Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A helyzet az, hogy Én már 2 éve csak keményfémfúrót használok, egy tesco-s állványos fúrógéppel.
0.8-as és 1-es fúrókat használok a 0.5-öst ritkán használtam de nem is törtem el még. A 0.8-asból úgy törtem el egyet, hogy meghúztam a panelt mielőtt kiemeltem volna teljesen a fúrót, és úgy törtem el még egyet, hogy a cnc-be túl erősen fogtam be, és egy szar fogóval próbáltam kilazítani, megcsúszott a fogó, és rávágott a hegyre tőből törte, fogót bevágtam a kukába. Egy ismerős tört egy másikat, ő úgy csinálta, hogy egy már agyonfúrkált panelre rakta a panelt, és valószínű becsúszott egy lukba, és elpattant. Mikor először kemény fúróra váltottam, megfogadtam, hogy az életben többet más fúróval nem fúrok panelt. Ha a különbséget zenélni tudnám, megnyerném a megasztárt! Komolyan véleményt olyan ne mondjon aki nem próbálta! Én próbáltam mind a 2-őt. Egyetlen hátránya volt a kemény fúrónak az ára. 800Ft körül van itthon. Most ugyan ezt megkapod 250-260Ft-ért az ebayen keresztül. Aki nem akar ne rendeljen, élezze a fúrókat ha annyira profi, és van rá ideje, nekem ehhez drága az időm, másra is el tudom használni, de ha üt a fúró, akkor ezek tényleg nem jók. Ma már a kézi fúrókat be lehet szerezni 3-4000Ft-ért ahhoz építesz egy álványt vagy egy mini cnc-t ahol csak a fel le mozgást csináltatod a géppel mondjuk egy lábpedállal, és te állítod alá kézzel a panelt, ez pár ezer forintból összerakható. Ha valaki panelt akar fúrni és sokat, akkor ruházzon be rá. Csak hogy képbe legyetek, most vettem 6800Forintért négy csapágyat a cnc-hez, úgyhogy nem olcsó még így házilag sem, de én panlet gyártok, nekem megéri minőségi szerszámokkal dolgozni. Szerintem a jövő héten megjön a cucc, és majd írok, de még egyszer kérem, azt aki nem használt 6-800Ft-os vastagított keményfém fúrót, az ne nyilatkozzon a minőségéről, és gondoljon utána, hogy itt most nem 6-800ft-ről beszélünk, hanem 250Ft körüli árról, ami 25 deka felvágott ára. (olcsóbb felvágott)
Sziasztok!
Lézernyomtató vásárlása előtt állok, amit áramkörök készítéséhez is használnék. Sajnos a Xerox Phaser 3117-et sehol sem kapni már, ezért mást kell vennem. Jó lenne, ha a nyomtató olcsó lenne, és a toner sem lenne bele drága oldalakra kivetítve. Feltennék pár kérdést. Az utángyártott tonerek is ugyanolyan jó minőséget produkálnak műnyomóra való nyomtatáskor mint egy gyári? Mit gondoltok az alábbi típusok közül melyiket érdemes venni NYÁK készítéshez: Xerox Phaser 3140; Konica Minolta PagePro 1350W. Lehetőségem van használni ilyen célokra egy Samsung ML-1640-et, amivel már készítettem is NYÁK-okat, igaz ennek is hullámosak a vonalai kissé, de belefér, viszont kifogyóban van a toner, nem tudom, hogy utángyártott tonerrel is jó minőségben nyomtatna-e. Annyi rosszat hallottam az utángyártott tonerekről, hogy félek kissé, ezért hajlok a Phaser 3140 felé, már ha az alkalmas ilyen célokra, mivel abba még elfogadható árú a gyári toner (16K felett kicsivel), és 2500 oldalra elég. Ami nagyon jó ár-érték arányú, az a Konica, mivel olcsó (16K körül), és az utángyártott tonere 6000 oldalra elég, de nem tudom hogy nem híg-e az a bizonyos lé. A Samsunghoz kapni tonert 7500-ért foruse-t a nyomtatóeleség.hu-nál, ami csipes, és ezzel a gyártási dátumúval ami itt van elméletileg minden firmware update nélkül megy. De amitől tarok az a foruse toner, egyik barátomnak a Xerox 3117-hez vásárolt 1500 lap körül bekrepált, és már az is egy garanciában cserélt volt, mivel a legelső elég hamar elkezdte folyatni a port. Ezek miatt is hajlanék a Phaser 3140-hez, sok oldal viszonylag olcsón, és a 3117 is nagyon szép csíkokat tudott nyomni, ez meg elméletileg hasonló belű. Előre is köszönöm a válaszaitokat és bocs a terjedelmes hozzászólásért.
Szia!
Vagy ha nem akarsz a feloldással pepecselni, akkor kész gyorsmaratót veszel. Ez is vas-klorid alapú csak van benne még pár alapanyag és azonnal használható. A nyák lecsiszolása után pedig az sem árt ha acetonnal/higítóval letörlöd, úgy könnyebben rátapad a festék. Üdv.: mate_x
Szerintem már magadban el is döntötted! Csak megerősítést vársz tőlünk...
De ha már nyomtató! Én a HP LaserJet 1020-as mellet döntöttem és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Heló!
Régebben csináltam vasalós nyákot. De egyszer csak nem működött tovább, a nyomtató begyűri a műnyomót. (Nyomtató: Canon IR1600, Műnyomó: 90g/m2) Szerintetek vastagabb papírral menne? Ha igen, hány g/m2-est vegyek?
:yes: Jó lett a cikked!
Azt hiszem elnéztem valamit, nem tudom már elolvasta-e valaki, ha igen biztos jót nevetett
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Szóval ebbe utángyártottan van 2000 oldalas toner 7800 HµF-ért. Akkor azzal is szép nyomatot készít? És nem kell semmit se babrálni a nyomtatóval, simán elfogadja a foruse tonert is? Mert végül is nem olcsó, de ha működőképes, és foruse tonerrel is jól nyom akkor visszajön az ára.
Szia.
Köszi, próbáltam a fontos dolgokat leírni benne mások segítésére. Üdv.
Hello
Elsősorban tőled szeretnék kérdezni, de ha valakinek van ötlete, szívesen venném. Régebben leszedtem a Foxit PDF Editor programot, PDF mahinálásokra. Tök jól is működött. Akkor meg tudtam csinálni, hogy kivettem egy PDF-ből valamit, és áttettem egy másikba. Elmentettem, és az volt, amit akartam. Azóta annak a proginak mennie kellett (sajna), mert a gépem be fo.ott. Azt sajnos nem tudom melyik verzió volt, ami jól működött. A mostanival (V2.2) az a bajom, hogy amikor módosítok rajta addig tökéletes, de amikor elmentem, akkor betesz fölülre egy piros feliratot, amit nem tudok lehagyni róla sehogy. Bedobok róla egy példát alulra (pdf). Lehet, hogy mivel már régebben használtam a programot nem jól csinálok valamit? Vagy mi lehet a gáz? Kössz előre is.
Ez azért van, mert nem vásároltad meg a teljes értékű, feltehetően legfrissebb verziójú programot, s az, a jelenlegi módban amolyan terjesztői verzió, tehát minden létező dokumentumba bele fogja vésni a "program monogramját".
Igen erre gondoltam már én is, de az először fölrakott verzióm is ilyeneket írt kirégen. Aztán valahogy meg oldottam, de nem tudom hogy.
Van hozzá okosítás, de majd a laptopról megmondom melyik, mert ezt a gépet most húztam újra.
Egyébként ha jó helyre teszed a panelt kit érdekel az a felirat ott a sarokban.
Már meg adták neked a választ, de hozzáfűzném még, általában NET-ről "fájlmegosztókról" szerzett programok már tartalmazzák a megoldást "okosságot" hogy teljes felhasználója lehess a programoknak, finoman próbálok célozni, mert ezek a megoldások nem legálisak időnként.
hellosztok
vasalásos technikához jó lenne fotópapír?? mert vagy egy rakat hp photo papírom csak nem tudom hogy jó-e,kipróbálni most még nem tudom. Illetve van még egy kérdésem,mennyire bonyolult csinálni kocsi elejébe olyan ledvillogót ami két lemezen lenne kb 2x8led.Ezeket a ködlámpa mellé tenném be,Nekem annyi elég lenne hogy világítanának,és kapcsolásra villognának. Ebben tudnátok segíteni. köszönöm
Hali.
Én vasaláshoz HP-s Q2552A-s fotópapírt használok. Arra kell figyelni, hogy mindenképpen 120-130g/2m-es lézernyomtatóba való fotópapír legyen. Nekem az első nyákom szinte tökéletesre sikerült. Ha vasalsz akkor arra figyelj, hogy amikor a papír teteje elkezd barnulni akkor vagy készen utána várd meg míg a panel lehűl és mehet az áztatás. A villogóhoz szerintem vagy 555-ös időzítőt használj vagy csinálj egy monostabil multivibrátort.
köszi a választ,akkor használhatom.
A vasalást elméletben már tudom,sok videot néztem,meg olvastam itt a he-n is. Azt nem tudjátok hogy honnan tudnék rendelni gyors maratót,mert hestore-ból nem postázzák,vagy ezt sehonnan se postázzák? köszi
ezt mondtad?
ennél hova kell rákötni aledeket? bocs ha hülyeségeket írok csak nagyon kezdő vagyok még
Az OUT-ra (3-as láb) kellene kötni a LEDeket. Védőellenállásokat ne felejtsd el! Valamint használd a google-t vagy az oldal keresőjét ami által EZEKET a fórumokat találtam ahol segítenek elkészíteni a teljes áramkört.
Köszönöm!
Jaja- Meg néztem az okosságok lexikonjában a neten, és találtam okosabb változatot a 2.2 verzióra. Aztán föltettem, és örülök. Minden ok lett!
Nem tudom miért nem ott kerestem eddig a helyes, és tökéletes megoldást.
Sziasztok!
Gondoltam felteszek egy képet, fotózással ilyet tudok elérni.
Nem elsőre... De az első is ilyen volt.
Egyébként köszi!
Sziasztok!
Egy ötlettel állok elő! Nincs valakinek kedve, ideje egy olyan cikket, szösszenetet írni a hobbi usereknek - mint pl. én is - hogy a HOLAM03 (tecsó) laminálóból hogy lesz nyák vasaló lépésről lépésre? Kezdve úgy, hogy: 1. Megveszed a laminálót 2. Szétszeded... de mit? 3. Reszeled... de hol? 4. stb... x. ....... x+1. Beteszed az első NYÁK-ot próbára! Tudom, minden fent van a fórumon, csak jó lenne, ha valaki összefésülné egybe, képekkel, tapasztalatokkal... Kifejezetten amatőr, hobbi szinten... szerintem sokan kerülnének el kelletlen pm-eket... üdv.: szab
Már van 2 cikk a témával kapcsolatban. (Nemtudom mennyire olyan mint amire gondoltál)
Bővebben: Link1 Bővebben: Link2
Íme első laminált NYÁK-om. A lamináló tescos Vlam01-es, gyári állapotban, nem alakítottam át. A vonal, ami összeköti a két lábat, 0,1mm-es (maratásnál lehet hogy lenne vele gond, de eddig tökéletes).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |