Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, pontosan 330nF, hiszen ez is van ráírva. Kapacitásmérős multiméterrel eloszlathatod a kétségeidet.
Csáo most áltam neki annak az orion tv-nek amivel kapcsolatosan beszéltünk utoljára és ez a kondi pufadt meg talán egy kicsit olvadt is és hiába mértem mérővel semmit nem mutatott már mint értéket csak 000 ennyi azért kérdeztem hogy ez biztos az-e nehogy rosszat vegyek.Amúgy Köszi.
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok , abban kérném a segítségeteket , hogy hogyan lehetne csinálni 100nF legalább 15-20kV kondit ? vagy venni valahol? Köszönöm Tibi
Sziasztok!
A TFT monitorom tápjában sajnos elhalálozott többek között egy 680µF 25V kondi is. Viszont a helyi boltokban ilyen értékűt nem tudok beszerezni. Szerintetek lehet helyettesíteni mondjuk 1000µF 25V -ossal? vagy 470µF 25V? Vagy ne is próbálkozzam más értékekkel? Mit okozhat egy eltérő értékű kondenzátor? Köszönöm előre is a válaszotokat!
Nagyobb feszültségűt nyugodtan rakhatsz bele, inkább legyen az értéke pontos. De attól, hogy kicseréled, a hiba még mindig jelen lehet, ezzel csak a tüneteket kezelted.
A táp részen eléggé valószínű, hogy LOW-ESR típusúak kellenek. Ha pufferkondi akkor rakhatsz helyette nagyobbat nyugodtan.
Púpos lett a kondenzátor, ezért kell kicserélni. Jobb lenne a hibát megszüntetni, persze, de mitől púposodhat ki a kondenzátor? Gondolom, mivel nem új a monitor sem, egy idő után ez normális jelenség lehet, nem?
Vagy mi okozhatja ezt?
Körülötte lévő meleg, és/vagy pl. 23V-ra 25V-os kondi van rakva... Ezért javasoltam a nagyobb feszültségtűrésűt, az valószínűleg tovább fogja bírni.
Ócska minőség. 23V-on, tartós 60-70 fokon egy Rubycon nem fog felpúposodni évek hosszú üzeme után sem, egy Yageonak meg fél év elég lesz hozzá.
Hm, vennék is nagyobb feszültségtűrésűt, de sajnos Pécsen nincs 680µF kapacitású... vagy legfeljebb olyan boltban, amit nem ismerek.
Felejtsd el. 1000uF, 25V jó les. Inverteren 12V szokik lenni, vagy ritkán 16-18V. Nem kell törődni vele, Yageo lesz, az elmegy addig, amíg a háttérvilágítás kitart.
Szerintem is jobb lesz az 1000 uF, L.esr legyen és 105C-os. A Hitano EXR-t tudom ajánlani, jó minőségű tartós cucc és hihetetlen tűrési tartalékai vannak (tapasztalat).
Pécsen a kereskedők házában szerintem lesz, ha más nem, akkor rendelnek! Vagy vehetsz nagyobbat is, ha pufferelés a célja, akár feszültségben is.
Köszönöm mindenkinek, egyelőre úgy néz ki, jó az 1000µF-el, működik.
Üdv.
EZ a kondi bipoláris vagy nem? 1µF 35V van ráírva de nem tudom eldönteni,hogy most milyen? Az egyik oldalán van az anyagából egy csík és oda van írva,hogy: +Y.
Ez egy aranyos kis kocka alakú tantálkondenzátor. Polaritáshelyesen kell bekötni.
Köszönöm a segítséged,akkor sajna most ez nem lesz jó nekem mert bipol. kéne de majd máskor hasznát veszem.
![]()
sziasztok!
Nem szorosan az alaplapi kondenzátorokhoz tartozik a kérdésem de azért ide írom! ![]() Van 1 kapcsolás és 1 kondenzátort úgy tüntettek fel hogy(100n) ez milyen kondenzátor? ![]() ![]()
Szia!
A 100n a kondenzátor kapacitás értékét jelenti, jelen esetben 100nF (nanofarád) Ezek általában kerámia, vagy tömb kondenzátorok.
oké!
Köszi a választ ![]() ![]()
Rakd össze kettőből.
470ľF+220ľF=690ľF Mindjárt közelebb vagy az eredeti értékhez. A 2 kondit párhuzamosan kösd össze.
Nagyon szívesen!
![]()
De miért? Teljesen felesleges kókányolni vele. Minden tekintetben jobban jár az 1000µF-val.
Ha van + jel es a csik ami a testet (-) jeloli akkor szerintem nem "polarizalatlan"' .
Amelyik nem polarizalt azon nincs semilyen jelzes.
Nem polarizált (pl. fólia) kondenzátoron a csík azt jelenti, hogy ez a kondenzátor legkülső fegyverzetének kivezetése. Általában ezt szokás az áramkör "leghidegebb" pontjára, azaz füldre kötni.
Más alkalmazásoknál, pl csatolókondi esetén megfontolás kérdése, hogy melyíket hova kötöd, én a potenciál szempontjából a földhöz legközelebb eső pontra szoktam.
Kondi ez van ráírva: 2A223K
mennyi ennek az értéke? Előre is köszönöm
Szerintem 22nF lehet.
Igy igaz: 22x10^3 pF.
Köszi a választ
Van egy ilyenem: 104=100000pF és egy ilyen: B221=220pF B tűrésosztályba Feltételezem jól kalkuláltam? |
Bejelentkezés
Hirdetés |