Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy ilyen strobiból hogyan lehet ütemre villógós strobit csinálni?
Látom nem nagyon olvastad a témát, le van irva minden (segítek optocsatoló)
És azt hol találom? Privátba segítenél?
Sziasztok!
Szerintetek egy kb 20 wattos power led megfelelő lehet stroboszkópba? Elég erős, kb 1200 lumen.
Üdv mindenkinek! Ma este szert tettem két egyforma villanócsőre. Bár az egyik cső külső burkolata sérült volt (ezt el is távolítottam) alig használt illetve vadonat újak. Valaki aki ért a csövekhez nem tudná megmondani ,hogy hány Ws lehet a "teljesítménye"?
Előre is köszönök minden infrmációt Talán IFK 500 de nem vagyok benne biztos amint tudok teszek fel képet
Szia!
Az én tudomásom szerint az IFK 2000 az 2000 Ws. Ha valóban IFK 500 akkor valószínűleg 500 Ws de nem vagyok benne biztos
sziasztok segitségeteket kérném van nem is 1 rossz strobim az a gáz hogy a nem villan a cső de halkan pici ütemszerü kattanás hallatszik,és a nagy ellenállások pedi forrosodnak.lehet hogy a gyujtotekercs a baja ,hol lehet ijet kapni?
Üdv!
Próbáld meg az sos elektronikánál, hátha náluk van, a hestore ban már nem rendelhető. Bár attól is függ, hogy milyen kell, én álltalában ztr32 (6kv) vagy ztr200(4kv) szoktam venni, már ha lehet kapni, én egerben szoktam egy kis boltból.
Pedig elég sokan lusták végignyálazni az apróhirdetéseket. Sajnos. :S:S
Sziasztok. Autóba szeretnék egy olyan áramkört ami a két helyzetjelzőt úgy villogtatja, mint egy stroboszkóp. 12V-os tápról kellene mennie és a 12V-os ledes helyzetjelzőket kellene villogtatnia úgy, hogy kettőt villan a bal és utána 2-t a jobb, tehát nem egyszerre villogna a 2.
És állítható sebességű kellene. Valaki tud ebben segíteni?
Hali!
Sima izzót :heureka: sose fogsz tudni olyan sebességgel vollogtatni, mint egy stroboszkóp, de ha úgy akarod, mint pl a repülőkön van, akkor az megoldható. Bár a helyzetjelzőknek nincs nagy fényerejük, izgalmasabb volna a refiket villogtatni :vigyor2: Egyébként már pár ezresért kapni helyzetjelző helyébe építhető stroboszkópot, bár nem tudom, hogy tudnak-e felváltva villogni. Idézet: Amúgy szerintem a reflektort nem a legkellemesebb villogtatni, még ha parkolóban áll a jármű akkor se. A kettőt villan dolog meg megoldható például 4017-el is, illetve egy 555 ös IC-vel. Itt a sebesség is állítható. Csináltam egy móricka rajzot a kapcsolásról, csak hogy legyen egy kép, hogy lehet megvalósítani a dolgot. Az 555 (állíthatod a sebességét) adja az órajelet a 4017 nek, az IC léptet, majd amikor a sor végére ér, akkor az utolsó láb (5ös) a Resetre van kötve, így nullázza az IC-t igy a folyamat előrről indul. Korán reggel ez jutott eszembe, de ha esetleg ez így nem jó akkor megoldható úgy is, hogy az 1es lábra mennek a LED-ek a 2es üres a 3-asra ugyanúgy az első ledsor, és így tovább, és ebben az esetben a 7-es kimenet fogja resetelni a számlálót (vigyázz a kimenetek számozása 0tól indul). A tranzisztorra nem térek ki részletesen, a lényeg, hogy bírja el a LED(ek)-en átfolyó áramot. Remélem tudtam segíteni! „a 12V-os ledes helyzetjelzőket kellene villogtatnia”
Igen, valóban elnéztem, hogy nem izzó, hanem led. Anyni áramot biztos elbír az IC. Én egyszer hangvezérelt strobit csináltam power ledekből, de ahoz volt egy autós cuccból kimentett vezérlő egységem. Ezzel a 4017 és 555-tel szerintem is meg lehetne csinálni.
Nem is rossz ötlet, lehet én is építenék egyet. Kár, hogy az én autómban nem birok hozzáférni a helyzetjelzőkhöz úgy rakták össze, hogy csak szervizben lehessen csréltetni. már 1 éve ki van égve az egyik
Ha több LED kerül bele, akkor az IC nem fogja bírni, azért nem árt bele a tranzisztor.
Üdv mindenkinek, a strobimban elszállt 2db BY255-ös dióda, a kérdésem az lenne, hogy BY229-el helyettesíthetem? A válaszokat köszönöm!
Csak azért kérdem mert, egy másik strobi rajzon by229-van (meg a fiókomban is csak az van). Viszont még mindig ott tartok, ahol eddig, a strobi nagyon ritkán villan, és nincs egy kapcsolás se ami eddig működött volna. . Persze villanócsöves a szerkezet (XOP-15)
Ha tudnánk melyik az a rajz, akkor el tudnánk dönteni jó e, oda dióda, és az is kiderülhetne miért nem működik rendesen...
A rajz a bika strobi, most gyorsba szétkaptam, jelenleg 2db dióda elszállt, a 4069 (az én hibámból) illetve az opro csatinál lévő LED is megadta magát. Ezeket találtam, ami nagyon nem tetszett a bulik során: fényerő szabályozó zsír uj poti de ugy csinál mint ha kontakt hibás lenne, ha mozgatom akkor is ugyan az a szitu (csere megvolt ugyan az) illetve a tirisztorra gyanakszom még, mert nagy tempónál begyujtva marad (de nem cserélem mert a srácok kedvence a sokkoló) Szerintem emiatt szállt el a dióda.
Megtaláltam a kapcsolást...de nem lelem a BY255-öt...
Bal felső sarok graetz híd, nincs kiirva, nekem anno többen irták, hogy azt használják, igy hát én is azt vettem bele.
Csak gondolom nem XOP csővel...
3Amperes oda nagyon sovány ! legalább 10 amperes kell (viszont akkor nem kell 4 elég 2) és 500 voltot bírnia kellene.
De XOP-15ös csővel van!
Akkor nálad is alul van méretezve...
Üdv!
Én az itt is megtalálható 1500ws "BIKA" strobit, építettem meg, lassan egy éve hibátlanul megy. Nekem P600M diódából áll a híd.
Esetleg akkor amit ezelőtt említettem dióda mennyire esélyes? Mert abból van pár darab (BY229).
A 800 voltosok már jó bele.
És a P600m is jó választás. bár ezt majd csak az évek fogják igazán igazolni
Kezdtem örülni, bár elég korán, BY-229B van itthon az csak 600 volt. Bár a másik strobimba is ezt a tipust használtam, (dragon) és működött, de most szeretnék biztosra menni! Köszönöm a segítséget!
Hello,
Stroboszkóp vezérlő kapcsolást keresek. Valami ilyesmire gondolok: http://www.astro.hu/files/products/Sc200.jpg Konkrétan van egy Astro AS1700-es strobim, és azt szeretném vezérelni. Van rajta rate (sebesség) és bright szabályzó poti, amivel a fényerősséget is tudom szabályozni. Laikus kérdés: ha ezeket "egyszerűen" kivezetem (megszakítom a beforrasztott poti lábát, és helyébe kötöm a kivezetett, ugyanakkora potit), akkor nem működhetne? Ugyanis szeretném a fényerőt is távolról vezérelni.
Hello!
Biztosan működni fog, annak idején én is így oldottam meg. Itt találsz egy meglehetősen egyszerű, de jól bevált kapcsolást:http://www.epanorama.net/circuits/strobocontrol.html |
Bejelentkezés
Hirdetés |