Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A rövidrezárást megcsináltad? A kontraszt fel van tekerve? A kép élességén a fókusz potméterrel javíthatsz.
Ha a távirányítóval vetted le a színt, akkor azzal is kellene visszahozni. A rövidre zárogatással csínján kell bánni, nem ajánlom.
Nem zártam rövidre csak a G2-n tekertem, mert a fényerősség így megfelelő, azonban ha a távirányítóval növelem a fényerőt maximumig, akkor minden zöld lesz, és ha leveszem alapra, akkor lesz jó. A színtelítettségen is állítottam potméterrel is, és távirányítóval is. A fókusz potméteren még nem állítottam. Egyébként a rövidre zárás milyen "veszélyekkel" járhat?
A rövidre zárás atomvillanással jár, úgyhogy csínján bánj vele
![]()
Az az igazság, hogy fogalmam sincs mit várjak el ettől a TV-től, mert nem tudom, hogy milyen volt újkorában. (1984-es TV-ről van szó). Az is lehet, hogy már elértem vele a maximumot, csak a mai TV-ket látva többet várok el tőle.
![]()
Ha félsz akkor hagyd abba. Én nem erőltetek rád semmit. További szép estét!
Nem erről van szó, csak kíváncsi lettem volna a véleményedre azzal kapcsolatban, hogy mennyit várhatok el ettől a TV-től?
Attól még, hogy '84 ben készült még lehet szép képe. Nekünk is ilyen TV nk van, és a képe nagyon szép. Jobb, mint a ma kapható kínai sz*roké.
cserélt kí a nagy fez mek hajtó ícét és akór menífók
fóraszt kí a memóríja ícét aztán fóraszt víza
Üdvözletem!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Orion TV sorkimenő csere után még működött, de egy buherált "bónusz" panellel voltak megoldva a kezelőgombok. Az infra nem is volt bekötve. Vettem új IR vevőt, de azóta mintha nem kapna feszültséget. A "Tanyán" kaptam segítséget a sorkimenő cseréhez, ott bővebben olvashatsz róla. http://elektrotanya.com/?q=hu/content/orion-t2836mtx-spt90 Van valami ötleted, mi lehet a hiba? Előre is köszönöm! ![]() Ui: csak lelkes amatőr vagyok, nincs gyakorlatom a TV-kkel.
Neked nincs valami kapcsolásod ehhez a tv-hez, vagy nem tudod honnan lehet letölteni, mert a távval nem tudok mitkezdeni?
![]()
SZia ha csak annyi a, baj akkor cseréld ki őket ,ha jol átvizsgáltad akkor mehet tovább ,lehet nagyobb fesszülcség mint amit elbir de a minősége is,sokfélét gyártanak , milyen értékűek a kondik? .
10 V 25V 1000µF osak amik tönkre mentek! de eddig ment a háttérvilágítás és most meg nem jó!
szia! Ha ez az egész a két kondi miatt van, akkor forrasztópákával melegítve ideglenesen helyre jön.
Az ilyen indulási gondokat általában, kisebb kondik szokták okozni, a meghajtás csatolására gondolok. Ezek 1-2,2-4,7 vagy 10 mikrósak, általában. Persze a puffer kondik cseréje is indokolt lehet. Cseréld ki az elkókat, ártani biztosan nem árt, viszont kizárjuk a kondi hibát.
Végre sikerült nagyjából mindent beállítanom, de most fellépet két másik probléma. A kép bal oldalra el van tolódva, jobb oldalon pedig egy függőleges fekete csík található. Időnként pedig nincs kép hanem felfelé futó ferde sávok vannak helyette. Mi lehet a probléma?
oke! de az nagyon idegesít h meg le nem vettem a hátulját addig ment a háttér világítás és azóta semmi!
Csinálj képet a bal oldali kihajtható panelről, és megmutatom, hogy min állíts.
Ne idegeskedj, hanem cseréld ki azokat a nyomorult elkókat!
sziasztok adott egy philips szines tv....a gond hogy ha bekapcsoljuk bekapcsol de se kép se hang...kikell kapcsolni 5*-6* majd vissza utána jön be minden...a hang jó de a kép:tele van vékony piros-zöld-sárga csikokkal amik kicsit ferdék....milehet vele?köszönöm
Sikerült megoldanom a problémát egy kis privátüzenetes segítséggel
![]() Valójában a távirányító vezetősávja volt elszakadva észrevehetetlen módon. Szakadás mérővel átnéztem azt a vezetőpályát ésmeg lett a hiba, ellenállás lábbal áthidaltam a hibás rész. Van egy csúcsszuper tv-m ![]() Aki zöldfülű és nemtudná hogy kell megvizsgálni a távot, akkor kapjon elő egy telefont. A telefon kameráját rakja a táv elé, táv gombot nyokodja, és figyelje a telefon kijelzőjét, a IR LED-nek fényt kell kiadni. ![]()
Sziasztok! Van egy Alien CTV-5131 -es tévénk, és valahol a közelbe becsapott a villám. Ahogy durrant, lecsapta a kismegszakítót, és mikor visszakapcsoltuk, a 3 tévéből 1 működött, + a vonalas telefont is kiütötte. A másik két tévé még stand by funkcióba se kapcsolt
![]() ![]() A válaszokat előre is köszi ![]() üdv.: Jax
Szerintem itt tedd fel a kérdést : Bővebben: Link
Hali!
Én a helyedben az áramkör "elején" pl az egyenirányítás után közvetlenül keresgélnék, de nem kizárt hogy pont az egyenirányítás halt meg. Nekem a DVD lejátszómba ez volt a bibi.
szia! Szerintem kezdd a tápnál, majd az egyenirányítás, és feltétlen nézd meg a hangolódobozt (Ahova bedugod a 75 Ohmos kábelt.) Lehet hogy a Kébel tv vitte ki vagy az antenna fogta fel a villámot...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |