Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha nincs tápfeszültség, akor nem is fog működni.
Csak azt nem értem hogy hol folyik el mert a tápbol terhelés nélkül méreve kijön 17.6V
Zárlatos az IC, elkötöttél valamit stb...
Nem folyik az semerre sem. Tégy be egy értékelhető fényképet.
Ez tényleg egy kép, csak ez alapján nem lehet tudni a tápellátásról, tápegységről, huzalozásról semmit. Pedig az lenne a fontos.
Szia ..szerintem , azok a 10pin-es csatik lehetnek a ,hang szinező csatlakozoja is amit be lehet épiteni az erősitébe.De ha jol látom ott a relé meletti csati az a hangszoro kimenet lessz,ahogy a képről ki lehet venni és nincs máshol. És a másik pedig a leddegből állo, hangerő kivezérlés is lehet .Ez szobai erőrősitő lenne vagy ,kocsiba azt nem irtad,de inkább szobába valo,a ventilátorokat tedd a hejére és probáld ki ,rajz van ?.ha nincs akkor a nyák vezetékei alapján probáld ki kissebb fesszel, miután át ellenőriszted jo munkát .
A táp az 2*12V 35VA szekunderenként a trafo kivezetését hozákötötem a diodahid váltoáram részéheza diodahid +,-felt pedig egy 10000µF os kondi +,- hoz és ara a kimenetet.
Figyelj, kapcsold be a cuccot, mérd meg a didódák után a puffer kondikon van e táp, majd ismét azokon a lábakon amit mondtam, ha a pufferen ott a tápfesz, az IC lábain meg nem , akkor egyértelmű a hiba.
A puffer kondiknál van 17.66V csak az ic lábainál van olyan kevés.
Mire következtethetünk abból ha húzunk egy hosszú pórázt, és a végére kötött kutya helyet, csak a póráz szára ér a kezünkhöz.
Állítsd az multidat szakadásvizsgálatra, és mérd ki a tápágakat.
Ez mekkora hasonlat.
Terabyte : Akkor egyértelmű, hogy nem jut el a tápfesz, ellenőrizd az okát.
Puffer kondi pozitív pólus-IC 5-ös láb jó.
Puffer kondi negatív pólus-IC 3-ös láb jó. D1 D2 diódák helyes polaritással vannak berakva.
Akkor a fizika szabályait máshogy értelmezed, vagy jól elkötöttél valamit, nézd, ha a pufferen ott a tápfesz, majd azt mondod nincs szakadás a puffertől az 5-ös és 3-as lábig, akkor ott kell lennie a fesznek, ha nincs ott a tápfesz, akkor szakadás van, vagy elkötés. A kettő együtt lehetetlen.
A diodák voltak elkötve köszönöm a segitséget.
Szia!
Ha elkötöd a diódákat attól még a feszültségnek jelentkezni kell az 5;3 lábon és nem a jövő héten hanem egy pár mili sec. alatt.Nem vagyok egy nagy szám de azt hiszem hülye sem akkor más se nézzen annak!
Nem mondtam hogy hülye vagy és nem is néznlek anak csak zárlatos volt a cucc.
Szia!
A lényeg nem azon van hogy minek gondolsz vagy nézel!
hello!
Hangerő potinak meilyk felene meg? 30K vagy 150K-s?
Szerintem inkább a 30K...
THX!!!
Ezeket a THX-es csökevényeket itt ne használd!
Ez nem IRC, MSN, egyéb szint csökkent megnyilvánulás. Köszönet.
Sziasztok!
Véleményeteket kérném az alábbi erősítőről . Bővebben: Link Egyszerűsége miat választottam ,2x30V-ról hajtanám meg. BD240/BD241 tranzisztor pár jó bele? És még egy kérdés a leírásában (Bővebben: Link) TL072-vel építették az előerősítőt hozzá, de gondolom ennek ki hagyásával is működik, teszem fel eqvalaiser előtte. Abban az esetben ha leégne valamelyik tranzisztor , a hangfalat tönkre vágná? Köszönöm. Idézet: „Véleményeteket kérném az alábbi erősítőről” Udv, Tanulo erositonek jo. Arra alkalmas, hogy a mukodeset megvizsgald egy komplementer szimmetrikus emitterkovetonek. Ha mindenfele meghajto nelkul akarod hasznalni akkor a forrasnak elegendoen nagy feszultseget kis forrasimpedanciarol kell biztositania, hogy kihasznald a fokozat adta lehetosegeket. Ha nem tanulasra szeretnel epiteni erositot hanem meglevo hangsugarzoidhoz zenehallgatas celjabol akkor mas erositot nezzel, ne ezt.
Sziasztok!
Én még régebben megépítettem ezt az erősítőt és nem csalódtam benne.Otthoni zenehallgatásra szerintem megfelelő és bármilyen tranzisztorpárral megépíthető.Ha van egy előerősítő rákötve akkor kb 8-10 W jön ki belőle. de persze anélkül is működik.
Helló!
Tegnap kérdeztem potméter ügyben,nos egy 30K-s potit kötöttem be a kép alapján,annyit modosítottam hogy a testet közösítettem.Nos mikor rámérek akkor az egyik oldal bemenetén,és kimenetén stimmel a 30K,és szépen szabályoz is,de ha átteszem a müszer vezetékét a másik oldal kimenetére 60K-t mutat a multi. Normális jelenség ez?Ha nem akkor nem kéne közösítenem a testet?
A jelenseg normalis hisz abban az esetben amikor 60k-t mersz akkor a ket potmeter sorba van kotve (a muszer szemszogebol illetve a ket kimenetrol nezve).
Okés,de akkor nem baj hogy közösítettem a testeket?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |