Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Hát lehet, hogy nincs igazam, de én valahogy így vettem ki a dologból. Nézd meg a már csatolt fájlokat, a szabályozást és a Gate nevűt.
A gate külön trafóról kapja a táplálást. A szabályozó rajzon: Az áram értéke a pozitiv tápvoanalhoz képest kapom. A feszültséget a negativhoz, az aramhatarolast szinten a + hoz. Ezeket csak ugy lehet közösíteni a mérő ic vel, akar 7107, vagy uC, hogy galvanikusan leválasztom, tehát a gate földhöz képest kell kapnom a feszültséget.
Megtaláltam. (Gondolom az összes dupla kijelző jó hozzá ami közös anódú.)
Javítom az előző hozzászóllásomat.
Rosszul fejeztem ki magamat. Nem az erősítő válassza le galvanikusan a jelet, hanem azzal, hogy külön táplálása van a mérőműszernek és nincs közös pontja a főtáppal, így a földjét oda helyezem ahová akarom. És ahogyan írta a Zolee, az erősítőre nincs is feltétlenül szükség.
Azt nem tudom az összes jó-e, de aminek a mérete és a lábkiosztása azonos, azok jók (számos ilyen típus van).
Én ezt találtam. Sztem biztos jó, a méret stimmel. Egy dolgot még kérdeznék, olvastam, hogy segmensenként hány mA-t bír az ic arra emlékszek, hogy nem sokat. Bármely kijelzőt elbírja, vagy van olyan amit nem bír meghajtani?
Csak tippelek, de azt hiszem a kijelzők zömét biztosan meghajtja. Mivel az előtét az IC-n belül van (vagy áramgenerátoros, ami most mindegy) ezért a meghajtó nem fog tönkremenni. Legrosszabb esetben csak halványan fog világítani, vagy esetleg egyáltalán nem, de ennek kicsi az esélye.
Sziasztok!
Valami tápon törtem én is a fejem,amivel tudok akkut is tölteni.Találtam egy akkutöltő rajzot,aminek a végfokát meg is építettem,20A sem probléma(hűtéssel persze),mivel eredetileg egy PIC 16F628 vezérli,ezért a 0-20V kimeneti feszültséget 0-5V vezérlő feszültséggel fogja át.A végfok tartalmaz 4db műveleti erősítőt melyek közül egy a végfokot vezérli,egy a shunt erősítője(ampermérő ide csatlakozik),egy feszültségkorlát(fixen beállitva),és egy szintén fixen beállitótt áramkorlát(max áram). Ezt egészítettem ki egy műveleti erősítővel ami visszacsatolást kap a kimenetről,és referenciát potiról,vagy PIC-ről,ez a kimenő feszültséget állítja be.A másik műveleti erősitő az ampermérőhöz menő jelet kapja visszacsatolásul és potival,vagy PIC-el kap referenciát,ez az áramkorlát.Az áramkorlát és a fesz beállitás is 0-5V között átfogja az egész tartományt. Ezért egy 16F877-es PIC két hardweres PWM jelével vezérelhető a végfok.A 16F877-es méri a feszültséget,az ampert,és a hűtőborda hőfokát is mert a hűtőventillátort igy fogja vezérelni. A PIC-es vezérlésnek ugyan van egy hátránya,hogy a PWM 255 lépésben léptethető,ezért meghatározza a táp beállításának felbontását,ez engem nem annyira zavar. Jelenleg ott tartok vele,hogy a kimenő fesz,és az áramkorlát +/- gombokkal állitható,kiírja a Volt-ot,Ampert,és a két PWM-et 0-99%-ig. Bocs,hogy hosszú lett,ha érdekel összeszedem az eredeti rajzot,és amit még raktam hozzá.
Szia! Engem érdekelne ez a töltő , ha feltudnál mindent rakni róla azt megköszönném.
Köszönettel SZAsza21!
Sziasztok!
Nekem is hasonlo a gondom az az keresek ilyen projektet amivel áramot és feszültséget lehet mérni karakteres kijelzön! A legföbb probléma magasabb mérési határ lene 300v dc és 100A! jo lene ha valami indulásnak forás kodot lelni hozzá amit át lehetne irni ezre a magasabbb mérési tartományra ezt már könyeben elindulnék rajta átvariálni a kod részletet! ha valaki tudna ajánlani ilyen forást leginkább C# vagy bascom programnyelv amibe kezdöként boldogulnék inkább! üdv jozsef
Szia Szasza21!
Az EPE 2007.01-es számában van a leírás,és a rajz is,sajna nekem az ujság PDF-ben van meg,de valahogy kibányászom belőle.
Szia !
Itt a két rajz a töltőről,és a link a szoftverhez.Bővebben: Link
Szia!
Milyen nyelven írtad meg az attiny-hez a progit ?
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy a 7106-ra épülő fesz. mérő 6V-ról még 'eldöcög'? 7806-al szeretném megoldani a táplálását. előre is köszi
Szia!
Kevés lesz neki! Ha 7806-al akarod táplálni a stabic lábát emeld el a földtől egy 3V-os zenerrel, vagy sorba kötött diódákkal.
Rendben köszi, csak azért kérdeztem, mert ez van itthon. Akkor marad a 7812 igaz nincs itthon de lesz
Idézet: „Akkor marad a 7812” Szerintem meg maradj a 7809-nél!
A műszerhez adtak 1 kis papírkát azvan ráírva hogy 8-12V-ig 12V-al megy is szépen és 7812-t lehet is kapni de 7809-et nemnagyon árulnak
7808 gyakoribb, két 1N4148-at sorbakötve a GND-re előállítható 9V vele. De persze ha jó a 12V, akkor a 7812 a legegyszerűbb.
Az alkotó féle fesz és árammérő pontosan milyen ac ill. dc feszekkel megy? Valahol olvastam, hogy +5 -5v kell neki? Valaki le tudna írni egy ac tartományt és hogy milyen dc fesszel megy pontosan ez a műszer? (Elnézést lehet már elhangozott ez a kérdés, de már nem nagyon találtam meg.)
Kösz, tényleg a rajzon is ott van. Még annyi kérdésem lenne, hogy ha én egy dupla tápnál akarok áramot és feszt mérni (azaz 2-2db fesz és árammérőt használni) akkor nekem 4db független 8V ac-re lesz szükségem, vagy lehet táplálni ugyanarról az összeset? Mennyivel lehet 8V ac fölé menni amit még elbír a stabilizátor nagyobb melegedés nélkül? (Pl.10-12V ac?)
4 tekercs kell.
Ha nem akarod hűteni, akkor AC8-9V. Ha hűtöd akkor lehet jóval több is, de nincs értelme "elfűteni" a többletet.
Értem, de akkor 8-9V ac-val nem kell semmi hűtés? (Se hűtőborda? Wattban ki tudnád fejezni a felvett teljesítményét egy ilyen mérőműszernek, mert akkor úgy tekercselnék.)
Függ a kijelző típusától, szinétől, a kijelzett értéktől, az AC nagyságától.
Mellékeltem egy új rajzot, amin egy konkrét mérés eredményét felírtam. A trafóra 0,5A-es terkercsek kellenek, ami 0,5mm átmérőjű huzalt jelent (Áramsűrűség=2,5A/mm2)
Ok, kösz. (Én is valami hasonlóra gondoltam igaz 800mA-re számoltam, de akkor az bőven elég.)
sziasztok most kaptam ebből az icből (7107) ből 1-1 PLCC és MQFP ezt szeretném felhazsnálni és nem találtam a PLCC hez való lábkiosztást...
valaki tudna segíteni? mert az MQFP sarokról indul a számozás de a PLCC nél nem.. valaki kitud segíteni egy kiosztásal? előre is közsönöm! sziasztok
Google első oldal legteteje.Még csak meg sem kell erőltetni magad.Amíg ide beírtál ennyiből simán megtaláltad volna.Parancsolj
köszönöm-köszönöm!
igazából ez meg van nekem ki is van nyomtatva... csak igazából ebbe csak a MQFP van benne,... é én a plcc-t nem tudom ugyan az-e mint a MQFP mert képen (mellékelve) a PLCC tok számozása más... nem tudom érted e min zavarostam össze?...
A PLCC. nél is van egy bemélyedés, onnan indul a számozás, amúgy meg pont 40 lábú, tehát a számok ugyanazt takarják, mint a DIP40 toknál.
Talán a foglalat számai kevernek meg kissé, mert ott a páros és a páratlan lábak külön sorban vannak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |