Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Echonál nem párhuzamosan voltak a IR vevő diódák?
A vakriasztas meg mindig jobb mint a riasztas hianya.
Természetesen párhuzamos a kötés...ostoba elszólás csak - úgy értettem, hogy egy fizikailag sorban vannak egymás mellett és össze is vannak kötve...
Bár azt hiszem ezt hiába magyarázom, ebből jól nem jövök ki!
treshold
Az LT1328 esetében nem próbálnád meg, hogy sorba kötsz egy kondit a fotodiódával !
Próbáltam ezt is, meg többféle verziót is, de nem OK.
Akkor is gerjed. Eleve az a gond, hogy a közvetlen napfényre alacsony szintbe billen át a kimenet és ott marad. Már pedig átmenet mindíg lesz. A TFDU-nak (mint korábban írtam) pont az az előnye, hogy napfény esetén is magas színten marad, legfeljebb érzéketlen lesz.
Sziasztok!
Az autómon LI is van, és ezidáig volt egy BLS lézer érzékelő is. Amikor lemenő nappal szemben mentem, a blokkolóm meg sem nyikkant, viszont a BLS mindig megbízhatóan jelzett, pedig egymás mellett voltak. Vakriasztást viszont egyik sem adott. Bár a BLS a lokátor állomások közelében adott vakriasztást, ami annak tudható be, hogy a lokátor bezavarta a rádió összeköttetést. Egyszer felkelőnapnál be is mértek. Egy másik LI szettet teszteltek az ismerőseim egy fekete autón lemenő napnál. Bocs a kifejezésért, de szarrá mérték az egyébként JTG rendszert. A kérdésem az volna, hogy BLS-t miért nem, és a LI-t miért zavarja a nap. A detektorok között is tudok olyat amelyik ad vak lézer riasztást, és olyat is amelyik soha. Nem lehet, hogy nem csak az elektronikában van a válasz, hanem színszűrőn is múlik?
A BLS-t szétszedtem. A szeme LT 546 AD, és egy IL393 nyolclábú SMD IC működteti. Ennyi amit most szabad szemmel látok.
Ha nappal szembe mész úgy tudom, hogy az LI bemondja, hogy napinterferencia miatt a blokkolás bizonytalan (vagy valami ilyesmi).
Egyrészt a nap rendesen tartalmaz infrát ami bizonyos szögben már kifektet minden detektort és blokkolót. Másrészt az LI és a BLS között érzékenységben nagyságrendnyi külömbség van (saját mérés alapján) Nyilván ha érzékenyebb, hamarabb kifekszik bizonyos szögben a napra. Viszont ha úgy tesztelnéd a kütyüket, pl 100m-ről lőve lámpára (nem nappal szembe), valószínűleg az LI nyerne és a BLS meg sem mukkanna
Fényképet fel tudnál tenni a BLS panelről?
A ceptornál a napfény-interferencia figyelmeztetés érzékenysége több lépcsöben állithato vagy akár ki is kapcsolható -nekem pl. ki van kapcsolva, idegesitöen sokat pofázott
Emailben elküldtem néhány képet. Ha szeretnéd csinálok újakat.
Srácok! Mi a véleményetek, a BLS érzékelését nem lehetne esetleg kiterjeszteni a SCS 102-103-ra is? Gondolok itt átprogramozásra, ha valami programozható chip egyáltalán /IL393/, ami működteti.
Ha igen, hogyan lehet ezt kivitelezni?
Az IL393 egy komparátor IC:
http://www.datasheetcatalog.org/datasheets2/27/27469_1.pdf Van ott még egy nyolclábű, azon mi van? Valami PIC?
Igen! Van még egy nyolc lábú. Öregszek már, ha jól látom
12F675 van rá írva, alá 1/SN0607. Alig látható, de valami ilyesmi. Ez egy PIC? Ez viszont csak az egyik fejben van, amelyikben a rádióadó is, viszont a harmadik lábára a másik fejből egy vezeték van forrasztva. Lehet hogy mindkét fej jele innentől egy közös áram körön fut tovább?
Szia!
Az én BLS érzékelőm jelzi az SCS102-t és az SCS103-at is. Miért kellene "kiterjeszteni", vagy lehet, hogy nem egyről beszélünk?
Nem egyről beszélünk! Az enyém még az első szériás két érzékelő fejes, parkoló szenzoros. A kinti fejek a beltéri jelző között rádió összeköttetés van. Nagyon megbízható, csak jó lenne ha tudná 102, 103-t is.
Bocs, hogy bele vaúú, de abban nem rádió van, hanem a tápfeszen megy a kommunikáció... Próbáld ki a szivargyújtós jelző részét egy másik kis aksira, tápra kötni, és mindjárt egy hangot sem fog adni ...
Szerintem ThomasN1 az a fajta BLS-se van, mint nekem, ami nem tudja az SCS102-103-at.
Ezek pedig rádiósan mennek 432Mhz környékén. URH rádióval vettem a jelét, de külön tápról is próbáltam adót, vevőt. kb 20m-t visz át
Korábban szó volt egy infraszűrős gyűjtőlencséről:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=Vkd4U1VrNUZNWEZUV...JPUT09 Kipróbáltam a TFDU6102 elé rakva megfelelő pozícionálás után a 2,5m-es távolságot 5m-re tudtam növelni a hergelő kütyüvel !!! Ezt még lehetett volna növelni, de a meglévő panel miatt nem tudtam közelebb hozni a lencsét Egy IRvevő leddel teszteltem még szkóppal mérve. Itt a legjobb pozícionálás után közel háromszorosára tudtam növelni a távolságot Egy jó optika nagyon sokat számít. Nem véletlen használják a profibb cuccokban.
Sziasztok!
Úgy látom nagyon lecsendesült a fórum. Vagy mindenki dolgozott mint én. Most már jobban rá fogok érni. Mik az új hírek. Gyűjtőlencse tényleg jó, csak nehéz dobozba applikálni.
Én még mindíg a tesztre várok.
Volt jó néhány ütközetem, pl tegnap is, de azt jelezték előre. Korábban volt egy olyan, amikor távolról váratlanul rámlőttek és satufékeznem kellett Idáig még nem jött csekk. Még kb 30 nap van vissza. Kipróbáltam egy új IC-t MAX3120. kb ez is azt tudja mint az LT1328. Egyenlőre még naptesztet nem tudtam csinálni, mert nincs nap.. Mindkettőnél tapasztaltam olyat, hogy az IR vevő LED láb közelébe tolva az újjam kb 5mm-re gerjed az IC. Továbbra is a TFDU-t favorizálom, mert abba bele van integrálva minden, nincs zavarprobléma és a nap sem indítja be. Kellene egy ehhez hasonló de kisebb lencse, max 11mm átmérő a dobozom miniatűrizálása miatt. Ettől föggetlenül ez a conrados lencse nagyon jó. Veled mi újság? Volt kapásod?
Hali! Hat en tele vagyok meloval + egyetem, igy szinte semmire sincs idom. Viszont a gyujtolencse helyett nem lenne celszerubb a +/-10 fokos infravevot hasznalni? sfh213 a tipusszama. ezzel kb ugyan az a hatas erheto el.
Sajnos tesztelésre nem volt időm, voltak találkozásaim mérőkkel. "Sajnos" a mi környékünkön csak F3-mal mérnek. Egyszer találkoztam motorral scs013-mal de azok meg éppen ebédszünetet tartottak. A blokkoló minden esetben korrektül jelzett, nem csak nekem hanem a többieknek is. Senki nem kapott csekket, de lehet hogy mindenki szabályosan közlekedett.
Egy érdekes jelenség viszont van, egy prolaser3 sajnos blokkolhatatlan (Ajka környéke), viszont ezt semmilyen blokkolóval nem tudták blokkolni még a gyári méregdrágákkal sem. Ha sikerül, megméretem a kimenő impulzusait. Közben rajzoltunk egy SMD-s verziot TFDU-val. Sajnos még mindig a doboz a legnagyobb probléma. Sikerült viszont végre korrektül lemérni a saját blokkolót, úgy működik ahogy elképzeltem. Röviden ennyi, mot már több időm lesz a témával foglalkozni.
A +-10 fok lehet hogy kevés, ha nagy szögben mérnek érzéketlen lesz. Ha megnézed a szóban forgó lencsét az nagyon domború, még növeli is az érzékelési szöget.
De ugyan ezt az eredmenyt produkalja a gyujtolencse is, tehat akkor az sem jo.
A merhetetlen prolaserIII-hoz: nem lehet hogy mas hullamhosszon mukodik?
Erről a blokkolhatatlan F3-ról még nem hallottam, pedig olvasom az index fórumot is. Vagy csak elkerülte a figyelmemet?
A doboz megoldás nálam is probléma. Igazi jó megoldást még nem találtam. Gondolkodom egy blinder burkolaton, de az kicsit túl nagy. Folyamatban van egy SPLLL90_3 70W-os lézerdióda beszerzése- Működik a hang IC PIC vezérlése. A következő beltéri már bemondja hogy milyen lézer illetve elölről, vagy hátulról lőnek |
Bejelentkezés
Hirdetés |