Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1314 / 3599
(#) zenetom válasza Action2K hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Na mibe, hogy én meg tudom csinálni?
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

VPP -ről le kell akasztani azt a fránya 15V -ot, hogy beinduljon a számláló program és kész.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 13, 2010 /

Milyen idő várható szombatra?

Jelenleg egy igen brutális méretű zivatarcellalánc vonul végig a Dunántúlon, és húzódik rá Pestre.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Mindjárt ideér hozzánk. Úgy villámlik, mintha hegesztenének.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Itt már el is vonult. Olyan aktivitással dörgött, hogy azt le sem tudom írni.

Éppen akartam az ablak felé menni, hogy kinyissam, és láthassam az időjárást, erre ebben a pillanatban becsap a gyárterületre a villám egy akkorát, és szinte azonnal egy akkora hangnyomás kísérte a jelenséget, hogy csak néztem magamból.
Brutális volt.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Most már felettünk balhézik, esik, villog, dörög.
(#) SzervízMacska válasza Action2K hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Már Kőbányán is szépen csattog...
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Akkor tényleg jó széles, mert már itt Maglódon is dörög, meg villámlik. Úgyhogy kapcsolok is ki mindent, még a konnektorokból is kihúzgálom a dugókat, az a biztos.
(#) zolee1209 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Nálunk már két órája villámlik, most kezd el fokozódni a vihar. Ha jól hallom a kopogást az udvarról, akkor jégeső is van!

szerk.:Egyre jobban veri az ablakokat a jég, remélem nem lesz gond. :eeknoes:
(#) Pulyka hozzászólása Aug 14, 2010 /

Szerintem el lehet mondani a viharokról(meg ahogy én észrevettem),hogy amilyen nagy vihar,és amilyen gyorsan lecsap,annál kevesebb ideig tombol...
Amugy erre is elég szép vihar volt...
Itt is "heggesztettek",és nagy hangnyomás is volt,az ablaküveg is megrezdült
Szél akkora nem volt,mert nem halottam,hogy az ablak üvegen kopogtatnának a cseppek,vagy lehet volt,csak nem az ablakomra fújta a cseppeket,mert elég nagy zuhi(eső) is volt.
De jégesőt hülyeség lenne említenem,mert az tuti nem volt.
Tegnap(ma) éjfél,és ma hajnali 1:00 közötti jelentés Albertirsáról (Cegléd könyékén,Pesttől 50 km-re)
Én egyébként sajnos !! nem tudok elmenni a HE találkozóra,mert ma indulok Balatonra dél körül,és csak remélni tudom,hogy jó idő lesz,de a viharvadasz.hu kameraképei szerint most jó idő van Balatonlelle mindkét oldalán(Balatonon csak 3-4 kamera van,és ezekből is 2,Lelle 2 oldalán )
De remélem Pesten is szép idő lesz,és szép élményekkel tértek vissza a HE taliról.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 14, 2010 /

Nincsenek modik, lehet bulizni, teleoffolni minden topicot.
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Én is ezen gondolkoztam csak nem mertem leirni! Buli van mondjuk jó lenne a társasággal lenni de inkább betegen nyomom az ágyat
(#) Ricsi89 válasza Georgee hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Én meg falat bontok. Tényleg jó lenne ott lenni a találkozón, de sajnos nem jöhet mindig minden össze.
(#) terabyte válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Tényleg jó lenne ott leni na mindegy majd legközelebb .
(#) Ricsi89 válasza terabyte hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Én ilyet nem mondok, mert tavaly is azt mondtam ,hogy idén megyek, és mégse jött össze...
(#) terabyte válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Te hol laksz?
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Tavaly a volt barátnőm miatt nem mentem, (én hü*ye) most meg elvileg dolgozok gyakorlatilag meg táppénzen vagyok. De jó lett volna menni
(#) Ricsi89 válasza terabyte hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Szabolcs megye, Mátészalka. Azért a főváros nem itt van. vagy 5 óra az út csak oda.
(#) Georgee hozzászólása Aug 14, 2010 /

Most, hogy javában tart a találkozó, alig van élet a fórumon. Valamelyik modi nem vitt magával laptopot?
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 14, 2010 /

Úgy néz ki, hogy kinyírtam az utolsó atmega8-as vezérlőmet. :no: Újrakábelezem, hátha csak ott a gond.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Na tessék! Te bontod a falat, én meg építem a tetőt. Ez a jó munkamegosztás.
A 6 méteres 150*150-es gerendát úgy felraktuk a feleségemmel, mint a sicc. Persze előtte vagy fél óra volt, mire összeszedtem a kötélcsigás emelő darabjait, meg felszereltem a megfelelő helyre, meg beköteleztem. Ment volna ez gyorsabban is, ha nem kellet volna a csigát a pincéből, a kötelet a padlásról összeszedni, meg vagy ötször föl-le mászni a leendő helyére.
(#) poros válasza Action2K hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Nálunk tegnap estére elkészült az új kémény./ HE találkozó helyett/ Lassan ki mit javított a lakásán topicot is kellene nyitni.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 15, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek! Eléggé szegénykén vagyunk most (49 fő). Biztos mindenki a tegnapi fáradalmakat piheni ki (Találkozó)
(#) Georgee válasza poros hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Akkor én is írok abba a topicba, derótot cseréltem a falban. (vagyis csak fogok, ha lesz kedvemés a pénztárca is megengedi)
(#) radocziandras válasza poros hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Vagy éppen ki mit javított a lakásán a találkozó ideje alatt.

Jut eszembe, énis kőmíjeskedtem tegnap, nagymamámnál a kályha mellé a falra kőlapot ragasztottunk, aztán meg kifugáztuk.
(#) 06smici hozzászólása Aug 15, 2010 /

Nah én is benézek már ide. Tegnap alkottam én is. Teszteltem a keverőm és mivel még nincs meg az összes kábel hozzá ezért pont úgy jött ki hogy két jack-et kéne összekötnöm(persze toldóm nincs ) gondolom ti is voltatok már úgy hogy most ezért bekapcsolni a pákát.... Én is inkább fogtam a szigszallagot meg egy kis ónt és összetekertem A végeredmény gyönyörű lett. Nem is beszélve arról hogy összeszedte az összes zajt is Így utólag belegondolva lehet jobb lett volna a pákát használni...
(#) SALáta hozzászólása Aug 15, 2010 /

Kár hogy nem tudtam levinni a gépem, azon kipróbálhattátok volna az egyik linuxot. Ami win alatt döcögősen ment az a pdf file megnyitás, nos ennél letölti és elédugrik azonnal. Nálam kis gépnél win alatt várt egy csomót. Ha normális wlan van benne az is szépen megy. Alapból kb annyi a telepítése mint egy win xp nek, de már sokkal több sw-t kapsz mint a winnel. Sajnos csak együtt futhat még mindig, de van ez alá is megoldás. 64 bit et támogatja 100% ban, de a 4 giga ram ot amit bármilyen 64 bites rendszer igényel én sokallom. A lényeg egy jól használható nem lassú rendszer, internetezéshez kiválló. Jövőre ha úgy alakul megyek és viszem a gépet.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Már látszik a fény az alagút végén, akarom mondani a fal másik végén. Tegnap még csak vakolat bontás volt, ma meg nekikezdtünk a fal bontásának is, egy ajtó helye lesz kiszedve egy kb 50cm vastag vályogfalból. Nem egyszerű ezt a vastag falat bontani. Vegyesen, téglák keresztbe, hosszába egyik így, másik úgy. Egy délelőtt alatt sikerült elérni egy nyílást, amin már látszik a másik oldal.
(#) 06smici válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

ha van már egy lyuk akkor már gyorsabban megy. Amúgy ezekbe a vályogfalakba beletettek mindent amit otthon találtak. Lehet hogy még aranyat is találsz
(#) szamóca hozzászólása Aug 15, 2010 /

Tök boldog vagyok! Sikerült vennem egy 1969-es Magyar állványos fúrót!
Következő: »»   1314 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem