Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Röviden: szerintem nem.
Kicsit kifejtve, nekem még nem volt vám+áfa ügyem, ez valószínűleg azért is van, mert nem volt még 10+ ezernél nagyobb tételem. Ez ügyben tehát (szerencsére) nem tudok újat mondani. Ha a szállítás ingyen van, akkor elvileg nincs további költséged a szállítással, illetve, ha megakad a vámon, akkor ott lesz valamennyi (kezelési+posta költséged). Ilyen tételt már valószínűleg nem fogsz megúszni, tehát számolj rá pár % vámot és még erre 25% áfát + kezelés és posta a vámtól (utóbbi csak ha nem személyesen intézed). (A vámos dolgokat - mint mondtam, tapasztalat híján - csak az eddig olvasottakból gondolva írtam. Erről majd írnak többet a "tapasztaltabbak" :eplus2: ) Ezekhez még számold hozzá a kockázatot, hogy nem ér ide; összetörik út közben; garanciális problémáid lesznek stb.
Hát ez pont az a kategória, amin nyernél pár ezret. Ha 70k a szkóp, akkor mint írták rájön az ÁFA, plusz vám és a MO-i postázási, ügyintézési költség, meg amit még egyéb ilyen-olyan jogcímen rátesznek. lehet drágábban jössz ki végül, mint itthon megvennéd, itthoni garival, stb. Ha olyan dologról lenne szó, ami kint 5-6 ezert, itthon meg a duplája, akkor megérné.
Ilyen esetben EU országból érdemes venni, ha van rá lehetőség.
Paypal: olvass vissza. Nemzetközi forgalomban sajnos nincs utánvét.
Sziasztok!
Be kellene szereznem 60-80 db atmel vezérlőt , és EU -n belül az egy dolog hogy nem nagyon találtam jó forrást de van-e utánvét? Ha van hogyan kérik ? EU-ban ?
Szia!
Serintem nem fogsz olyan helyet találni, ahol utánvéttel tudsz vásrolni, főleg, ha elve problémás normális forrást találni. Nemzetközi szállítás esetén gyakorlatilag nincs utánvét. Bonyolut, drága, lassú, tehát nincs, aki ezt a gyakorlatban felvállalná. (Hozzá kell tennem, soha nem próbáltam külföldről utánvéttel vásárolni.)
1 hozzászólással feljebb írtam, hogy nemzetközi forgalomban nincs utánvét.
Utánvét = biztos csalási lehetőség lenne. Örülök neki, hogy nincs ! Ezzel megint csak magyarként kellene szégyenkeznünk a sok trükköző honfitársunk miatt.
Örömmel jelentem neked, hogy van utánvétes hely ! Néhány cég hajlandó utánvéttel is szállítani, mihelyt leadtad az uniós adatbázisba jegyzett céged adatait, beleértve bankszámlaszámmal, címmel, telefonnal, adőszámmal, és miután leellenőriztek rendesen, valamint az első pár rendelésed előre rendesen időn belül kifizetted, és nem problémák hegyei kezdenek feltűnni veled (cégeddel) kapcsolatban. A hitelezés az első problémás fizetésig áll fennt, és meghatározott összeghatár alatt (ez sok helyen forgalomfüggő, a TE vásárlási forgalmad náluk a meghatározó). :eek2:
Nem mellesleg pl. a magyar posta se vállalja be az utánvétet, ha te adnál fel utánvétest külföldre (én csak épphogy a határ másik oldalára akartam küldeni valamit). És a többi cég se igazán mutat hajlandóságot az ilyesmire (már feladás szintjén se!), szóval igazán bonyolult és nehézkes utánvéttel fizetni.
Cserébe pl. Paypal esetében megvan az a nagyszerű lehetőséged, hogy vissza tudod szerezni a pénzed, ha elkallódna az áru idefele jövet (szerencsére ezt az utat nem ismerem, eddig minden rendben megjött külföldről, amiben szerepel Németország, Lengyelország, Ausztria, Kína, Japán). Sajnos ez a játék bizalmi kérdés. A kérdés pedig az, hogy mennyire bízol meg az Xezer km-re lévő másik félben. Nem egyszerű kérdés és sokszor inkább meg kell őket kérdezni, hogy van-e már magyarországi viszonteladójuk/ügyfelük és inkább azon keresztül megoldani.
Egyszer én is ráfáztam, elküldtem utánvéttel egy lézert egy embernek itthon, aztán visszahozta a posta nekem, persze a feladási díj ilyenkor odaveszik.
Idézet: „Cserébe pl. Paypal esetében megvan az a nagyszerű lehetőséged, hogy vissza tudod szerezni a pénzed, ha elkallódna az áru idefele jövet (szerencsére ezt az utat nem ismerem, eddig minden rendben megjött külföldről, amiben szerepel Németország, Lengyelország, Ausztria, Kína, Japán).” Én már ismerem Ha érdekel valakit, leírhatom, hogy zajlik egy ilyen dolog.
Kíváncsi vagyok rá, ne legyen szükségem rá, de azért nem árt ezt is tudni
Kicsit félreérthetően írtam, nem utánvétről van szó a klasszikus értelemben, ami cégként elérhető, hanem halasztott fizetésről, vagy is az adott cég rendelésre azonnal postáz, és jön az áru (fő a gyorsaság, ugye), viszont a számlát az ügyfél ráér napokkal később is rendezni. Ez halasztott fizetési rendszer, mivel itt a futárral semilyen fizetési tranzakció nincs, az bankon keresztül megy. Az utánvét az csupán a zavarosban halászgatók, a rosszindulatuak (tudja a megrendeléskor, hogy nem is akarja átvenni), és a felelőtlenek magunkra zúdítására jó (amennyiben így (is) árul valaki valamit).
Először is, kommunikálni kell az eladóval, ha valami probléma van, ezt mindig ajánlja menet közben az ebay. Nálam ez úgy indult, hogy síri csend az eladó részéről. Én pedig már 1 hónapja vártam a cuccomat. Aztán láttam, hogy van egy rakás negatív visszajelzése, ami azt jelenti, hogy senki sem kapta meg azt, amit rendelt tőle. Na ekkor van egy olyan, hogy Resolution Center. Itt lehet reklamálni, ha valami probléma van. Ide igazából csak akkor kell menni, ha az eladóval nem tudunk megegyezni, vagy pl. ami nálam volt, nem válaszol.
Aztán itt részletezni kell, melyik termék, mit akarunk (teljes pénz visszatérítés, még mindig a csomagot akarjuk). Majd lehet egy olyat választani, hogy Open a case. Ez amolyan vitatér, az ebay moderátorok bevonásával. Itt az ebay is küld felszólítást az eladónak, hogy kommunikáljon, illetve ők is kérdőre vonják, mi folyik itt. Mivel nálam nem volt szükség arra, hogy az eladó érveit hallgassák (továbbra sem válaszolt), nem történt semmi. Ez után 1 hétnek kell eltelnie, ez amolyan türelmi időszak, eközben lehet kommunikálni még az eladóval, illetve módosítani az eddig megadott infókat. Ha sikerül az eladóval megegyezni, akkor be kell zárni a case-t. Ha nem, akkor 1 hét letelte után az ebay elmeséli, hogy ő mit hozott össze az eladóval. Nálam ez persze csend volt. Ekkor lehet választani, hogy mi legyen a további sorsa az esetnek. Lehetőség van hosszabbítani, bezárni, módosítani, illetve elküldeni végső döntésre az ebay Customer Supportnak (Escalate case). Itt még meg lehet adni infókat, mert ezt is nézni fogják a döntéshozatalnál. Ha ezt megtesszük, utána már nem lehet semmit csinálni, végső döntés születik. Ez 48 illetve 72 óra is lehet, nekem azonban kb. 5 perc volt. A döntés, az volt, hogy mindent visszafizetnek nekem. Bár ez külön érdekesség, ugyanis az a link, amin átvehetném a visszatérítést, nem működik. Tehát ez eddig amolyan nesze semmi fogd meg jól. Küldtem üzenetet a customer supportnak, hogy rossz a link, de még semmi válasz. Itt megáll a tudomány, nem tudom, mit lehetne ezen kívül tenni.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást , marad a Pay pall és társai.
Egy kicsit off de nem tud valaki segíteni honnan tudnék elfogadható áron venni 1-1,5 Eu körül ATTINY861-10SU vagy 20 SU -t ? Köszönöm előre is !
Egyszer velem is előfordult egy hasonló eset, kb 15 000ft értékben rendeltem, és csak nem jött az áru. Az eladó nem válaszolt egy levelemre sem, így a paypalhoz fordultam. Panaszt tettem, megvártam az 1 hetet amíg reagálhat az eladó. Reakció nem volt, így automatikusan "megnyerem a pert". Itt jöttek a gondok, miszerint írtam a paypal-nak, hogy engem illet a pénz, utalhatják vissza.
Ők folyamatosan kértek hogy hivatkozzak a vásárlási azonosítóra, termékkódra, mindenre, folyamatosan értetlenkedtek, majd amikor már nem tudtak belekötni semmibe, írtak hogy telefonáljak be az amerikai ügyfélszolgálatra mert ők nem tudják hogy mit szeretnék... A pénzt természetesen azóta sem kaptam meg. Én ott követtem el a hibát, hogy vásárlás után nem egyeztettem levélben az eladóval. Ha vásároltok valamit, mindig írjatok hogy minden rendben-e, és ha válaszol akkor nagy eséllyel nem lesz probléma. Remélem Ti nem futtok bele ebbe a hibába
Le van írva minden, mint hogy kell csinálni. Ha letelt az 1 hét, akkor van egy olyan lehetőség, hogy escalate. Ha te nem ezt csináltad, akkor emiatt van a probléma.
Sziasztok!
Szívességet szeretnék kérni tőletek. Van egy eladó notebookom, és van egy külföldi vevő rá. Valaki tudna részletesebben is foglalkozni a problémával? Nem vagyok gyakorlott üzletelő, egymagam nem tudom nyélbe ütni az üzletet. Amúgy lehet hogy egy kicsit OFF, mert nem ebay-ről van szó. Ha valaki privátban rám írna esetleg, azt nagyon szépen meg köszönném! Köszönöm!
Az előző kérésem mostmár tárgytalan. Sajnos minden jel arra mutat hogy egy kedves Magyar emberke akart átverni. Szerencsére nem a HE-ről. Az első elég gyanús dolog az volt, hogy Nigériából a két nappal ezelőtti hirdetésemre így rátalált. Hozzáteszem, hogy egy korántsem nagy hirdető oldalon hirdettem meg. (http://hardverapro.hu/) Elég árulkodóak voltak még az angol nyelvtani helyesírási hibái is, hogy mondjak egy példát: schooling. Sikerült neki összehozni a school-t, az ing-el.
Azért köszi!
Már nem azért de a PH! nem éppen kis forgalmú weboldal, és az apróhirdetés sem az, 6 éve adok veszek cuccokat itt.
Tipikus nigériai 419 csalás áldozata lettél csaknem?
Itt egy klassz leírás: A nigériai csalás anatómiája
Mik vannak! Kísértetiesen hasonló! Köszi a cikket, tanúságos!
Nos tőlem Tony Alemdia (Nem ismerem a 24 c. sorozatot, utólag googleztam rá) akarta megvásárolni a fiának, aki Nigériában tanul. Túl hosszú lenne az e-mait bemásolnom, ha valakit érdekel, akkor egy .txt-ben feltölthetem HE-re, bár nagyon hasonló az általad linkelthez. Köszi! Collector: Elhiszem neked! Nem mondtam hogy rossz oldal, sőt, nagyon jó, tényleg. Csak azért egy alig két napos hirdetést mekkora eséllyel talál meg egy Nigériai fickó, ráadásul úgy, hogy elég átlagos. Azt hogy "korántsem nagy hirdető oldal" úgy értettem, hogy nem egy ebay, ahol megértem, hogy mindenféle külföldi akar velem üzletet kötni. Idézet: „Csak azért egy alig két napos hirdetést mekkora eséllyel talál meg egy Nigériai fickó, ráadásul úgy, hogy elég átlagos.” Roppant egyszerü történet: nigériai, vannak ott kapcsolatai, viszont magyarországon él, tud magyarul (és valamelyest angolul is lehet), és a magyar neten vadászik áldozatokra. Már egy jó ideje, mert évek óta megy az üzlet, ahogy a blogokból is látszik. Itt inkább az a kérdés, miért nem vadásszák le a magyar hatóságok. Nekik van joguk szolgáltatói adatok hozzáféréséhez (ami alapján utolérhető). Dobd fel nekik, hogy vadásszák le. Dolgozzanak már ők is valami értelmesen, tudtommal van direkt internetes csalókra szakosodott csoportjuk. Vagy ez is csak egy szájtépés volt a részükről . . . Téma részemről lezárva.
Ilyennel én is talákoztam, a laptopomat akartam eladni, ők meg megvenni. Már jóval előtte olvastam az ilyen csalásokról.
De azért tök jót levelezgettem vele a poén kedvéért Itt följebb volt szó mikrovezérlőkről: Valakivel előfordult már (valahol olvastam a neten), hogy nagyobb mennyiségben rendelt atmel mikrovezérlőt kínából, és persze hogy hamis volt mindegyik. Konkrétan a szilicíum helyett egy szép kis rézlemez volt mindegyikben, rövidzárat alkotva az összes lábon
Te jó ég nem is hallottam még ilyet!
Én rendeltem egyszer egy kis propán égőt ócsóé kínaiaktól, első működtetés után kb 5 másodperccel már nem lehetett meggyújtani. Küldtem nekik mailt, hogy küldjenek egy másikat, ami működik is, 2 hét múlva megjött, 5 másodperc múlva ez is meghalt.
Aztán szétkaptam az egyiket, megláttam, hogy az égőt ragasztották a hozzá vezető csőhöz, ráadásul valami pillanatragasztóval, merthogy kapásból szétégett az egész, eltömítve minden kis csövet. Volt még egy két érdekes dolog, ami az elvtársaktól jött, és megdöbbentem mennyire igénytelenek.
Sziasztok.Lenne egy-két láma kérdésem
Körülbelül mennyi szokott lenni az ebay-ről rendelt áruk szállítási költsége? Amit ott közölnek árat($-ban) az nettó vagy bruttó? A magyar hatóságok erre tesznek ki még valamiféle VÁM-ot is? Tehát, ha rendelnék egy 13$-os nyákot akkor az nekem effektíve mennyibe kerülne?
Az neked 13$ plusz ami ott le van írva postaköltség, annyiba kerülne. Persze, ha ingyenes a szállítás, akkor csak 13$-t fogsz fizetni. Ilyen kisebb dolgokat már rendeltem én is és semmi plusz nincs rá. Azért azt nézd meg, hogy ide, ebbe az országba vállal-e az eladó szállítást, nehogy gond legyen belőle.
Ja azt nem is néztem,hogy le vannak írva oda ilyenek is.
Akkor megnézem.Köszi.
Szia!
Nos... lenne még egy kérdésem. Tehát, EZEN az oldalon regisztrálok, értelem szerűen kitöltöm az egyes pontokat, de mit írjak a State/Region, a Company/Organization, és az Office phone mezőbe. Mert ezek szerint a pontok szerint magánember nem is rendelhet, vagy rosszul tudom? És te is mintát rendeltél tőlük? |
Bejelentkezés
Hirdetés |