teljesképernyőt kitöltő hangyafoci.
(#) Fery válasza Valteri hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Az biztos hogy ez is elkó probléma ugyanis nincs kioltás
Az IC körül kezd el kicserélni az elkókat meg fog szünni a gond
Ja és a tápban akkor is cseréld ki az elkókat.
(#) Fery hozzászólása Ápr 5, 2007 /

Kérdés Captain01, maTakee, Mumtaz- hoz
Mi van a gépekkel ?
(#) sanyo hozzászólása Ápr 6, 2007 /

Hello! Nemrégen jelentkezett egy hiba Goldstar tévémen. Mellékeltem egy képet rólla hogy mi is a hiba ez a csik ami a képen látható kb. 5perc alatt eléri a képernyő tetejét és ekkor lessz a képernyön kép. Ami még különös, hogy ha a tápegységet felmelegitem hajszáritóval akkor nem is jelentkezik a hiba. Tápegység Ic-t már lecseréltem semmi változást nem tapasztaltam, tanácstalan vagyok előre is kössz az ötletekért!

DSC00007.JPG

(#) Fery válasza sanyo hozzászólására (») Ápr 6, 2007 /

Szia
Cseréld ki az összes elkót a táp PRIMER körében,
és a függ. eltéritő IC körül valószinüleg rendbe jön.
(#) Fery válasza sanyo hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /

Szia. Ni van a tévéddel ? Megjavult ? Vagy nem sikerült ?
(#) zsuscsinyo hozzászólása Ápr 10, 2007 /

Sziasztok! Nekem egy Clatronic Tv-m van és az vele a gond hogy balra felfele fut és villog a kép, gyakorlatilag minden más egyben van benne, OSD menüje, minden OK. Nekem gyanus nagyon egy IC mert szokatlanul nagyon gyorsan felmelegszik 2 perc után már meg sem lehet fogni tipusa: stv2249c
Ha tudtok adni ötletet megköszönném. Lehet nem az IC-vel van gond hanem körülötte valamivel?
(#) patexati hozzászólása Ápr 14, 2007 /

Nekem egy 12 éves Samsugal gyűlt meg a bajom! Szóval bekapcsolom valamikor megy rendesen van kép,hang stb,valamikor pedíg összeugrik a képernyő egy kb 15 cm-es sávban van fény,de a kép nincs! Nem megy a tuner csak havazik Vajon sorkimenős lehet vagy szokott más is ilyen jellegű problémát okozni??Ha valaki tud legyenszíves segítsen nekem!
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

Szia. Nekem tápproblémának tünik. Nézz körül a táp és a sorvég körül szerintem lesz néhány kirohadt forrasztás.
Ja és minden 10 év körüli tv-nél a táp primer oldali kondijait ki kell cserélni mert vagy megfut vagy bizonytalanná válik a táp.
(#) sanyo válasza Fery hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

Igen megleltem a hibát egy 10µF kondi miatt történt az egész!
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

A forrasztások jók azon túl vagyok de mikor hálózatra helyezem ad egy sercegő hangot a sovégfok Én arra gyanakszom de még nem cseréltem kondikat mivel kell rendelnem Csinálhatja esetleg kondi miatt vagy zárlat van a sorvékfokban?? Az a fura,hogy megy a osd mikor csatornát váltok kijelez de a kép az nukku!
(#) Fery válasza sanyo hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

Szuper
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

Szia Mérd meg a sortápot 120-140-él több nem lehet

Ha az OSD megy akkor a sorvégfok is.
Mérd meg a tuner tápját 12 voltot kell találnod.
Lehet hogy az hiányzik.
A táp elkóit akkor kell sürgősen cserélni ha a sortápnál többet mérsz annál a a120-140-él
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Ápr 14, 2007 /

Köszi meg fogom próbálni!Igaz csak hétfőn mert holnap melózok!Köszi!
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

A hiba megoldódott!!A sorvég teljesen hibátlan volt a tuner résznél lévő 12v-os stabilizátor volt a bűnös Gyárilag nem szereltek rá hűtőzászlót pedíg még azzal is komolyan meleg!Köszönöm a segítséget
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Szivesen. A pont is enyém ?
Nem azert segitettem de nem árt ha van.
(#) zsuscsinyo hozzászólása Ápr 17, 2007 /

sziasztok tudnátok segiteni mellékeltem egy képet csak ki kellene bogarászni hol van a tuner stabilizátora hogy megnézhessem

tv.jpg

(#) Fery válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Szia
Sajna igy nem A tuner vagy a tápról vagy a sorkiménőről kap tápot
Ha van irva a tunerre lábkiosztás akkor az MB láb általában a tápja onnan vissza tudod követni.

Hoppá most jutott el a tudatomig, hogy mit irtál. annak nem szabadna melegedni. Ha meleg akkor még van valahol utána még valami gáz.
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Az az igazság,hogy egy régebbi samsung panelban találtam egy stabilizátort és azt raktam bele,de azon van borda nem sül de elég meleg de hát a stabilizátorok elfűtik a felesleget és ez kb 17v körül kap tápot!Egy kínai kütyü stabilizátora azért sokkal melegebb Szerintem kispórolták a bordát!Többen mondták régebben,hogy ha télen meleg van a lakásban vagy közel van a kályha akkor problémák vannak a tv-vel!Szerintem ez az egyik ok!Mértem de nem vesz fel túláramot a tuner rész szerintem ez ilyen széria!Majdnem mindegyikben találtam bordát de ezen nincs és gyárilag mert szűz volt a készülék!

Az a helyzet hogy tuner nemigen vesz 100mA-nél többet.
Ha 17 voltot kap a stabi annak hidegnek kellene lenni, ha nem megy róla semmi más. Persze lehet hogy nem csak a tunert látje el. Vagy gerjed. Azt orvosolhatod némi hidegitő kondival.
De nekem nem teljesen gömbölyü.
A ponttal meg ne foglalkozz csak bohóckodtam.

(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

Nem csak a tunert látja el a stab!Ezért is volt (szélesvásznú) a kép mikor kiment mert csak 7v-ot adott ki!Szerintem jó lesz mert már ment vele sokat!
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /

Szuper.
Következő: »»   5 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem