Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 282
(#) Syn7h37ic hozzászólása Aug 14, 2010 /

Sziasztok.
Szkségem volna egy Compaq Armada 1500c (régi PII gép, de működőképes) tápcsatlakozó lábkiosztásra

____
/ 1 2 \
l_3x4_l

A kiosztás 1-2 felső sorban egymás mellett, az alsó sorban a 3 és a 4 között van egy üres lábhely.
Köszi előre is.
(#) imi012 hozzászólása Aug 15, 2010 /

Sziasztok.

Segítségre lenne szükségem. Egy Gericom Blockbuster2 257sa1 laptop töltőjének lábkiosztására.
Elég lenne egy kép a töltő aljáról , ott elméletileg rá van nyomtatva. Segítségeket előre is köszönöm.
(#) Dudus válasza imi012 hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Szerintem a BlockBuster-nek a töltője, "mezei" 2 pólusú. A külső a GND a belső a plusz 19V. Bármilyen 19V 6A-es táp jó hozzá.
(#) imi012 válasza Dudus hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Hát ez négy pólusú ahogy a képen is látható... , Nem találkoztál véletlenül ilyennel?
(#) greatman válasza imi012 hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Szia.

Valószínűleg 2 pólus a +19V, a másik 2 pedig a nulla.
Műszerrel megkeresed a nulla pontokat. Az I/O csatlakozók fémházához mérsz ellenállást. Ha megvan, akkor a másik 2 pólus értelemszerűen a +19V lesz.
(#) imi012 válasza greatman hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Kösz a segítséget. Megnézem.
(#) B.I hozzászólása Aug 17, 2010 /

Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, van egy Compaq Presario 1800-as laptopom amit ugy kaptam, hogy már nem müködött. A töltőben valamiért szét égtek a fázis és a földelés vezetősávjai. Vettem hozzá egy töltőt, de nem kapcsolt be. Elvittem egy szerelőhöz, ő azt mondta hogy valami hiba van a tápnál, de nem csinálta meg. Én úgy gondoltam, hogy ha nem csinálja meg akkor majd én megpróbálkozom vele. Szét is szedtem és elkezdtem átvizsgálni az alaplapot és találtam egy 0.02ohm-os ellenállást ami el volt égve, de a két kivezetése össze volt forrasztva (gondolom a szerelő volt ). Még egy hibát találtam benne, a képernyőnél lévő kapcsoló egyik lába le volt válva a NYÁK-ró. Azt visszaforrasztottam és ujra megpróbáltam a bekapcsolást. Megint semmi. Az akku csontra le volt merülve, gondoltam hátha az a baja és feltöltöttem, de megint semmi. Ha benne hagyom az akkut akkor kb. 4 óra alatt teljesen lemerül.
Kérlek bennetek hogyha van valami ötletetek akkor irjátok le. Boccs, hogy hosszú voltam. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) patexati válasza B.I hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Mondok egy egyszerű megoldást a hiba felderítésére! Kiveszed az alaplapot,beteszed a fagyba ha jól lehűl kiveszed egy pillanatra beledugod a töltőt hol nem lesz deres ott a zárlat
(#) B.I válasza patexati hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Hosszabb ideig is volt a töltőn de nem melegedett érezhetően. Még egy probléma ha megolvad a dér akkor a viz nem fog zárlatot csinálni?
(#) patexati válasza B.I hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Igazából a szervíz is így keres zárlatot csak ott fagyasztó aerosolt használnak, ha nem megy és merül az akku nem fog károsodni ha egy pillanatra ezt megcsinálod. Ha félted vegyél fagyasztót de azt is módjával és tapasztalatból lehet használni. A mérhető félvezetőket persze ellenőrizni kell mindezek előtt! Nem biztos,ott a zárlat,hol melegszik ha az egy fet vagy tranzisztor,stb akkor amit táplál az a zárlatos valószínűleg ha maga a félvezető műszer szerint nem zárlatos!
(#) B.I válasza patexati hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Azért az ilyen módszereket egy kicsit brutálisnak tartom és félek is tőle. De a félvezetőket le fogom ellenőrizni.
(#) lanti válasza B.I hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Dehogy brutálisak, a brutális az a 0,2 ohm volt amiből rövidzárlat csinált az a jóképességü szerelőd!
Jó eséllyel kinyírt mindent ami utána volt kötve.
(#) Trebron86 hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok!

valaki talalkozott mar ezzel a laptoppal?
sony vaio vgn-fe31z
kerestem de nem talaltam hozza kompatibilitasrol szolo cikket vagy linket.
ami erdekel a ram es a hdd!
itt talaltam a gyari konfigrol:
http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/specifications/index.asp...=en_gb

szeretnek bele rakni egy 7200rpm sata vinyot es egy ddr2(pc6400) 800Mhz-es ramot
bele mennek ezek?
es ha igen mi a maximum kapacitas? hdd(?gb), ddr2(?gb)

koszi elolre is
udv Norbi
(#) didyman válasza Trebron86 hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Az oldal írja is: Maximum 2GB RAM megy bele (2x1GB), DDR2-533 sebességen fog maximum üzemelni. Ha az SPD korrektül van kitöltve, a 800-as menni fog benne, mégis ajánlhatóbb lenne 667-es beszerzése. Merevlemezből nincs felső korlát (csak elvi), de vedd figyelembe, hogy a szellőzés a lemez körül nem biztos, hogy alkalmas 7200.as lemez teljesítményének hatékony disszipálásához, nem lehet véletlen a 4200-as lemez alkalmazása.
(#) didyman válasza lanti hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Azért egy töltő kb. 3-5A-es zárlati árama nem nyír ki mindent. Ha elégett az az ellenállás, akkor mögötte zárlat van, ha átkötöd, a zárlaton nem fog tovább égni más. Persze nem mindenhol érdemes reckírozni ezzel, de zárlatkeresésnél én rendre pár V, pár A árammal keresem a meleget. Egy olyan panelen, ahol útközben 20-30 alkatrész tételezhető fel okként, nem lehet hatékonyabban eljárni. A fagyról annyit, hogy a spré hirtelen hőmérsékletváltozást okoz, ami lehet sokkal károsabb is a lapra, szóval csak ésszel szabad vele dolgozni.
(#) Trebron86 válasza didyman hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

koszonom es a hdd hutessel nem kivitelezheto?
(#) laczo- hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Laptop alaplapba szeretnék mosfet-et rendelni. van adatlapom a lapon szereplő hibás fetről de a magyar beszállítóknál nem találok teljesen ugyan olyat. olyat találtam am inak a fesz. és áram jellemzői ugyan olyanaok vagy nagyobbak de, nyitási és zárásidő sokkal nagyobb ill. az ellenállás értékek sem eggyeznek meg. Kérdésem az lenne mennyire kell. figyelembe venni a nyitási és zárási időt? vagy milyen jellemzőire kell odafigyelni?
Köszönök menden segítséget.
(#) maria jose hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok.Segitseget szeretnek kerni.Portatilnal letoltest szeretnek vegrehajtani de azt irja ki,pl,windows internet explorer letoltesnel,hogy az operacios nyelvet nem tartalmazza az xp-m.A portatilom acer markaju es 2002 es kiadas amivel en eredetileg tokeletesen megvolnek elgedve mert meglepoen gyors es sokat tudo kis masina.Hogyan tudnam elerni hogy elfogadja a spanyol nyelvet?Ugyanis minden spanyol rajta de valamiert az explorerem angol es nem tudom megvaltoztatni hogy az is spanyol legyen.
(#) Trebron86 hozzászólása Aug 22, 2010 /

Sziasztok
mi lehet a baj ha bekapcsolaskor fuggoleges iranyba zold szaggatott csikok vannak illetve nem bootol?
lehet valahogy orvosolni?
ez egy sony vaio vgn-fe31z

bekapcsolaskor pontosan az torteik alapbol csikos keppel:
ki irja hogy hibas hdd F1 continue F1re pedig sok karaktert jelenit meg es nem csinal semmit. tipp?
koszi
(#) bbb válasza Trebron86 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szia!

Első körben a vinyót cseréld ki, azért szól neked és kér az F1 nyomkodására. A zöld csíkok meg valószínűleg szalagkábel hibára utalnak, dugd külső monitorra a gépet, hogy ott jó képet ad-e.
(#) Trebron86 válasza bbb hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Szia,

Na az torten mikor kulso monitorra dugtam hogy semmi, a kep magan a laptopon meg jelenik, de ki nem ad jelet kulso monitorra.
nem csikos...
itt miert nem es bioson kivul pedig miert?
otlet?
(#) Trebron86 hozzászólása Aug 25, 2010 /

Meg probaltam ezt az uzenetet szerkeszteni de nem jott ossze,
a vege ez:
biosba belep es ott nem csikos,
otlet?

Szia,

Na az torten mikor kulso monitorra dugtam hogy semmi, a kep magan a laptopon meg jelenik, de ki nem ad jelet kulso monitorra.
nem csikos...
otlet?
(#) didyman válasza Trebron86 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Elfér ott bármi egyéb is? Ki kell próbálni, ha a hőmérsékletváltozás meghaladja a 15 fok/órát, vagy a hpőmérséklet az 50 fokot, akkor nem lesz tartós a dolog.
(#) didyman válasza laczo- hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Első körben tökmindegy, csak akkor párban cseréld őket. Valamivel gyengébb lesz a hatásfok, a jellemző üzemi frekvencián nem fog nagy gondot okozni.
(#) didyman válasza maria jose hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Keress az IE-hez MUI csomagot. Nem írtad a verziót (remélem, 8-as!), ahhoz itt van a MUI.
(#) didyman válasza Trebron86 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Fotózd le. Külső eszközre akkor ad képet, ha BIOS-ban beállítod, vagy gyorsgombbal váltod.
(#) zolika60 hozzászólása Aug 31, 2010 /

Tudtok olyan szervízt, ahol megjavítanák a lenovom alaplapját. Sok oldal van a neten, ahol ilyet hirdetnek, de nem tudom kiben bízzam. Ha valakinek van erről infója írja meg akár privátban is.
(#) didyman válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Ez egy elektronikai fórum, írd le bátran, hogy mi baja van, mi a tünet.
(#) zolika60 válasza didyman hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Nem lehet bekapcsolni. Néhány napon keresztül úgy viselkedett, mintha valami kontakthiba lenne a bekapcsoló gombban. Csak néhány kisérlet után indult, de ha ment hibátlan volt az újabb bekapcsolásig. Aztán egy nap már semmi módon nem lehetett bekapcsolni. Akku töltését jelzi ezen kívül semmi. IBM- lenovo márkaszervíz szerint alaplap hibás. Ők persze csak cserélnék annyit pedig nem ér (meg sajnos annyi pénzem sincs rá). Amit tudtam megtettem szétszedtem a kapcsolót megmértem jó. Egy több rétegű nyákon ül egy másik kapcsoló és egy SMD tranzisztor társaságában. Innen az egy másik panelhez csatlakozik egy szalagkábelen amin négy érintő kapcsoló van és egy ezt vezérlő SMD IC. Ez egy másik kábelen csatlakozik az alaplaphoz. Állítólag ezek jók. A csatlakozókat átmértem. Az itthoni feltételeim ennél behatóbb javításhoz nem adottak. Szóval ha tudsz megbízható profit, ne hallgasd el.
(#) didyman válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Hm. CMOS elem merülése produkálhat ilyet, de akár lehet lapkakészlet kontakthibája, tápfeszeket előállító PWM vezérlő nyűgje is. A CMOS elemet te is ki tudod mérni,a többit meg majd utána.
Következő: »»   34 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem