Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia
Egyrészt nézz körül a táp és a sorkimenö trafo környékén hogy nincs-e valahol valamelyik forrasztás elengedve Ezenkivül minél előbb cseréld ki a táp primer oldalán levö elkókat. Esetleg cseréld a hálózati kapcsolót Nagyjából ennyi ha nem javul jelezd. Ha igen azt is
Tápegség elkó lessz az 99% nem egyet javítottam ezzel a gondal!
![]()
Fery és patexati: Köszönöm. Meg fogom nézni, de azt hiszem, már csak holnap.
![]()
Hello
Nagyon szivesen. Egyébként jónéhany éve mióte elkezdték gyártani az impulzustápos TV-ket ez állandó problémát okoz. Vagy direkt utasitásra tervezik meg igy vagy nem tudom de azt nem vagyok hajlandó elhinni hogy a legnagyobb cégeknél az összes fejlesztő mérnök idióta. Ugyanis alig látok olyan TV tápot ahol az elkó nem a teljesitmény ellenállás vagy a melegedő tápvégtranyó vagy a hütőborda mellett van. Söt találkoztam olyannal is ahol a hütőborda szárnyai közé tették. Ezeken a helyeken igen rövid idő alatt kiszárad az elkó és megfut a táp. Ráadásul van amikor a fél Tv-t is magával viszi. Gyakorlatilag nagyjából a garanciaidőt birják ki. Ha ezután olyan módon javitják hogy az elkót a panel aljára teszik, / már ahol elfér /távol a höforrástól akkor 8-10 évig gond nélkül elmennek a gépek. Igaz nem túl szakszerü a foliaoldalra forrasztani az alkatrészt de még mindig jobb mint a kondik állandó fütése.
Üdv. Nekem is u ezeket a tüneteket produkálja egy GOLDSTAR CKT9322-es készülék: bedugom enyhe ciripelő hangot hallok.
Távirányítóval bekapcsolom a hang az tökéletes a kép helyett csak egy vízszintes fehér csík van,. Ha esetlek lenne kapcs.Rajza valakinek hozzá azt nagyon megköszönnép. Esetlek tippe h mi lehet a baja thx !
Nem megy a függőleges eltéritésed.
Nagyon valószinü, hogy ezt rajz nélkül is meg tudod javitani ha van egy pici elektronikai gyakorlatod A képcsö nyakán van két tekercs abból lejön a panelra négy vezeték. Kettő a soreltéritésé kettő a képeltéritésé. Amelyik a sorkiménö trafó mellé megy az a sor azzal ne foglalkozz, az a sorkiménö amelyikbó a képcsöre megy a tappancs. A másik két kábel az ami nekünk kell. Megnézed hova csatlakozik be és annak a környékén keresel egy teljesitmény IC-t ami valószinüleg hütőbordán van. Cseréld ki az IC-t valószinüleg elindul. De mielőtt elinditod cseréld ki a tápegység primer körében az elkókat mivel lehet hogy már magasabb tápfesz jön ki a tápból es az ölte meg az IC-t. A legnagyobb kondi a puffer azt nem kell cserélni hanem a csak kicsiket. Ezek általába 1 - 100 mikró körül vannak. 50 voltosnál kissebbet ne nagyon tegyél be.
Hello!
Kicseréltem az ict- LA7830-AS , működőképes darabra, de a hiba továbbra is fennáll viszont a nyomógomb benyomása után hallható ciripelés megszünt, ilyenkor mi a teendő? Amúgy köszi a segítőkészségedet!
Várjunk csak , kicseréltem egy batár elkót az ic mellett teljesen zárlatos volt. most beindul de fentről kb a képernyő feléig halvány fehér vízszintes csíkok vannak.
Persze a háttérben a teljesképernyőt kitöltő hangyafoci.
Az biztos hogy ez is elkó probléma ugyanis nincs kioltás
Az IC körül kezd el kicserélni az elkókat meg fog szünni a gond Ja és a tápban akkor is cseréld ki az elkókat.
Hello! Nemrégen jelentkezett egy hiba Goldstar tévémen. Mellékeltem egy képet rólla hogy mi is a hiba ez a csik ami a képen látható kb. 5perc alatt eléri a képernyő tetejét és ekkor lessz a képernyön kép. Ami még különös, hogy ha a tápegységet felmelegitem hajszáritóval akkor nem is jelentkezik a hiba. Tápegység Ic-t már lecseréltem semmi változást nem tapasztaltam, tanácstalan vagyok előre is kössz az ötletekért!
Szia
Cseréld ki az összes elkót a táp PRIMER körében, és a függ. eltéritő IC körül valószinüleg rendbe jön.
Szia. Ni van a tévéddel ? Megjavult ? Vagy nem sikerült ?
Sziasztok! Nekem egy Clatronic Tv-m van és az vele a gond hogy balra felfele fut és villog a kép, gyakorlatilag minden más egyben van benne, OSD menüje, minden OK. Nekem gyanus nagyon egy IC mert szokatlanul nagyon gyorsan felmelegszik 2 perc után már meg sem lehet fogni tipusa: stv2249c
Ha tudtok adni ötletet megköszönném. Lehet nem az IC-vel van gond hanem körülötte valamivel? ![]()
Nekem egy 12 éves Samsugal gyűlt meg a bajom!
![]() ![]() ![]() ![]()
Szia. Nekem tápproblémának tünik. Nézz körül a táp és a sorvég körül szerintem lesz néhány kirohadt forrasztás.
Ja és minden 10 év körüli tv-nél a táp primer oldali kondijait ki kell cserélni mert vagy megfut vagy bizonytalanná válik a táp. ![]()
Igen megleltem a hibát egy 10µF kondi miatt történt az egész!
A forrasztások jók azon túl vagyok de mikor hálózatra helyezem ad egy sercegő hangot a sovégfok
![]() ![]() ![]() ![]()
Szia Mérd meg a sortápot 120-140-él több nem lehet
Ha az OSD megy akkor a sorvégfok is. Mérd meg a tuner tápját 12 voltot kell találnod. Lehet hogy az hiányzik. A táp elkóit akkor kell sürgősen cserélni ha a sortápnál többet mérsz annál a a120-140-él ![]()
Köszi meg fogom próbálni!Igaz csak hétfőn mert holnap melózok!Köszi!
![]()
A hiba megoldódott!!A sorvég teljesen hibátlan volt a tuner résznél lévő 12v-os stabilizátor volt a bűnös
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Szivesen. A pont is enyém ?
Nem azert segitettem de nem árt ha van.
sziasztok tudnátok segiteni mellékeltem egy képet csak ki kellene bogarászni hol van a tuner stabilizátora hogy megnézhessem
Szia
Sajna igy nem A tuner vagy a tápról vagy a sorkiménőről kap tápot Ha van irva a tunerre lábkiosztás akkor az MB láb általában a tápja onnan vissza tudod követni. ![]()
Hoppá most jutott el a tudatomig, hogy mit irtál. annak nem szabadna melegedni. Ha meleg akkor még van valahol utána még valami gáz.
![]()
Az az igazság,hogy egy régebbi samsung panelban találtam egy stabilizátort és azt raktam bele,de azon van borda nem sül de elég meleg de hát a stabilizátorok elfűtik a felesleget és ez kb 17v körül kap tápot!Egy kínai kütyü stabilizátora azért sokkal melegebb
![]()
Az a helyzet hogy tuner nemigen vesz 100mA-nél többet.
Ha 17 voltot kap a stabi annak hidegnek kellene lenni, ha nem megy róla semmi más. Persze lehet hogy nem csak a tunert látje el. Vagy gerjed. Azt orvosolhatod némi hidegitő kondival. De nekem nem teljesen gömbölyü. A ponttal meg ne foglalkozz csak bohóckodtam. ![]()
Nem csak a tunert látja el a stab!Ezért is volt (szélesvásznú) a kép mikor kiment mert csak 7v-ot adott ki!Szerintem jó lesz mert már ment vele sokat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |