Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1292 / 3614
(#) zoly15 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

No igen, sarokcsiszoló, de mindenki a flexet használja, így mindenki a flexként ismeri...
(#) kadam válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Annyira FELX-ként él az emberek tudatában, hogy már tök nyugodtan mondjuk mindegyikre. Szerintem. :hide:
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Igen az. Az avr programját átírtam a kijelzőhöz, már csak a kijelzőpanelt kell felélesztenem és tesztelnem.
Sajnos itt még a szúnyoghálón is átpréselik magukat a dögök. Kint meg ilyenkor nem is lehet lenni, mert szó szerint felfalnak ezek. Idén még csak egyszer irtották őket, de az sem volt túl hatásos.
Pedig ilyenkor már jó idő van kint, lehetne munkálkodni. Délután 10 percet voltam kint és lefőve jöttem be.
Amúgy ez a munkálkodás is azért van, mert pár napja javítottam egy biciklit. Ha az nem lett volna, akkor nem jött volna össze az a pénz, amiből venni tudtam volna pár dolgot az építéshez. Ez az idei év valahogy nagyon rossz, alig van miből gazdálkodnom.

Mivel a flex 4 betűs szó, így ezt használják és nem a sarokcsiszolót, ami nem is tudom mennyi betűből áll.
(#) zoly15 válasza kadam hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Apukámnak a leg első fúrója egy orosz volt. Azt hiszem 350W-os. De amit az már kibírt az már csoda, és még működik. Síneket fúrt el vele, mert akkor még nem volt mivel elvágni. Aztán a kerítést megcsinálni. Plusz még sorolhatnám. A gyakorlati helyemen van a Metabo nagy flex 2800W Avval szeretek dolgozni. Mert nincs olyan hogy megáll. Akkora "előtolással2 szoktam naki nyomni hogy az már sok. De bírja. Ezért szeretem. Gyors darabolást tudok vele csinálni.
(#) zoz11 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Hát igen. Javítok én iparszerűen szerszámgépeket.
Az a legjobb mikor becsönget az illető, és mondja, hogy van egy flexe meg kéne nézni, én mondom neki hogy hozza be, erre ki vesz a csomagtartóból egy neve sincs csumpi gépet. Ilyenkor van az hogy mosolyog az ember.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Nem vagy egyedül. Igaz nekem ez az év jobb mint a tavalyi. Az ösztöndíjakból tudok kicsit gazdálkodni. Abból lett a műhelyem a szkópom... Itt írtottak már vagy 6X de annyira nem észrevehető. Bár engem sosem szerettek a szúnyogok Évente összesen 10-20 csípésem van
(#) kadam válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Ezek a ruszki fúrók mind egytől egyig fém házasak voltak, néha féltem használni. Ha egy kábel kicsúszik.
(#) zoz11 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Ha 1fázisú akkor 2800Wos nem lehet, akkor már 25ös automata is kevés lenne neki, meg legalább 2,5 kábele lenne.

Azért ott is megvolt a szabvány hogy mit hogyan szabad csinálni. De a fém ház valóban nem a leg jobb érintésvédelmileg. Viszont ha műanyag lett vonla nem tartana eddig

Na ja, azokban volt anyag. A mai XY játékfúrókban minden műanyag, még jó, hogy a motor nem. Legutóbb láttam egyet szétszedve, a tokmány hajtásához műanyag fogaskerekeket használtak, amik már félig el voltak kopva. Szépen pár hónap alatt ledarálja saját magát.
(#) kadam válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Nem szeretnék hülyeséget mondani, de a porszívónk is egyfázisú, és 3000 Wattos. Vagy az kamu felirat?
(#) zoly15 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Pedig mondom hogy 2800W-os! Illetve nem is! 500W ot tévedtem Most jutott eszembe hogy csak 2300W egyébként Ő az! 16A-es automaták vannak az egy fázisnak. De szerintem valami lágy indító lehet benne. Mert elég furcsán indul el.

Az semmi! Én a méh telepen láttam olyan kiállítási darabot. Ami szét van vágva és műgyantával kiöntve. Elég gagyinak nézett ki, pedig Bosch volt.
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Húú! Már ennyi az idő? Tehát akkor ezért tapad a szemem Azt hiszem megyek vízszintre.. Jó éjt mindenkinek!

Jó éjt!
(#) titi válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Szerintem elszámoltad magad...

Ami nekünk van(jelenleg szétszedett állapotban) flex, az is hasonló teljesítményű és gyárilag volt benne valami relé, ami ki lett kötve belőle. Az is 2kw teljesítmény környékén volt, amíg a motor csapágya szét nem hullott és nem vágta át az állórész tekercsét több helyen is.
(#) kadam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Ha jó gép volt érdemes tekercseltetni.
(#) nagy hoho válasza hapro hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Köszönöm, ha volna 20 dkg-ra lenne szükségünk egy bűvészfilmhez.
(#) Ricsi89 válasza kadam hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Vettünk egy kicsit, de mivel már nem építkezünk, nem vágunk 3-4"-os csöveket, így már nem nagyon használnánk. Ezért sincs megcsináltatva. A kisebb dolgokhoz meg jobb is a kisebb gép, mert kevesebbet fogyaszt és a teljesítménye is elég, plusz nem kell 20 kilót emelgetni.
(#) kadam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Van ebben igazság. 20 kiló... hát ha flexnek nem is, súlyzónak még használható.
(#) radocziandras válasza kadam hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Azokat az unió írta elő, hogy műanyag legyen a fogaskerék, mert egyszer egy műszaki analfabéta megfúrt egy kerítésoszlopot amiben víz volt, aztán belefolyt a gépbe a komát meg agyonvágta a villany.Úgy tudom, azóta érintésvédelmi szabály.De minőségvédelmi szabály nincsen.Nem mellékesen a tekercselő műhelybe ahol melóztam, hoztak olyan kinaji vacakot, hogy első bekapcsolás: fel se pörgött teljesen és leégett...Makita gépet nagyon tudom ajánlani, építkezésen is éjjel nappal forognak, csupa por az egész vágja a téglát vasat betont ,minden vacak azzal van vágva és ígyis kibír 8 évet.A bosch meg teljesen elkínaisodott, nem ad már a minőségre, de az árra annál inkább.Az építkezésen a bosch gépek fél évnél többet nem húznak ki.
(#) SzervízMacska válasza radocziandras hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Idézet:
„Az építkezésen a bosch gépek fél évnél többet nem húznak ki.”
Ezzel vitatkoznék. A színe nem mindegy. A zöld a hobbi, a kék az ipari kategória színe náluk. :yes:
(#) SzervízMacska hozzászólása Aug 3, 2010 /

(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Épp most ez szól az MR2-n: a Punnany Massif Koncertje - Akusztik

Egész hallgatható, kellemes hangzású.
(#) Action2K válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Hm-hm. Azért vannak muzikálisabb gyerekelőadók: Link1, Link2.
(#) klemo86 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Akkor már "banándensz" Brian-módra, de most a Goran Bregovic () után egy kis Rob Dougan…
(#) zolee1209 hozzászólása Aug 4, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek!
Mi ez a kihalt topik? Ha én nem alszok, más se aludjon!
(#) klemo86 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Na neee
Következő: »»   1292 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem