Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor

Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 103
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Igen, pontosan 330nF, hiszen ez is van ráírva. Kapacitásmérős multiméterrel eloszlathatod a kétségeidet.
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Csáo most áltam neki annak az orion tv-nek amivel kapcsolatosan beszéltünk utoljára és ez a kondi pufadt meg talán egy kicsit olvadt is és hiába mértem mérővel semmit nem mutatott már mint értéket csak 000 ennyi azért kérdeztem hogy ez biztos az-e nehogy rosszat vegyek.Amúgy Köszi.
(#) leocska66 hozzászólása Júl 19, 2010 /

Sziasztok.
Remélem jó helyre írok , abban kérném a segítségeteket , hogy hogyan lehetne csinálni 100nF legalább 15-20kV kondit ? vagy venni valahol?
Köszönöm
Tibi
(#) kadarist válasza leocska66 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia!
Nézz szét ebben a topikban.
(#) Laki hozzászólása Júl 25, 2010 /

Sziasztok!

A TFT monitorom tápjában sajnos elhalálozott többek között egy 680µF 25V kondi is. Viszont a helyi boltokban ilyen értékűt nem tudok beszerezni. Szerintetek lehet helyettesíteni mondjuk 1000µF 25V -ossal? vagy 470µF 25V? Vagy ne is próbálkozzam más értékekkel? Mit okozhat egy eltérő értékű kondenzátor?

Köszönöm előre is a válaszotokat!
(#) Kovidivi válasza Laki hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Nagyobb feszültségűt nyugodtan rakhatsz bele, inkább legyen az értéke pontos. De attól, hogy kicseréled, a hiba még mindig jelen lehet, ezzel csak a tüneteket kezelted.
(#) PetAd válasza Laki hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

A táp részen eléggé valószínű, hogy LOW-ESR típusúak kellenek. Ha pufferkondi akkor rakhatsz helyette nagyobbat nyugodtan.
(#) Laki válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Púpos lett a kondenzátor, ezért kell kicserélni. Jobb lenne a hibát megszüntetni, persze, de mitől púposodhat ki a kondenzátor? Gondolom, mivel nem új a monitor sem, egy idő után ez normális jelenség lehet, nem?
Vagy mi okozhatja ezt?

Körülötte lévő meleg, és/vagy pl. 23V-ra 25V-os kondi van rakva... Ezért javasoltam a nagyobb feszültségtűrésűt, az valószínűleg tovább fogja bírni.
(#) didyman válasza Laki hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Ócska minőség. 23V-on, tartós 60-70 fokon egy Rubycon nem fog felpúposodni évek hosszú üzeme után sem, egy Yageonak meg fél év elég lesz hozzá.
(#) Laki válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Hm, vennék is nagyobb feszültségtűrésűt, de sajnos Pécsen nincs 680µF kapacitású... vagy legfeljebb olyan boltban, amit nem ismerek.
(#) didyman válasza Laki hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Felejtsd el. 1000uF, 25V jó les. Inverteren 12V szokik lenni, vagy ritkán 16-18V. Nem kell törődni vele, Yageo lesz, az elmegy addig, amíg a háttérvilágítás kitart.
(#) Bassmester válasza Laki hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Szerintem is jobb lesz az 1000 uF, L.esr legyen és 105C-os. A Hitano EXR-t tudom ajánlani, jó minőségű tartós cucc és hihetetlen tűrési tartalékai vannak (tapasztalat).

Pécsen a kereskedők házában szerintem lesz, ha más nem, akkor rendelnek! Vagy vehetsz nagyobbat is, ha pufferelés a célja, akár feszültségben is.
(#) Laki válasza didyman hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Köszönöm mindenkinek, egyelőre úgy néz ki, jó az 1000µF-el, működik.
(#) saraha hozzászólása Júl 31, 2010 /

Üdv.
EZ a kondi bipoláris vagy nem?
1µF 35V van ráírva de nem tudom eldönteni,hogy most milyen?
Az egyik oldalán van az anyagából egy csík és oda van írva,hogy: +Y.
(#) kadarist válasza saraha hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Ez egy aranyos kis kocka alakú tantálkondenzátor. Polaritáshelyesen kell bekötni.
(#) saraha válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Köszönöm a segítséged,akkor sajna most ez nem lesz jó nekem mert bipol. kéne de majd máskor hasznát veszem.
(#) janik00133 hozzászólása Aug 5, 2010 /

sziasztok!
Nem szorosan az alaplapi kondenzátorokhoz tartozik a kérdésem de azért ide írom!
Van 1 kapcsolás és 1 kondenzátort úgy tüntettek fel hogy(100n) ez milyen kondenzátor?
(#) satuka válasza janik00133 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Szia!
A 100n a kondenzátor kapacitás értékét jelenti, jelen esetben 100nF (nanofarád)
Ezek általában kerámia, vagy tömb kondenzátorok.
(#) janik00133 válasza satuka hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

oké!
Köszi a választ
(#) satuka válasza Laki hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Rakd össze kettőből.
470ľF+220ľF=690ľF Mindjárt közelebb vagy az eredeti értékhez. A 2 kondit párhuzamosan kösd össze.
(#) satuka válasza janik00133 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Nagyon szívesen!
(#) didyman válasza satuka hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

De miért? Teljesen felesleges kókányolni vele. Minden tekintetben jobban jár az 1000µF-val.
(#) karpi válasza saraha hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Ha van + jel es a csik ami a testet (-) jeloli akkor szerintem nem "polarizalatlan"' .
Amelyik nem polarizalt azon nincs semilyen jelzes.
(#) pucuka válasza karpi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Nem polarizált (pl. fólia) kondenzátoron a csík azt jelenti, hogy ez a kondenzátor legkülső fegyverzetének kivezetése. Általában ezt szokás az áramkör "leghidegebb" pontjára, azaz füldre kötni.
Más alkalmazásoknál, pl csatolókondi esetén megfontolás kérdése, hogy melyíket hova kötöd, én a potenciál szempontjából a földhöz legközelebb eső pontra szoktam.
(#) gagyilovag hozzászólása Szept 19, 2010 /

Kondi ez van ráírva: 2A223K

mennyi ennek az értéke? Előre is köszönöm
(#) gagyilovag hozzászólása Szept 19, 2010 /

Szerintem 22nF lehet.
(#) Medve válasza gagyilovag hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Igy igaz: 22x10^3 pF.
(#) gagyilovag válasza Medve hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Köszi a választ

Van egy ilyenem:
104=100000pF
és egy ilyen:
B221=220pF B tűrésosztályba

Feltételezem jól kalkuláltam?
Következő: »»   32 / 103
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem