Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   64 / 122
(#) Szikra Lacika hozzászólása Jún 3, 2010 /

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy ilyen strobiból hogyan lehet ütemre villógós strobit csinálni?
(#) Georgee válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Látom nem nagyon olvastad a témát, le van irva minden (segítek optocsatoló)
(#) Szikra Lacika válasza Georgee hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

És azt hol találom? Privátba segítenél?
(#) Gyozo92 hozzászólása Jún 14, 2010 /

Sziasztok!
Szerintetek egy kb 20 wattos power led megfelelő lehet stroboszkópba? Elég erős, kb 1200 lumen.
(#) ShadeW hozzászólása Jún 18, 2010 /

Üdv mindenkinek! Ma este szert tettem két egyforma villanócsőre. Bár az egyik cső külső burkolata sérült volt (ezt el is távolítottam) alig használt illetve vadonat újak. Valaki aki ért a csövekhez nem tudná megmondani ,hogy hány Ws lehet a "teljesítménye"?

Előre is köszönök minden infrmációt

Talán IFK 500 de nem vagyok benne biztos amint tudok teszek fel képet
(#) Gyozo92 válasza ShadeW hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Szia!

Az én tudomásom szerint az IFK 2000 az 2000 Ws. Ha valóban IFK 500 akkor valószínűleg 500 Ws de nem vagyok benne biztos
(#) robiee28 hozzászólása Júl 2, 2010 /

sziasztok segitségeteket kérném van nem is 1 rossz strobim az a gáz hogy a nem villan a cső de halkan pici ütemszerü kattanás hallatszik,és a nagy ellenállások pedi forrosodnak.lehet hogy a gyujtotekercs a baja ,hol lehet ijet kapni?
(#) gaboca323f válasza robiee28 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Üdv!

Próbáld meg az sos elektronikánál, hátha náluk van, a hestore ban már nem rendelhető. Bár attól is függ, hogy milyen kell, én álltalában ztr32 (6kv) vagy ztr200(4kv) szoktam venni, már ha lehet kapni, én egerben szoktam egy kis boltból.
(#) gaboca323f válasza (») Júl 2, 2010 /

Pedig elég sokan lusták végignyálazni az apróhirdetéseket. Sajnos. :S:S
(#) BFrici hozzászólása Júl 11, 2010 /

Sziasztok. Autóba szeretnék egy olyan áramkört ami a két helyzetjelzőt úgy villogtatja, mint egy stroboszkóp. 12V-os tápról kellene mennie és a 12V-os ledes helyzetjelzőket kellene villogtatnia úgy, hogy kettőt villan a bal és utána 2-t a jobb, tehát nem egyszerre villogna a 2.
És állítható sebességű kellene.

Valaki tud ebben segíteni?
(#) Gyozo92 válasza BFrici hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Hali!
Sima izzót :heureka: sose fogsz tudni olyan sebességgel vollogtatni, mint egy stroboszkóp, de ha úgy akarod, mint pl a repülőkön van, akkor az megoldható. Bár a helyzetjelzőknek nincs nagy fényerejük, izgalmasabb volna a refiket villogtatni :vigyor2:
Egyébként már pár ezresért kapni helyzetjelző helyébe építhető stroboszkópot, bár nem tudom, hogy tudnak-e felváltva villogni.
(#) Georgee válasza Gyozo92 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Idézet:
„a 12V-os ledes helyzetjelzőket kellene villogtatnia”
Amúgy szerintem a reflektort nem a legkellemesebb villogtatni, még ha parkolóban áll a jármű akkor se. A kettőt villan dolog meg megoldható például 4017-el is, illetve egy 555 ös IC-vel. Itt a sebesség is állítható. Csináltam egy móricka rajzot a kapcsolásról, csak hogy legyen egy kép, hogy lehet megvalósítani a dolgot. Az 555 (állíthatod a sebességét) adja az órajelet a 4017 nek, az IC léptet, majd amikor a sor végére ér, akkor az utolsó láb (5ös) a Resetre van kötve, így nullázza az IC-t igy a folyamat előrről indul. Korán reggel ez jutott eszembe, de ha esetleg ez így nem jó akkor megoldható úgy is, hogy az 1es lábra mennek a LED-ek a 2es üres a 3-asra ugyanúgy az első ledsor, és így tovább, és ebben az esetben a 7-es kimenet fogja resetelni a számlálót (vigyázz a kimenetek számozása 0tól indul). A tranzisztorra nem térek ki részletesen, a lényeg, hogy bírja el a LED(ek)-en átfolyó áramot. Remélem tudtam segíteni!

skicc.JPG

(#) Gyozo92 válasza Georgee hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Igen, valóban elnéztem, hogy nem izzó, hanem led. Anyni áramot biztos elbír az IC. Én egyszer hangvezérelt strobit csináltam power ledekből, de ahoz volt egy autós cuccból kimentett vezérlő egységem. Ezzel a 4017 és 555-tel szerintem is meg lehetne csinálni.

Nem is rossz ötlet, lehet én is építenék egyet. Kár, hogy az én autómban nem birok hozzáférni a helyzetjelzőkhöz úgy rakták össze, hogy csak szervizben lehessen csréltetni. már 1 éve ki van égve az egyik
(#) Georgee válasza Gyozo92 hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

Ha több LED kerül bele, akkor az IC nem fogja bírni, azért nem árt bele a tranzisztor.
(#) Georgee hozzászólása Aug 16, 2010 /

Üdv mindenkinek, a strobimban elszállt 2db BY255-ös dióda, a kérdésem az lenne, hogy BY229-el helyettesíthetem? A válaszokat köszönöm!
(#) Saggitarius válasza Georgee hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Hi,

Nem tartom valoszinunek, mivel a BY229 csak legjobb esetben is 800V-os zarofeszultsegu, mig a BY255 1300V-os.
Gondolom villanocsoves strobi, azaz a BY255 magas zarofeszultsege nem hasrautott szam.
(#) Georgee válasza Saggitarius hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Csak azért kérdem mert, egy másik strobi rajzon by229-van (meg a fiókomban is csak az van). Viszont még mindig ott tartok, ahol eddig, a strobi nagyon ritkán villan, és nincs egy kapcsolás se ami eddig működött volna. . Persze villanócsöves a szerkezet (XOP-15)
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Ha tudnánk melyik az a rajz, akkor el tudnánk dönteni jó e, oda dióda, és az is kiderülhetne miért nem működik rendesen...
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

A rajz a bika strobi, most gyorsba szétkaptam, jelenleg 2db dióda elszállt, a 4069 (az én hibámból) illetve az opro csatinál lévő LED is megadta magát. Ezeket találtam, ami nagyon nem tetszett a bulik során: fényerő szabályozó zsír uj poti de ugy csinál mint ha kontakt hibás lenne, ha mozgatom akkor is ugyan az a szitu (csere megvolt ugyan az) illetve a tirisztorra gyanakszom még, mert nagy tempónál begyujtva marad (de nem cserélem mert a srácok kedvence a sokkoló) Szerintem emiatt szállt el a dióda.
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Megtaláltam a kapcsolást...de nem lelem a BY255-öt...
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Bal felső sarok graetz híd, nincs kiirva, nekem anno többen irták, hogy azt használják, igy hát én is azt vettem bele.
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Csak gondolom nem XOP csővel...
3Amperes oda nagyon sovány ! legalább 10 amperes kell (viszont akkor nem kell 4 elég 2) és 500 voltot bírnia kellene.
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

De XOP-15ös csővel van!
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Akkor nálad is alul van méretezve...
(#) gaboca323f válasza Georgee hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Üdv!

Én az itt is megtalálható 1500ws "BIKA" strobit, építettem meg, lassan egy éve hibátlanul megy.

Nekem P600M diódából áll a híd.
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Esetleg akkor amit ezelőtt említettem dióda mennyire esélyes? Mert abból van pár darab (BY229).
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

A 800 voltosok már jó bele.
És a P600m is jó választás.
bár ezt majd csak az évek fogják igazán igazolni
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Kezdtem örülni, bár elég korán, BY-229B van itthon az csak 600 volt. Bár a másik strobimba is ezt a tipust használtam, (dragon) és működött, de most szeretnék biztosra menni! Köszönöm a segítséget!
(#) Blackmate hozzászólása Szept 12, 2010 /

Hello,

Stroboszkóp vezérlő kapcsolást keresek. Valami ilyesmire gondolok: http://www.astro.hu/files/products/Sc200.jpg

Konkrétan van egy Astro AS1700-es strobim, és azt szeretném vezérelni. Van rajta rate (sebesség) és bright szabályzó poti, amivel a fényerősséget is tudom szabályozni.

Laikus kérdés: ha ezeket "egyszerűen" kivezetem (megszakítom a beforrasztott poti lábát, és helyébe kötöm a kivezetett, ugyanakkora potit), akkor nem működhetne? Ugyanis szeretném a fényerőt is távolról vezérelni.
(#) levaitamas válasza Blackmate hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Hello!
Biztosan működni fog, annak idején én is így oldottam meg. Itt találsz egy meglehetősen egyszerű, de jól bevált kapcsolást:http://www.epanorama.net/circuits/strobocontrol.html
Következő: »»   64 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem