Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia
Egyrészt nézz körül a táp és a sorkimenö trafo környékén hogy nincs-e valahol valamelyik forrasztás elengedve Ezenkivül minél előbb cseréld ki a táp primer oldalán levö elkókat. Esetleg cseréld a hálózati kapcsolót Nagyjából ennyi ha nem javul jelezd. Ha igen azt is
Tápegség elkó lessz az 99% nem egyet javítottam ezzel a gondal!
Fery és patexati: Köszönöm. Meg fogom nézni, de azt hiszem, már csak holnap.
Hello
Nagyon szivesen. Egyébként jónéhany éve mióte elkezdték gyártani az impulzustápos TV-ket ez állandó problémát okoz. Vagy direkt utasitásra tervezik meg igy vagy nem tudom de azt nem vagyok hajlandó elhinni hogy a legnagyobb cégeknél az összes fejlesztő mérnök idióta. Ugyanis alig látok olyan TV tápot ahol az elkó nem a teljesitmény ellenállás vagy a melegedő tápvégtranyó vagy a hütőborda mellett van. Söt találkoztam olyannal is ahol a hütőborda szárnyai közé tették. Ezeken a helyeken igen rövid idő alatt kiszárad az elkó és megfut a táp. Ráadásul van amikor a fél Tv-t is magával viszi. Gyakorlatilag nagyjából a garanciaidőt birják ki. Ha ezután olyan módon javitják hogy az elkót a panel aljára teszik, / már ahol elfér /távol a höforrástól akkor 8-10 évig gond nélkül elmennek a gépek. Igaz nem túl szakszerü a foliaoldalra forrasztani az alkatrészt de még mindig jobb mint a kondik állandó fütése.
Üdv. Nekem is u ezeket a tüneteket produkálja egy GOLDSTAR CKT9322-es készülék: bedugom enyhe ciripelő hangot hallok.
Távirányítóval bekapcsolom a hang az tökéletes a kép helyett csak egy vízszintes fehér csík van,. Ha esetlek lenne kapcs.Rajza valakinek hozzá azt nagyon megköszönnép. Esetlek tippe h mi lehet a baja thx !
Nem megy a függőleges eltéritésed.
Nagyon valószinü, hogy ezt rajz nélkül is meg tudod javitani ha van egy pici elektronikai gyakorlatod A képcsö nyakán van két tekercs abból lejön a panelra négy vezeték. Kettő a soreltéritésé kettő a képeltéritésé. Amelyik a sorkiménö trafó mellé megy az a sor azzal ne foglalkozz, az a sorkiménö amelyikbó a képcsöre megy a tappancs. A másik két kábel az ami nekünk kell. Megnézed hova csatlakozik be és annak a környékén keresel egy teljesitmény IC-t ami valószinüleg hütőbordán van. Cseréld ki az IC-t valószinüleg elindul. De mielőtt elinditod cseréld ki a tápegység primer körében az elkókat mivel lehet hogy már magasabb tápfesz jön ki a tápból es az ölte meg az IC-t. A legnagyobb kondi a puffer azt nem kell cserélni hanem a csak kicsiket. Ezek általába 1 - 100 mikró körül vannak. 50 voltosnál kissebbet ne nagyon tegyél be.
Hello!
Kicseréltem az ict- LA7830-AS , működőképes darabra, de a hiba továbbra is fennáll viszont a nyomógomb benyomása után hallható ciripelés megszünt, ilyenkor mi a teendő? Amúgy köszi a segítőkészségedet!
Várjunk csak , kicseréltem egy batár elkót az ic mellett teljesen zárlatos volt. most beindul de fentről kb a képernyő feléig halvány fehér vízszintes csíkok vannak.
Persze a háttérben a teljesképernyőt kitöltő hangyafoci.
Az biztos hogy ez is elkó probléma ugyanis nincs kioltás
Az IC körül kezd el kicserélni az elkókat meg fog szünni a gond Ja és a tápban akkor is cseréld ki az elkókat.
Hello! Nemrégen jelentkezett egy hiba Goldstar tévémen. Mellékeltem egy képet rólla hogy mi is a hiba ez a csik ami a képen látható kb. 5perc alatt eléri a képernyő tetejét és ekkor lessz a képernyön kép. Ami még különös, hogy ha a tápegységet felmelegitem hajszáritóval akkor nem is jelentkezik a hiba. Tápegység Ic-t már lecseréltem semmi változást nem tapasztaltam, tanácstalan vagyok előre is kössz az ötletekért!
Szia
Cseréld ki az összes elkót a táp PRIMER körében, és a függ. eltéritő IC körül valószinüleg rendbe jön.
Szia. Ni van a tévéddel ? Megjavult ? Vagy nem sikerült ?
Sziasztok! Nekem egy Clatronic Tv-m van és az vele a gond hogy balra felfele fut és villog a kép, gyakorlatilag minden más egyben van benne, OSD menüje, minden OK. Nekem gyanus nagyon egy IC mert szokatlanul nagyon gyorsan felmelegszik 2 perc után már meg sem lehet fogni tipusa: stv2249c
Ha tudtok adni ötletet megköszönném. Lehet nem az IC-vel van gond hanem körülötte valamivel?
Nekem egy 12 éves Samsugal gyűlt meg a bajom! Szóval bekapcsolom valamikor megy rendesen van kép,hang stb,valamikor pedíg összeugrik a képernyő egy kb 15 cm-es sávban van fény,de a kép nincs! Nem megy a tuner csak havazik Vajon sorkimenős lehet vagy szokott más is ilyen jellegű problémát okozni??Ha valaki tud legyenszíves segítsen nekem!
Szia. Nekem tápproblémának tünik. Nézz körül a táp és a sorvég körül szerintem lesz néhány kirohadt forrasztás.
Ja és minden 10 év körüli tv-nél a táp primer oldali kondijait ki kell cserélni mert vagy megfut vagy bizonytalanná válik a táp.
Igen megleltem a hibát egy 10µF kondi miatt történt az egész!
A forrasztások jók azon túl vagyok de mikor hálózatra helyezem ad egy sercegő hangot a sovégfok Én arra gyanakszom de még nem cseréltem kondikat mivel kell rendelnem Csinálhatja esetleg kondi miatt vagy zárlat van a sorvékfokban?? Az a fura,hogy megy a osd mikor csatornát váltok kijelez de a kép az nukku!
Szia Mérd meg a sortápot 120-140-él több nem lehet
Ha az OSD megy akkor a sorvégfok is. Mérd meg a tuner tápját 12 voltot kell találnod. Lehet hogy az hiányzik. A táp elkóit akkor kell sürgősen cserélni ha a sortápnál többet mérsz annál a a120-140-él
Köszi meg fogom próbálni!Igaz csak hétfőn mert holnap melózok!Köszi!
A hiba megoldódott!!A sorvég teljesen hibátlan volt a tuner résznél lévő 12v-os stabilizátor volt a bűnös Gyárilag nem szereltek rá hűtőzászlót pedíg még azzal is komolyan meleg!Köszönöm a segítséget
Szivesen. A pont is enyém ?
Nem azert segitettem de nem árt ha van.
sziasztok tudnátok segiteni mellékeltem egy képet csak ki kellene bogarászni hol van a tuner stabilizátora hogy megnézhessem
Szia
Sajna igy nem A tuner vagy a tápról vagy a sorkiménőről kap tápot Ha van irva a tunerre lábkiosztás akkor az MB láb általában a tápja onnan vissza tudod követni.
Hoppá most jutott el a tudatomig, hogy mit irtál. annak nem szabadna melegedni. Ha meleg akkor még van valahol utána még valami gáz.
Az az igazság,hogy egy régebbi samsung panelban találtam egy stabilizátort és azt raktam bele,de azon van borda nem sül de elég meleg de hát a stabilizátorok elfűtik a felesleget és ez kb 17v körül kap tápot!Egy kínai kütyü stabilizátora azért sokkal melegebb Szerintem kispórolták a bordát!Többen mondták régebben,hogy ha télen meleg van a lakásban vagy közel van a kályha akkor problémák vannak a tv-vel!Szerintem ez az egyik ok!Mértem de nem vesz fel túláramot a tuner rész szerintem ez ilyen széria!Majdnem mindegyikben találtam bordát de ezen nincs és gyárilag mert szűz volt a készülék!
Az a helyzet hogy tuner nemigen vesz 100mA-nél többet.
Ha 17 voltot kap a stabi annak hidegnek kellene lenni, ha nem megy róla semmi más. Persze lehet hogy nem csak a tunert látje el. Vagy gerjed. Azt orvosolhatod némi hidegitő kondival. De nekem nem teljesen gömbölyü. A ponttal meg ne foglalkozz csak bohóckodtam.
Nem csak a tunert látja el a stab!Ezért is volt (szélesvásznú) a kép mikor kiment mert csak 7v-ot adott ki!Szerintem jó lesz mert már ment vele sokat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |