Fórum témák
» Több friss téma |
Arról az alkatrészről érdeklődnék, hogy 7903, mert bár google-val kerestem adatlapját, sajnos NEM találtam használhatót, csak a 7905-ről! :=( Annyit tudok, hogy 3V-os negatív feszültség szabályzó ic, de adatlap, lábkiosztás nuku!
![]() ![]() ![]()
Létezik egyáltalán 7903? 79L03 annál inkább NJM79L03A
Lehet én vagyok a hülye, vagy valami ilyesmi, de nagyon nem stimmel amit küldtél!
![]() ![]() ![]()
Igen az SMD. A normálnak ugyanaz a bekötése mint a 7905-nek.
Pontosan mi van pontosan a tokra írva?
7903N van ráírva, már így is kerestem google-val rá, de sajnos nem működött a dolog!
![]()
Kínai korcs.
![]()
Köszi! Ezzel sokat mondtál nagyon!
![]()
Mondom, hogy az! Ne mérgelődj, nekem sem sikerül adatot találni róla, csak a 79L03-ról, annak meg ugye más a tokozása. De valószínűleg a sima 79xx bekötéssel azonos a lábkiosztása.
Sziasztok!
Egy Maxtor vinyomra véletlenül forditva dugta a tápot a kisfiam és elfüstölt rajta egy 8 lábu smd ic. Megnéztem egy másik maxtor vinyot aminek a panelja nem volt tökéletesen egyező az enyémel de hasonlitott. Azon is van egy ilyen ic mindkettő pozicioszáma q500. Azon amit megnéztem ez van irva az ic-re: 20pfs20v Remélem az enyémen is ez volt de miez? Mert nem találok rola a neten semmit! Ha tudtok kérem segitsetek! Elöre is köszi!
Bocsi!
Ugy néz ki megvan a válasz. Elnéztem az írást az ic-én olyan pici. Ez egy 2DPFS20V. Egy mosfet és egy shotky dioda van benne. Már csak azt nem tudom honnan szerzek ilyet!
Sziasztok fórumtársak.
Akadt a kezem közé egy orosz k155TM2 -es típusú IC, de nemigen tudom hogy mire való, és megköszönném ha valaki tudna segíteni, mert oroszul nem tudok.
Szia!
Ez egy TTL dual D flip-flopBővebben: Link
Megfelel egy SN7474 dual D-type flipflop-nak. Csatolom a keresztreferenciát.
Köszi a segítséget.
![]()
Szívesen.
Találtam valami érdekeset! Toshiba K2610 8G feliratú tranyónak kinéző alkarész. Mit tudhat?
Toshiba 2SK2610, egy FET. A 2S-t nem szokták feltüntetni de így meg lehet találni. Adatlap
Idézet az adatlapból: Field Effect Transistor Silicon N Channel MOS Type (pi-MOSIII). Chopper Regulator, DC .DC Converter, and Motor Drive Applications.
Még valami. A 8G a gyártási dátum, 2008 július.
Sziasztok! A képen látható csati megnevezésére vagyok nagyon kíváncsi, mert sehol sem találok ilyet.
köszönöm!
Üdv mindenkinek! Egyik ismerősöm hozott egy csövet ami ilyen azt mondja hogy valami stabilizátor cső lehet. De nincs fűtése. Csak egy palást lemez és egy rúd van benne
![]() ![]()
85V-os stabilizátor cső. Ezek úgy működnek, mint egy glimm lámpa. Ezért nincs fűtése.
![]()
Áhá, valami hasonlóra gondoltam, de nem akartam hülyeséget írni
![]() ![]()
Hasonlóan kell használni, mint egy zener diódát, azzal a különbséggel, hogy itt van egy gyújtó feszültség, ami 120 -170 V között szokott lenni, típustól függően. A tápfeszültségnek ennél magsabbnak kell lennie, és az előtét ellenállást úgy kell megválasztani, hogy a cső a kívánt munkapontban legyen, természetesen ügyelve a határadatokra.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy alkatrész azonosításában. Van egy MA7300B-TR jelű zéner dióda ami zárlatos lett. Nem találok róla semmilyen információt. Tud valaki segíteni hogy milyen paraméterű lehet ez a dióda? Üdv.
Köszönöm szépen!
![]() Hogy ezek a gyártók mindig kihagynak egy-egy betűt vagy számot hogy nehezítsék a kereső dolgát. Üdv.
Szasztok,
tudom, nagyon általános a kérdés, mégis felteszem, hátha valakinek van jó ötlete. Egy DIL18-as (a 18 nem biztos, ezt emlékezetből írom, holnap megnézem, ha van értelme) eprom típusát keresem. Megvan maga az eprom, de le van kaparva róla a típusszám. Egy kis nyák-on van, néhány alkatrésszel egyetemben, amit le tudok fotózni. Az egész rá van forrasztva egy DB25 papa csatlakozóra, az egész pedig be van dugva egy cél-HW-be. Az eprom nem foglalatban van, hanem beforrasztva, így arra gondolok, hogy lpt porttal közvetlenül programozták fel. Ez persze csak feltételezés. Az eprom memóriája valószínűleg jó kicsi, egy néven, címen és telefonszámon kívül valószínűleg más nincs benne. Az eprom kiolvasásával lehet próbálkozni, de kizárólag úgy, hogy ne károsodjon; a panel nélkül a HW nem indul és az elég baj lenne. Azt gondolom, az eprom nem valami egzotikus típus, mert bár a cél-HW nem, de ez a panel magyar gyártmány. Ha van valakinek ötlete, köszönettel fogadnám.
A cél hw-ról azért jó lenne rajz vagy értelmezhető fénykép, hogy a bekötés látható legyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |